Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محمدباقر قالیباف رئیس جدید مجلس در نخستین نطق خود در بهارستان دولت را متهم به ناکارآمدی کرد و گفت: تهدید نخست کاهش سرمایه اجتماعی نظام است که در نتیجه ناکارآمدی اشباع شده مدیریتی کشور و فاصله گرفتن مسئولان از اصول انقلاب ایجاد شده است و متاسفانه چالش اقتصادی و معیشتی را به وجود آورده که زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی فراگیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تهدید دیگر فساد نگران کننده‌ای است که در تار و پود ساختار‌های مختلف نفوذ کرده و موجب افزایش تبعیض، نارضایتی و عدم تحقق عدالت شده است. همچنین نظام اداری - اجرایی متورم و بهم ریخته کشور تهدید دیگری است که امکان حکمرانی خوب را سلب کرده است. تضعیف نهاد مهم خانواده از طریق گسترش روزافزون سبک زندگی غربی تهدید نگران کننده‌ای تلقی می‌شود که نیازمند توجه ویژه و فوری است.
قالیباف همچنین در دومین نطقش اظهار داشت دغدغه اساسی ما این است که چرا که یک برنامه مشخص، مدون و راهکار روشنی برای عبور از مشکلاتی که دولت برای سال ۹۹ ذکر کرد؛ از جمله بحث کسری بودجه ارائه نشده است. باید مشخص شود که چگونه از این مشکلات باید رهایی پیدا کنیم.   حملات تند قالیباف به روحانی از قبل قابل پیش‌بینی بود
صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه قالیباف در جایگاه ریاست مجلس کار خود را با حمله به دولت و حسن روحانی آغاز کرده است، اظهار داشت: بسیاری از افراد از جمله خود بنده چنین مسئله‌ای را پیش‌بینی کرده بودیم، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که طیف تندرو با مخفی شدن پشت شعار‌هایی که می‌دهد عملا برنامه‌ای برای خروج کشور از وضعیت فعلی ندارند، در حالیکه در این زمینه باید برنامه ارائه دهند و مشخص شود که اصول‌گرایان در مجلس یازدهم می‌خواهند با چه طرحی وضعیت اقتصادی را سامان دهند.
وی با تاکید بر اینکه ژست انتقاد تند و تیز از دولت به قالیباف نمی‌آید، گفت: اظهاراتی که وی تاکنون در جایگاه ریاست مجلس زده و یکسره به مدیریت دولت انتقاد کرده به نظر من با او هیچ تناسبی ندارد، اگر این سخنان از زبان افرادی مانند زاکانی، ذوالنوری و آقا تهرانی بیرون می‌آمد، قابل درک و باور بود، اما این جملات از زبان شخصیتی همچون قالیباف که همواره خود را تکنوکرات معرفی کرده، نمی‌آید، این در حالیست که این سخنان دیگر برای مردم عادی شده و کسانی که می‌گویند می‌خواهند تحولی ایجاد کنند، باید حرف جدیدی برای گفتن داشته باشند.
زیباکلام با اشاره به اینکه سال‌هاست اصول‌گرایان مدام دم از پیشرفت می‌زنند، اما در عمل راهکاری ارائه نمی‌دهند، افزود: در حال حاضر مردم از عملکرد دولت ناراضی هستند و همه چیز نیز عیان است، اما این نکته که مدام نمایندگان اصول‌گرا بخواهند در این یک سال باقیمانده از دولت، از ناکارآمدی دولت حرف بزنند، به نظر می‌رسد کار عبثی باشد، در حال حاضر دولت با کسری بودجه بسیار زیادی روبرو است و از الان که ابتدای سال است، دولت در مخارج جاریه خود مانده، حال مجلس یازدهم به جای اینکه بیاید و این مسئله را مورد بررسی قرار دهد، مدام می‌گویند، دولت عرضه ندارند، خوب این حرف درست و قبول، حال راهکار شما برای خروج کشور از این وضعیت و بهبود وضعیت اقتصادی چیست، در این باره راه چاره نشان دهید. بیشتر بخوانید: اولین نطق قالیباف/ پیام مجلس یازدهم به دولت روحانی +فیلم
این استاد دانشگاه با بیان اینکه در روابط مجلس و دولت در این یک سال آینده تنش حکمفرما خواهد بود، اضافه کرد: نمایندگاه اصول‌گرا خیلی دلشان می‌خواهد کابینه را از حد نصاب بیندازند با استیضاح وزار یا اینکه حتی طرح سوال از رئیس جمهور و عدم کفایت سیاسی روحانی را کلید بزنند، اما با توجه به موقعیتی که مجلس دارد، سایر ارکان نظام چنین اجازه‌ای با بهارستان‌نشینان نخواهد داد و تنها با طرح سوال و استیضاح از وزیران کار خود را انجام خواهند داد و نمی‌توانند اقدامی در قبال خود حسن روحانی صورت دهند.   اصول‌گرایان برنامه‌ای برای بهبود اوضاع کشور ندارند
این تحلیل‌گر مسائل سیاسی یا اشاره به اینکه اصول‌گرایان همواره شعار‌های پرطمطراق سر می‌دهند، ادامه داد: در حال‌حاضر یکی از مهم‌ترین معضلاتی که کشورما با آن روبرو است، معضل بیکاری است، حال باید دید اصول‌گرایان برای این موضوع چه طرح و برنامه‌ای دارند، با توجه به اینکه امروز کشور به سرمایه‌گذاری دارد، باید از نمایندگاه مجلس یازدهم پرسید آن‌ها چه قوانینی می‌توانند تصویب کنند که زمینه برای جذب سرمایه‌گذری را تسهیل کند، این در حالیست که آن‌ها مدام به دنبال این است که مشکلات موجود را به گردن دیگران بیندازند و خود را تبرئه کنند.
زیباکلام با تاکید بر اینکه قالیباف برای انتخابات سال ۱۴۰۰ هیچ شانسی ندارد و خود او نیز این مطلب را می‌داند، تصریح کرد: برای انتخابات ریاست جمهوری اصول‌گرایان تندرو و احمدی نژاد دارای شانس هستند، در این باره احمدی نژاد دارای رای است، اما باید دید که شورای نگهابان او را تائید صلاحیت خواهد کرد یا نه، اگر به فرض که این امر میسر شود، اصول‌گرایان از احمدی‌نژاد می‌ترسند که دوباره اتفاقات دوران ریاست جمهوریش را انجام دهد و آن‌ها نتوانند او را کنترل کنند، بنابراین در این بین شانس یک اصول‌گرای تندرو برای رسیدن به ریاست جمهوری بیشتر از همه است.
وی گفت: مردم با توجه به وضعیتی که کشور در آن قرار دارد، در انتخابات ۱۴۰۰ نیز شرکت نخواهند کرد و میزان مشارکت پایین خواهد بود، در چنین شرایطی دوباره به دلیل اینکه اصول‌گرایان دارای یک سبد رای مشخص هستند که این افراد تحت هر شرایطی در انتخابات شرکت می‌کنند، در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی می‌رسند و قدرت دیگر یکدست و یکپارچه خواهد شد. منبع: فرارو لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمدباقر قالیباف زیباکلام مجلس یازدهم اصول گرایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۱۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر دولت تا یکشنبه برنامه خود برای مقابله با مشکلات ارزی را ارائه نکند ما این موضوع را در صحن مجلس دنبال خواهیم کرد، تصریح کرد: با اینکه در موضوع ارز با دولت اختلاف سلیقه داشتیم، اما با دولت همراهی کرده‌ایم و اکنون نیز هدف ما این است که در این موضوع بین دو قوه هماهنگی و همصدایی ایجاد شود و در یک برنامه علمی و عملیاتی با تنش‌های ارزی، مقابله شود.

به گزارش ایلنا، دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه (۵ اردیبهشت ماه) با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد، بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آن‌ها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست، گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

شایان ذکر است؛ در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم
  • پس لرزه برگزاری جلسه مجلس و دولت در دفتر قالیباف نه صحن مجلس
  • پیش بینی ریاست یک چهره جدید بر مجلس آینده /پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است