Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@14:41:39 GMT

۴ میلیون دانشجو در کشور ثمره دوراندیشی امام(ره)

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۷۱۹۹

۴ میلیون دانشجو در کشور ثمره دوراندیشی امام(ره)

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه اوایل انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو و ۲۸ دانشگاه در کشور فعال بود، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۴ میلیون دانشجو و ۲۵۰ دانشگاه جامع در کشور داریم که ثمره دوراندیشی امام (ره) است.

به گزارش ایسنا، محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سی‌ویکمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره) ضمن گرامیداشت ایشان گفت: بیش از هزار سال است که مروجین دین به تبلیغ اسلام مشغول هستند اما شاید بتوان گفت انقلابی که امام (ره) هدایت کردند اولین تجربه تاریخی شکل‌گیری یک حکومت همه‌جانبه به نام اسلام و مکتب اهل بیت(ع) در تاریخ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه امام(ره) برای این مسیر طراحی داشتند، خاطرنشان کرد: امام (ره) دوراندیشی نسبت به جامعه داشتند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب که اسلامی که امام (ره) معرفی می‌کردند، تکمله‌ای نسبت به دیگر مروجین اسلام داشت، گفت: این تفاوت اسلام سیاسی - اجتماعی امام (ره) بود.

مخبر دزفولی گفت: امام (ره) اسلام را از یک نگاه فردگرایانه به نگاهی که اداره جامعه و روابط اجتماعی که در یک ملت می‌توان تعریف کرد، معرفی می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه به ویژگی اسلام سیاسی اجتماعی امام(ره) کمتر پرداخته شده است ظلم‌ستیزی، استکبارستیزی، طرفداری از محرومین، دفاع از آزادگان دنیا، دفاع از فلسطین، مبارزه با اسرائیل و… به عنوان مؤلفه‌های اسلام سیاسی اجتماعی عنوان کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: امام(ره) اسلام همه جانبه‌ای که اجتماع را شامل می‌شود به مردم جهانیان معرفی کرد و اقشار مختلف را اعم از روحانیت و دانشگاهیان و… در این مسیر پرورش دادند.

مخبر دزفولی با اشاره به ویژگی دیگر امام(ره) گفت: نهضت‌سازی امام(ره) با زبان عام و زبان مردم بود و نزدیکترین زبان فهم اسلام و انقلاب را به صورت ساده، قابل فهم، باورپذیر، اعتماد ساز و دلنشین مطرح می‌کردند.

وی افزود: زبان امام(ره) چه در قبل و چه بعد انقلاب هم برای اقشار معمولی و هم برای نخبگان قابل فهم بود و در واقع یاران امام(ره) هم از این اقشار بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه انقلاب امام(ره) انقلاب مردم‌نهاد بود، گفت: در آغازین ماه‌های پیروزی انقلاب رفراندوم اصل جمهوری اسلامی برگزار شد که در دنیا این سرعت مراجعه به آرای مردمی، بی‌سابقه است.

وی ادامه داد: امام (ره) در همان اوایل انقلاب به تدوین قانون اساسی تأکید داشتند که در این موضوع هم نگارندگان قانون اساسی توسط مردم انتخاب شدند.

مخبر دزفولی با تأکید بر اینکه انقلاب جمهوری اسلامی بنیاد مردم نهاد دارد، تصریح کرد: رمز پیروزی و ماندگاری انقلاب هم علی‌رغم همه مشکلات و سختی‌ها در چهل و دو سال اخیر نظام ولایت فقیه و مردم نهاد بودن انقلاب است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: امام (ره) در قرن بیستم انقلابی را هدایت کردند که اگر قرار بود دیگران چنین مسیری را طی کنند شاید نسبت به ساختارهای مرسوم جهان کنونی باور نداشتند.

وی گفت: امام (ره) از همان ادبیات مرسوم نظام‌های سیاسی البته با محتوایی به نام اسلام سیاسی، اسلام انقلابی، اسلام استکبارستیز، اسلام ضد سلطه و ویژگی‌های گونان استفاده می‌کردند. امام (ره) بر انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، تشکیل مجلس و… با مشارکت مردم تأکید داشتند.

وی به تشریح برخی ویژگی‌های امام (ره) پرداخت و گفت: به رغم سنت‌های پیشینی که در مورد نگاه به زن وجود داشت امام (ره) انقلاب را با حضور و مشارکت جدی بانوان، در کنار مردان شروع کردند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی زنان را یک رکن بسیار مؤثر در پیروزی و تداوم انقلاب بیان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در نظام آموزش عالی کشور، بیش از ۵۰ درصد از بانوان مشغول به تحصیل هستند که در قبل از انقلاب بی‌سابقه است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۰ درصد زنان کشور تحصیل کرده و ۳۱ درصد از هیئت علمی دانشگاه‌ها بانوان هستند، تأکید کرد: این امر مبتنی بر نگاه مدبرانه و دوراندیشانه امام(ره) است که زن می‌تواند یکی از ارکان استمرار ساخت جامعه پیشرفته مبتنی بر مبانی اسلامی باشد، شکل گرفته است.

مخبر دزفولی با بیان این مطلب که امام(ره) از همان ابتدا علم و جامعه علمی را باور داشتند، گفت: به همین منظور در همان ماه‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی نهضت سوادآموزی شروع به فعالیت کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: امام(ره) به محرومیت‌زدایی اعتقاد داشتند و از همان روزهای اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جهادسازندگی شروع به کار کرد.

وی بر نقش کلیدی دانشجویان در ساخت جهاد سازندگی تأکید کرد و گفت: دانشجویان نسلی مولد، جوان و با انگیزه انقلابی که امام (ره) به آنان اعتماد داشتند و مقام معظم رهبری نیز همان مسیر را با قاطعیت و جدیت دنبال می‌کنند.

مخبر دزفولی گفت: اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، مشارکت عمومی جامعه تحت یک نیرویی که از بطن مردم برخاسته با عنوان بسیج تشکیل شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ساختارسازی‌های امام در طول قرن‌ها و سال‌ها کم نظیر است و مزایا و اثربخشی این خدمات را در طول این چهل سال به عنوان مثال در موضوع ریشه‌کنی بی‌سوادی که الان ۸۸ درصد مردم جامعه ما باسوادند، مشاهده می‌کنیم.

وی با بیان این مطلب که امام (ره) گسترش سواد و آموزش در بین اقشار مختلف به عنوان عدالت آموزشی تأکید داشتند، خاطرنشان کرد: در واقع عدالت آموزشی از دبستان شروع و تا دانشگاه تداوم پیدا می‌کند و این نهادسازی را حضرت امام (ره) برای رسیدگی به علم در کشور انجام دادند.

مخبر دزفولی با اشاره به درخواست امام(ره) از جوانان دانشگاهی و جامعه نخبگی کشور در سال ۱۳۵۹ مبنی بر خروج فرهنگ بدآموز غربی، افزود: بلافاصله بعد از این قضیه انقلاب فرهنگی شکل گرفت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه دانشگاه قبل از انقلاب یک دانشگاه بی روح و در خدمت جامعه نبود، تصریح کرد: امام (ره) دستور به تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی و ورود دانشگاه‌ها برای رفع نیاز جامعه دادند.

مخبر دزفولی با اشاره به اینکه اوایل انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو در کشور و ۲۸ دانشگاه در کشور فعال بود، گفت: اما در حال حاضر نزدیک به چهار میلیون دانشجو و ۲۵۰ دانشگاه جامع در کشور داریم که ثمره دوراندیشی و استراتژیست بودن امام (ره) است.

وی تأکید کرد: امروزه اگر در حوزه‌های اجرایی کشور و بخش‌های خدمت‌رسانی دچار نقصان و کمبود هستیم به علت فاصله گرفتن از آرمان‌های امام (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: هرگاه مسئولین نگاه استکبارستیزی را تضعیف کردند، دچار آسیب شده‌ایم و هرگاه باورمندانه به این نگاه عمل کردند موفق شده‌ایم.

مخبر دزفولی ابراز امیدواری کرد: شکل گیری نهادهایی مثل جهادسازندگی که تماماً مدبرانه و با توجه به نیازهای روز هستند، مجدداً احیا شود.

به گزارش روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی با تأکید بر اینکه باید ویژگی‌ها و ابعاد گوناگونی که امام (ره) در ساخت حکومت و حکمرانی خوب برای بشریت امروز داشتند را بشناسیم، گفت: بسیاری از آموزه‌ها در انقلاب امام (ره) وجود دارد که هنوز ناشناخته است که شناسایی و بررسی این آموزه‌ها می‌تواند الگوی تحولات سعادت بخش برای بشریت باشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز امیدواری کرد: ادبیات، گفتمان و طراحی‌هایی که امام (ره) برای شکل گیری، استقرار و ثبات انقلاب و استمرار برای آینده داشتند، احیاء شود و تحقق این امر بلاشک توسط مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) صورت می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دکتر مخبر دزفولی آمار دانشجویان در کشور رحلت امام خمینی ره عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هیئت علمی دانشگاه پیروزی انقلاب اسلام سیاسی حال حاضر امام ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۷۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا

 آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز جمعه به وقت محلی مدعی شد تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به دلیل جنگ در غزه نشانه دموکراسی آمریکایی است.

بلینکن در نشستی خبری در چین در پاسخ به سئوالی درباره اعتراضات دانشجویی در آمریکا درباره غزه مدعی شد درک می‌کند که این جنگ «احساسات پرشوری» را برانگیخته است و دولت بایدن تمام تلاش خود را برای توقف جنگ انجام می‌دهد.

بر اساس گزارش رویترز، از شروع اعتراض ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاههای آمریکا حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «در کشور ما، این یکی از ویژگی‌های بارز دموکراسی است که شهروندان می‌توانند دیدگاه‌ها، نگرانی‌ها و خشم خود را در هر زمانی که بخواهند ابراز کنند و به باور من این تجلی قدرت کشور و قدرت دموکراسی است.»

بلینکن در عین حال از اینکه در این تجمعات، دانشجویان به جنبش حماس اعتراض نکرده اند، به آنان انتقاد کرد و گفت که در این اعتراض ها «آن چنان در مورد حماس سکوت شده است که گویی حتی بخشی از ماجرا نیست.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا پس از سفر سه روزه به چین در پاسخ به سوالی درباره تظاهرات حامی فلسطین که در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا مدعی دفاع از حق اعتراض آمریکایی‌ها شد و گفت که مواردی وجود داشته است که عبارات واضحی از یهودستیزی وجود داشته است، اما «اعتراضات فی نفسه یهودستیزانه نیستند».

بلینکن گفت: «آنچه که ما نیز می‌بینیم، مردم، جوانان، افراد از طبقات مختلف است که بسیار پرشور هستند و احساسات بسیار قوی درباره (درگیری) دارند.»

او همچنین بر اهمیت چنین بیانی در دموکراسی ها تاکید کرد. او گفت: «در کشور، جامعه و دموکراسی ما، اظهار نظر در مورد آن، هم مناسب است و هم محافظت می‌شود».

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • هدف از اعلام انقلاب فرهنگی اسلامی‌سازی دانشگاه‌ها بود
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود /یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند