Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمار سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی ترکیه نشان می‌دهد واردات گاز این کشور از آمریکا نسبت به سال گذشته سه برابر شده و از ایران و روسیه کاهش چشمگیری داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از دیلی صاباح، ماه مارس و برای نخستین بار واردات ال ان جی ترکیه از میزان واردات گاز طبیعی این کشور توسط خط لوله بیشتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی ترکیه گزارش داد که این کشور در این مدت ۲.۰۶ میلیون متر مکعب ال ان جی وارد کرد که معادل 52.5 درصد کل واردات گاز ترکیه بوده است.

افزایش واردات ال ان جی توسط ترکیه در ادامه توسعه ظرفیت زیرساخت‌های این کشور برای استفاده از این نوع گاز انجام شده است.

در واقع با توجه به اینکه قیمت ال ان جی در بازار جهانی به خاطر شکل گیری مازاد عرضه، کاهش چشمگیری داشته دولت ترکیه در تلاش است تا بیشترین استفاده را از این فرصت برده و تا می تواند ال ان جی وارد کند. در عین حال ترکیه واردات گاز طبیعی از طریق خط لوله را به حداقل رسانده است.

این کشور در ماه مارس ۳.۹ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از طریق خط لوله وارد کرد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸.۲ درصد کاهش داشته است.

بنا به گفته سازمان تنظیم مقررات بازار انرژی در ترکیه اصلی‌ترین تامین کنندگان ال‌جی این کشور در ماه مارس قطر و آمریکا بودند به گونه ای که آنکارا ۷۸۶ میلیون متر مکعب ال ان جی از قطر و ۳۷۰ میلیون مترمکعب ال‌جی از آمریکا در ماه مارس وارد کرده است.

در واقع ترکیه واردات انرژی از آمریکا را نسبت به سال گذشته سه برابر کرده است. این کشور همچنین باقیمانده نیاز خود به ال‌جی را از الجزایر، نیجریه، کامرون، و مصر تامین کرده است.

ترکیه در ماه مارس ۱.۸۷ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از طریق خط لوله وارد کرد که ۹۲۴ میلیون مترمکعب از آذربایجان ۵۵۷ میلیون متر مکعب از ایران و ۳۸۹ میلیون متر مکعب از روسیه بوده است.

کلونی نشان می دهد ترکیه واردات گاز طبیعی از روسیه را نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۲ درصد کاهش داده و از ایران هم ۳۳ درصد پایین آورده است.

آلپ آرسلان بایراکتار، معاون وزارت انرژی و منابع طبیعی ترکیه می گوید این کشور در سال ۲۰۱۹ معادل ۲۸ درصد از نیاز خود به گاز را از طریق واردات انرژی تامین کرده است.

این مقام ترک گفت: پیش بینی می‌شود که طی سال ۲۰۲۰ نیز حداقل یک سوم از نیاز ترکیه به گاز از طریق واردات انرژی تامین شود.

وی تاکید کرد ۴۴% واردات گاز این کشور در ۴ ماهه نخست سال جاری ال ان جی بوده است اما برای ماههای باقیمانده از سال ۲۰۲۰ این نسبت کمتر خواهد شد.

بایراکتار گفت ۴۰ درصد از واردات ال جی در چهار ماهه نخست سال جاری از آمریکا انجام شده و این اقدام در راستای هدف گذاری رساندن حجم مبادلات بین دو کشور به ۱۰۰ میلیارد دلار در سال انجام شده است.

شیوع ویروس کرونا و گذر از فصل سرما به کاهش تقاضا برای گاز در بازار جهانی منجر شده و همین امر قیمت این حامل انرژی را همانند نفت به میزان قابل توجهی کاهش داده است. نه تنها ترکیه بلکه بسیاری دیگر از کشورها نیز تلاش می کنند از فرصت پیش آمده برای واردات هر چه بیشتر حامل های سوخت با حداقل قیمت استفاده کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه واردات روسیه آمریکا میلیون متر مکعب گاز طبیعی سال گذشته ماه مارس واردات گاز ال ان جی خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۴۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

کد خبر 748129

دیگر خبرها

  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • افزایش چهار برابری درآمدهای نفتی ایران با شبکه‌ باورنکردنی دور زدن تحریم‌ها
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در استان تهران/ احداث ۲ مگافارم پیگیری می‌شود
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری