Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن محبتی گفت: تحریف کردن اصل آرمان های امام (ره) ظلم است به کسی که همانند وی در ساده زیستی دیگر در تاریخ وجود ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک استاد دانشگاه و دکتری علوم سیاسی درباره مصادیق تحریف امام در گفتگو با خبرنگار تیتریک، گفت: امام (ه) مبارزی بود که دو رژیم رضا شاه و محمدرضا شاه را پیش از رهبریت انقلاب تجربه کرد و مرجعیت ایشان مرجعیتی خاص بود زیرا از سایر مراجع تقلید آن زمان جوان تر بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن محبتی افزود: دید امام (ره) نسبت به همه علما و مجتهدین بازتر بود، بسیار دوراندیش بود و جامعه را رصد می کرد؛ در سال 1342 با نطق های آتشین به دل رژیم رفت و آن را وادار به عکس العمل کرد زیرا پدر و پسر در زمان رژیم پهلوی انسان های مصلحت اندیشی نبودند و برخوردهای چکشی داشتند.   وی اظهار داشت: واکنش های امام (ره) صریح بود به گونه ای که رژیم پهلوی از وی ترس داشت، ایشان شخصیتی خاص داشت و این موضوع مهم ترین اختلاف امام (ره) با دیگر مراجع و رهبران بود و از هژمونی خاصی برخوردار بودند، گفتمان شفافی داشت و هیچگاه دو پهلو صحبت نمی کرد.   محبتی تصریح کرد: امام (ره) در بدو ورود به ایران در بهشت زهرا فرمود من تو دهن این دولت می زنم و این همان گفتمان شفافی بود که داشتند، امام (ره) صریح البیان بودند اما در اینکه فرمایشات ایشان در این 42 سال چقدر مورد کنکاش و تحلیل قرار گرفته و برخی موارد تفسیر به رای شده است، موارد فراوانی وجود دارد.   وی گفت: در زمان حیات امام (ره) اتفاقاتی افتاد که ایشان در نطق های خویش اعلام کردند منظور من آنچه برداشت شده است، نیست همانند مقوله حجاب و آزادی که اوایل انقلاب مطرح شد و امام نسبت به جبهه ملی واکنش نشان دادند.   محبتی افزود: در تشکیل کلمه جمهوری اسلامی، امام (ره) فرمودند نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر، و این مهم نشان می دهد امام (ره) از دیدگاه هایی که داشتند به شدت دفاع می کردند، پس از رحلت ایشان حاج احمد این مسئولیت را داشت زیرا نزدیکترین فرد به امام بود و نقطه نظرات ایشان را به رهبری و آیت الله رفسنجانی انتقال می دادند.   وی اظهار داشت: پس از رحلت امام (ره) و کوچ نابهنگام حاج احمد، مجموعه به دست کسانی افتاد که با امام (ره) مستقیما همراه نبودند و صلاحیت اعلام نظر درباره اظهارات ایشان را نداشتند. در دهه دوم انقلاب افراد بر اساس مصالح درباره سخنان امام (ره) اظهار نظر می کردند و در دادگاه های کرباسچی نیز از سخنان امام استفاده ابزاری شد.   محبتی تصریح کرد: متاسفانه در این 40 سال قانون اساسی هیچگونه تغییری نکرد و برخی از موارد آن بر اساس منافع تفسیر به رای شد به گونه ای که دولت ها، احزاب و مجالس اگر نیازی داشتند، میوه تفسیر خود را از سخنان می چیدند.   وی با اشاره به اینکه عده ای بر اساس منافعی که دارند سخنان امام (ره) را تحریف می کنند و در قالب یک ساندویچ سیاسی به خورد مردم می دهند، گفت: قدرت هارمونی امام (ره) به گونه ای بود که بین توده، نخبه و رهبر اتحاد ایجاد کرد اما امروز حتی سیاسیون با یکدیگر اتحاد ندارند.   محبتی افزود: اگر عده ای گفتمان امام (ره) را تحریف نمی کردند نیازی به منشور نبود اما امام خامنه ای برای اینکه انقلاب از مسیر خود خارج نشود منشورهایی را ابلاغ کردند. تحریف کردن اصل آرمان های امام (ره) ظلم است به کسی که همانند وی در ساده زیستی دیگر در تاریخ وجود ندارد.   وی اظهار داشت: امام (ره) از مردم حلالیت می طلبید در حالی که امروز سیاسیون هر اقدامی انجام می دهند و حتی از مردم پوزش نمی طلبند، ما رهبری قدرتمند و کاریزما داشتیم و امروز هم رهبر معظم انقلاب پیش بینی هایی درباره آمریکا، برجام و اروپا داشتند که محقق شد و حتی حمله داعش را ترقه بازی دانستند.   دکتری علوم سیاسی در خاتمه با اشاره به اینکه عده ای امروز از جایگاه سیاسی خود استفاده کرده و از قطار انقلاب پیاده شده اند، خاطر نشان داشت: تا زمانی که جان بر کفان انقلاب از همه چیز خود می گذرند مسیر انقلاب به انحراف کشیده نخواهد شد.        

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۶۸۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری امروز در کنگره بین المللی اندیشه های قرآنی حضرت آیت الله خامنه ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم در حال برگزاری است، ضمن تبریک روز معلم و تجلیل از یاد و خاطره استاد شهید مطهری، با اشاره به روایتی از امام هادی علیه السلام در رابطه با جایگاه قرآن در تجلی زندگی مومنانه اظهار داشت: با این که همواره معارف قرآنی در مسیر تحقیق، پژوهش و ترویج و نشر و بسط قرار دارد، همچنان شادابی و طراوتش حفظ و روز به روز بر آن افزوده می شود.

وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال قرآن را به گستره فراگیر تمام زمان ها تا روز قیامت نازل کرده است، گفت: امام هادی علیه السلام در پاسخ به این سوال که چه سرّی است که قرآن هر چه بیشتر خوانده و بحث شود، بر تازگی و طراوت آن افزوده می شود؟ فرمودند: چون خداوند تبارک و تعالی، آن را تنها برای زمانی خاص و مردمی خاصّ قرار نداده است. از این رو، در هر زمانی و برای هر مردمی، تا روز قیامت، تازه و باطراوت است.

آیت الله حسینی بوشهری ضمن اشاره به اهمیت تبیین، توضیح و نشر اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب از دست اندرکاران برگزاری این کنگره تشکر کرد و افزود: امامین انقلاب بر این موضوع تصریح داشتند که با انس با قرآن و تامل در آیات الهی، از زاویه نگاه قرآن می شود به دل ها راه یافت و در دل ها نفوذ کرد.

وی ضمن تأکید بر ادامه و احیای رویکرد تفسیری امام خامنه‌ای در میان فرهیختگان قرآن پژوه به نوع نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب به موضوعات متعدد اجتماعی اشاره کرد و گفت: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب پیش از انقلاب و بعد از انقلاب متفاوت بوده، و تفسیر آیات الهی را مبتنی بر اقتضائات و شرایط روز مورد توجه قرار دادند.

آیت الله حسینی بوشهری تفسیر حضرت آیت الله خامنه ای از قرآن را تفسیر اجتهادی دانست و گفت: ایشان از رهگذر عقل و خرد ضمن تفسیر قرآن به قرآن، آیات الهی را مبتنی بر روایات اسلامی تفسیر کردند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: رویکرد قرآنی رهبر معظم انقلاب از یک جهت اجتهادی و از جهتی متناظر با موضوعات زمان است.

وی بر اهمیت پایش همه جانبه اندیشه های قرآنی رهبر معظم انقلاب تاکید و بیان کرد: برخی از اساتید در بررسی کلمه به کلمه و جمله به جمله تفاسیر امام خامنه ای، نکات بدیعی را در رابطه با روش و گرایش تفسیری و قواعد آن ارائه کردند.

آیت الله حسینی بوشهری تدبر در قرآن را از مهمترین نکات پیش از تلاوت قرآن دانست و اظهار داشت: شأن پیامبر شأن تبیینی نسبت به آیات قرآن بود؛  لذا در تدبر به قرآن باید در عین توجه به محکمات، معنای متشابهات را در مسیر ارجاعات علمی قابل قبول استخراج کرد.

وی با بیان این که تفسیر قرآن باید به گونه ای باشد که خواص بپسنند و عوام بفهمند، خاطرنشان کرد: تفسیر قرآن به قرآن رهبر معظم انقلاب همچون سیاق علامه طباطبایی متاخذ از «القرآن یفسر بعضه بعضا» است؛ لذا کسی که می خواهد یک آیه تفسیر کند، باید به سایر آیات قرآن اشراف داشته باشد تا گمراه نشود و به بیراهه نرود.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود ضمن ارائه تشریحی از تفسیر قرآن به قرآن، به مصادیقی از آیات الهی که مکمل و مفسر دیگر آیات هستند، اشاره و به تبیین برخی از ملاک های زندگی مومنانه از نگاه قرآنی پرداخت.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که باید به دغدغه های اجتماعی جامعه پرداخت و خود را محصور در احکام فردی ننماییم، تصریح کرد: باید با رویکرد هدایتی و تربیتی وارد میدان تجلی احکام اجتماعی  شده، راه حل ها را از بند بند آیات قرآنی اتخاذ کنیم.

وی قرآن را نسخه شفابخش، موعظه گر، هدایت آفرین و رحمت بخش برای مومنان دانست و افزود: کسی که تحت تاثیر موعظه قرآن قرار گیرد، زنگارها از دل زدوده شده، زمینه هدایت فراهم خواهد شد؛ و کسی که مشمول هدایت شود، مشمول رحمت الهی خواهد بود.

آیت الله حسینی بوشهری با تأکید بر این که نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در چند جلد مکتوب خلاصه کرد، خاطرنشان کرد: بحث های تفسیری رهبر معظم انقلاب با راه و سخن ایشان عجین شده است؛ به گونه ای که هرجا سخنی می گویند، مبتنی بر نکته سنجی های دقیق و عمیق معارف قرآنی است.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن اشاره به جایگاه سنت های اجتماعی جوامع در نگاه قرآنی، شبهه زدایی از معارف قرآنی در اذهان مخاطبان را یکی از سیره های تفسیری رهبر معظم انقلاب دانست.

وی به تبیین مصادیقی از نحوه پاسخگویی رهبر معظم انقلاب به شبهات مبتنی بر نگاه قرآنی پرداخت و با تاکید بر این که زندگی حقی همگانی است، گفت: اینگونه نیست که یک عده ای هر کاری دلشان خواست انجام دهند و از دیگران بخواهند که ساکت بمانند، نمی شود که رژیم صهیونیستی بزرگترین  جنایات را رقم بزند و در مقابل پاسخ حق دفاع فلسطینیان، رویه محکومیت را در پیش گیرند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • جنگیدن با دشمن در خاک خودش،‌ مهم ترین نشانه قدرت
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • معلمِ متفکر
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • تجدید میثاق وزیر آموزش و پرورش و معلمان با آرمان‌های امام راحل
  • انتخابات به نظام مشروعیت می‌بخشد
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند