Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@09:30:07 GMT

لبخند دوباره علیصدر به گردشگران

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۷۱۸۰۵

لبخند دوباره علیصدر به گردشگران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا چراغ پرفروغ بزرگترین غار آبی جهان اواخر اسفند ۹۸ و در آستانه نوروز که همه ساله میزبان مسافران داخلی و خارجی زیادی بود خاموش شد چراکه در آن موقعیت خاص به دلیل شیوع ویروس کرونا حفظ سلامتی گردشگران در اولویت قرار داشت.

غار علیصدر چند ماه سکوت را تجربه کرد تا سلامتی را برای هموطنان به ارمغان بیاورد و اکنون پس از گذشت حدود چهار ماه با همه زیبایی های دلفریبش آرام و استوار در دل روستایی به همین نام در کبودراهنگ از توابع استان همدان طنازی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این بار بازدید از این غار شگفت انگیز طور دیگری است چراکه فعالیت و بازگشایی تاسیسات و اماکن گردشگری بر اساس آخرین تصمیم های ستاد ملی مقابله با کرونا انجام می شود و در این میان غار علیصدر هم از این قاعده مستثنی نیست و با حال و هوای دیگری پذیرای گردشگران است.

گردشگران، راهنمایان، متصدیان و همه عوامل درون و بیرون از غار علیصدر علاوه بر حفظ فاصله هوشمند تمامی پروتکل های بهداشتی از خرید بلیت، ایستادن در صف، نشستن بر صندلی، پیاده روی درون غار و همه مراحل را رعایت می کنند.

تفاوت حضور گردشگر در غار علیصدر پس از حدود چهار ماه استفاده از ماسک و دستکش است به گونه ای که گردشگران در هنگام خرید بلیت بازدید از غار ماسک رایگان دریافت کرده و در ابتدای ورود به این غار تب سنجی می شوند.

تفاوت حضور گردشگر در غار علیصدر پس از حدود چهار ماه استفاده از ماسک و دستکش است به گونه ای که گردشگران در هنگام خرید بلیت بازدید از غار ماسک رایگان دریافت کرده و در ابتدای ورود به این غار تب سنجی می شوند.

رعایت پروتکل های بهداشتی علاوه بر ایجاد حفظ سلامتی گردشگران که از اهمیت زیادی برخوردار است موجب ترغیب و اطمینان خاطر آنان به حضور در این مناطق می شود همچنین می تواند جانی تازه به گردشگری بی رمق این روزهای دیار الوند بدمد.

یکی از شهروندان همدانی که بازدید چند ساعته از غار علیصدر را به مسافرت چند روزه به سایر شهرها به دلیل شیوع ویروس کرونا ترجیح داده به خبرنگار ایرنا می گوید: با توجه به اینکه این ویروس هنور از بین نرفته و با رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی خطری جدی محسوب می شود لذا باید در بازدید از اماکن گردشگری باید تمامی نکات مورد توجه قرار گیرد.

مهدی رادمند که برای چندمین بار از دیدن شگفتی های بزرگترین غار آبی جهان لذت می برد ادامه داد: رعات تمامی پروتکل های بهداشتی توسط عوامل درون و بیرون غار بسیار جالب توجه است و حتی برای جلوگیری از ویروس کرونا متصدیان غار از دادن جلیقه نجات به بازدیدکنندگان خودداری کرده و تنها در صورت درخواست گردشگر به وی جلیقه می دهند که این موضوع خود در پیشگیری از این ویروس بسیار تاثیر گذار است.

وی که در کنار خانواده و با گذر از جاده ای کوهستانی از شهر همدان و پیمودن ۷۵ کیلومتر راه به این نقطه از سرزمین اعجاب انگیز رسیده است می گوید: باید شاکر خالقی باشی که در اعماق زمین و در ارتفاع ۲ هزار متری از سطح دریا، غاری دلفریب با تالارهایی قصرنما به این عظمت خلق کرده، اثری چشم نواز در دل سنگ ها و با هوایی یکنواخت و مطبوع با نسیمی روح افزا ، چشم هر بیننده ای را به این اعجاز آفریننده کائنات خیره می کند.

یکی از راهنمایان گردشگری علیصدر که قدم به قدم همراه مسافران لزوم فاصله گذاری اجتماعی و رعایت نکات لازم بهداشتی را به آنان گوشزد می کند در توضیح و معرفی بیشتر این غار به همراهان می گوید: زمین شناسان قدمت سنگ های این غار را به دوران دوم زمین شناسی یعنی دوره ژوراسیک و به ۱۹۰ تا ۱۳۶ میلیون سال قبل نسبت می دهند.

به گفته وی آب دریاچه غار بدون رنگ و بو و مزه آن معمولی است و هیچگونه حیات جانوری به دلیل نبود نور خورشید در آن وجود ندارد، درجه حرارت آن در طول سال ثابت و در حدود ۱۲ درجه سانتی گراد و به قدری زلال است که تا عمق ۱۰ متری با نور معمولی و چشم غیر مسلح به خوبی قابل رویت است.

راهنمای غار علیصدر: آب دریاچه غار بدون رنگ و بو و مزه آن معمولی است و هیچگونه حیات جانوری به دلیل نبود نور خورشید در آن وجود ندارد، درجه حرارت آن در طول سال ثابت و در حدود ۱۲ درجه سانتی گراد و به قدری زلال است که تا عمق ۱۰ متری با نور معمولی و چشم غیر مسلح به خوبی قابل رویت است.

او ادامه می دهد: آب غار در قسمتهای مختلف آن از صفر تا ۱۴ متر در نوسان است و سقف غار که در بعضی قسمتها تا حدود ۱۰ متر از سطح آب ارتفاع دارد، پوشیده از کربنات کلسیم خالص و در بعضی قسمتها مخلوط با عناصر دیگر است که بر سر راه جریان آب از خارج به داخل غار به وجود آمده اند.

و اما کلام آخر و نکته تاکیدی را مدیر عامل شرکت سیاحتی علیصدر پیشتر در مصاحبه هاش بیان کرده تا خیال گردشگران را از هر بابت در مورد بازدید از غار راحت کند.

به گفته مهدی مجیدی غار شگفت انگیز علیصدر اواخر اردیبهشت با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و رعایت تمامی پروتکل های پیشنهادی بازگشایی شده است و برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعداد سانس‌های بازدید از غار افزایش یافته تا در هر سانس تعداد کمی وارد غار می‌شوند.

وی رعایت فاصله گذاری اجتماعی در بازدید از غار را الزامی دانست و تاکید کرد: برای حفظ سلامتی گردشگران در هر قایق برای بازدید از غار فقط یک خانواده سرنشین می‌شوند.

مجیدی انجام تست تب سنجی در درب ورودی غار با همکاری هلال احمر را از دیگر اقدامات برای پیشگیری از شیوع کرونا عنوان کرد و گفت: استفاده از ماسک و دستکش در بازید از غار اجباری است.

به گفته وی قایق ها، مراکز اقامتی، تفریحی، خدماتی و گردشگری علیصدر به صورت روزانه ضدعفونی می‌شود.

مجیدی انجام تست تب سنجی در درب ورودی غار با همکاری هلال احمر را از دیگر اقدامات برای پیشگیری از شیوع کرونا عنوان کرد و گفت: استفاده از ماسک و دستکش در بازید از غار اجباری است.

وی تاکید کرد؛ بازگشایی رستوران و مراکز اقامتی نیز طبق بخشنامه و پروتکل‌های وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا انجام شده است.

رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون ۱۶۰ هزار و ۶۹۶ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به هشت هزار و ۱۲ نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز چهارشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از آن در کشور افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (چهاردهم خرداد) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی سه هزار و ۱۳۴ بیمار جدید در کشور شناسایی شد.

از بین مبتلایان جدید، ۴۹۳ مورد بستری و  ۲ هزار و ۶۴۱ از موارد سرپایی و افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند.

کد خبر 517935 برچسب‌ها استان همدان سفر - گردشگری كرونا در ايران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان همدان سفر گردشگری كرونا در ايران استفاده از ماسک و دستکش بازدید از غار ویروس کرونا غار علیصدر تب سنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۱۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • منطقه ۹ اصفهان میزبان برپایی جشن «لبخند خدا» می‌شود
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • لبخند زیبا و جذاب، راز جذابیت لبخند بازیگران چیست؟
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • طرح جهادی به صرف لبخند در گرگان برگزار شد
  • به صرف لبخند ؛ اردوی جهادی چشم پزشکان تهرانی در گرگان
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟