Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: چند روز پیش بود که افشین معاصر، فرزند آخرین دختر ملک‌الشعرای بهار، وقتی پا به بهشت زهرا گذاشت تا با قدیمی‌ترین گور قطعه هنرمندان که ۲۶ سال پیش مهرداد بهار را در خود جای داد، دیداری تازه کند آن را نیافت! البته دایی معاصر، همچنان همان‌جا آرمیده بود، اما تغییر سنگ گور و نشاندن نامی دیگر بر آن باعث شد در ابتدای امر، گور فرزند اسطوره‌شناس ملک‌الشعرا به چشم نیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنگ عوض شده‌بود و به همراه نام زنده‌یاد مهرداد بهار، نام متوفایی دیگر نیز بر سنگ قید شده‌بود: امیر کاووس بالازاده که از قضا از شاگردان فاضل مهرداد بهار هم بود و زمستان گذشته درگذشت.

معاصر که بالازاده را از کتابی که سال‌ها پیش درباره مهرداد بهار نوشته و منتشر کرده‌بود می‌شناخت، با خانواده او تماس گرفت تا پی ببرد چطور شده حالا دایی‌اش، بی‌اطلاع خانواده، همسایه ناخوانده‌ای در طبقه دوم یافته‌است. این مترجم می‌گوید توضیحات سحر قدیمی، همسر زنده‌یاد بالازاده دراین‌باره مطلقا قانع‌کننده نبوده و قدیمی ضمن توسل به گزاره‌هایی متافیزیکال ازجمله این‌که تقدیر چنین بوده است، به معاصر گفته، شخص سومی به آن‌ها گفته در این زمینه از خانواده بهار کسب اجازه کرده‌است. البته که افشین معاصر می‌گوید نه از او و نه از هیچ‌یک از اعضای خانواده بهار کسب اجازه نشده و اتفاقا ناراحتی آن‌ها دقیقا از همین بابت است.

چهرزاد بهار، خواهر مهرداد بهار و مادر افشین معاصر، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به شهرداری و شورای شهر، این تصمیم بدون کسب اجازه از خانواده بهار را بی‌احترامی به مهرداد بهار قلمداد کرده و خواستار رسیدگی به ماجرا شده‌است. حالا معاصر می‌گوید این مکاتبات را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز داشته‌اند و منتظر پاسخ هستند.

۲ خانواده رودر روی هم
حالا نامه‌نگاری‌های خانواده بهار و پاسخ همسر کاووس بالازاده در رسانه‌ها دست‌به‌دست می‌شود. خواهر مهرداد بهار در نامه به شهرداری نوشته که وقتی بر سر مزار برادرش رسیده، دیده که مردی ناشناس را آنجا به خاک سپرده‌اند. سحر قدیمی، همسر بالازاده هم درآمده که همسر من ناشناس نبوده و اتفاقا با مهرداد بهار دوستی نزدیک داشته و چه‌ها کرده در پژوهش. حالا افشین معاصر که فرزند خواهر مهرداد بهار است می‌گوید منظورش از اطلاق واژه «ناشناس» بی‌احترامی به زنده‌یاد بالازاده نبوده و صرفا اشاره‌ای بوده به این‌که در وهله اول خانواده با نامی دیگر بر سنگ قبر بهار مواجه شده‌اند. با این حال، همسر بالازاده حالا از سر همین دلخوری، ظاهرا قصد عذرخواهی هم ندارد و توپ را به زمین آن شخص سوم و مسؤولان انداخته است.


کاستی و کاهلی‌ها باعث شده حالا دو خانواده که عزیزان درگذشته‌شان اتفاقا با هم رابطه شاگرد و استادی داشته‌اند، روبه‌روی یکدیگر قرار بگیرند.

آغاز فاجعه‌ای فرهنگی؟
مهرداد بهار، اسطوره‌شناس و پنجمین فرزند ملک‌الشعرای بهار بود؛ ۲۲ آبان ۱۳۷۳ درگذشت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده‌شد. از مزار او به عنوان نخستین آرامگاه این قطعه یاد می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت حالا این قبر، واجد ارزشی تاریخی و میراثی نیز هست. اتفاقی که برای آن افتاده، هم می‌تواند به عنوان تخریب میراث فرهنگی مطرح باشد و هم به عنوان به صدا درآمدن زنگ هشداری فرض شود برای دیگر اهالی قبور قطعه هنرمندان. مالکیت قبر مهرداد بهار آنچنان که سند آن می‌گوید در دوطبقه در اختیار خانواده بهار بوده و چنان که در این سند ذکر شده، طبقه دوم نیز باید مورد استفاده این خانواده قرار می‌گرفته‌است. افشین معاصر می‌گوید در این سند به مدت‌دار بودن مالکیت اشاره‌ای نشده و بنابراین، این سند قطعی و دائمی است و مسائلی که در رابطه با گذشت ۳۰ سال از تدفین می‌گویند در این باره صدق نمی‌کند. هر چند اگر چنین هم باشد، مهرداد بهار نه ۳۰ سال پیش بلکه کمتر از ۲۶ سال پیش در آنجا به خاک سپرده شده‌است.

به نظر نمی‌رسد در رابطه با مزار مهرداد بهار و امیرکاووس بالازاده، اتفاق به‌خصوصی بیفتد. کار از کار گذشته به نظر می‌رسد. هر دو خانواده حالا ناراحتند. بابت چه؟ بابت سهل‌انگاری چند نهاد مرتبط؛ نوعی از سهل‌انگاری که اگر به رویه تبدیل شود، آرام‌آرام باید منتظر تکرار اتفاقاتی مشابه برای قبور قطعه هنرمندان باشیم، به‌خصوص آن‌دسته از قبوری که سال‌ها از آرمیدن هنرمندی در آن‌ها می‌گذرد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: ملک الشعرای بهار مهرداد بهار قطعه هنرمندان قطعه هنرمندان خانواده بهار مهرداد بهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۸۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر

به گزارش خبرنگار مهر، نشست علمی بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر با همکاری دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

در این نشست عبدالهادی فقهی زاده دکترای علوم قرآن و حدیث و هیأت علمی دانشگاه تهران که از برگزار کنندگان همایش ملی «جریان‌شناسی تدبر قرآن کریم و ظرفیت‌های اجتماعی آن در ایران معاصر» است به ایراد سخنرانی بپردازد و دبیر علمی نشست حجت‌الاسلام حسین صدیقی است.

زمان برگزاری شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ساعت ۲۱ خواهد بود.

علاقمندان می‌توانند به صورت مجازی و از طریق اینجا در این نشست شرکت کنند.

کد خبر 6087573 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • اتفاق عجیب درباره ترانه علیدوستی، مردم را گیج کرد
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • رشد خوبی را در پروژه‌های نهضت ملی مسکن شاهد هستیم
  • پاپیروس دو هزار ساله‌ای که احتمالا راز «آرامگاه افلاطون» را فاش می‌کند (+عکس)
  • (ویدئو) ویدئوی عجیبی که ۳.۵ میلیون نفر را سرکار گذاشت!
  • «رزاق» بودن خداوند را در فرزندآوری فراموش نکنیم
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز
  • ناگفته‌هایی از غرق شدن کشتی تایتانیک
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید