Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@04:26:38 GMT

زنگ خطر کرونا در بوشهر به صدا درآمد

تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۶۸۷۵۶

زنگ خطر کرونا در بوشهر به صدا درآمد

به گزارش خبرآنلاین از بوشهر: جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و قطع زنجیره آن رسالت و وظیفه همگانی است که در این راستا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی امری ضروری و مهم است.یکی از موارد مهم رعایت پروتکل‌های بهداشتی پوشش ماسک و ضدعفونی تجهیزات مورد استفاده و شستشوی دست‌ها با آب و صابون به صورت مداوم است که تحقق این مهم از انتشار و ابتلا به ویروس جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوشهر در  ابتلا به بیماری وویروس کرونا رکورد زد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه هر روز بر افراد به ابتلا به کرونا افزوده تر می‌شود اظهار داشت: باید مردم به این نکته توجه کنند که ویروس کرونا همچنان وجود دارد  و افزایش بیماران کرونایی در استان بوشهر نشان از بی توجهی برخی افراد نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی است.سعید کشمیری از افزایش شیب تعداد مبتلایان به کرونا در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: در روزهای اخیر به تدریج میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و موارد مثبت کرونا در استان بوشهر با یک شیب نه چندان ملایم در حال افزایش است.وی با تاکید بر توجه به ایزوله کردن  مبتلایان کرونا افزود: باتوجه به روند افزایشی ابتلا به ویروس کرونا در این استان ایزوله کردن بیماران کرونایی ضروری است.دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر با اشاره به اینکه انتقال ویروس و شیوع بیماری کرونا  به سبب تجمع‌ها  ودورهمی‌ها رخ می‌دهد گفت: در این راستا برخی افراد که از بیماری خود اطلاع دارند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و سبب شیوع این بیماری می‌شود.کشمیری  با اشاره به افزایش شمار  بیماران بستری مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌ها ادامه داد: توجه نکردن به مسائل بهداشتی، افزایش مسافرت‌ها، برگزاری مراسم جشن و عزاداری و دورهمی‌ها در خانه باغ‌ها از جمله دلایل افزایش شیوع بیماری کرونا در استان بوشهر است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تاکید برپرهیز از دور همی‌ها در راستای قطع زنجیره انتقال کرونا اضافه کرد: مردم توجه داشته باشند که افزایش بیماری در قالب خانواده، برگزاری مجالس و دورهمی‌ها اتفاق می‌افتد پس از حضور در هر اجتماعی باید پرهیز کرد.وی، با تاکید بر برخورد قانونی از بی توجهی برخی افراد بیماران کرونایی در انتشار آن گفت: با توجه به برخی بی‌توجهی‌ها در زمینه رعایت موارد بهداشتی انتظار می‌رود با کسانی‌که قوانین را زیر پا می‌گذارند با شدت عمل بیشتری برخورد شود زیرا  حضور بیماران کرونایی در یک جمع سبب  انتشار آن می‌شود.  

راه‌اندازی مراکز بیمار یابی در شهرستان‌های ۱۰ گانه استان بوشهر

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر از راه‌اندازی مراکز بیمار یابی در شهرستان‌های ۱۰ گانه استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: اکنون ۱۷ مرکز بیماریابی در استان بوشهر راه‌اندازی و این مراکز در فعالیت ۱۶ ساعت خود روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمونه‌برداری می‌کنند.

کشمیری با بیان اینکه  نتایح نمونه‌ها به روز شده است تصریح کرد: در این راستا آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در  بوشهر و برازجان راه‌اندازی شده و آزمایشگاه عسلویه در آستانه افتتاح است.

وی با اشاره به اینکه بیماران قلبی، عروقی، دیابتی، تنفسی، سالمندان، بیماران سرطانی در معرض شدید ابتلا به کرونا قرار دارند تاکید کرد: با توجه به وجود بیماران دیابتی، قلبی و عروقی، سرطانی  و تنفسی در جامعه باید تمام موارد پیشگیری از سوی افراد مورد توجه قرار گیرد زیرا نگرانی در مورد این افراد بیشتر است.

از ازدحام و تشکیل هر گونه تجمعی جلوگیری شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: با توجه به روند افزایش بیماری در استان و نبود امکان تعطیلی اجتماع‌ها انتظار می‌رود به هر شکلی از ازدحام و تشکیل هر گونه تجمعی جلوگیری شود زیرا افزایش موارد مثبت به‌تدریج منجر به افزایش موارد بستری و ادامه این روند منجر به افزایش مرگ می‌شود.

کشمیری با بیان اینکه  اکنون درپیک بیماری کرونا قرار داریم  تاکید کرد: در این راستا باید کاری کرد که این افزایش در یک نقطه بشکند و بیش از این بیماری در استان گسترش نیابد.

مردم به دستور العمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توجه کنند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر هم  با تاکید بر این نکته که مردم باید خود را ملزم به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بدانند بیان کرد: در این شرایط از مردم انتظار می‌رود برای سلامت خود و خانواده و کادر درمان به دستور العمل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توجه کنند و کمتر از خانه خارج شوند.

مجید خورشیدی با تاکید بر تشکیل کارگروه تخصصی برای شناسایی مراکز تجمع و کسانی که ناقض دستورالعمل‌های بهداشتی هستند خاطرنشان کرد: در این راستا  اگر کسبه و اصناف بعد از تذکر رعایت نکردند پلمب شوند.

وی با بیان اینکه هیچ دستگاه اداری و عمومی نباید بدون ماسک در محیط کاری حاضر شوند گفت:درصورت بازرسی از اداره‌ها و مشاهده فردی بدون ماسک در محیط اداری مدیر به طور یقین توبیخ می‌شود.

معاون استاندار بوشهر با بیان اینکه با گرم شدن هوا بیماری کرونا به خصوص در استان‌های گرمسیر تشدید شده تاکید کرد:بر اساس نظر کارشناسان در محیط‌هایی که وسایل سرمایشی استفاده می‌شود باید منافذی ایجاد شود.

خورشیدی، با تاکید بر جلوگیری از تجمع‌ها و جشن‌ها  و مراسم ترحیم افزود:محدودیت‌ها از پاساژها، پایانه‌ها و ترمینال‌ها برداشته شده که باید دستورالعمل‌های بهداشتی در این محیط‌ها رعایت شود.

سیر صعودی بیماری کرونا در استان بوشهر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هم با تاکید بر اینکه امکان قرنطینه کامل وجود ندارد، اضافه کرد: با توجه به سیر صعودی بیماری کرونا در استان بوشهر  نباید با خوش باوری و تصور اینکه ویروس ضعیف شده در رعایت اصول بهداشتی اهمال کرد.

46

کد خبر 1395451

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان بوشهر بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کرونا در استان بوشهر پروتکل های بهداشتی بیماران کرونایی بیماری کرونا ویروس کرونا راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد

به گزارش خبرگزاری مهر، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت روز جهانی مالاریا، از مالاریا به عنوان یک بیماری انگلی شایع در جهان نام برد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشورهای مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتاً خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متأسفانه شاهد افزایش موارد ابتلاء در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان اینکه مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولاً باعث بروز بیماری خفیف‌تری می‌شود اما فالسیفارم معمولاً باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کُشنده می‌شود.

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل، گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند، تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد: انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

وی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشور هم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشورها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشورهای مالاریا خیز نظیر کشورهای آفریقایی، هند، پاکستان و…، داشتند و در بازگشت به میهن دچار علائم بیماری شدند.

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علائم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریا خیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علائمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

به گفته طبرسی، تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به وجود درمان‌های مؤثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود اما حتماً دوره درمان باید تکمیل شود.

به گفته وی، در صورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متأسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری رعایت کنند.

طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشورهای مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلاء به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلاء به مالاریا مصرف کنند.

طبرسی، استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پمادهای دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلاء به بیماری را کاهش دهند.

وی در خاتمه سخنان خود، کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق تر خواهد بود.

کد خبر 6088353 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت در استان بوشهر افزایش یابد
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن