Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@08:11:09 GMT

۱۳۷؛ میانبری برای تسهیل ارتباط مردم با شهرداری

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۰۷۵۴

۱۳۷؛ میانبری برای تسهیل ارتباط مردم با شهرداری

طی سال‌های اخیر با روندی درستی که پیش‌رفته، اقبال مردم به پیگیری مشکلات از طریق سامانه 137 بیش از گذشته شده و این سامانه به میانبری برای تسهیل ارتباط مردم و شهرداری تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، یکی از دستاورد‌های مهم بشر، امکان برقراری ارتباط بین مردم، از راه دور است و این اهمیت ویژه‌ ارتباط است که آن‌را جزو یکی از مهم‌ترین فواید پیشرفت کرده ‌است؛ چراکه مردم در یک جامعه، به دلایل بسیار، نیازمند برقراری ارتباط با هم‌نوعان، مردم در جوامع دیگر و همچنین مسئولین جامعه خود هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌توان گفت به لطف پیشرفت روزافزون، امروزه این ارتباط‌ها توسط تلفن، اینترنت، پیامک و پست آسان شده و نیازی به رفت‌ و آمدهای طولانی مدت ندارد.

ایجاد ارتباط هرچند کوتاه بین مردم، از دیرباز تاکنون رایج بوده و یکی از نیازهای زندگی جمعی انسان‌ شمرده می‌شده؛ به‌طوری که افراد در یک جامعه هرچند کوچک، اگر با یکدیگر ارتباطی نداشتند قادر نبودند حتی از پس نیازهای ساده بربیایند. کم کم با گسترش جوامع و شهرنشینی، دامنه ارتباطات نیز گسترده‌تر شده و مردم برای زندگی بهتر جدا از افراد عام، نیازمند ایجاد ارتباط با مسئولین جامعه، برای رفع نیازها و حل مشکلات هستند.

در گذشته‌های نه‌چندان دور، دسترسی به افراد عام‌ یکی از معضلات بزرگ مردم بود. نامه‌پراکنی به روزها و هفته‌ها زمان نیاز داشت و از پست پیشتاز، اینترنت و تلفن خبری نبود. اکنون با وجود هر سه این موارد، دسترسی به خانواده و دوستان که هیچ، حتی دسترسی به مسئولین نیز به راحتی امکان‌پذیر است.

اکنون در کشورها و شهرهای مختلف جهان، تلفن‌ها، سایت‌ها و راه‌های بسیاری برای ایجاد ارتباط مردم با مسئولین به‌وجود آمده تا جامعه بهتر و زندگی بهتری برای مردم ساخته‌شود. کشور ما نیز در این امر کوتاهی نکرده و راه‌های مختلفی را برای دسترسی آسان مردم به مسئولین مورد نیازشان ایجاد کرده‌است.

باتوجه به اینکه در ابتدا، دامنه نیازها، مشکلات و نگرانی‌های مردم در خصوص محل زندگی و معضلات ابتدایی منزل، محل کار و شهر است، پس دسترسی مردم به شهرداری شهر خود اهمیت بیشتری نسبت به باقی مسئولین دارد. شهرداری‌های بسیاری از شهرهای مختلف ایران نیز با اطلاع از اهمیت دسترسی مردم برای رفع مشکلات و پاسخگویی به نیاز شهروندان، راهی سریع‌تر از نامه و سایت اینترنتی را پیش‌روی‌ مردم گذاشتند؛ تماس تلفنی، راهی سریع‌تر و مطمئن‌تر است.

در بین شهرداری‌‌های شهرهای مختلف، شهرداری قم نیز از این قافله عقب نمانده و همراه با پیشرفت روزافزون راه‌های آسان‌تر و سریع‌تری برای اطلاع از نیازها و مشکلات مردم پدید ‌آورده‌ است. سامانه قم‌یار و ۱۳۷ از جمله راه‌های دسترسی شهروندان قمی به شهرداری، بدون نیاز به کاغذبازی‌های اداری و رفت و آمد طولانی است. سامانه قم‌یار، همان راه ارتباطی اینترنتی مردم با شهرداری است که توسط آن می‌توانند بسیاری از کارها از جمله درخواست پروانه ساختمان، ثبت درخواست در سامانه ۱۳۷، درخواست سرور و دامنه(مخصوص کارکنان سازمان فاوا)، از شهرداری بپرس، درخواست نصب بیلبورد و ایستگاه صلواتی را انجام دهند؛ اما آیا همه شهروندان قم به اینترنت دسترسی دارند؟ قطعا اینطور نیست و شهرداری برای دسترسی سریع‌تر و راحت‌تر شهروندان شماره تلفن سه رقمی ۱۳۷ را در دسترس قرارداده تا به آسانی و در مدت زمان کوتاه در جریان درخواست‌های مردم قرارگیرد.

سرپرست سامانه ۱۳۷ شهرداری قم، در خصوص این سامانه ارتباطی مردم با شهرداری بیان کرد: سامانه ۱۳۷ راهی آسان برای ارتباط شهروندان و زائرین با مدیریت شهری قم است و نیروهای سامانه به صورت ۲۴ ساعته تمام درخواست‌های مردم را شنیده و ثبت کرده و در کوتاهترین زمان آنها را به واحدهای مربوطه ارجاع و نتیجه را به مردم ارائه می‌دهند.

ابراهیم خسروی تصریح کرد: در این سامانه، تمام درخواست‌های مردم در تمام موضوعات شهری، دریافت و به سرعت به حوزه‌های مربوطه ارجاع شده و حوزه‌ها موظفند طی ۲۴ ساعت پیام را بررسی کرده و پاسخ را ارسال کنند تا در اختیار مردم قرارگیرد.

خسروی در خصوص مدت زمان پاسخگویی به سوالات و مشکلات مردم، گفت: پاسخگویی نهایت تا ۴۸ ساعت بعد از تماس مردم انجام می‌شود، اما اگر مساله خطرساز باشد بلافاصله پیگیری و پاسخگویی صورت می‌گیرد.

به گفته وی، برخی پیام‌های فنی و عمرانی کمی زمانبر بوده و اطلاع‌رسانی می‌شود که تا چه زمانی مشکل حل می‌شود.

سامانه ۱۳۷ گویا جاده ابریشمی برای شهروندان قم شده تا بدون صرف زمان و خستگی کوچکترین تا بزرگترین مسائل را با شهرداری درمیان بگذارند. همین نوروز ۹۹ بود که بارش شدید باران مشکلات فراوانی را در سطح شهر پدید‌آورد و مردم با بیش از ۷۰۰ تماس با شهرداری از طریق این سامانه موفق به حل مشکلات آبگرفتگی منازل و محله‌های خود شدند.

همچنین تعداد تماس شهروندان با این شماره، در سال ۹۸ بیش از ۱۹۹ هزار تماس بوده که افزایش این آمار در طی یک سال، نشان‌دهنده پاسخگویی و پیگیری صددرصدی سامانه و اطمینان، اعتماد و آسوده‌خاطری مردم از حل مشکلاتشان است. طبق بررسی‌های صورت گرفته، به بیش از ۹۰ درصد این پیام‌ها رسیدگی کامل شده و رضایت‌مندی شهروندان کسب شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم با بیان اینکه به طور کلی در سال ۹۸ بالغ بر ۱۹۹ هزار و ۸۰۵ تماس در سامانه ۱۳۷ شهرداری قم ثبت شده است، اظهار کرد: براساس آمار به دست‌آمده از لحاظ تعداد تماس‌ها به ترتیب مناطق چهار، ۶، یک و سه بیشترین تماس را به خود اختصاص داده‌اند.

مهدی کلانترزاده با اشاره به بیشترین موضوعات مد نظر مردم در تماس با سامانه ارتباطات مردمی شهرداری در سال ۹۸ خاطرنشان کرد: بیشترین پیام‌های مردمی مد نظر مردم در سال ۹۸ در موضوع خاک و نخاله غیرمجاز و استقرار باکس بوده که بیش از ۹ هزار و ۶۱ تماس در این موضوع ثبت شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قم دومین موضوع پرمخاطب در سال ۹۸ را در خصوص آسفالت عنوان کرد و افزود: ۸ هزار و ۴۵۳ تماس نیز در این خصوص ثبت شده است.

وی ادامه داد: موضوع سد معبر با ۶ هزار و ۶۰ تماس، آب‌افتادگی معابر با ۳ هزار و ۴۲۴ تماس و هرس درختان و ساخت و ساز بدون مجوز هم با بیش از ۲ هزار تماس در رتبه بعدی بیشترین موضوعات مد نظر مردم در سال ۹۸ هستند.

کلانترزاده گفت: بیشترین موضوع در منطقه یک در خصوص خاک و نخاله غیرمجاز و آب‌افتادگی معابر، در منطقه دو در خصوص سد معبر، در منطقه سه در خصوص آب‌افتادگی معابر، در منطقه چهار در خصوص خاک و نخاله غیرمجاز، در منطقه پنج در خصوص خاک و نخاله غیرمجاز، در منطقه ۶ در خصوص خاک و نخاله غیرمجاز در منطقه هفت در خصوص سدمعبر و در منطقه هشت در خصوص سد معبر بوده است.

همانطور که گفته شد، افزایش تعداد تماس‌های مردم در گذشت ماه‌ها و همچنین رویدادهای متفاوت نشان از راه درستی‌ است که شهرداری در پیش گرفته و موفق به جلب رضایت حداکثری مردم شده‌است. می‌دانیم که مسئولین به تنهایی قادر به یافتن تمامی مشکلات شهری نیستند و برای حل شدن نارضایتی‌ها نیاز به همکاری شهروندان است که این همکاری با اطلاع‌رسانی مشکلات توسط این سامانه به آسانی صورت می‌گیرد و شهرداری را در جریان مشکلات مختلف سطح شهر که شاید از چشم‌ها پنهان باشد می‌گذارد. هرچند امیدواریم که روز به روز مشکلات و نگرانی‌ها آنقدر کاهش یابد که دیگر هیچل معضلی پیش‌روی مردم نباشد اما در کنار آن هم خوشحالیم که در این مسیر موفق شده‌ایم.

انتهای پیام/78027

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرداری اینترنت قم جامعه شهرداری قم سامانه ۱۳۷ سال ۹۸ سریع تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مشکلات یک هزار و ۱۶۳ واحد تولیدی استان همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ استاندار همدان در دومین نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان همدان افزود: در سال ۱۴۰۲ با برگزاری ۹۶ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان و به همت دولت مردمی و انقلابی ایران قوی یک‌هزار و ۱۶۳ واحد تولیدی در بخش‌های مختلف از مصوبات این ستاد برخوردار شدند.

علیرضا قاسمی فرزاد تأکید کرد: با پیگیری‌های انجام شده بیش از ۹۰ درصد مصوبات این ستاد نیز تاکنون به مرحله اجرا رسیده است.

او تصریح کرد: در دومین نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان سه پرونده مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

استاندار همدان گفت: ۲ پرونده درخواست امهال در پرداخت بدهی تسهیلات بانکی را داشتند که مقرر شد در فرصت مناسب بدهی بانکی را تسویه کنند.

قاسمی فرزاد افزود: یک پرونده مربوط به بازبینی فنی و تعمیرات اساسی واحد تولیدی اسید بود که برای این اقدام نیاز به سوخت جایگزین داشت و مصوب شد سوخت جایگزین تحویل این واحد تولیدی شود.

 

 

دیگر خبرها

  • ضرورت تامین روشنایی محله های بی دفاع شهری
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • ‌اجرای طرح تأمین امنیت بوستان‌ها در محلات کم برخوردار شیراز
  • مسئولان فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • انجام بیش از 36هزار و 500 استعلام بانک و دفتر خانه در سال 1402 توسط دفاتر پیشخوان دولت
  • ۱۲۸ هزار درخواست مردم استان سمنان در سفر رییس‌جمهور ثبت شد
  • «مردم سلام» طرحی برای استفاده از نظرات شهروندان در اداره شهر است
  • بررسی مشکلات یک هزار و ۱۶۳ واحد تولیدی استان همدان