Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی ‌سازمان انتقال خون گفت: بیماران تالاسمی‌ زیادی به کرونا مبتلا شدند که عوارض ملایمی‌ داشتند و خوشبختانه مرگ‌های ثبت شده این بیماران در دوران کرونا خیلی کم بوده و براساس آماری که من دارم، این عدد زیر ۱۰ نفر است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ آزیتا آذرکیوان، فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان درباره نگرانی مطرح شده برخی از خانواده‌های دارای بیمار تالاسمی‌ در سامانه 4030 وزارت بهداشت و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) مبنی بر اینکه تزریق خون اهدایی به این بیماران می‌تواند موجب انتقل بیماری کرونا شود، افزود: کرونا دو نگرانی برای بیماران تالاسمی ‌بوجود آورده است، یکی اینکه اهداکنندگان از ترس آلودگی مراکز اهدا و ابتلا به کرونا خیلی به آنها مراجعه نمی‌کنند و دوم ترس خود بیماران است که علی‌رغم اینکه درمان خونی برای آنها یک موضوع حیاتی است، اما ترس‌شان از این است به دلیل شرایط، از خون‌های اهدایی کرونا بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در رابطه‌ با نگرانی اول باید گفت الان مراکز اهدای خون کاملا ضدعفونی می‌شوند، تمام پزشکانی که درگیر اهداکنندگان هستند با سوال و جواب‌ها از اهداکنندگان و دریافت شرح حال، نمود بیماری در خانواده، تماس با بیمار مبتلا به کرونا، سرماخوردگی و ... را به صورت کامل مورد بررسی قرار می‌دهند و زمانیکه سلامت اهداکنندگان تایید می‌شود برای اهدا مراجعه می‌کنند.

آذرکیوان اضافه کرد: در تمام مراکز اهدای خون تخت‌ها دارای ملافه‌ و لوازم یکبار مصرف بوده و همه چیز به صورت دقیق و کامل ضدعفونی می‌شود و بنابراین اهداکنندگان این نگرانی را نداشته باشند و مطابق قبل که برای اهدا می‌رفتند، با خیال راحت برای اهدای خون مراجعه داشته باشند.

عضو هیات علمی ‌سازمان انتقال خون و فعال در درمانگاه تالاسمی افزود: در مورد گیرندگان خون که بیماران تالاسمی ‌هستند، باید گفت که کرونا از طریق خون‌های اهدایی منتقل نمی‌شود و ویروس کرونا از طریق تنفس، سیستم استنشاقی و رسپتورهایی که در درون بینی قرار دارند، بیشتر منتقل می‌شود، بنابراین خون به عنوان منشا ویروس محسوب نمی‌شود و خیالشان از این بابت راحت باشد.

وی گفت: در رابطه با مراکز تزریق خون در مورد بیماران تالاسمی‌ هم تمهیداتی اندیشیده شده که بیماران با خیال راحت برای دریافت خون مراجعه کنند. تخت‌ها فاصله گذاری و با نایلون از هم جدا شده است. در تمام تخت‌ها از ملافه‌های یکبار مصرف استفاده شده و بعد از تزریق خون تمام تخت‌ها ضدعفونی می‌شوند.

آذرکیوان تاکید کرد: هم اهداکنندگان خون و هم گیرندگان خون باید خیالشان راحت باشد که مراکز خالی از خطر انتقال کرونا به بیماران است و این مراکز دارای سلامت کامل هستند.

عضو هیأت علمی ‌سازمان انتقال خون و فعال در درمانگاه تالاسمی افزود: هر مرکز انتقال خون تمهیدات خاصی در نظر می‌گیرد تا بیماران و اهداکنندگان خون با آرامش بتوانند در این مراکز حضور پیدا کنند. در برخی مراکز هم محیط‌های ایزوله آماده شده تا افرادی که دارای علائمی نظیر سرفه یا سابقه بیماری در خانواده هستند، در این بخش‌ها قرار بگیرند تا انتقال خون با ایمنی صورت گیرد و مشکلی ایجاد نشود.

وی با اشاره به میزان مرگ و میر بیماران تالاسمی بر اثر بیماری کرونا، اضافه کرد: بیماران تالاسمی‌ زیادی به کرونا مبتلا شدند که عوارض ملایمی‌ داشتند و خوشبختانه مرگ‌های ثبت شده این بیماران در دوران کرونا خیلی کم بوده و براساس آماری که من دارم، این عدد زیر ۱۰ نفر است. 

آذرکیوان افزود: زندگی بیماران تالاسمی ‌به اهدای خون بستگی دارد و خون چیزی نیست که بتوان نگه داشت یا آن را فریز کرد، تزریق خون روزانه و دائم در حال انجام است و نیاز روزانه به این ماده حیاتی داریم و امیدوارم که اهداکنندگان خون این موضوع را مورد توجه قرار دهند و درک کنند و بیماران ما را در این اوضاع خطیر تنها نگذارند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا تالاسمی بیماران تالاسمی انتقال خون تزریق خون اهدای خون تخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۸۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین: دکتر میثم معزی در این خصوص افزود: در کمتر از پنج روز موفق به انجام ۱۰ عمل پیوند شدیم که به جرأت یک جهش بی سابقه بوده و از همه عزیزان تشکر می کنیم چرا که قطعا این حرکت و همبستگی در ادامه منجر به نجات بسیاری از بیماران خواهد شد.

وی ادامه داد: طی این هفته ده عمل پیوند اعضا داشتیم که ۴ مورد آن به پیوند کبد و ۶ مورد آن به پیوند کلیه اختصاص یافت.

دکتر معزی در خاتمه اظهار داشت: تشکر ویژه و صمیمانه دارم از رضایت خانواده های بیماران اهدا کننده و کلیه اعضای گروه پیوند، اعم از گروه های جراحی پیوند ، جراحی عروق، ارولوژی ، بیهوشی و کلیه پرستاران و کادر پشتیبانی، که با اقدامات لازم و فوری زمینه ساز این حرکت شایسته شدند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899579

دیگر خبرها

  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • ۴۶ بیمار هموفیلی در استان وجود دارد
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • لزوم حمایت از بیماران هموفیلی/ ۳ بیمار فاکتور ۹ در استان داریم
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • سیل مرگبار در چین/ ۴ نفر جان باختند+ تصاویر
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟