Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@21:35:05 GMT

درخواست انجمن علمی جنگلبانی ایران از رهبری

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۰۶۰۹

درخواست انجمن علمی جنگلبانی ایران از رهبری

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن علمی جنگبانی در نامه ای خطاب به رهبر معظم انقلاب از عملکرد دستگاه های مربوطه در امر اطفای حریق جنگلها و مراتع انتقاد کرد.

متن این نامه به شرح زیر است:

محضر مبارک حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی)
رهبر معظم و فرزانه انقلاب اسلامی ایران

با سلام و تحیت
همانطور که مستحضرید شرایط اقلیمی و محیط اجتماعی در بخش وسیعی از سرزمین ما به گونه‌ای است که در فصل گرم و خشک همواره احتمال وقوع حریق‌های گسترده در جنگل‌ها و مراتع وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه انسان منشا تمام این حریق‌ها است و خطر وقوع حریق با افزایش شکل‌های مختلف بهره‌برداری از منابع طبیعی، رشد فزاینده مراکز سکونتی و راه‌ها، توسعه اراضی کشاورزی و گسترش گردشگری، افزایش یافته است. در چنین شرایطی ضرورت داشت سال‌ها پیش دستگاه‌های اجرایی ذیربط توان خود را برای پایش مطلوب جهت شناسایی سریع حریق در فصل گرم و خشک و همچنین مقابله با حریق در سطح ملی به سرعت تقویت می‌کردند. بررسی عملکرد ده‌ساله دستگاه‌های ذیربط شامل سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، سازمان محیط زیست  که بر اساس «تبصره ماده 47 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور» برای اطفای حریق قانونا مکلف هستند، نشان می‌دهد که ناکارآمدی و بخشی‌نگری در این دستگاه‌ها سبب شده است که هر ساله هزاران هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور و حیات وحش آن‌ها نابود شوند.

با عنایت به اینکه حضرتعالی همواره جایگاه ویژه‌ای برای حفاظت و حراست از منابع طبیعی قائل هستید و در مقاطع مختلف مردم و مسئولین را به پاسداشت این منابع ارزشمند دعوت فرموده‌اید، استدعا دارد دستور فرمایید عملکرد دستگاه‌های فوق‌الذکر مورد بازرسی قرار گیرد تا نقاط ضعف آن‌ها احصاء شود و این دستگاه‌ها مکلف شوند نسبت به تقویت نقاط ضعف به‌طور موثر اقدام نمایند. علاوه بر این مستدعی است دستور فرمایید علت عدم تامین بودجه لازم جهت تجهیز سازمان‌های متولی (سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان حفاظت محیط زیست) به سیستم‌های پیش‌بینی و اطفاء حریق نیز مورد بررسی قرار گیرد. پیشنهاد می‌شود در صورت صلاحدید یک قرارگاه کشوری ویژه در یکی از نیروهای نظامی تحت امر حضرتعالی که مجهز به بالگرد باشد جهت اطفاء حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور تاسیس شود و برای تکمیل این مورد، در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور سامانه ملی رصد و پایش حریق برای مقابله و اطفا حریق جنگل‌ها و مراتع تاسیس گردد تا با بهره‌گیری از تجهیزات و توان بالای نظامی-امنیتی کشور از یک طرف و بکارگیری فناوری‌های نوین از طرف دیگر پایداری و امنیت منابع طبیعی و زیستنمدان سرزمینمان تامین و تضمین گردد.

در نهایت برای مواجهه بلندمدت و بنیادین با موضوع حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور، لازم است عوامل زمینه‌ای ایجاد و گسترش آن در منابع طبیعی رفع گردد. اهم این عوامل، دست‌اندازی و تغییرکاربری اراضی منابع طبیعی و مسائل اجتماعی و ناکافی بودن فرهنگ‌سازی در حوزه منابع طبیعی هستند که حضرتعالی نیز بارها و بارها به آن اشاره و بر ضرورت آن تاکید فرموده‌اید. همچنین لازم است کمبود چشمگیر نیروی انسانی (کارشناس، جنگل‌بان و محیط‌بان) در دستگاه‌های متولی و حافظ منابع طبیعی کشور بر طرف گردد.

موارد فوق‌الذکر در ترکیب با تخصیص بودجه ناکافی برای اجرای عملیات حفاظت مستمر، نگهداری مطلوب از انفال و منابع ملی را با مشکلات جدی مواجه کرده است. لذا از حضرتعالی استدعا دارم در صورت صلاحدید جهت بازرسی از عملکرد دستگاه‌های ذیربط و نیز تقویت اعتبارات، تجهیزات و نیروی انسانی آن‌ها دستور اقدامات مقتضی صادر فرمایید.

با تجدید احترام
انجمن علمی جنگلبانی ایران

کد خبر 4940514

منبع: مهر

کلیدواژه: آتش سوزی جنگل ها جنگل ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران شهرداری تهران آتش سوزی کمیته امداد امام خمینی قوه قضاییه نیروی انتظامی وضعیت هوای تهران سازمان تامین اجتماعی احتکار بازنشستگان مجلس شورای اسلامی شیوع کرونا جنگل ها و مراتع کشور منابع طبیعی دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۰۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، ایوب فصاحت در نخستین نشست منطقه‌ای روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، تقویت همگرایی و مشارکت در سرعت‌بخشی به استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی را ضروری دانست و افزود: موضوع نظام صنفی کشاورزی مورد تاکید وزیر جهاد کشاورزی است.

وی ساماندهی، توانمندسازی و حمایت از تشکل‌های صنفی تخصصی و محصولی را یکی از برنامه‌های راهبردی سازمان مرکزی طی سال جاری برشمرد و اظهارداشت: در این خصوص استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی باید با اهتمام جمعی و پیگیری بیشتر صورت گیرد تا این راهبرد به نتیجه منتهی شود.

سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، تقویت همگرایی، تعامل و مشارکت امور، وفق قوانین و مقررات میان تمامی ارکان مرتبط در خصوص استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سطح مجموعه وزارتخانه و پرهیز از پرداختن به مسایل واگرا کننده را خواستار شد.

فصاحت بیان کرد: دبیرخانه هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران مستقر در سازمان مرکزی تعاون روستایی، نهایت تلاش خود را معطوف به سرعت بخشیدن به موضوع استقرار ساختار جدید خواهد کرد و مجموعه سازمان مرکزی نیز پشتیبانی‌های لازم را در این راستا خواهد داشت و از خرداد ماه امسال نیز این موضوع یکی از موارد مورد پیگیری سازمان در سفر‌های استانی است.

نظام صنفی مهمترین رکن بخش غیردولتی حوزه کشاورزی است

جانعلی بهزادنسب مشاور عالی و دستیار وزیر جهاد کشاورزی در این نشست گفت: پروژه نظام صنفی کشاورزی از منظر وزارتخانه و شخص وزیر جهادکشاورزی به عنوان مهمترین رکن بخش غیردولتی حوزه کشاورزی تلقی می‌شود.

وی با اشاره به تاکید وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی؛ اهتمام در استقرار این ساختار جدید و تسریع در نهایی شدن روند انتخابات اتحادیه‌های صنفی کشاورزی و اتاق‌های اصناف در شهرستان‌ها، انتخابات اتاق‌های شهرستان و انتخاب هیات مدیره اتاق اصناف کشاورزی ایران را ضروری دانست.

وفق قوانین و مقررات مسئولیت اصلی اجرای استقرار ساختار جدید نظام صنفی است

مسعود عدل‌طلب دبیر هیئت عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران و مدیرکل دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد به تشریح و تبیین فرآیند اجرای آیین‌نامه و استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی پرداخت و گفت: وفق قوانین و مقررات، مسوولیت اصلی اجرای استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی در سطح استان با شخص رئیس سازمان جهادکشاورزی استان به عنوان رئیس کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان است و مدیران تعاون روستایی استان‌ها به عنوان دبیر کمیسیون نظارت بر اصناف کشاورزی شهرستان مرکز استان در روند استقرار وظیفه‌مندی دارند.

بنابر این گزارش، در این نشست پس از بررسی موردی عملکرد و تعهد استان‌ها، روسای سازمان جهادکشاورزی و نمایندگان اتاق‌های اصناف و نظام‌های صنفی کشاورزی استان‌های حاضر، به طرح چالش‌های اجرایی در روند تشکیل اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف و مسایل حد نصاب‌ها در برگزاری انتخابات اتحادیه‌ها و صدور پروانه‌های کسب کشاورزی پرداختند و در ادامه پیشنهاد‌های بهبود امور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین مقرر شد، براساس برنامه‌ریزی انجام شده جلسات هماهنگی منطقه‌ای به منظور تسریع و تسهیل در روند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی با روسای سازمان جهادکشاورزی سایر استان‌های کشور طی ماه جاری برگزار شود.

نخستین جلسه وبیناری منطقه‌ای تسریع در فرآیند استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی بنا به دعوت و هماهنگی دفتر هماهنگی امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی با حضور سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، مشاور عالی و دستیار وزیر جهاد کشاورزی، نماینده حوزه وزارتی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس اتاق اصناف کشاورزی ایران، دبیر هیات عالی نظارت بر اصناف کشاورزی ایران، روسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها، مدیران سازمان تعاون روستایی و نمایندگان نظام‌های صنفی کشاورزی استان‌های تهران، مازندران، گلستان، سمنان، قم، البرز و گیلان و همچنین روسا و کارشناسان ادارات دفتر ساماندهی صنوف و تشکل‌های مردم‌نهاد برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • درخواست ایران برای انتشار بیانیه ایپس آسیا درمحکومیت اسرائیل
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی