Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یو اس ای تودی، سناتورهای حزب دموکرات آمریکا در مراسمی که در واشنگتن به یاد سیاهپوستان قربانی نژادپرستی برگزار شده بود، شرکت کردند. در این مراسم که برای گرامیداشت یاد «جورج فلوید»، «احمد آربری» و «برونا تیلور» برگزار شده بود، شرکت کنندگان به مدت هشت دقیقه و ۴۶ ثانیه به احترام این کشته شدگان سکوت کردند و حتی برخی از سناتورهای دموکرات در این مدت زانو زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هر سه نفری که نام آنها برده شده از شهروندان سیاهپوست آمریکا هستند که در یک ماه گذشته قربانی خشونت و نژادپرستی در این کشور شده اند. 

برخی کارشناسان می گویند با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و کنگره در آمریکا، این اقدام سناتورهای دموکرات برای جمع آوری رای صورت گرفته است. 

انتشار تصاویر منجر به قتل جورج فلوید و احمد آربری موجب به راه افتادن اعتراضاتی در شهرهای مختلف آمریکا شده و اعتراضات مربوط به کشته شدن فلوید همچنان در ایالت متحده ادامه داشته و وارد دهمین روز خود شده است.  

در همین رابطه روزنامه واشنگتن پست روز جمعه نوشت: با ادامه تشدید اعتراضات مردمی به قتل جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی، نیروهای جدید با لباس آبی و بدون هیچ نشان خاصی در خیابان‌های ایالت واشنگتن دی سی حضور یافته و دست به سرکوب و متفرق کردن معترضان زدند. 

با توجه به آشنا نبودن مردم آمریکا با هویت این نیروها و سوال اینکه این افراد با مجوز چه نهادی در خیابان‌ها حضور یافته‌اند، گارد ملی این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که این نیروها از طرف دفتر زندان‌های آمریکا اعزام شده‌اند. 

کد خبر 4941690 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: حزب دموکرات آمریکا ایالات متحده آمریکا نژادپرستی سناتور دموکرات جورج فلوید ایالات متحده آمریکا ویروس کرونا رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ ایران عراق عربستان سعودی روسیه جورج فلوید فلسطین نژادپرستی لیبی سوریه ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۰۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟

همشهری آنلاین: قرار بود مهد آزادی باشد و بنیانگذاران اولیه آن گفته بودند ما آمریکایی را می خواهیم که مانند شهر روی تپه الگوی جهان باشد. حتی برخی اندیشمندان کلاسیک و قرن نوزدهمی در عالم سیاست، آمریکا را «چشمه امید» برای جهان معرفی می کردند، اما اکنون دو قرن بعد، آمریکا نه تنها چشمه امید جهان نیست، بلکه حتی شهروندان آمریکایی ها بویژه نسل جوان از عملکرد کشورشان ناامید هستند. این ناامیدی را بویژه در اعتراضاتی می توان دید که از هفت ماه گذشته تا کنون در شهرهای مختلف آمریکا علیه نسل کشی در غزه ادامه دارد. اعتراضات علیه جنگ غزه البته فقط محدود به خیابان‌ها نیست، بلکه بسیاری از دانشگاه‌های آمریکایی طی چند ماه گذشته صحنه حضور اعتراضی و گسترده دانشجویانی بوده است که در جستجوی عدالت، بمباران غیرنظامیان در نوار غزه و حمایت واشنگتن از جنگ را محکوم می‌کنند. اعتراضات دانشگاهی در آمریکا برای حمایت از فلسطین اکنون وارد فصل جدیدی شده و و به نظر می‌رسد گسترش این اعتراضات به دانشگاه‌های مختلف ترس بر تن حاکمان سنتی آمریکایی انداخته است.

اعتراضات دانشگاهی در آمریکا از کجا شروع شد؟

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه پس از عملیات ۷ اکتبر حماس (در نیمه مهرماه سال گذشته) با بمباران شدید غزه شروع شد، اما خیلی زود بمباران غزه در همان مهرماه سال واکنش برخی دانشگاه‌ها در آمریکا را برانگیخت.

نخستین اعتراضات در ۱۲مین روز بمباران غزه: در دوازدهمین روز از جنگ غزه به دنبال انتشار نامه‌ای با حمایت ۳۳ گروه دانشجویی دانشگاه هاروارد که تل‌آویو را مسئول حمله حماس می‌دانستند، جرقه اعتراضات دانشگاهی حمایت از فلسطین در آمریکا زده شد.

شکل گیری کمیته های دانشجویی حمایت از فلسطین: نخستین اعتراضات ضدجنگ در آمریکا و دانشگاه هارواد توسط دو کمیته دانشجویی و خودجوش «همبستگی هاروارد با فلسطین» و گروه «دانشجویان فارغ التحصیل هاروارد برای فلسطین» ساماندهی شد. این دو کمیته راهپیمایی از محوطه اصلی هاروارد را شروع کردند.

گسترش اعتراضات دانشگاهی: در ۲۳مین روز جنگ غزه اعتراضات و تظاهرات ضدجنگ به سایر دانشگاه‌های آمریکایی کشیده شد و نام حداقل ۹ دانشگاه شامل دانشگاه جورج واشنگتن، دانشگاه هاروارد، دانشگاه پرینستون، دانشگاه براون، دانشگاه دارتموث، دانشگاه کرنل، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه کلمبیا و دانشگاه ییل که در مجموع دانشگاه های «آیوی لیگ» نامیده می‌شود، در میان دانشگاه‌های ضدجنگ غزه قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:

جنگ در غزه، تحصن در کلمبیا واکنش ایران به سرکوب اعتراضات دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین

فاز دوم اعتراضات ضدجنگ در دانشگاه‌های آمریکا

اعتراضات علیه جنگ غزه در همه هفت ماه گذشته همزمان با جنگ در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا ادامه داشته است، اما از دو هفته گذشته فاز دوم اعتراضات دانشگاهی حمایت از فلسطین آغاز شده است.

بازداشت دانشجویان معترض: دور جدید اعتراضات از هفته گذشته در دو دانشگاه کلمبیا و ییل آغاز شد، اما دخالت پلیس و بازداشت بیش از ۱۳۰ نفر از دانشجویان ازجمله دختر «ایلهان عمر»، نماینده مسلمان حزب دموکرات آمریکا و اخراج برخی از آن‌ها باعث گسترش بیشتر اعتراضات دانشگاهی شد.

تحصن در دور جدید اعتراضات: مشخصه بارز دور جدید اعتراضات دانشجویی در آمریکا برپایی چادر در محوطه دانشگاه‌ها و تحصن‌های شبانه روزی دانشجویان است. در دانشگاه نیویورک حداقل ۳۰ دانشجوی تحصن کننده بازداشت شدند.

ورود ۱۲ دانشگاه جدید به اعتراضات: علاوه بر دانشگاه کملبیا، هاروارد و ییل، دور جدید اعتراضات به دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه مینیسوتا، دانشگاه استنفورد، دانشگاه نیویورک، کالج ویتمن، دانشگاه تافتس، دانشگاه ام آی تی، کالج امرسون، دانشگاه نیواسکول، دانشگاه میشیگان، دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، دانشگاه وندربیلت، دانشگاه کارولینای شمالی کشیده شد.

بازجویی و اخراج رؤسای سه دانشگاه آمریکا: همزمان با دور جدید اعتراضات دانشگاهی، «کلودین گی»، رئیس دانشگاه هاروارد، «لیز ماگیل»، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا و «سالی کورنبلوت»، رئیس دانشگاه آم‌آی‌تی به جلسه استماع کنگره احضار و سرانجام لیز ماگیل رئیس دانشگاه پنسیلوانیا تحت فشارهای سیاسی لابی اسرائیل مجبور به کناره‌گیری از سمت خود شد.

اخراج عضو هیئت علمی: «جوهانه»، استاد دانشگاه کلمبیا به خاطر دفاع از فلسطین از این دانشگاه اخراج شد. وی رئیس دانشگاه کلمبیا را مسئول تجاوزات پلیس نیویورک علیه دانشجویان مدافع فلسطین دانسته بود.

اعتراضات فراقومیتی و فرامذهبی: دور جدید اعتراضات ضدجنگ در دانشگاه‌های آمریکا فراقومیتی است و بخشی از معترضان شامل یهودیان حامی فلسطین هستند.«سیمون زیمرمن»، بازیگر زن یهودی تبار با حضور در میان معترضان ضد جنگ در دانشگاه کلمبیا اعلام کرد که جناح یهودی جنبش همبستگی با فلسطین در حال گسترش است.

ترس سیاستمداران پیر از نسل جوان

فارغ از گرایش سیاسی دموکرات و جمهوری خواه، به نظر می‌رسد بسیاری از سیاستمداران سنتی حاکم در آمریکا نگران اقدامات نسل جدید آمریکا و دانشجویان دانشگاه‌ها نسبت به حمایت از فلسطین هستند.

بهانه سیاستمداران آمریکایی برای مقابله با معترضان: در حالی که در دانشگاه‌های معترض هیچ فراخوانی برای نسل‌کشی یهودیان داده نشده است، اما مجلس نمایندگان آمریکا دعوت به تظاهرات در اعتراض به نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها را «فراخوان نسل‌کشی علیه یهودیان» قلمداد کرده و بدنبال مقابله با معترضان است.

اتهام زنی به بهانه یهودی ستیزی: «مک کانل»، رهبر اقلیت سنای آمریکا و «جان تون» معاون وی، در نامه ای خطاب به مریک گارلند دادستان و میگل کاردونا (Miguel Cardona) وزیر آموزش آمریکا مدعی شدند معترضان «یهودستیز» و «حامی تروریسم» هستند.

درخواست ترامپ برای سرکوب معترضان: «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا با درخواست مقابله با دانشجویان حامی فلسطین گفته است که اتفاقاتی که در دانشگاه‌ها مثل دانشگاه کلمبیا، نیویورک و بقیه داره رخ میدهد، واقعا مایه شرمساری هست.

درخواست اعزام نیروی سرکوب: ۳۵ سناتور ارشد جمهوریخواه نیز از دولت جو بایدن خواسته‌اند تا نیروهای پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) را برای سرکوب تظاهرات ها در حمایت از فلسطین به دانشگاه‌ها اعزام کند.

اسپری فلفل در دانشگاه نیویورک: در مرکز شهر منتهن نیویورک، پلیس آمریکا با معترضان در دانشگاه نیویورک درگیر شد و ماموران برای متفرق کردن جمعیت از اسپری فلفل استفاده کردند.

اطلاعیه اف.بی.آی: «کریستوفر ری»، رئیس اف بی ای در گفتگو با ان بی سی نیوز مدعی شد که اف بی آی با دانشگاه ها همکاری می کند تا مسئولان آنها را از تهدیدهای به اصطلاح یهودستیزانه و خشونت های احتمالی در موج اعتراض ها علیه جنگ غزه آگاه کند و این اعتراضات مقابله نماید.

اقدام غیرقانونی پلیس آمریکا در دانشگاه: بسام خواجه (Bassam Khawaja)مدرس دانشگاه حقوق کلمبیا و وکیل دانشگده حقوق بشر آمریکا گفته است که از ورود فوری ماموران پلیس نیویورک به دانشگاه «شوکه» و «وحشت زده» شده است. وی گفت این اعتراض ها غیرخشونت آمیز بود و گروهی دانشجو در وسط محوطه دانشگاه چادر زده بودند.

چرایی ظهوز نسلِ جوانِ منتقدِ جنایاتِ اسرائیل در آمریکا

خواسته تمامی دانشجویان در اعتراضات دانشجویی اخیر در آمریکا درباره موضوع نژادی، صنفی، قومیتی و یا مذهبی نیست، بلکه مسئله‌ای فراگیر به نام عدالت در جهان باعث اعتراض دانشجویان شده است. در واقع به نظر می رسد که یک موج جدید عدالتخواهی در نسل جوان آمریکا ایجاد شده که حمایت واشنگتن از بمباران غیرنظامیان در غزه را زیر سوال می برد و همین باعث خشم سیاستمداران سنتی شده است.

نسل جوان آمریکا بدنبال تغییر سیاست واشنگتن: «استفن والت»، استاد برجسته ی روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد درباره اعتراضات حامیان فلسطین در آمریکا می گوید: «زمانی که ما کتاب می نوشتیم صحبت از لابی اسرائیل جنجالی بود اما الان این طور نیست. مردم از نفوذ آیپک در لایه های مختلف سیاسی سخن می گویند. تابوی صحبت درباره نفوذ اسرائیل در آمریکا شکسته شده است، چون اکنون رسانه های بیشتری وجود دارد. یک تغییر نسلی رخ داده و افراد جوان تر نگاه و تجربه متفاوتی از اسرائیل دارند. نگاه نسل سنتی و قدیمی تر مربوط به اسرائیل ۱۹۴۰ یا ۱۹۵۰ بود که آن‌ها را مهاجران برای تاسیس یک کشور می دید، اما نسل جدید آمریکایی اسرائیل را کشوری می بیند که اشغالگری می کند، بر غیرنظامیان ظلم می کند و یک منطقه ۲میلیونی را بمباران و با خاک یکسان می کند. نسل جدید آمریکا، اسرائیل را یک موجودیت اشغالگر و ظالم می بیند و خواستار پایان حمایت واشنگتن از این ظلم است و سیاستمداران به ناچار برای داشتن پایگاه رای نسل جدید، ناگزیر هستند که حرف نسل جدید را بشنود و سیاست خود درباره اسرائیل و فلسطین را تغییر دهد.

کد خبر 847056 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اسرائیل اف‌بی‌آی حزب دموکرات آمریکا رژيم صهيونيستى فلسطین دونالد ترامپ

دیگر خبرها

  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد
  •  تداوم تجمعات حامی غزه برغم سرکوب پلیس؛ تظاهرات در دانشگاههای جورج واشنگتن و کالیفرنیا
  • کره شمالی: تحریم‌های آمریکا به حلقه‌ای بر گردن واشنگتن تبدیل شده است
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • غوغای طوفان فلسطین در دانشگاه‌‍‌های آمریکا؛ چرا واشنگتن نگران حمایت از فلسطین هستند؟
  • مقام روسی: آمریکا جنگ را انتخاب کرده است
  • برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد شکست آمریکا در صحرای طبس
  • شکایت سناتورهای آمریکایی از برگزاری اعتراضات حامی فلسطین
  • آغاز گرامیداشت ۵ اردیبهشت، سالروز شکست مفتضحانه آمریکا در طبس