Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر یحیی نیکدل روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: البته این منحصر به ایران نیست و در بسیاری از کشورهای دیگر هم بخش قابل توجهی از صنوف که ارتباط با مردم داشته اند، به جز آنان که مایحتاج مردم را تامین می کردند، تعطیل شدند.

وی با اشاره به آسیب های کرونا به اقتصاد خراسان شمالی افزود: البته این استان، به معنای واقعی، تولیدکننده نیست و در این زمینه از کرونا، خیلی متضرر نشده است اما صنوفی مثل رستوران داران و امثال آن، آسیب زیادی دیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: شاید در سطح کلان بخش گردشگری، بیشترین آسیب را دیده است و اگر تدابیر لازم اندیشه نشود و پروتکل های لازم برای استمرار این فعالیت ها تهیه نشود و توافق میان کشورها برای رعایت این پروتکل ها نباشد، بخش گردشگری در دنیا آسیب بیشتری نیز ببیند.

حضور مردم می تواند جبران مافات کند

این صاحبنظر اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر برنامه ریزی به گونه ای باشد که زمینه برای حضور مردم در عرصه اقتصاد بیشتر فراهم شود، بعد از کرونا اقتصاد حرکت رو به جلو خواهد داشت.

نیکدل با اشاره به افزایش اقبال مردم به بورس، اظهار داشت: تقاضا در بورس بالا رفت، مسوولان باید از این فرصت استفاده کنند و زمینه مشارکت مردم را فراهم سازند زیرا مردم علاقه دارند در فعالیت اقتصادی مشارکت کنند و کسب سود داشته باشند، اما بعضا راه آن را به درستی نمی دانند.

وی با بیان اینکه باید برای موارد پیش بینی نشده ای مثل سیل و سایر حوادث طبیعی، از قبل برنامه ریزی وجود داشته باشد، گفت: برای این موارد باید پروتکلی تدوین شود، یک آسیب این است که در مواقع بحران، مدیریت مناسبی برای بحران نداریم و بحران مدیریت بیشتر از مدیریت بحران دیده می شود.

اثرات روانی کرونا بر اقتصاد باید مدیریت شود

نیکدل اظهار داشت: موضوع کرونا، از نظر روانی هم در اقتصاد می تواند تاثیر داشته باشد، نگرانی از شیوع و دغدغه و دلهره ای که ایجاد شد و مردم دست از کار کشیدند و اگر این شرایط ادامه داشته باشد، انگیزه فعالیت بیشتر به آن شکل که در گذشته بود نباشد و یا امید به زندگی پایین باشد، در آینده در اقتصاد و فعالیت اقتصادی تاثیر خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: هر سال، ۲۰ میلیون زائر و مسافر از استان خراسان شمالی عبور می کردند که عمده آن در ایام نوروز بود.  وقتی به یکباره این تردد قطع شد، درآمد ناشی از آن هم قطع شد و کسب و کار فعالانی که در این زمینه خدمات رسانی داشتند از بین رفت.

مجالی برای رونق تجارت الکترونیکی 

نیکدل اظهار داشت: شرایط کرونا ما را به ابزار دیگری هم هدایت کرد، اینکه می توانیم به جای مراجعه مستقیم به بازار از طریق فضای مجازی و اینترنت مایحتاج خود را تامین کنیم، خیلی از کسانی که منطقی فکر کرده و زرنگ بودند به تجارت الکترونیکی روی آوردند.

وی درباره مدیریت بخش اقتصاد در شرایط کرونایی گفت: در حوزه تولید، آن بخش که نیاز به حضور مستقیم نیروی انسانی دارد باید برای آن فکر اساسی اندیشه بشود و اگر قرار است مانع شیوع کرونا شویم، باید شرایط در محیط کار به گونه ای باشد که افراد بدون استرس و دغدغه فعالیت کنند.  باید دغدغه ها نه تنها برای خود فرد که برای خانواده ها حل شود، باید برای همیشه فکری کرد، نباید چرخه تولید از گردش بیفتد.

وی خاطرنشان کرد: اگر این دغدغه ها را برنداریم، در آینده در فعالیت اقتصاد، تولید و عرضه خلل ایجاد خواهد شد و آسیب وارد می شود، فعالیت صنفی و آن بخش که با حضور مستقیم افراد ارتباط دارد، جزو آسیب پذیرترین بخش ها است که باید برای آن فکری کرد.

این صاحبنظر اقتصادی با اشاره به اینکه به لحاظ اقتصادی هنوز به مرحله بحران نرسیده ایم، گفت: اکنون همچنان در مرحله رکود هستیم و باید با مدیریت، این شیب منحنی حرکت به سمت بحران را کاست و تلاش بر این باشد تا منحنی برگردد و به سمت مثبت، حرکت کند.

برچسب‌ها ویروس کرونا وضعیت معیشت خراسان شمالی استاد دانشگاه پروندهٔ خبری تبعات کرونا بر اقتصاد ایران و جهان از نگاه اساتید دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا وضعیت معیشت خراسان شمالی استاد دانشگاه ویروس کرونا وضعیت معیشت خراسان شمالی استاد دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناروی آنا، مراسم بزرگداشت روز استاد با حضور داریوش جاوید معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

گفت‌وگوی خبرنگار آنا را با مسئولان دانشگاهی و اعضای هیئت علمی درباره مقام شامخ استاد در ویدئوی زیر ببینید.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • ثبت تخلف سرعت بیش از ۵۵ هزار وسایل نقلیه در محورهای خراسان شمالی‌
  • پیکر آخرین خنیاگر خراسان در خاک آرام گرفت
  • هنرمند پیشکسوت خراسان شمالی به سوی خانه ابدی بدرقه شد
  • ثبت ۵۵ هزار تخلف سرعت خودرو طی فروردین در خراسان شمالی
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • فیلم/روایت استاد دانشگاه کلمبیای آمریکا از لحظات دستگیری‌اش به دست پلیس نیویورک