Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@23:48:21 GMT

شناسایی یک باغ ایرانی در فریمان

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۴۵۰۲

شناسایی یک باغ ایرانی در فریمان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فریمان از شناسایی یک باغ ایرانی مربوط به دوره پهلوی اول در این شهرستان خبر داد.

حسن گیاهی در گفت‎وگو با ایسنا عنوان کرد: این باغ که در فروردین‌‏ماه سال جاری شناسایی شد، پس از بررسی به عمل آمده از تمامی شاخص‎های باغ ایرانی برخوردار بوده و همه مسائل فلسفی، فنی و باغ‎آرایی ایرانی در آن رعایت شده و دارای حریم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مشخصات این باغ تاریخی افزود: باغ تاریخی آسیاب‎ قدیمی، از زیباترین آثار تاریخی شهرستان واقع در منطقه گردشگری بندفریمان است. این اثر فرهنگی طبیعی از چارچوب مفهومی و زیبایی شناسانه در طراحی و ساخت برخوردار بوده و همزمان با دیگر باغ ایرانی فریمان(باغ ملی) در دوره پهلوی اول بنیان گذاشته شده است.

گیاهی اظهار کرد: باغ آسیاب با دو راه متقاطع به چهار بخش تقسیم می‎شود که درختان سر به فلک کشیده کاج در طرفین هر مسیر منظره زیبایی به آن بخشیده‎اند، از چهار مسیر اصلی باغ، یک راه با پلکان سنگی به در ورودی اصلی، یک راه با پل‎سنگی به کوه، یک راه به باغات و راه دیگر با پلکان به حوضچه‎سنگی تصفیه آب آسیاب ختم می‎شود.

 وی گفت: این باغ تاریخی که در دامنه کوه‎های بند ساخته شده در ابتدای ورودی خود آسیاب قدیمی را میزبانی می‎کند که همزمان با باغ ساخته شده و با اتکا به نیروی آب کار می‎کرده است.

این کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری مطرح کرد: آب قبل از ورود به آسیاب در حوضچه سنگی زیبایی که برایش تعبیه شده، تصفیه می‎شده؛ همچنین سنگ‎های تراشیده بزرگ و یک دست به کار رفته در ساخت پلکان‎ها، حوضچه تصفیه آب، جوی‎های آب و پل به سبک سنگ‎های به کار رفته در تخت جمشید ساخته شده‎اند.

وی ادامه داد: اگرچه این آسیاب قدیمی در زمان حیات خود که مرتبط با دهه ۲۰ شمسی می‎شود، انواع مختلف آرد تولید می‎کرده و حتی قسمتی از آن نیز صادر می‎شده، اما در شهریور ۱۳۲۰ زمان جنگ دوم جهانی و شروع هرج و مرج، این باغ نیز دچار آسیب گردید و آسیاب آن آتش گرفت.

گیاهی اظهار کرد: خوشبختانه تا حد زیادی فضای سبز، باغ و آسیاب این باغ تاریخی که از هویت و شخصیت فرهنگی- طبیعی برخوردار است، باقی مانده که می‎طلبد از سوی مالک(کارخانه قند) مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: مرمت و بازپیرایی باغ آسیاب می‎تواند ضمن حفظ آثار تاریخی، فضای بسیار دل‎چسبی را برای گردشگران فراهم نموده و باعث اشتغال و کسب‎درآمد برای سرمایه‎گذار باشد. همچنین اقدامات ثبت ملی این اثر تاریخی طبیعی از سوی اداره میراث فرهنگی در جریان است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فریمان افزود: این باغ تاریخی حدود دو هکتار وسعت دارد که در منطقه گردشگری سد فریمان و در دامنه کوه واقع شده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در فریمان اقامتگاه بوم‎گردی نداریم، تلاش می‏‌شود؛ مجوزهای لازم را برای راه‌اندازی اقامتگاه بوم‎گردی در این مکان اخذ کنیم، همچنین همزمان توسط مالک و مشاور طرح مرمتی آن در دست تهیه است.

گیاهی گفت: این باغ که به صورت طبقاتی بوده و توپوگرافی خاصی دارد، قطعا به زودی به یکی از زیباترین مناطق گردشگری خراسان رضوی تبدیل می‎شود. بدون شک این باغ ایرانی، فریمان را در شاخص‎های میراث فرهنگی و گردشگری استان ارتقاء خواهد داد.

وی تصریح کرد: با شناسایی این مکان بسیار زیبا یک باغ دیگر نیز به باغ‎های ایرانی افزوده شد، امیدواریم به زودی این مکان به درستی معرفی شود و قدر آن را بدانیم. این باغ تا کنون هویت خود را به خوبی حفظ کرده و دست نخورده باقی مانده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فریمان با بیان اینکه فاصله این باغ تا شهر فریمان بین 8 تا 10 کیلومتر و مسیر آن آسفالت است، افزود: بدون شک اجازه نخواهیم داد در این مکان تاریخی هیچ‎گونه ساخت‎وساز غیر مجازی صورت گیرد.

وی عنوان کرد: اگر چه در شهرستان یک باغ ایرانی دیگر به نام باغ ملی فریمان داریم، اما متاسفانه به دلیل ساخت‎وسازهای غیر مجاز بسیاری که در این مکان صورت گرفته ضربه زیادی به آن زده شده به طوری که تا کنون بیش از 50 درصد هویت خود را از دست داده است.

گیاهی در پایان با بیان اینکه متاسفانه در سد فریمان زیرساخت‎های لازم را نداریم، بیان کرد: اگر چه این سد سرشار از آب است اما آب شرب و گاز نداریم، البته بر اساس آنچه اعلام شده مشکل آب‎شرب آن به زودی رفع می‎شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: باغ ایرانی فریمان اداره میراث فرهنگی باغ تاریخی باغ ایرانی یک باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۴۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید شهاب الدین حسینی در جلسه مشترک اداره اوقاف و امور خیریه استان با سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: عملی کردن تفاهم نامه مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در چند بحث تعریف شده که بحث اول مرمت و بازسازی بناهای تاریخی به خصوص مساجد تاریخی، امامزاده‌ها و… می‌باشد که در سطح استان وجود دارد و بالغ بر ۳۰۰ اثر نیز در این حوزه به ثبت ملی رسیده که امید است بتوانیم به صورت مشترک این آثار را مرمت و بازسازی کرده و تحویل مردم و گردشگران دهیم.

وی ادامه داد: بحث دوم برگزاری تورهای گردشگری مذهبی و تعریف مسیرهای گردشگری مذهبی استان است که با توجه به وجود چشم اندازهای مذهبی به ویژه امامزاده‌هایی که در استان وجود دارد بتوانیم این مسیرها و این تورها را به خوبی تعریف کرده و در اختیار گردشگران ورودی استان دهیم‌.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اظهار کرد: بحث سوم راه اندازی موزه وقف، قرآن و کتابت استان آذربایجان شرقی است که برای اولین بار قرار است در سطح کشور انجام شود که با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه استان در محل مسجد کبود تا پایان تابستان سال جاری برنامه ریزی شده تا انجام شده و به پایان برسد.

حجت الاسلام حسینی همچنین پیگیر ثبت جهانی بقعه شیخ شهاب الدین اهری بعنوان اولین باغ مزار ایران شد تا با ثبت آن هم موقوفه احیا شده و هم مجموعه برای گردشگری ایجاد گردد.

حمزه زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در این جلسه افزود: مولدسازی و استفاده بهینه از بناهای تاریخی موقوفه استان یکی دیگر از موضوعات اساسی است که در این راستا بسته‌های سرمایه گذاری برای پروژه تاریخی استان تعریف شده که در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت تا تبدیل به یک کاربری‌های فرهنگی گردشگری مرتبط با موضوعات فعالیت حوزه همچون هتل بوتیک، رستوران‌های سنتی و مراکز عرضه محصولات فرهنگی و صنایع دستی استان شوند در این خصوص مصوب شد تا ۵ پروژه از جمله کاروانسرای جمال آباد شهرستان میانه، کاروانسرای الخرج، حمام میلان و حمام شنب غازان به صورت مشترک تعریف بسته شود تا در اختیار سرمایه گذاران قرار بگیرد.

کد خبر 6097646

دیگر خبرها

  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود