Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول گروه سرود «عاشقان ولایت» گفت: سرود یک مسئله ذاتی است و با پوست و گوشت بچه‌ها آمیخته می‌شود و شعرها برای آنها شخصیت می‌سازد. اگر ما امروز راجع به شهید سلیمانی سرود می‌خوانیم، قرار است فردا راه حاج قاسم را ادامه بدهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اجرای سرود را می‌توان یکی از بهترین شکل‌های انتقال معنا توأم با ایجاد شور و هیجان دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید صفر تا صد سرود، یکی از فعالیت‌هایی است که از ابتدای انقلاب اسلامی برکات خاصی به همراه داشته است. اما استفاده از هنر سرود در روزهای قرنطینه کرونایی، توانست موجی از شور و نشاط اجتماعی را برای مردم به ارمغان بیاورد. در شهر یزد، گروه سرود «عاشقان ولایت» تلاش کردند تا از این فرصت حداکثر استفاده را ببرند. گفتگوی مفصل با ابوالفضل کرمانی‌نسب؛ مسئول این گروه سرود، محمد دشتی؛ مسئول فرهنگی و ابوالفضل احمدی؛ مسئول پشتیبانی گروه را در ادامه می‌خوانید:

آنا: چه اتفاقی افتاد که به فکر ساختن سرود برای نوجوانان افتادید؟

کرمانی‌نسب: سرود یک مسئله ذاتی است. با پوست و گوشت بچه‌ها آمیخته می‌شود و شعرها برای آنها شخصیت می‌سازد. اگر ما امروز راجع به شهید سلیمانی سرود می‌خوانیم، قرار است فردا راه حاج قاسم را ادامه بدهیم. حضرت آقا در سال ۹۳ در جمع برگزارکنندگان یادواره شهدای سمنان گفتند: «بسیار مهم است سرودی ساخته شود که ذکر لب بچه‌ها در راه کوچه و مدرسه بشود». ما از آنجا فهمیدیم که سرود یک هنر انقلابی است ولی رو به فراموشی است. اصلا کسی به سرود توجهی نداشت. در مدارس مثل یک جسد بی‌روح از یک جشنواره به جشنواره دیگر منتقل می‌شد. آن هم با ملودی و سبک‌های تکراری. لذا تصمیم گرفتیم ورود جدی به عرصه سرود داشته باشیم. البته سابقه گروه سرود ما سابقه ۳۰ ساله دارد. شهدایی همچون مجید دشتی و یا شهید دره‌شیری و شهید انتظاری در همین گروه سرود عاشقان ولایت پرورش پیدا کردند.

گروه‌های سرود در کشور خیلی غریب‌اند. زمانی که تصمیم گرفتیم پا به عرصه سرود بگذاریم، انقلابی‌هایی که برای سرود ارزش قائل باشند، خیلی کم بودند. الان هم کم هستند، چون از هر دو طرف مورد کم‌لطفی قرار می‌گیرند. یک طرف خودی‌ها می‌گویند این کارها حرام است، انجام ندهید. جماعت روشنفکر هم می‌گویند این جماعت آخوند هستند و خطر دارند. مذهبی‌ها می‌گویند شما مطرب شدید و باز دیگرانی هستند که می‌گویند شما وابسته نظام هستید. هر دو طرف طردمان می‌کنند.

آنا: به جز کار سرود مجموعه شما چه فعالیت‌های دیگری برای نوجوانان انجام می‌دهد؟

محمد دشتی: ما برای بچه‌ها کلاس‌های مختلفی برگزار می‌کنیم. از جمله نویسندگی، کارگردانی، تصویربرداری، شعر، گریم، تفسیر قرآن و حلقه‌های معرفتی. ما یک مجموعه خروجی‌محور هستیم یعنی اگر بخواهیم سرود بسازیم، باید شاعر داشته باشیم. اگر بخواهیم نماهنگ بسازیم، لازم است تصویربردار و کارگردان و تدوین‌گر و گریمور هست. احساس نیاز شد که پیش‌زمینه‌ها را داشته باشیم تا بتوانیم قوی ورود کنیم.

کرمانی‌نسب: اول سرودهایی که مجموعه‌های دیگر تولید کرده بودند را می‌خواندیم. اولین تولیدمان یک تجربه گرانبها و سخت برای ما بود. با یک نفر صحبت کردیم که یک کار درباره امام رضا (ع) برای ما تولید کند. یک هزینه سنگینی از ما گرفت و ما سرودی راجع به امام رضا (ع) ساختیم. این کار را با افتخار بردیم صداوسیما به تهیه‌کننده نشان دادیم. وقتی گوش کرد، با تعجب گفت متوجه نشدید این سرود سبک ترانه طاغوتی دارد؟ لااقل شعرش را عوض می‌کردید. رفتیم بررسی کردیم که فهمیدیم دقیقا سبک و ملودی یک ترانه طاغوتی را دارد. فقط شعر کمی تغییر کرده است.

آنجا بود که فهمیدیم باید سرود را بسازیم. تنها نباید سرود خواندن باشد. چون الان دیگر همه سرود می‌خوانند. این شد که ما برای هر اجرا ۵ سرود آماده می‌کردیم. دوتایش کشوری بود و سه تای دیگر آهنگ و ملودی و شعرش ساخت خودمان بود. در پایان هم دعای فرج امام زمان (عج) را می‌خواندیم. به لطف خدا قصد داریم پیرو فرمایش رهبری مبنی بر رزمایش مواسات و همت مومنانه، برای اتفاقاتی که مردم در این زمینه‌ها رقم زدند هم نماهنگی بسازیم.

آنا: در نماهنگ صحنه‌هایی وجود دارد که بچه‌ها ماسک زده و اشاره‌هایی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی هم وجود دارد؛ هدف و انگیزه شما برای کار در این شرایط چه بود؟  

احمدی: از طرفی مردم در قرنطینه بودند و اتفاق خاصی نبود که شور و نشاط به آنها بدهد. از طرفی اعیاد نیمه شعبان بود و باید کاری انجام می‌شد. می‌خواستیم هم شور و نشاط به خانه‌های مردم برود و هم حرمت این اعیاد حفظ شود. اینجا بود که فکر کردیم هنر سرود می‌تواند ما را به هر دوی این اهداف برساند.

کرمانی‌نسب: انگیزه ما از آنجا ایجاد شد که دیدیم کادر درمانی در خط مقدم این جبهه در حال فدا کردن جان‌شان هستند. حتی حضرت آقا از پرستاری که عروسی‌اش را عقب انداخته بود، تشکر کرد. همین باعث شد تصمیم بگیریم ما هم در قالب یک نماهنگ از کادر درمانی تشکر کنیم. تماس گرفتیم با آقای محمدصادق آتشی و خواستیم یک شعر برای تشکر از مدافعان سلامت آماده کند. بعد تنظیم کار را آقای هادی کولیوند انجام داد. برای ساخت نماهنگ و تدوین از آقای عباس مهرآبادی کمک گرفتیم. فیلم‌بردار هم آقای حمید دشتی بودند که فداکاری کرد و وارد بخش کرونایی بیمارستان شد تا تصاویر را برای ما آماده کند.

 

به این ترتیب بود که نماهنگ فرشته‌های نجات ساخته شد. انتشار این نماهنگ، بازخورد عجیبی داشت و موجی از تشکر به دنبال ساخت این کلیپ آمد. از پیج وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با کرونا بگیرید تا تلویزیون و صفحه رسمی سفارت ایران در لبنان. شبکه پویا، افق و شبکه استانی یزد مرتب پخش می‌کردند.

آنا: بازخورد‌های خارج از ایران چطور بود؟

کرمانی‌نسب: بنده به همراه تعدادی از دوستان سال گذشته برای بازدید از مجموعه‌های فرهنگی کشور لبنان، به آنجا رفتیم. هدف این بود که در کنار آشنایی، زیرساخت و نحوه ارتباط ‌گیری برای نشر محتوای تولیدی خودمان در کشور لبنان را فراهم کنیم. بعد تولید نماهنگ فرشته‌های نجات، به نماینده فرهنگی سفارت فرستادم که در صفحه سفارت منتشر کرد. با توجه به اینکه موضوع این اثر، کادر درمان است و شامل تمامی کادر پزشکی دنیا می‌‎شد، از جامعه المصطفی برای ترجمه زیرنویس به انگلیسی در حال کمک گرفتن هستیم که ان‌شاءالله به زودی منتشر می‌شود.

اقدام بعدی در راستای حرکتی بود که بچه‌های گروه سرود تهران در روز ولادت امام حسین(ع) انجام دادند. وقتی حضرت آقا از این گروه سرود تقدیر کردند، گفتیم بچه‌ها حالا نوبت ماست. ما باید این خط را ادامه دهیم. اولین کارمان با جبهه فرهنگی و بچه‌های سپاه، دو روز مانده به نیمه شعبان رفتیم مجتمع‌های میدان امام علی(ع). یک ماشین آتش‌نشانی برداشتیم و بچه‌ها روی ماشین آتش‌نشانی، سرودها را می‌خواندند.

کار دیگر ما اجرا در مجموعه آپارتمان‌های مسکن مهر بود که با همکاری هیئت شهدای گمنام، بچه‌های مسجد الزهرا (س)، پایگاه شهید قهاری سعید و شهرداری حمیدیا انجام شد. در مجموع ۱۲ مجتمع را رفتیم و حسن ختام اجرا در پشت بام مسجد الزهرا (س) برای همه مجتمع‌ها بود که یک صحنه دلنشین ایجاد شد.

آنا: خانواده‌های بچه‌هایی که در اجرای سرود با شما بیرون می‌آمدند و تردد داشتند نگرانی و دغدغه سلامت فرزندانشان را نداشتند؟

محمد دشتی: ما بچه‌هایی که اعضای خانواده‌شان بیماری زمینه‌ای داشتند و یا با پدربزرگ و مادربزرگ زندگی می‌کردند را شناسایی کردیم و در اجرای سرود از آنها استفاده نکردیم. به خانواده‌های سایر بچه‌ها هم اطمینان دادیم که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنیم. برای بچه‌ها ماسک و دستکش تهیه کردیم. قبل و بعد از هر اجرا، دست‌های بچه‌ها و میکروفون را ضدعفونی می‌کردیم. در اجراها هم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کردیم. شکر خدا مشکلی هم پیش نیامد.

کرمانی‌نسب: خانواده‌های بچه‌ها به مجموعه اعتماد دارند. بعد از تقدیر رهبری از گروه سرود بچه‌های تهران، یکی از خانواده‌ها به ما پیام دادند که حضرت آقا از این اقدام تقدیر کردند، شما نمی‌خواهید برای یزد این کار را انجام دهید؟

آنا: عکس العمل مردم در مواجهه با این کار چطور بود خحاطره خاص و ویژه‌ای از دوران تولید تا بعد انتشار دارید؟

کرمانی‌نسب: عکس‌العمل مردم خیلی خوب بود. برای ما در حین اجرا گل می‌آوردند. یا مثلا در اینستا فیلم و عکس منتشر می‌کردند و صفحه اینستاگرام ما را منشن می‌کردند.

وقتی دیدم موقع خواندن سرود امام زمان، بعضی از مردم گریه می‌کنند و یا هنگام قرائت دعای فرج همه دست‌هایشان را بالا می‌آورند، خیلی خوشحال شدم. ما موفق شدیم مردم را در آن شرایط متوجه امام عصر(عج) کنیم. می‌دانستیم در آن مجتمع‌ها همه نوع آدم‌هایی ساکن هستند. شاید بودند کسانی که اصلا نمی‌دانستند آن روز تعطیلی نیمه شعبان است و دیش ماهواره‌هایشان معلوم بود، ولی همراهی می‌کردند. دست می‌زدند و دعای عظم البلا را می‌خواندند.

محمد دشتی: یک خاطره جالب بگویم. داشتیم در یک مجتمع اجرا می‌کردیم. صدا با باند به بقیه مجتمع‌ها می‌رسید. وسط اجرا دیدم یک پیرمرد حدود هفتادساله که ساکن مجتمع دیگری بود، از دیوار مجتمع آمده بود بالا و سر دیوار ساختمان ایستاده بود و کار بچه‌ها را نگاه می‌کرد و دست می‌زد. ما در اجرای آپارتمان‌ها با همه نوع مخاطبی برخورد کردیم. به عنوان مثال در حین اجرا دیدیم یک آقایی پشت پنجره خانه‌اش ایستاده و در حال دست زدن است. فکر کردیم مثلا یک عروسک کنارش هست. وقتی با دقت نگاه کردم، دیدیم سگش را در بغل گرفته است!

احمدی: از اهالی یکی از مجتمع‌ها، هنگام خواندن دعای فرج خیلی گریه می‌کرد. آنجا حس عجیبی به من دست داد و خدا را بابت اثرگذاری این اتفاق شکر کردم.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: امام رضا مدافعان سلامت گروه سرود عاشقان ولایت خانواده ها کرمانی نسب محمد دشتی گروه سرود مجتمع ها حضرت آقا برای ما بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۷۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سپیده حاجیان، مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن گرامیداشت پنجم آوریل مصادف با 16 اردیبهشت و روز جهانی ماما گفت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان گفت: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

حاجیان ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و گفت: ماماها می‌توانند به حفظ و ارتقای سلامت نوزاد کمک کنند.

وی افزود: در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

وی افزود: بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاستها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت روان و جسم مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی‌شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما 51 سال است، ماما  در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد وگفت: مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

حاجیان تصریح کرد: امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان خاطرنشان کرد: ماما یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک است که از محیطی‌ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد و ادامه داد: این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه  شهید بهشتی با اشاره به ماده 49 قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

حاجیان گفت: در تمام دنیا کمتر از 10 درصد موارد زایمان‌ها ممکن است نیاز به مداخلات جراحی داشته باشند و بیش از 90 درصد زایمان‌ها به صورت فیزیولوژیک و کاملا طبیعی می‌تواند توسط ماما در بهترین شرایط انجام ‌شود به خصوص در کشور ما با وجود ماماهای کارآزموده و آکادمیک در کل کشور این امر امکان پذیر است.

مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجود بیش از 130 فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در این دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می‌شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین‌ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد: با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند چون این زایمان توام با استرس است و صبوری و بردباری در حرفه مامایی از اصول مهمی است که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

این استاد دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن تبریک روز ماما به تمام فعالان این حوزه به ویژه فراگیران این رشته خاطرنشان کرد: فراگیر باید در کنار کسب دانش به تمرین و مهارت آموزی نیز بپردازد تا بتواند در آینده به تعهدات حرفه ای خود به خوبی عمل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه دولت برای تقویت سرود/ انتقاد از مجموعه‌هایی که نیامدند
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • اسامی ۱۶ گروه برگزیده دومین جشنواره ملی سرود کانون اعلام شد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان
  • ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن
  • تحقیر مدافعان و دروازه‌بانان قبل از زدن گل؛ از اوزیل تا واردی / فیلم
  • فراخوان جشنواره «راویان غدیر» در استان قزوین
  • دومین فراخوان جشنواره استانی «راویان غدیر»
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت