Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@02:32:41 GMT

صادرات بیش از ۹۰۰۰ تن پسته از کشور در اردیبهشت ماه

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۱۶۱۳

صادرات بیش از ۹۰۰۰ تن پسته از کشور در اردیبهشت ماه

ایسنا/کرمان رئیس انجمن پسته ایران گفت: در اردیبهشت ماه امسال ۹ هزار و ۱۳۴ تن پسته از ایران صادر شد که ۳ هزار و ۷۵  تن از این محصول از گمرک رفسنجان خارج و به کشورهای دیگر صادر شد.

حسین رضایی عصر امروز ۱۳ خرداد ماه در جلسه ستاد پسته شهرستان رفسنجان اظهار کرد: ایران صنعت ۱۰ میلیارد دلاری پسته را دارد که  ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ تا ۲ میلیارد دلار آن در بازار است و برای حفظ این بازار باید تلاش کرد تا بقیه ۸ میلیارد دلار این محصول هدر نرود.

رئیس انجمن پسته ایران با بیان اینکه تولید پسته از تقاضای آن بیشتر است، افزود: سالیانه ۱۵ هزار ایکر زمین به باغات آمریکا اضافه می شود و در ایران هم سالیانه ۱۲ هزار هکتار به سطح زیر کشت این محصول اضافه می شود.

وی ادامه داد: مصرف پسته در جامعه به ویژه در چین به دلیل مسائل خاصی که در دنیا حکم فرما شد افت کرده است؛ اقتصاد پسته حال خوشی ندارد و با آمدن کرونا این اقتصاد و مصرف پسته کاهش پیدا کرده است.

رضایی با اشاره به مقایسه صادرات هر ماهه پسته از مهر تا فروردین از سال ۸۹ تا امسال، خاطرنشان کرد: صادرات پسته از سال ۹۷ به شدت در حال کاهش است به نحوی که اوایل این مدت زمان ۴۹ درصد محصول از کشور خارج و صادر می کردیم در سال ۹۳ بالای ۵۴ درصد این محصول صادر می کردیم اما از سال گذشته تا فروردین امسال میانگین محصول صادر شده  ۳۹ درصد است و صادرات پسته کمتر شده است؛ در بورس بیشتر از ۱۰ درصد محصول پسته را نمی توان عرضه کرد.

وی با اشاره به مصرف داخلی ۲۰ هزار تن پسته در کشور تصریح کرد: تقریباً ۹۰ درصد پسته باید صادر شود، در اردیبهشت امسال ۹ هزار و ۱۳۴ تن پسته از ایران صادر شد که ۳ هزار و ۷۵  تن از این محصول از گمرک رفسنجان خارج و به کشورهای دیگر صادر شد.

رضایی بیان کرد: جلسه ای با اتحادیه خشکبار گذاشتیم به این نتیجه رسیدیم سیاست عرضه محصول باید عوض شود آمریکا به تدریج قیمت ها را افزایش می دهد این ها مسایلی است که بازار پسته را بسیار پیچیده کرده است و باید پیش بینی، شفاف سازی و اطلاع رسانی کنیم.

رئیس انجمن پسته ایران با اشاره به اینکه کاهش قیمت آجیل از جمله بادام بر قیمت پسته هم تأثیرگذار است گفت: قیمت بادام در دنیا هر یک کیلو گرم ۲ دلار پایین آمده است و نزدیک ۳ میلیون تن تولید امسال است؛ قیمت پسته هم متأثر از قیمت آجیل به ویژه بادام است.

رضایی خاطرنشان کرد: جلسه ای با اتاق کرمان و بانک مرکزی داشتیم و این موضوع پیگیری شد و قرار بر این شد که تفاهم نامه ای بابت مسائل ارزی پسته تدوین شود که روز گذشته انجام شد و شامل بندهایی است یکی اینکه تهاتر ارز وارد کننده که در سامانه صمت ثبت می شود دیگر نیاز به ارائه سند نباشد.

وی دیگر بند این تفاهم نامه را این طور عنوان کرد که ارز حاصل از صادرات پسته تماماً به واردات کالا اختصاص یابد؛ بند دیگر این تفاهم نامه هم مربوط به توافق رسیدن واردکننده کالاها و صادرکنندگان پسته است که از ارز پسته استفاده کنند و کالای مورد نیاز با کیفیت را وارد کنند.

رئیس انجمن پسته ایران خاطرنشان کرد: پسته اشتغالزایی خوبی در ایران ایجاد کرده است در بحث کارگران فصلی؛ روزانه در رفسنجان ۱ میلیون کارگر برای برداشت پسته به کار گرفته می شود لذا ۴۷۰ هزار باغ پسته در کشور وجود دارد که سالانه ۵ میلیون نفر آبیاری این باغات را انجام می دهند.

وی ادامه داد: نزدیک ۵۱ میلیون نفر اشتغالزایی در صنعت پسته کشور ایجاد شده که مستقیم درگیر این صنعت از کاشت، خدمات، آبیاری، سم پاشی، تعمیرات و برداشت، صادرات و فروش هستند.

رضایی خاطرنشان کرد: بحث حذف ارز دولتی بود که از سموم حذف شده لذا کشاورزان به جای استفاده از سموم در باغات، از گوگرد استفاده کنند که خیلی موثر است و روش و نحوه انتشار آن در قالب کلیپی در حال تهیه است که به زودی به بازار می آید تا کشاورزان بهره مند شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اخبار اقتصادی کرمان استانی اقتصادی پسته رفسنجان رئیس انجمن پسته ایران صادر شد تن پسته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۱۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • قیمت محصولات ایرانخودرو پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ ارزان‌ترین محصول ایرانخودرو؛ ۶۵۰ میلیون
  • همایش دریافت کد شناسه محصولات کشاورزی در مرودشت
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • پیش بینی بارش‌های سیل آسا در ۲۱ استان/ هشدار زرد صادر شد
  • هشدار سیل صادر شد؛ وضعیت بارش این ۲۱ استان تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • هشدار سیل صادر شد ؛ وضعیت بارش این ۲۱ استان تا پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • فروش ایران خودرو آغاز شد + شرایط