Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@08:23:00 GMT

با سهام عدالت چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۹۸۵۱

با سهام عدالت چه باید کرد؟

ایران اکونومیست- همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه، لزوم طراحی و اجرای مجموعه ابزارهایی را برای آزادسازی سهام عدالت ضروری دانست تا بتوان از این سیاست‌ها برای بهره‌گرفتن هر چه بیشتر در دستیابی به اهداف اساسی سهام عدالت بهره جست.

دارابی  عنوان کرد: ابلاغیه مقام معظم رهبری در مورد آزاد سازی سهام عدالت نظیر ابلاغیه اصل ۴۴ یک حرکت مهم و با تاثیر گذاری گسترده در کل اقتصاد کشور محسوب می شود؛ این ابلاغیه که با هدف هدف گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانوارهای کم درآمد صورت گرفت در خود سه بند اساسی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به تشریح این موارد پرداخت و گفت: دارندگان سهام عدالت مجازند در محدوده زمانی مشخص مالکیت مستقیم سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر را انتخاب کنند و به تناسب، نقش مدیریتی خود را ایفا کنند.

دارابی بند دوم را تدوین و تصویب مقررات مورد نیاز جهت انتقال سهام به صاحبان سهام عدالت توسط شورایعالی بورس دانست و گفت: این مصوبات برای کلیه دستگاه های اجرایی لازم‌الاجراست.

دارابی ادامه داد: همچنین در بند سوم عنوان شده که نسبت به سهام باقیمانده در شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، شورایعالی بورس موظف است ضمن تشویق ماندگاری صاحبان سهام در شرکت‌های مذکور، از طریق مبادی ذیربط هرچه زودتر زمینه ورود آن شرکتها را در بورس فراهم کنند.

این کارشناس بازار سرمایه با اظهار این مطلب که همانگونه که در این ابلاغیه آورده شده است تمرکز اصلی به ایفای نقش مدیریتی و انتقال سهام به صاحبان و همچنین تشویق به ماندگاری صاحبان سهام شده است، گفت: البته این امر در حال حاضر کمتر مورد توجه بوده و در مقابل بیشتر بحث فروش سهام و تبعات آن مورد توجه قرار گرفته است.

وی در ادامه به موارد مهم و سه‌گانه‌ای اشاره کرد که باید مورد توجه قرار گیرد و افزود: از سال ۸۵ و شروع بحث سهام عدالت تاکنون کارها برای آشنایی مردم با سهام عدالت کافی نبوده است. در طول این سالها سهام عدالت نه به عنوان سهام مردم که به عنوان سهام دولتی در خدمت وزرا برای تعیین نمایندگان هیات مدیره و اداره شرکت ها توسط وزرا تلقی شده است.

دارابی ادامه داد: همین امر باعث شده است آشنایی خانوارها با این دارایی و ابعاد ارزشمند آن تقریبا صفر باشد. بخاطر همین رفتار دارندگان سهام عدالت به یک نگرانی عمده بازار سرمایه تبدیل شد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه، نکته مهم در این میان را لزوم ایجاد مجموعه‌ای از ابزار سازی‌ها براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری دانست و گفت: فرهنگ سازی و تبلیغات و آموزش برای جلوگیری از برداشت کمک بودن سهام عدالت به جای سرمایه بودن، طراحی ابزار مشارکت مستقیم در مدیریت واحدها توسط میلیون‌ها سهامدار، سرعت بخشیدن به پذیرش شرکت های سرمایه گذاری استانی برای بازارگردانی سهام پرتفوی و پذیرش سریع و فوری تمامی شرکت های پرتفوی سهام عدالت به گونه‌ای که فرصت آربیتراژ میان سهام عدالت و شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت ایجاد نشود،از مهمترین اقدامات است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه در صورت آماده‌ نشدن چنین زیرساخت‌هایی، این فرصت می تواند به خروج بیشتر مردم از شرکت های سهام عدالت منجر شود، گفت: طراحی صندوق سهام که براساس مدل رپو سهام جمع آوری کند و در آینده سهام دارندگان را عودت دهد نیز از دیگر اقدامات لازم است.

طراحی صندوق های بیمه اعم از سلامتی و بازنشستگی و مستمری با پشتوانه دارایی سهام، طراحی ابزار خرید اقساطی سهام برای مشتریان عمده سهام، طراحی ابزار دریافت وام در برابر وثیقه سهام ، به اجرا درآوردن طرح سهام خزانه برای واحدهای دارای موجودی نقد بالا، حذف حد نهایی ۱۵هزار میلیارد تومان برای صندوقها جهت فراهم آوردن زمینه ایجاد صندوق های بسیار بزرگ ، صدور مجوز نهادهای مالی به ویژه مشاوران و سبدگردانها برای فراهم کردن زمینه دسترسی دارندگان سهام عدالت به خدمات مشاوره ای سهام و یا تجهیز بیشتر نقدینگی برای بازار از دیگر موارد مهمی بود که این کارشناس بازار سرمایه به لزوم طراحی و اجرای آن اشاره کرد.

دارابی در ادامه خاطرنشان کرد: باید توجه داشت در صورت تبدیل شدن سهام عدالت به کالای صرفا نقدی و فشار برای فروش آن قطعا دارندگان این سهام متضرر خواهند شد. لذا اتخاذ مجموعه ای از سیاست‌ها برای جلوگیری از بروز این وضع برای شرایط کنونی بازار سرمایه حیاتی به نظر می رسد.

 

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارشناس بازار سرمایه شرکت های سرمایه سهام عدالت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۹۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور

در دهه‌های اخیر، توسعه زیرساخت‌ها به عنوان یکی از ارکان اصلی پیشبرد اهداف اقتصادی و اجتماعی در سطح جهانی شناخته شده است. بخش‌های حیاتی مانند صنعت نفت، که نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشورها دارند، به سرمایه‌گذاری‌های هنگفت و بلندمدت نیازمند هستند. بنابراین فهم و درک نحوه استفاده از سازوکارهای مالی نوین تامین مالی برای توسعه زیرساخت‌های کلیدی کشور، از جمله در صنایع حیاتی مانند نفت و گاز ، نقش مهمی در پیشبرد اهداف توسعه‌ای ایفا می‌کند.

با توجه به پتانسیل بالای سودآوری طرح های توسعه ای دولت با ابزارهای حاکمیتی در دست کشور، استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی می‌تواند نقش کلیدی در جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردمی داشته باشد. یکی از این روش‌ها، استفاده از مدل شرکت‌های سهام عام پروژه است. این شرکت‌ها با ارائه سهام ممتاز که دارای تضمین‌های حداقل سود ثابت و حقوق مالی پیشرو هستند، می‌توانند به عنوان یک راهکار جذاب برای جذب سرمایه‌گذاران عمل کنند. سهام ممتاز با تضمین حداقل سود، امکانی ایمن و جذاب برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد که نه تنها به آنها اطمینان می‌دهد در صورت تحقق پیش‌بینی‌های مثبت، سود مناسبی کسب کنند، بلکه در مواقع نوسان بازار نیز از سرمایه‌شان محافظت می‌کند.

این نوع تغییر در مدل سرمایه‌گذاری به ویژه در شرکت‌های سهام عام پروژه، با تضمین کف سود از طریق استفاده از مزایای سهام ممتاز، تأثیر مثبتی بر پیشبرد پروژه‌های زیرساختی خواهد داشت. این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حتی در سطح خرد، سود قابل توجهی را به صورت تضمینی دریافت کنند. این امر انگیزه‌های مالی قوی برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌آورد و تضمین می‌کند که آنها به صورت فعال در تأمین مالی پروژه‌ها مشارکت کنند.

علاوه بر این، به نفع پیمانکاران است که پروژه‌ها را در زمان‌بندی مشخص و حتی پیش از موعد تعیین شده به اتمام برسانند. تکمیل به موقع پروژه‌ها نه تنها به افزایش رضایت سرمایه‌گذاران منجر می‌شود، بلکه اطمینان از جریان نقدینگی و تداوم سرمایه‌گذاری‌ها را نیز فراهم می‌کند. این رویکرد به شدت کاهش دهنده ریسک‌های مرتبط با پروژه‌های نیمه‌کاره و عدم اتمام به موقع پروژه‌ها است، زیرا هر گونه تأخیر می‌تواند به از دست دادن سود تضمینی و نارضایتی سرمایه‌گذاران منجر شود.

استراتژی تأمین مالی نوآورانه مبتنی بر شرکت سهام عام پروژه با تضمین حداقل سود و اعطای سهام پروژه به مردم، بر خلاف روش‌های سنتی که معمولاً به دولت‌ها وابسته بودند، امکان مشارکت وسیع‌تر سرمایه های مردم و همچنین توان فنی و مهندسی بخش‌ خصوصی را فراهم می‌آورد و باعث تقویت مشارکت مدنی و عمومی در توسعه ملی می‌شود. به این ترتیب، با بهره‌گیری از این مدل‌های جدید، نه تنها افق‌های جدیدی در بخش توسعه زیرساخت‌های کشور گشوده می‌شود، بلکه موجب افزایش شفافیت و کارآمدی در این پروژه‌ها نیز خواهد شد.

دیگر خبرها

  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث، رایگان است
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور