Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن مهاجرنیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، امروز، ۱۳ خردادماه در نشست علمی «مکتب فکری سیاسی امام خمینی(ره)»، گفت: شخصیت‌هایی که نقطه عطف تاریخ هستند، به سه دسته تقسیم می‌شوند؛ دسته اول تئوریسین‌ها و متفکرانی که اندیشه تولید کرده‌ و باعث تحول شده‌اند؛ دسته دوم کسانی که تأثیر و تأثراتی در میدان عمل ایجاد کرده‌اند که به آنان عمل‌گرایان تعبیر می‌شود و دسته کمی از متفکران هستند که در عمل و نظر تغییرات و تأثیراتی داشتند که امام در زمره دسته سوم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مهاجرنیا بیان کرد: مکتبی که امام بنیان نهاد، در دنیای مدرن و قرن ۲۰ است، لذا فهم شرایط تاریخی امام بسیار اساسی است که جای بحث فراوان دارد؛ نکته دیگری که امام انجام داد، این بود که بخش متغیر دین را مبتنی بر ثابتات دینی به روز کرد؛ فهم امام از ترکیب‌ها و ارجاع به کدهای ثابت دینی بود؛ یکی از اصول بسیار اساسی در اندیشه امام، ترکیب‌هایی است که ایجاد شده از جمله ترکیب جمهوری و اسلامی، پیوند انقلاب با عاشورا و ... که امام در این بخش خیلی هنرمندانه کار کرده است.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، اضافه کرد: انسان دائماً با پدیده‌هایی مواجه است که باید اولویت‌بندی و دسته‌بندی کند؛ امام وقتی در نجف بودند، برخی جریانات در ایران مانند شریعتی و کتاب شهید جاوید ایجاد شد، ولی امام همواره بر گم نشدن خط اصلی یعنی مبارزه با رژیم شاه تأکید داشت.

مهاجرنیا اظهار کرد: یکی از رموز موفقیت امام این بود که نقش مردم در احیای مکتب، دین و انقلاب را بازسازی و تئوریزه کرد؛ فرمود مجلس، عصاره ملت و در رأس امور است؛ اینکه مجلس را در رأس امور ببینیم، به لحاظ نظری قابل مطالعه است.

استاد حوزه علمیه تصریح کرد: یکی از مواردی که در ساختن مکتب امام حتماً باید مورد مطالعه باشد، عنصر وظیفه‌گرایی است؛ این عنصر به امام خیلی کمک کرد؛ ایشان فرمود ما مأمور به وظیفه هستیم و در جریان کتاب شهید جاوید هم فرمودند که امام حسین دنبال انجام وظیفه بود و این عنصر، در پیروزی انقلاب هم نقش کلیدی داشت.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اضافه کرد: اخلاص در عمل از دیگر ویژگی‌های بارز امام بود؛ مخلص لله بودن امام در پیشبرد اهداف انقلاب خیلی مؤثر بود؛ همچنین ویژگی دیگر امام شجاعت بود؛ شجاعت امام به حدی بود که وقتی بحثی را مطرح می‌کردند، در میدان عمل هم پای آن ایستادند و چون عقیده داشت مأمور به وظیفه هستیم آن را تا رسیدن به نتیجه رها نکردند.

مهاجرنیا تصریح کرد: ویژگی دیگر امام تقسیم‌بندی اصل و فرع در مقام عمل بود که باید در مکتب امام مورد مداقه باشد.

وی اضافه کرد: مکتب امام ترکیبی از عناصر معرفتی بود؛ از امام در مورد شخصیت‌های مدنظر ایشان می‌پرسند و ایشان از سه نفر یعنی ملاصدرا در فلسفه، کلینی در روایت و صاحب جواهر در فقه نام می‌برد؛ امام از اندیشه این سه نفر بهره برد و همین مسئله سعه وجودی امام را خیلی توسعه داده بود. قرار دادن این سه شخصیت در کنار هم باعث ایجاد عقلانیت دینی برای امام شد که او را مبسوط الفکر و با تکیه بر فلسفه ملاصدرا، حاکمیت ولایت فقیه را از منظر عقلانی اثبات کرد.

مهاجرنیا تصریح کرد: یکی از معضلات امروز کشور ما که لاینحل است، درگیری نخبگانی میان چپ و راست است؛ همین چپ و راست در دوره امام بود و امام آن را هضم کردند، به گونه‌ای که این دو مکمل هم شدند، ولی برای ما سخت است که با هم جمع کنیم؛ یا در تعامل فقه سنتی و مدرن که در حال تبدیل به دوگانگی بود، فرمودند فقه سنتی ما همان فقه پویا است.

مهاجرنیا اظهار کرد: گرچه زیرساخت انقلاب اسلامی، ولایت فقیه بود، ولی انقلابِ فقهی نبود؛ امام ابتدا روی اعتقادات مردم کار کرد و مردمی که نگاه توحیدباوری آنان ضعیف بود، باورمند شدند و بعدها مباحث فقهی مطرح شد.

وی ادامه داد: در انتخابات رأی به جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۸ را می‌بینیم که زنان بدون حجاب در صف انتخاب بودند و رأی دادند، زیرا اعتقادات آنان احیاء شد، ولی به عرصه عمل نرسید، همچنین امام به نحوی زیبا، فقه را تبدیل به قانون کردند.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۰۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر کشوربه استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل (ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام (ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد بزرگداشت امام راحل (ره) را در همه شهرستان‌ها و روستاها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

در ادامه محمد علی انصاری سرپرست حرم حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: بزرگداشت امام خمینی (ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می‌شود.

وی در اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام (ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود، گفت: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام (ره) را به دیگران می‌نمایاند.

سرپرست حرم امام خمینی (ره) افزود: دستاورد بزرگ این اجتماع مردمی این است، مفسر واقعی اندیشه‌های امام، نقشه راه را ترسیم می‌کنند.

انصاری پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل (ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

وی، تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام (ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام (ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

سرپرست حرم امام خمینی (ره) با تقدیر از وزیر کشور که پرچمدار این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام (ره) میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاوردهای بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام (ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زایران امام خمینی (ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

کد خبر 6088171 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشوربه استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب
  • کارگران فردا با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار می‌کنند
  • دیدار ۶۴ نفر از کارگران خراسان رضوی با رهبر انقلاب اسلامی