Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-26@20:06:19 GMT

بحران کرونا و ایجاد تغییر در سبک زندگی انسان‌ها

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۲۸۱۱

بحران کرونا و ایجاد تغییر در سبک زندگی انسان‌ها

فرارو- مدتی است که جهان با شیوع ویروسی مرموز به نام کرونا، دست و پنجه نرم می‌کند. این ویروس برای نخستین بار از شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد و هم اکنون، تقریبا تمامی کشور‌های جهان با آن دست به گریبان هستند. بر اساس آخرین آمارها، تاکنون بیش از شش میلیون و صد هزار نفر در کل جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۳۷۰ هزار تن دیگر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس، جان خود را از دست داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش فرارو، همه‌گیری ویروس کرونا، تاثیرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعیِ گسترده‌ای را در جهان ایجاد کرده است به نحوی که برخی از ناظران و تحلیلگران، این پدیده را با اتفاقی بزرگی نظیر وقوع جنگ جهانی دوم مقایسه می‌کنند و معتقدند جهانِ پساکرونا، با جهان پیش از آن، تفاوت‌های گسترده‌ای خواهد شد. در این راستا، یکی از حوزه‌هایی که بحران اپیدمی ویروس کرونا، تاثیر عمیقی بر آن خواهد داشت، سبک زندگی انسان‌ها در کشور‌های اقصی نقاط جهان خواهد بود. در حقیقت، تجربه کرونا و تبعات پیرامونیِ آن، نوع جدیدی از شیوه زندگی را برای انسان‌ها به ارمغان خواهد آورد که می‌توان آن را آغازگرِ عصرجدیدی در زندگی بشر تلقی کرد.
بحران کرونا و ایجاد وسواس در عادات بهداشتی
شیوع ویروس کرونا تا حد زیادی موجب حساس شدن انسان‌ها در جوامع مختلف نسبت به عادات و رویه‌های بهداشتی شده است. شستشوی مکرر دست ها، استفاده از ماسک و دستکش‌های بهداشتی، حفظ فاصله از دیگران، و رعایت دیگر پروتکل‌های بهداشتی، همه و همه موجب شده اند تا وسواسِ بهداشتی، به یکی از ویژگی‌های اصلی سبک زندگی انسان‌ها در کشور‌های مختلف تبدیل شود. بدون تردید، هشدار‌های مکرر به شهروندان در زمینه رعایت اصول بهداشتی (از طریق رسانه‌های رسمی و یا غیررسمی نظیر شبکه‌های اجتماعی)، فضایی را در ذهن انسان‌ها ایجاد کرده که به این سادگی‌ها قابل رفع شدن نیست و تبدیل به بخشی ثابت از زندگی آن‌ها در عصرپساکرونا خواهد شد.   بیشتر بخوانید: چرا باید نسبت به واکسن‌های کرونا محتاط بود؟ آیا ویروس کرونا جهش پیدا کرده است؟
بحران کرونا و گسترش پدیده "دورکاری"
پاندمی ویروس کرونا تا حد زیادی موجب تعطیل شدن بسیاری از فعالیت‌ها و کسب و کار‌های اقتصادی در کشور‌های اقصی نقاط جهان شده است. این مساله موجب شده تا بسیاری از کسب و کار‌ها برای مقابله با تبعات اقتصادی بحران کرونا، به پدیده دورکاری روی بیاورند. به عنوان مثال، به تازگی شرکت توئیتر اعلام کرد که در پیِ بحران اپیدمی ویروس کرونا، بخشی از کارمندان این شرکت برای همیشه دورکار شده اند. به نحو مشابهی، بسیاری از کسب و کار‌های دیگر نیز بیش از پیش به اهمیت دورکاری توجه می‌کنند و زیرساخت‌های متناسب با آن را در فعالیت‌های اقتصادی خود، ایجاد خواهند کرد. جالب آنکه همزمان با رشد قابل توجه پدیده دورکاری در مدت اخیر، بسیاری از شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات نیز از افزایش رونق در بازار کامپیوتر‌های شخصی (کامپیوتر‌های خانگی، سیستم‌های PC) خبر داده اند. این دسته از کامپیوتر‌ها مدت‌ها بود که اهمیت سنتی خود را از دست داده بودند. با این حال، همزمان با دورکاریِ بخش قابل توجهی از انسان‌ها در کشور‌های اقصی نقاط جهان، بار دیگر از اهمیت بالایی برخوردار شده اند. به طور کلی، رونقِ پدیده دورکاری در عصر کرونا و اهمیت یافتنِ آن در عصر پساکرونا را بایستی یکی از تغییرات مهمی دانست که پاندمی ویروس کرونا در سبک زندگی افراد (از حیث اقتصادی) ایجاد خواهد کرد.
بحران کرونا و گرایش به سمت عملگرایی
بحران ویروس کرونا موجب شده تا بخش‌های عظیمی از مردم در کشور‌های مختلف جهان، به پدیده عملگرایی بیش از پیش اقبال نشان دهند. در این راستا، بحران شیوع ویروس کرونا بیش از پیش این باور را در میان مردم جا انداخته که معیارِ قضاوت در مورد دیگران و عملکردشان، صرفِ عملگرایی و نه ایرادِ سخنرانی‌های دور و دراز است. از این رو، کسب نتایج عینی و ملموس و کارآمدی، معیار قضاوت در مورد دیگران و سایر پدیده هاست. این مساله در نوع خود، تاثیرات عمیقی بر کنش ورزی افراد در حوزه‌های مختلف در عصر پساکرونا خواهد داشت و چهارچوب و قالب جدیدی را در زندگیِ بویژه سیاسی و اجتماعی انسان‌ها ایجاد خواهد کرد.
عامل اصلی که در گرایش مردم به سمت عملگرایی در عصر پساکرونا نقش دارد، بی کفایتی بسیاری از رهبران سیاسی و اقتصادی در بحبوحه بحران شیوع ویروس کرونا است که با عملکرد ضعیفِ خود و صرفِ لفاظی‌های بی معنی و بی پشتوانه، راه را برای ایجاد خسارات و تلفات جانی و مالی گسترده هموار کردند. در این زمینه به طور خاص بسیاری از ناظران به عملکرد ضعیفی رهبرانی نظیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، ژائیر بولسنارو (رئیس جمهور برزیل) و بوریس جانسون (نخست وزیر بریتانیا) اشاره می‌کنند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا بحران ویروس کرونا سبک زندگی تاثیر کرونا بر سبک زندگی بحران کرونا ویروس کرونا انسان ها شیوع ویروس سبک زندگی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۲۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی

روح انسان با توجه به حقیقت «نَفَختُ فِیهِ مِن رُوحی» از خداوند تبارک و تعالی منشأ گرفته و فطرت الهی انسان ذاتاً کمال‌جو و عاشق وصل به بی‌نهایت و قرب الهی است. میل به آموختن و یادگیری حتی از سنین کودکی، نشانه‌ای از روحیه کمال‌طلبی انسان است. همان‌طور که او بزرگ‌تر شده و در تلاش برای کسب آموختنی‌هاست، درهایی به روی ناشناخته‌ها باز کرده و به اسرار عالم آگاه‌تر می‌شود. هر رشته تحصیلی همین خصوصیات را دارد و انسان با ورود به آن به حقایقی ناشناخته آگاهی پیدا می‌کند.

فرد این احساس و گرایش را در خود می‏یابد که می‏خواهد به راز و اسرار اشیا و حوادث اطراف خود آگاه شود. آثار این تمایل و احساس به‏صورت محدود و ضعیف از لحظه پیدایش در او مشاهده می‏شود و به‏تدریج که قوای ادراکی او رشد می‌کند، زمینه‏ها و شرایط لازم برای تبلور  آن فراهم می‌شود و آهسته آهسته آثار و نتایج آن نیز در زندگی او گسترش و تکامل می‏یابد.

عامل و منشأ اصلی پیدایش و تکامل فلسفه و علم بشری، حس کنجکاوی و حقیقت‏جویی او است. هر چند عوامل مختلف اجتماعی نیز در این امر تأثیر داشته‏اند، ولی شالوده آن را حس کنجکاوی و علم‏دوستی انسان تشکیل می‏دهد. به عبارت دیگر، علم‏دوستی و حقیقت‏جویی حقیقت فطری بشر است و تفاوت‌های کمی و کیفی در تعین و تحقق یافتن این گرایش فطری تحت تأثیر عوامل مختلف اجتماعی قرار می‌گیرند.

بر اساس همین نیاز فطری، انسان باید با آگاهی و علم پا به دنیای رشد و علم‌آموزی و آموزش بگذارد. در سنین پایین‌تر و سال‌های ابتدایی تحصیل معمولاً والدین در انتخاب راه نقش پررنگی دارند و مسیر زندگی کودکان در گرو تصمیمات آنان است. اندکی پس از آن و در زمانی که برای روشن‌تر شدن مسیر زندگی باید رشته‌ای را انتخاب کنند، برخی دانش‌آموزان بدون هیچ فکر و داشتن نقشه راهی، فقط درصدد ورود به دانشگاه هستند.

حتی از افرادی می‌خواهند بدون توجه به استعداد، علایق و... برای آن‌ها انتخاب رشته کرده و به گونه‌ای این رشته‌ها را کنار هم بچینند که با رتبه کسب شده بتوانند عنوان دانشجو را بدست بیاورند. آن‌ها به این نکته توجه ندارند که این انتخاب، چهار سال از عمر آن‌ها را معطوف به خود می‌کند و در زندگی و آینده‌شان تأثیرگذار است. به همین دلیل است که برخی در دوره تحصیل انصراف می‌دهند، زیرا متوجه می‌شوند رشته انتخاب شده، با روحیات آن‌ها سازگار نیست. برخی دیگر نیز با توجه به علایق و توانمندی خود انتخاب رشته کرده و براساس رتبه‌ای که دارند، رشته‌ای را انتخاب می‌کنند.

اما خوب است در تمام این مراحل توجه داشه باشیم قرآن کریم و پیامبر اسلام(ص) همواره بر ضرورت علم‌اندوزی و تحقیق و پژوهش تأکید کرده‌اند. همچنین معارف دینی، گنجینه‌ای از معلومات ناب به ما می‌دهد که از برکت آن می‌توانیم دنیا و آخرت خود را بسازیم.

قدم گذاشتن در مسیری که به یاری مطالعه، تحقیق،‌ پژوهش، تلاش و توکل می‌توان به شناخت خود و خداوند دست یافت حتماً یکی از بهترین ثمرات دین‌پژوهی و بازگشت به فطرت خداجوی انسان است. به یاد داشته باشیم مطالعه رشته‌های  حوزوی، الهیات و زیرمجموعه آن‌ها تأثیر زیادی در جهان‌بینی فکری و حوزه عملکردی انسان در این زندگانی و فرصت محدود عمر دارد.

پسندیده است دانشجویان عزیز هنگام انتخاب رشته دانشگاهی به این نکات هم توجه داشته باشند و با علم و چشمی باز دست به انتخاب بزنند و این فرمایش رهبر معظم انقلاب را در نظر داشته باشند که «انتخاب رشته صحیح پایه پرورش استعداد است».

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟
  • لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان
  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • (ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور
  • بحران در کاتالان
  • توصیه‌هایی برای انتخاب رشته صحیح و اصولی
  • (عکس) متین ستوده هر روز جوان‌تر و زیباتر می‌شود؛ چهره او در سریال لیسانسه‌ها باورنکردنی‌ست!
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا