Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساخت غرفه برای دست فروشان ایرانشهری در اطراف قلعه تاریخی ناصری این شهر و عدم هماهنگی شهرداری با میراث فرهنگی موجب گلایه مردم و رئیس میراث فرهنگی ایرانشهر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ در حال حاضر ایرانشهر یکی از مراکز مهم شهر نشینی در استان سیستان و بلوچستان محسوب می شود که تاریخ کهنی را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود محوطه های باستانی با آثار تاریخی شاخص، جاذبه های گردشگری و قرارگیری در مسیر جاده ترانزیتی سبب شده این شهرستان قطب میراث فرهنگی و گردشگری استان محسوب شود.

قلعه ناصری به عنوان یکی از قلعه های مهم جنوب سیستان و بلوچستان همواره شمار زیادی از مسافران و گردشگران را در مناسبت های مختلف و تعطیلات به ویژه ایام نوروز به خود جذب می کند.

در طی چندین سال در ایرانشهر وجود انواع دستفروشی ها در خیابان کلات اطراف قلعه ناصری باعث مخدوش کردن چهره بصری در شهر، ایجاد ترافیک، سد‌ معبر و با توجه به وضعیت کنونی جامعه به مکانی برای شیوع گسترش بیماری کرونا تبدیل شده بود.

شرایط آزار دهنده فعلی از قبیل شلوغی و ترافیک سنگین مرکز شهر، نمای بد بازار، شرایط بهداشتی نامطلوب، چشم هر بیننده ای را آزار می داد که این مساله در شان شهر تاریخی و بزرگی چون ایرانشهر نبود.

در همین راستا طبق تصمیمات اتخاذ شده مدیران ارشد شهرستان ایرانشهر از جمله فرماندار، شهردار، مصوب شد که جهت ساماندهی دستفروشان خیابان کلات غرفه هایی توسط شهرداری آماده سازی و از طریق مزایده به فروشندگان واگذار شود.



حصار غرفه ها بر قلعه چند ساله ناصری

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: شهرداری ایرانشهر بدون هیچ گونه هماهنگی اقدام به ایجاد غرفه در حریم شماره یک در خیابان شرقی و ضلع شمالی قلعه ناصری کرده است.

وی در تکمیل مطلب فوق، افزود: در حالی که ساخت و ساز در حریم آثار باستانی غیرقانونی است و اقدامات بازدارنده از سوی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان صورت گرفته و با تمام مسئولان شهر از جمله فرماندار، دفاتر ائمه جمعه تشیع و تسنن، دادستان، شورای شهر و دفتر مدیرکل راه و شهرسازی مکاتبه شده تا از ایجاد غرفه های مختص ساماندهی دستفروشان خودداری به عمل آید.

حمید خدایاری، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایرانشهر ادامه داد: ساماندهی غرفه های مختص دستفروشان در مکان های دیگر شهر هم قابل انجام است، مثلا میدان ثبت احوال و پارک مجاور آن مکان مناسبی برای ساخت غرفه می باشد‌.

غرفه ها؛ سد راه ثبت قلعه ناصری در یونسکو

وی اضافه کرد: ممکن است حضور غرفه ها در جوار قلعه ناصری، شرایط ثبت جهانی شدن این اثر ارزشمند را به خطر بیندازد‌.

خدایاری در ادامه مطلب فوق؛ عنوان کرد: ثبت ملی قلعه ناصری قبلا انجام شده، اما اقدامات لازم جهت ثبت جهانی این اثر تاریخی ارزشمند در حال اقدام است.

وی اضافه کرد: ثبت جهانی قلعه ناصری نیازمند تائیدیه کارشناسان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی است و اگر طبق نظرشان شرایط مناسب تشخیص داده شد گزارش به وسیله آنان به یونسکو ارسال می شود و بعد بازرسان ثبت جهانی در مکان مورد نظر حضور می یابند و پس از بازدید اقدام به ثبت جهانی می کنند.

وی ادامه داد: اما وجود غرفه های دستفروشان در اطراف قلعه تشکیل پرونده جهت ثبت جهانی شدن را سخت تر کرده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: اعتباراتی هم که قبلا جهت بازسازی قلعه ناصری به اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تعلق می گرفت اندک بوده که دریافت اعتبارات در راستا ترمیم این اثر تاریخی نیاز به همکاری مسئولان رده های بالاتر دارد.



غرفه های اطراف قلعه ناصری دائمی نیستند

ابوذر کوثری؛ معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: در واقع غرفه های مختص ساماندهی دستفروشان که در خیابان کلات روبروی قلعه ناصری ساخته شده است، بافت آنان متناسب با این اثر تاریخی می باشد.

وی با اشاره به این که ساماندهی دست فروشان خیابان کلات خواسته همه مردم ایرانشهر بوده است، افزود: از دغدغه های همکاران اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایرانشهر در جهت قلعه ناصری تشکر می کنم، اما چرا این مسائل را اکنون بیان می کنند؛ در حالی که دیوارهای این اثر تاریخی در حال فرسوده شدن و ریزش بود و نیاز به مرمت داشت.

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ایرانشهر ادامه داد: قلعه ناصری باید مانند دیگر آثار تاریخی بسیار ارزشمند در دنیا و کشور حفظ و تجاری سازی شود.

وی عنوان کرد: شهرداری ایرانشهر با حفظ حریم قانونی در خیابان کلات اقدام به ایجاد غرفه کرده است، ایراداتی هم در ساخت این ها وجود دارد.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط اقتصادی در کشور، برای این که دستفروشان در زمینه اقتصاد و معشیت به مشکل نخورند و بیکار نشوند بساط آنان از کنار دیوار قلعه ناصری جمع آوری شد و برای جلوگیری از تخریب بیش تر این اثر تاریخی ارزشمند با ایجاد فاصله به صورت موقت غرفه هایی در فاز اول جهت ساماندهی ساخته شدند.

کوثری تصریح کرد: آثار تاریخی کهن باید حفظ شوند و جهت محفوظ ماندن و عدم تخریب قلعه ناصری اکنون دیگر خودروها رفت وآمد ندارند و دستفروشان پارچه فروش در جوار آن پارچه ها را تکیه نمی دهند.

وی خاطر نشان کرد: اگر اقدامات لازم در جهت ثبت جهانی شدن قلعه ناصری انجام شود برنامه ما هم این است که در اسرع وقت غرفه های سنتی را جمع آوری کنیم.



انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی اداره میراث فرهنگی اثر تاریخی خیابان کلات قلعه ناصری اطراف قلعه ثبت جهانی غرفه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۷۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید

به گزارش «تابناک» به نقل از هنر آنلاین، این سریال روایتی حول محور یکی از مرموزترین افراد تاریخ بشر تحت عنوان حسن صباح که شاید بتوان او را پایه‌گذار نخستین سازمان اطلاعاتی تاریخ به شمار آورد را روایت می‌کند که پایگاه اصلی و نمادین آن‌ها در قلعه الموت قرار داشت و اقداماتی انجام داد که برای قرن‌ها منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است. با این حال، اما رسانه‌های عرب زبان بر این سریال تاریخی نقد وارد کرده‌اند.

در سریال «الحشاشین» که ماه رمضان منتشر شد، گویش محاوره‌ای که شخصیت‌های سریال به آن صحبت می‌کردند، انتقاد‌های بسیاری را برانگیخت؛ چراکه سریال تاریخی بوده و زبان شخصیت‌ها باید عربی فصیح و کلاسیک می‌بود. در این راستا، تعدادی از بازیگران جامعه هنری مصر نیز این اثر را مورد انتقاد قرار دادند.

سمیحه ایوب، هنرمند و بازیگر، در همین زمینه گفت: عربی کلاسیک بهترین زبان در آثار تاریخی است تا نسل‌های کنونی آن زبان را درک کنند.

او همچنین به جای خالی عربی فصیح اشاره کرده و گفته است در آثار هنری نزدیک به ۱۵ سال است که از این زبان استفاده نمی‌شود و مردم دیگر به آن عادت ندارند.

مجدی احمدعلی، کارگردان مصری نیز عنوان کرد: انتقاد برخی از افراد به استفاده نکردن از عربی فصیح با توجه به تاریخی بودن این سریال طبیعی است و به نظر من ممکن است تکیه بر زبان عربی، عمدی از سوی سازندگان اثر باشد تا بیشترین مخاطب را همراه کنند.

محمد فاضل، کارگردان دیگری با اشاره به سریال الحشاشین، اظهار کرد: این اولین اثر تاریخی نیست که به گویش محاوره‌ای تکیه می‌کند، چراکه پیش از آن سریال‌های زیادی ساخته شده است، اما مهم‌ترین نکته این است که کار به خوبی ارائه و اطمینان حاصل شود که پیام آن بر مخاطبان تأثیر می‌گذارد.

طارق الشناوی، منتقد سینما نیز گفت: ما از دهه ۱۹۶۰ قوانینی را به ارث برده‌ایم که آثار تاریخی و مذهبی به زبان عربی فصیح یا کلاسیک ارائه می‌شود که این منطقی نیست. البته این در حالی است که «ریدلی اسکات ناپلئون را به انگلیسی ارائه کرد، هرچند او یک شخصیت فرانسوی است».

پدیده جعل تاریخ در درام تاریخی عرب

رسانه‌های عرب زبان مسئله دیگری که در مورد نمایش ماه رمضان مطرح شد را میزان دقت و اعتبار تاریخی و نقض برخی آثار با حقایق رخ داده خواند.

وجیهه عبدالرحمن، بازیگر، در رابطه با این موضوع گفته است که درام تاریخی متأسفانه ذهن بینندگان را با ابطال‌هایی که آزارش می‌دهد، آشفته کرده است و اگر فیلمنامه‌نویس حق داشته باشد با رمان اجتماعی، پلیسی یا عاشقانه بازی کند، حق دستکاری تاریخ و وقایع شناخته شده را ندارد، به خصوص اگر درام به شخصیتی تاریخی بپردازد که در یک دوره زمانی خاص نقش فعالی داشته است، همانطور که این امر در سریال الحشاشین (قاتلان) واکنش‌های بسیاری را برانگیخت.
پدیده جعل تاریخ در درام تاریخی عرب و ترکیه بسیار وجود دارد، چراکه آن‌ها فیلم‌نامه‌ها را از بین رویداد‌هایی برمی‌گزینند که مواضع قهرمانانه را تقویت و افتخارات و پیشینیان‌شان را ستایش می‌کند و این قطعاً به نفع درام نیست.

بدون تاریخ، بدون تفسیر

او معتقد است عوامل این فیلم تمایلی به پایبندی به حقایق و آنچه کتاب‌های تاریخی روایت می‌کنند، ندارند؛ چراکه برخورد نمایشی با آثار ادبی و تاریخی، فیلمنامه نویس و کارگردان را مجبور می‌کند تا جزئیات زیادی را به آن اضافه کند و این امر ممکن است برتر از اثر ادبی باشد.

همچنین رسانه دیگری عنوان کرده است: سریال «الحشاشین» در ابتدا و انتها ماحصل خیال بوده که از تاریخ الهام گرفته شده است، همچنین در این سریال تلاش چندانی برای تفسیر تاریخ نشده است.

دیگر خبرها

  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • اجازه حاشیه‌سازی در حریم شورا و شهرداری را نمی‌دهیم
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • یک روز ناب در دل طبیعت بکر در چند کیلومتری تهران
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود