Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آستانه تعطیلات نیمه خرداد دستورالعمل شماره 3 سفر هوشمند (سفر + سلامت) در ایام بیماری کرونا از سوی ستاد هماهنگی خدمات سفر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار تفریح و نشاط فارس، در آستانه تعطیلات نیمه خرداد، ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور به منظور رعایت کامل مقررات ایمنی و بهداشتی و آمادگی خدمات‌رسانی شایسته به هموطنان دستورالعمل شماره 3 سفر هوشمند (سفر + سلامت) در ایام بیماری کرونا را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دستورالعمل که در 12 ماده و یک تبصره به 7 پیوست تهیه و تنظیم شده، آمده است:

نظر به ابلاغ مصوبه‌های اخیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مبنی بر بازگشایی مسیرهای رفت و آمد بین استان‌ها و شهرستان‌های کشور، ضمن تأکید بر ضرورت پرهیز از انجام سفرهای غیرضرور، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و بهبود وضعیت سفرهای ضروری مردم، دستورالعمل شماره 3 سفر هوشمند در ایام بیماری کرونا به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود.

رویکرد کلی در این دستورالعمل و پروتکل‌های مربوطه، انجام هوشمندانه سفر با رعایت الزامات بهداشتی و سلامت است.

مرجع و اساس تهیه ضوابط و پروتکل‌های بهداشتی این دستورالعمل، راهنمای گام دوم مبارزه با کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراکز اقامتی و حمل‌ونقل و ملاحظات عملیاتی مدیریت بیماری کووید 19 در بخش اقامتی تهیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت مورخ 21 مارس 2020 است.

بر اساس این دستورالعمل، همه فعالان زنجیره سفر موظف به رعایت پروتکل‌ها و مقررات این دستورالعمل هستند و مسئولیت نظارت در سطح استان‌ها بر عهده اداره کل استان و نظارت عالیه بر عهده حوزه‌های ستادی وزارت است.

بر اساس ماده 4 این دستورالعمل،‌ کلیه مدیران تأسیسات گردشگری موظف هستند ضمن شرکت در جلسات آموزشی شرکت کرده و پروتکل بهداشتی صنف خود را تحویل گرفته و نسبت به رعایت مفاد آن و انتقال نکات الزم به کارکنان واحد خود متعهد شوند.

 گروه‌های هدف در این آموزش عبارتند از کارشناسان ادارات استانی، ناظرین عضو در کمیته نظارت، عموم مردم و مسافران از طریق نصب اطلاعیه در ترمینال‌ها و پایانه‌های مسافربری، مدیران ترمینال‌ها، راه آهن و فرودگاه‌ها از طریق مکاتبه و ارسال دستورالعمل، مدیران واحدهای اقامتی، واحدهای پذیرایی بین راهی، موزه ها، سایت‌های تاریخی و دیگر تأسیسات گردشگری و کارکنان واحدها و تأسیسات.

مسئولیت عدم رعایت مفاد این دستورالعمل به عهده مدیر واحد مربوطه بوده و با خاطیان برخورد قانونی خواهد شد.

نحوه برخورد با واحد متخلف به تشخیص اداره کل استان حسب مورد در چارچوب آئین نامه ها و دستورالعمل‌های مربوطه می‌تواند از تذکر، اخطار کتبی و در مراحل بعدی تعلیق فعالیت و پلمب واحد در صورت تکرار تعیین و اجرا می‌شود.

مطابق ماده 7 این دستورالعمل، کلیه پرسنل تأسیسات گردشگری پیش از شروع به کار موظف هستند فرم خوداظهاری که به پیوست این دستورالعمل آمده را تکمیل کرده و آن را در اختیار ناظران اداره کل و کارشناسان بهداشت قرار دهند. 

در این پروتکل برای ایجاد فاصله ایمن بین گردشگران و کارکنان شاغل در تأسیسات گردشگری و حفاظت فردی گردشگران، پروتکل حمل و نقل زمینی و استفاده از خودروهای شخصی و خودروهای سواری بین شهری و، هواپیما، مراکز اقامتی، قطار رستوران، واحدهای پذیرایی بین‌راهی، موزه‌ها و … مواردی تاکید و توصیه شده است.

اقلام بهداشتی موردنیاز جهت حفاظت فردی و بهداشتی کارکنان و گردشگران شامل انواع دستکش یکبار مصرف، انواع ماسک، شیلد محافظ، محلول ضدعفونی سطوح کلره یا الکلی و محلول ضدعفونی دست الکلی بوده که وظیفه تأمین آن در واحدهای اقامتی به عهده مدیر واحد، در پایانه‌ها، راه آهن و فرودگاه فقط برای کارکنان به عهده مدیران این مراکز است.

همچنین لازم است در فضاهای عمومی مانند کنار آسانسور در واحدهای اقامتی، میز پذیرش، صندوق رستوران، سرویس عمومی، کنار دستگاه حضور و غیاب کارکنان، سالن های ورودی فرودگاه، محل تحویل بار و ... ماده ضدعفونی دست نصب شود.

در صورت برخورد با پرسنل مشکوک به بیماری کرونا و دارای علائم مربوطه از ادامه فعالیت شان جلوگیری شده و بازگشت به کار منوط به ارائه گواهی سلامت از پزشک معتمد متخصص طب کار یا دیگر تخصص های اعلام شده خواهد بود.

همچنین در صورت مشاهده فرد مشکوک در بین گردشگران جهت پیشگیری از انتقال احتمالی آلودگی به دیگران، وی را به استفاده از وسایل حفاظت فردی توصیه کرده و اقلام لازم در اختیار وی قرار داده شود. در موارد پیشرفته و علائم شدید از طریق سامانه تلفنی بهداشت به شماره های 910 و 1030 راهنمایی لازم دریافت شود.

به منظور ایجاد فاصله ایمن بین گردشگران و کارکنان شاغل در تأسیسات گردشگری در وهله اول با گذاشتن میزهای بزرگ یا موانع و اجسام فاصله بین کارکنان و گردشگران را به بیش از 9 متر رسانده شود. در مرحله دوم از موانع طلقی، شیشه ای یا پلاستیکی جهت محفوظ کردن واحدهایی چون صندوق، گیشه، پذیرش هتل‌ها و ... استفاده شود.

در نهایت کلیه پرسنل شاغل در تأسیسات گردشگری جهت حفاظت فردی موظف هستند در هنگام کار از ماسک، دستکش و لباس کار تمیز استفاده کنند و بر اساس نوع شغل و لزوم نزدیکی به گردشگران مانند خانه دار هتل ها استفاده از شیلد محافظ هم توصیه می شود. افرادی که در واحدهای اداری و مالی مشغول هستند به شرط وجود فاصله مناسب بین کارکنان و عدم حضور ارباب رجوع از انجام این عمل مستثنی خواهند بود. پرسنل واحدهای دارای ارتباط مستقیم با گردشگران موظف هستند قبل از خروج از محل کار دوش بگیرند.

ضمن توصیه اکید به عموم هموطنان جهت کاهش ترددهای بین شهری و پرهیز از سفرهای غیر ضروری، به منظور حفظ سلامت مسافرانی که با وسیله نقلیه شخصی بین شهرها تردد می‌کنند، توصیه می‌شود تا قبل از سفر از سلامت وسیله نقلیه اطمینان حاصل کرده و داخل خودرو و دستگیره های در را نظافت و گند زدایی کنند. قبل از سفر به همراه داشتن اقلام بهداشتی حفاظت شخصی شامل دستکش یکبار مصرف،ماسک،محلول ضدعفونی دست، دستمال کاغذی ضروری است.

درهنگام سوخت گیری در جایگاه های ارائه سوخت از ماسک و دستکش استفاده و در سفرهای کوتاه از مواد غذایی سبک از پیش تهیه شده در منزل استفاده شود.

در سفرهای طولانی فقط در واحدهای بین راهی تحت نظارت سازمان گردشگری توقف شود و پس از استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی، دست‌ها طبق پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده شود.

همچنین پس از خرید هر نوع کالا یا ماده غذایی قبل از استفاده یا ورود به خودرو، بسته بندی آن گندزدایی شود، ضمن اینکه برای پرداخت عوارض بزرگ‌راهی ترجیحاً از روش های الکترونیکی استفاده شود.

با توجه به ایام خلوتی و به منظور تمرکز خدمات بهداشتی، دسترسی مهمانان به تمام فضای نشیمن لابی، رستوران یا صبحانه خوری به نحو شایسته محدود یا تا حد ممکن از خدمات روم سرویس استفاده شود، میزهای رستوران و صبحانه خوری با فاصله 1.5 متر از یکدیگر چیدمان شوند و از دیوارها، پرده ها، میز صندوق و... حداقل 1.5 متر فاصله داشته باشند.

منوهای رستوران قابل نظافت بوده و مرتب ضدعفونی شوند و همراه منو محلول ضدعفونی دست به مهمان داده شود تا در صورت تمایل دست خود را ضدعفونی کنند، ظروف، تجهیزات و لوازم اضافی در معرض آلودگی محدود شوند، رومیزی ها و لچکی ها جمع آوری تا امکان گندزدایی سطح میزها فراهم شود.

تمامی ظروف بازگشتی از میز مهمان حتی در صورت عدم استفاده با آب گرم شسته شوند، بوفه سالاد و غذا در این ایام تعطیل شده و اقلام خوراکی طبق استاندارد و درجه هتل به صورت بسته بندی و در ظروف یک نفره ارائه شود.

در این دستورالعمل همچنین یک چک لیست نظارتی نیز برای ناظران تعیین شده تا در زمان بازدید از تأسیسات گردشگری آن را تکمیل کنند.

انتظار می‌رود گردشگران و مسافران عزیز به منظور پیش‌گیری از شیوع و گستردگی بیماری کرونا، با انتخاب خدمات سفر مجاز و بسته‌های سفر هوشمند و برنامه‌ریزی شده به جای سفرهای مستقل و بی برنامه، سفری مسئولانه و حرفه‌ای را در پیش گرفته و ضمن کمک به بازیابی و التیام‌بخشی صنعت گردشگری، از فعالان و زنجیره رسمی صنعت گردشگری کشور حمایت کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی تأسیسات گردشگری محلول ضدعفونی بیماری کرونا استفاده شود ضدعفونی دست موظف هستند سفر هوشمند پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۸۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه خرداد

به گزارش خبرآنلاین، بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور بارش کشور تا نیمه خرداد در محدوده نرمال تا فراتر از آن برآورد می‌شود. دمای هوا نیز تا هفته دوم اردیبهشت در مرکز، شرق و جنوب کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال خواهد بود. از هفته سوم اردیبهشت تا هفته اول خرداد در سطح کشور نرمال و در هفته دوم خرداد به بیش از نرمال می‌رسد.

ایسنا در خبری نوشت: بر اساس جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی هفتگی بارش کشور بارش هفته اول (۳ تا ۹ اردیبهشت) در شمال ‌غرب، البرز غربی، امتداد کوه‌های زاگرس و نوار شمال‌ شرق کشور کمتر از نرمال و در سایر مناطق نرمال تا بیش از آن است. بارش انباشته با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد در نیمه شرقی سواحل خزر، البرز میانی، استان کرمان و استان‌ها در شرق زاگرس میانی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر پیش ‌بینی شده است.

بارش هفته دوم در شمال ‌شرق و استان‌های دو سوی البرز شرقی نرمال و در سایر مناطق بیش از نرمال است. بارش انباشته در امتداد زاگرس و شمال‌ غرب با احتمال ۵۰ تا ۷۵ درصد بین ۲۰ تا ۵۰ میلیمتر خواهد بود.

بارش هفته سوم کشور بیش از نرمال است و با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد مقدار انباشته برای بخش‌هایی از زاگرس میانی، البرز میانی و مناطق مرکزی استان کرمان بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد شده است.

انتظار می‌رود بارش هفته‌های چهارم تا ششم در محدوده نرمال باشد. در هفته ششم با احتمال بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بارش انباشته در مناطقی از شمال ‌غرب و بخش ‌هایی از شرق زاگرس جنوبی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیمتر برآورد می‌شود.

بر اساس جدیدترین نقشه های پیش‌بینی هفتگی دمای هوای کشور میانگین دمای هوای هفته اول (۳ تا ۹ اردیبهشت) در سواحل خزر، غرب البرز، شمال‌ غرب و زاگرس میانی ۱ تا ۵ درجه بیش از نرمال است و بیشترین افزایش (۳ تا ۵ درجه ) برای شمال‌ غرب پیش‌ بینی شده است.

دمای هوا در سایر مناطق کشور از ۱ تا ۸ درجه کمتر از نرمال خواهد بود که بیشترین کاهش (۳ تا ۸ درجه ) در مرکز و جنوب ‌شرق کشور رخ می‌دهد. دمای هوای هفته دوم در شمال‌ غرب، دو سوی البرز و نوار شمال‌ شرق ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال و برای سایر مناطق ۱ تا ۵ درجه کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است و بیشترین کاهش ( ۳ تا ۵ درجه) در جنوب ‌شرق کشور رخ می‌دهد.

در هفته‌های سوم و چهارم دمای هوا در شمال ‌غرب و سواحل خزر بین ۱ تا ۲ درجه بیشتر از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال خواهد بود. دمای هوا در هفته پنجم در مناطق کوهپایه‌ای داخلی، مرکز و شرق کشور نرمال و در سایر مناطق بین ۱ تا ۳ درجه بیش از نرمال خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، دمای هوای کشور در هفته ششم ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال برآورد می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898563

دیگر خبرها

  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه محور آستانه اشرفیه به کیاشهر
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • بانک مرکزی: سقف تراکنش غیرحضوری ۲ برابر شد؛ روزانه ۲۰۰ میلیون تومان
  • افزایش ۳۰ درصدی سفر گردشگران خارجی به گیلان
  • بارش‌های مطلوب بهاری تا نیمه خرداد
  • پیش‌بینی وضعیت دما و بارش کشور تا نیمه خرداد
  • انتشار برای نخستین بار| سروده رهبر انقلاب و روایت ایشان از «وعده صادق»