Web Analytics Made Easy - Statcounter

روستاهای استان خراسان شمالی دربرگیرنده بیش از ۴۵ درصد جمعیت استان هستند اما آن طور که باید و شاید تا کنون مورد توجه قرار نگرفته و حال و روز اشتغال روستایی خوب نیست. ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶ استانها خراسان شمالی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسینم از بجنورد٬ بنا بر آمارها٬ بیش از 45 درصد جمعیت استان خراسان شمالی در 850 روستای استان ساکن هستند و این رقم علی‌رغم مهاجرت‌های گسترده هنوز هم رقمی بسیار بزرگ است که می‌تواند تولید کننده بسیاری از اقلام مورد نیاز مردم استان و باعث چرخش اقتصاد خراسان شمالی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این میان حال و روز اقتصاد روستایی استان خوب نیست و همین علت زمینه مهاجرت روستاییان را پدید آورده است.

روستا نشینان استان خراسان شمالی به ویژه از بعد از تقسیم استان خراسان بزرگ به سه استان٬ علاقه زیادی برای مهاجرت به شهر یافته اند و این موضوع نقش زیادی در تخریب اقتصاد روستا و ایجاد مشکلاتی نظیر حاشیه نشینی در شهرها داشته است.

گزارش تسنیم نتیجه داد؛ آب شرب روستای "چشمه کرمبک معمولان" وصل می‌شوداز گوشه‌ و کنار سیستان و بلوچستان| شرایط کرونا در روستای «زنگیان» شهرستان سراوان بحرانی شد350 طرح اشتغال روستایی در قم در سال 99 اجرایی می‌شود

مهاجرت امروزه پدیده‌ای است که در ایران به یک امر عادی تبدیل شده و بسیاری از روستانشینان با ترک زادگاه خود راهی شهرهای بزرگ می‌شوند. جامعه‌شناسان معتقدند که علل تأثیرگذار بر مهاجرت روستاییان به شهرها در ایران از 4 بعد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جمعیت شناختی و طبیعی، کشاورزی قابل بررسی است که از این میان بعد اقتصادی نقش عمده‌ای ایفا می‌کند و روستایبان در تلاش برای بهبود زندگی خویش و درآمدزایی بیشتر دست به مهاجرت می‌زنند. 

یکی از راه‌های توسعه اقتصادی روستاهای خراسان شمالی٬ توجه به دهیاری‌ها به عنوان کانون اقتصادی هر روستا است. در این میان باید نگاهی به نظرات مسئولان مختلف داشته باشیم تا ببینیم موضوع توجه به اقتصاد دهیاری‌ها تا چه میزان موفق بوده است؟

باید طرح های اقتصادی معنادار در روستاها ایجاد شود

استاندار خراسان شمالی در این باره معتقد طرح هر دهیاری یک طرح اقتصاید می تواند تا حدود زیادی اقتصاد روستاها را سر و سامان دهد. وی اظهار داشت: به دنبال طرح های معنا دار و پخته ای در حوزه دهیاری ها هستیم که دارای توجیه فنی و اقتصادی باشد حتی چندین دهیاری با کمک یکدیگر هم می توانند طرح های مشترکی ارائه دهند.

استاندار افزود: تاکنون تعداد طرح های ارائه شده بسیار اندک است لذا از این برنامه عقب هستیم که باید تلاش و جدیت بیشتری انجام شود.

شجاعی بر ایجاد بازارچه‌های محلی در روستاها تاکید کرد و افزود: این بازارچه ها باید در مسیر روستاهای پرتردد، در دل خود روستاها و با هدف آبادانی و پیوست فرهنگی ، هنری و ورزشی ایجاد شود.

وی ادامه داد: اگر ایجاد این بازارچه ها از بطن روستاها خارج شود دیگر کارآیی لازم را ندارد که نمونه بارز ایجاد این بازارچه ها را می توان به روستای سه گنبد اشاره کرد لذا می توان بر مبنای آن این طرح را در سایر روستاها هم توسعه داد.

شجاعی به تمامی فرمانداران مهلت کوتاهی روزه برای قطعی شدن جانمایی این بازارچه ها داد و گفت: سازمان میراث فرهنگی استان هم باید در ارائه مجوز سریع تر اقدام کند زیرا هدف ما انجام کاری ماندگار با مدیریت خود مردم روستاها در راستای ایجاد درآمد پایدار است.

وی مصوبات این جلسه و اجرایی شدن آن را بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: در بحث جانمایی بازارچه ها کم کاری شده در حالی که آبادی استان باید برای همگان مهم باشد و مهم تر آنکه اولویت نخست ما ایجاد اشتغال است و هر کاری که غیر از آن انجام شود اشتباه است.

از مهلت کوتاه استاندار به فرمانداران برای ارائه طرح های اقتصادی روستاها مدت‌ها گذشته و در این مدت خبری از طرح‌های بزرگ اقتصادی نیست.

56 پروژه اقتصادی دهیاری آماده اجرا است

محمدرضا موفق مدیرکل روستایی استانداری خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که برای اراسه طرح‌های اقتصادی روستایی در استان چه اقداماتی شده است٬ اظهار داشت: تا این لحظه به منظور اجرای پروژه هر دهیاری یک طرح 702 طرح در استان آماده و برای تصویب به مرکز ارسال شده است است.

وی با بیان اینکه هر دهیاری یک طرح نوعی تمرین سرمایه گذاری در روستاهای استان است افزود: اجرای این پروژه سبب تقویت درآمد پایدار در روستاها شده و کمک به تمرین سرمایه گذاری می کند.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری خراسان‌شمالی از اشتغال زایی 1613 نفر در قالب اجرای هر دهیاری یک طرح خبر داد و بیان داشت: 702 طرح سرمایه گذاری به ارزش 187 میلیارد تومان و با اشتغالزایی 1613 نفر به مرکز ارسال شده است که در پنج ماهه پایانی سال گذشته 56 پروژه در یک مرحله به ارزش 33 میلیارد و 700 میلیون تومان به تصویب رسید.

وی در بخش دیگری از مطالب خود به جهش خوب استان در خصوص تعداد افراد بیمه شده در صندوق بیمه عشایری و روستایی خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: علی رغم اینکه فرمانداران استان به منظور ارتقاء ضریب پوشش افراد بیمه شده در این صندوق تلاش دارند اما فقر مالی جامعه هدف مشکل اساسی در این خصوص است.

موفق فقر فرهنگی جامعه هدف را یکی دیگر از مشکلات اساسی این طرح عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه جامعه هدف صندوق بیمه عشایری و روستایی استان پرداخت مبلغ حق بیمه را سرمایه گذاری ندانسته و آن را هزینه تلقی می‌کنند.

به گزارش تسنیم٬ آنچه واضح و مشخص است٬ توسعه و پیشرفت قطعی روستاهای استان با سبک و مدل اقتصاد ایرانی و اسلامی٬ تنها برطرف کننده مشکلات اقتصادی استان است چرا که خراسان شمالی با انباشت جمعیت روستایی دارای یک توان بالقوه حرکتی است. اگر این امر انجام نشود٬ قطعا مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیان‌باری را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/311/ ت

R7719/P/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دهیاری یک طرح خراسان شمالی بازارچه ها روستایی استان سرمایه گذاری استان خراسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۲۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره‌مند شدند

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام اسدی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران بیان داشت: تنها هفت روستای این استان با جمعیت بالای ۲۰ خانوار فاقد راه آسفالته هستند که ساخت راه پنج روستا با منابع ملی و استانی در برنامه امسال است.

وی افزود: هدف‌گذاری سال گذشته این اداره کل احداث و بهسازی ۲۳ کیلومتر راه روستایی بود که خوشبختانه ۴۹ کیلومتر اجرایی شد که دو برابر هدف‌گذاری اولیه رقم خورد.

معاون فنی و نظارت اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بوشهر یادآور شد: اکنون ۳۹ پروژه راه روستایی با اعتبار ۴ هزار میلیارد ریال در بوشهر فعال است.

کد خبر 6087169

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند
  • خراسان شمالی خود کفا در تولید گوشت سفید/افزایش ۲۶ درصدی جوجه ریزی در استان
  • ۹۸ درصد جمعیت روستاهای بوشهر از راه آسفالته بهره‌مند شدند
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند