Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- پنج دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران، بر اساس رتبه‌بندی سال 2020 پایگاه علمی تایمز، در میان 100 دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل ازپایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی سرپرست ISC گفت: پایگاه رتبه بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی در سطح بین‌المللی است که در 2013 میلادی برای اولین بار رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی را در کنار رتبه بندی‌های بین المللی خود انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در گزارش اخیر رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی سال 2020 از جمهوری اسلامی ایران تعداد 40 دانشگاه حضور داشته اند که 5 دانشگاه کشور در میان 100 دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته اند.
دهقانی اظهار داشت: روش شناسی این رتبه بندی همانند روش شناسی رتبه بندی جهانی دانشگاه‌ها است که از 13 شاخص در قالب 5 معیار آموزش پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین المللی بهره جسته است. با این حال در رتبه بندی دانشگاه‌های آسیایی، پس از محاسبه امتیازات بر اساس شاخص‌ها نتایج کسب شده را بر اساس دانشگاه‌های موجود در این رتبه بندی باز تنظیم می‌کند.
سرپرست ISC گفت: رتبه بندی آسیایی تایمز در سال 2020، تعداد 489 دانشگاه را از 30 کشور در بردارد. در این رتبه بندی دانشگاه Tsinghua University و دانشگاه Peking University از کشور چین رتبه‌های اول و دوم را در بین دانشگاه‌های آسیایی به خود اختصاص داده اند و این برای اولین بار است که دو دانشگاه از چین در صدر جدول این رتبه بندی دیده می‌شود. National University of Singapore و University of Hong Kong به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را دارند.
وی افزود: همانند سال‌های گذشته، کشور ژاپن با 110 دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه را در این رتبه بندی دارد (سال گذشته این رکورد 103 بوده است) و بهترین دانشگاه آن University of Tokyo با رتبه 7 می‌باشد.
دهقانی در ادامه گفت: در رتبه بندی آسیایی 2020 تایمز، 40 دانشگاه از ایران حضور دارند که دانشگاه‌های صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رتبه‌های 48، 75 و 83 به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم ایران را از آن خود کرده اند و بعد از آن دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه یاسوج قرار دارند.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه 8 دانشگاه صنعتی در بین دانشگاه‌های ایران حضور دارند و رتبه‌های اول تا سوم ایران نیز از آن دانشگاه‌های صنعتی است و با توجه به تعداد کم دانشگاه‌های صنعتی در مقابل دانشگاه‌های جامع و دانشگاه‌های علوم پزشکی، می‌توان گفت که دانشگاه‌های صنعتی در این رتبه بندی عملکرد بهتری داشته اند.
سرپرست ISC در ادامه درباره عملکرد دانشگاه‌های ایران در سال 2019 و 2010 اظهار داشت: تعداد دانشگاه‌های ایران از 29 دانشگاه در رتبه بندی آسیایی 2019 تایمز به 40 دانشگاه در سال 2020 رسیده است (تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی از 417 دانشگاه به 489 دانشگاه رسیده است). در سال 2019 تعداد 4 دانشگاه از کشور رتبه زیر 100 را در آسیا داشته اند، در حالی که در سال 2020 این تعداد به 5 دانشگاه رسیده است. با این حال بهترین رتبه ایران در سال 2019، رتبه 43 بوده است، اما این رتبه در سال 2020 به رتبه 48 رسیده است.
وی در ادامه گفت: در رتبه بندی اخیر 11 دانشگاه حضور دارند که در رتبه بندی سال پیش حضور نداشته اند. این دانشگاه‌ها عبارتند از: دانشگاه یاسوج، دانشگاه بین المللی امام خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشگاه کردستان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه بوعلی سینا، دانشگاه سمنان، دانشگاه شهرکرد، دانشگاه شاهد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز است
دهقانی افزود: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی شاهرود توانسته اند نسبت به سال گذشته عملکرد بهتری در رتبه بندی داشته باشند و رتبه خود را ارتقا دهند.
سرپرست ISC گفت: ایران نیز در سال 2020، 40 دانشگاه در بین دانشگاه‌های برتر آسیایی داشته است که این تعداد 2019، 29 دانشگاه در سال 2018، 18 دانشگاه و در سال 2017 برابر با 14 دانشگاه بوده است. با اینکه ایران به لحاظ تعداد دانشگاه نسبت به سال قبل رشد چشمگیری داشته است، اما این رشد از لحاظ جایگاه رتبه تنها در تعدادی دانشگاه از جمله رشد 9 پله‌ای دانشگاه صنعتی شریف (ازرتبه 86 در سال 2019 به رتبه 75 در 2020) رشد 20 پله‌ای دانشگاه علم وصنعت (از 107 به 87)، رشد 20 پله‌ای علوم پزشکی تهران (129 به 109)، رشد 36 پله‌ای علوم پزشکی مشهد (150 به 114)، رشد 100 پله‌ای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی شهید بهشتی (به رتبه 138 و رشد 70 پله‌ای دانشگاه شهید بهشتی (به رتبه 180) قابل مشاهده است.
دهقانی در ادامه درباره عملکرد دانشگاه‌های کشور‌های اسلامی آسیایی در رتبه بندی آسیایی تایمز 2020 گفت: از 27 کشور آسیایی اسلامی، دانشگاه‌های 16 کشور در رتبه بندی آسیایی تایمز 2020 حضور دارند. ایران همانند سال گذشته با 40 دانشگاه از لحاظ تعداد دانشگاه رتبه نخست را دارد و پس از ایران، کشور‌های ترکیه و پاکستان به ترتیب با 34 و 14 دانشگاه رتبه دوم و سوم دارند. به لحاظ بهترین رتبه عربستان، امارات متحده و مالزی و ایران رتبه‌های اول تا چهارم را دارند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: حضور دانشگاه رتبه بندی آسیایی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه های آسیایی رتبه بندی دانشگاه دانشگاه های صنعتی رتبه بندی پله ای دانشگاه تعداد دانشگاه دانشگاه صنعتی علوم پزشکی رتبه های اول شهید بهشتی بین المللی حضور دارند داشته اند سرپرست ISC سال 2020 سال 2019

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۷۹۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیکن استقلال مسافر پاریس شد!

به گزارش "ورزش سه"، شب گذشته در دیدار رده‌بندی جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا در دوحه پایتخت کشور قطر، تیم المپیک عراق موفق شد با شکست دادن اندونزی و کسب رتبه سوم این تورنمنت، جواز حضور در مسابقات المپیک پاریس 2024، را کسب کند تا شیرهای جوان بین‌النهرین از حالا خودشان را برای بازی در فرانسه آماده کنند.

رشید شناشیل سرمربی تیم جوانان عراق با داشتن ستارگان اثرگذاری چون منتظر محمد بازیکن عراقی مس رفسنجان و فصل بعد استقلال و همچنین علی جاسم ستاره ملی پوش فوتبال عراق که در جام ملت‌های آسیا همراه با بزرگسالان این کشور نیز حضور داشت، مسیر متفاوتی را تجربه کرد و عراقی‌ها حالا برای پنجمین‌بار در این تورنمنت حاضر خواهند شد. تیم فوتبال عراق در قرن بیست و یکم تنها دو مرتبه در المپیک 2004 آتن و 2016 ریو حضور داشتند که ماحصلش کسب رتبه چهارمی در یونان و کسب رتبه دوازدهمی در برزیل بود!

لازم به یادآوری است که پیش از این دو سهمیه قاره آسیا به ازبکستان و ژاپن رسیده بود که قرار است امروز دیدار نهایی این تورنمنت را برگزار کنند و قهرمان زیر 23 سال آسیا مشخص شود. تیم زیر 23 سال اندونزی هم شگفتی‌ساز این دوره از مسابقات بود، اکنون قرار است در دیدار پلی آف با گینه نماینده قاره آفریقا دیدار کند تا در صورت امکان برای نخستین‌بار، آسیا در فوتبال المپیک، بدون احتساب میزبان 4 نماینده داشته باشد.

تیم زیر 23 سال عراق در پاریس با تیم‌های آرژانتین، مراکش و اوکراین هم‌گروه است که این موضوع قطعا چالش مهمی برای جوانان فوتبال این کشور است و آنها از همین امروز با رویای صعود از این گروه و تکرار اتفاق خاص 20 سال پیش، در ذهن خود پرورش خواهند داد.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • صعود تیم ایرانِ یک به جمع ۸ تیم برتر والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال آسیا
  • خوشبین: امیدوار به ارتقای مدال‌های آسیایی هستیم
  • بازیکن استقلال مسافر پاریس شد!
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجوز برای جذب معلم صادر شده است
  • در دولت سیزدهم بیشترین مجور برای جذب معلم صادر شده است
  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۱۳۱ پله‌ای رتبه جهانی و ۶۰ پله‌ای رتبه ملی دانشگاه بیرجند