Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی بروز سه نقص فنی برای هواپیمای فوکر ۱۰۰ شرکت هواپیمایی آسمان ظرف ۴۸ ساعت در هفته گذشته، یک کارشناس صنعت حمل‌ونقل هوایی معتقد است: هر اتفاق و سانحه‌ هوایی که رخ می‌دهد فارغ از اینکه ناشی از چه عامل یا عواملی باشد، ریشه در سبک و نگاه مدیریتی دارد که به جای اعتماد عمومی و منافع مردم، شرایط اقتصادی را اولویت اصلی خود می‌بیند و ادامه چنین وضعیتی ممکن است باعث تکرار سوانح تلخ و غیرقابل جبران هوایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، از ابتدای امسال فرود اظطراری و بروز نقص فنی برخی هواپیماها در پروازهای اندک داخلی بیشتر از گذشته به چشم می‌خورد و طی هفته‌ای که گذشت تنها برای هواپیما فوکر ۱۰۰ شرکت هواپیمایی آسمان بروز سه نقص فنی در دو روز باعث فرود اضطراری پرواز ناتمام این ایرلاین شد. چنین اتفاقاتی این سوال را در ذهن به وجود می‌آورد که آیا ممکن است بی توجهی به مسائلی از این دست، تکرار سوانح هوایی ناگوار گذشته را درپی داشته باشد؟

آرمان بیات - کارشناس حوزه حمل‌ونقل هوایی – در این باره به ایسنا گفت: مسلما یکی از دلایلی که باعث بالا رفتن تعداد بروز نقص فنی در برخی پروازهای داخلی می‌شود، افزایش دمای هواست که فشار روی موتور هواپیما را نیز بالا می‌برد اما از بعد کلان و مدیریتی باید به این نکته توجه کرد که هر سانحه هوایی در هر جای دنیا رخ می‌دهد فارغ از اینکه ناشی از نقص فنی هواپیما، خطای انسانی یا شرایط آب‌وهوایی باشد، ریشه در نگاه مدیریتی موجود در کشور به ویژه در ایرلاین ها دارد که غالبا مبتنی بر شرایط اقتصادی آن‌هاست.

وی افزود: مسلما ایرلاین‌ها و مدیران آن‌ها با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و مسائل مرتبط با تحریم به این نکته توجه می‌کنند که نمی‌توانند برخی مشکلات به وجود آمده را مدیریت کنند یا آنکه در خرید قطعات هواپیما نمی‌توانند قطعه نو یا حتی یک سطح پایین‌تر یعنی قطعه اورهال شده را برای هواپیماهایشان خریداری کنند. اما در این زمینه باید به چند نکته توجه کرد.

بیات ادامه داد: یکی از مسائل مهم این است که ایرلاین‌های داخلی غالبا هزینه های امروزشان از محل درآمدهای فردای آن‌ها تامین می‌شود و آن‌ها همواره به درآمدهای آینده‌شان چشم دوخته‌اند در حالی که در دنیا ایرلاین‌ها و شرکت‌های فعال در حمل‌ونقل هوایی هزینه‌های امروزشان را بر اساس درآمدهای دیروزشان تامین کرده اند و به همین دلیل است که در شرایطی که مانند وضعیت خاص کنونی یعنی شیوع ویروس کرونا در جهان، توانسته‌اند به هر نحوی که شده روی پای خود بایستند. اساسا مدیریت بحران یعنی اینکه قبل از اینکه مشکل و بحرانی به وجود بیاید یک مدیر باید از نظر مالی و اقتصادی نسبت به آن پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهد.

این کارشناس حمل‌ونقل هوایی گفت: دومین مساله این است که مردم و اعتماد عمومی به عنوان ارکان و اصلی‌ترین‌ عامل گردش چرخ این صنعت باید در اولویت اول حمل‌ونقل هوایی قرار گیرد. این در حالی است که ایرلاین‌های داخلی معمولا شرایط اقتصادی‌شان برای آن‌ها اولویت دارد و همین مسئله و بروز نقص فنی از یک هواپیما و یک ایرلاین در سه روز به اعتماد عمومی درباره آن شرکت هواپیمایی و هواپیمای خاص ضربه می‌زند و در اینجا شرایط اقتصادی نیز با مخاطره و خدشه رو به رو می‌شود.

وی با بیان اینکه بروز نقص فنی ناشی از به کارگیری قطعات بی‌کیفیت در هواپیما نیست، اعلام کرد: اگر در یک هواپیما قطعه‌ای با نقص فنی یک یا حتی چند باره رو به رو می‌شود به دلیل این نیست که سازمان هواپیمایی یا ایرلاین مورد نظر با تخلف یا قصوری مرتکب شده‌اند چرا که هر قطعه‌ای برای یک هواپیما وارد و تامین می‌شود دارای صلاحیت‌ها و گواهی‌هایی مانند یک شناسنامه بوده که مشخص می‌کند آن قطعه در چه سطحی از کیفیت است.

بیات گفت: یک قطعه هواپیما می‌تواند نو باشد یا آنکه اورهال شده باشد یا اینکه در سطح کارایی پایین‌تری مانند تعمیر شده یا ریمو شده باشد که البته در هر یک از این سطوح کارایی ممکن است کیفیت آن قطعه تغییری نداشته باشد و ناظران سازمان هواپیمایی کشوری نیز بر اساس همین گواهی‌نامه‌ها و احراز صلاحیت‌ها از مراکز معتبر خارجی اجازه به کارگیری آن قطعه مورد نظر را در هواپیما می‌دهند اما از آنجا که برای ایرلاین‌ها شرایط اقتصادی اهمیت دارد و فاصله قیمتی یک قطعه از ریمو شده تا نو بین ۱۰۰ هزار دلار تا یک میلیون دلار است، معمولا از قطعات ریمو شده یا نهایتا تعمیر شده استفاده می‌کنند.

این کارشناس حمل‌ونقل هوایی تصریح کرد: به همین دلیل است که وجود چنین نگاه‌های مدیریتی می‌تواند سبب بروز سوانح هوایی دیگری در آسمان ایران شود و همه باید به این نکته توجه کنیم که اگر مردم به عنوان مشتریان اصلی صنعت حمل‌ونقل هوایی در اولویت یک و اصلی قرار نگیرد، درآمد و وضعیت‌ اقتصادی را نمی‌توان برای آن‌ها متصور بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هواپيما حمل ونقل هوایی شرایط اقتصادی بروز نقص فنی ایرلاین ها نکته توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۴۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوانح رانندگی در مشهد ۵۰ نفر را مصدوم کرد

  به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، جانشین رئیس پلیس راهور خراسان رضوی گفت: دیروز ۳۳ فقره تصادف جرحی و ۲۵۷ فقره تصادف خسارتی در کلانشهر مشهد رخ داده است.   سرهنگ سیدرضا اسدنژاد افزود :مرتکبان ۶ هزار و ۷۳۹ فقره تخلف راهور نیز جریمه شدند که هزار و ۴۲۲ فقره از این تعداد تخلفات حادثه ساز است.   وی ادامه داد: ۶۲ دستگاه خودرو حادثه ساز نیز دیروز توسط پلیس راهور توقیف و به پارکینگ منتقل شدند.   سرهنگ اسدنژاد افزود: سرعت بالا و حرکات نمایشی از مهمترین تخلفات حادثه ساز هستند که حوادث مرگ آفرین در پی دارند، لذا رانندگان باید از انجام این تخلفات به صورت جدی پرهیز کنند.   روزانه حدود یک میلیون دستگاه خودرو در کلانشهر مشهد تردد می کنند.      

 

دیگر خبرها

  • نگاه متفاوت کارشناس اقتصادی بعد از حمله موشکی سپاه: معادلات تغییر کرد | فیلم
  • کرمانشاه به مرکز پشتیبانی حوادث و سوانح غرب کشور تبدیل شود
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • معرفی استان کرمانشاه به عنوان مرکز پشتیبانی غرب کشور در سوانح و بلایای طبیعی
  • سوانح رانندگی در مشهد ۵۰ نفر را مصدوم کرد
  • قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است
  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی