Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@08:42:02 GMT

کشف ۷ فقره تخریب در منطقه حفاظت شده نوروزلو میاندوآب

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۸۴۸۳

کشف ۷ فقره تخریب در منطقه حفاظت شده نوروزلو میاندوآب

علیرضا بقالی گفت: در جریان گشت و کنترل مأمورین یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان، تعداد هفت مورد تخلف تخریب و تصرف در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو، شناسایی و صورتجلسه شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از زرین خبر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در جریان گشت و کنترل مأمورین یگان حفاظت محیط زیست این شهرستان، تعداد هفت مورد تخلف تخریب و تصرف در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو، شناسایی و صورتجلسه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا بقالی افزود: این تخلفات در محدوده ای بیش از ۱۵ هکتار در داخل منطقه حفاظت شده بوده و شامل طیف وسیعی از تعرضات از جمله، تخریب و تصرف عدوانی، جنگل تراشی و قطع اشجار هستند.

وی با بیان اینکه بخشی از این تخلفات در گذشته نیز پرونده قضایی برای آن تشکیل شده است، گفت: برای این تخلفات پرونده حقوقی تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست میاندوآب با اشاره به اینکه تخریب و تصرفات یکی از اصلی ترین تهدیدات و چالشهای منطقه حفاظت شده است، اظهار  کرد: در هفته جاری سه فقره پرونده در این رابطه تشکیل و از طریق واحد حقوقی اداره به مراجع قضایی ارسال شده است.

بقالی با اساسی خواندن این معضل، نقصان فرهنگ زیست محیطی، مشکلات اقتصادی و معیشتی ساکنان حاشیه تالاب، تراکم جمعیتی، ارزش بالای اکولوژی و کشاورزی منطقه، کمبود نیرو، تجهیزات و پاسگاه محیطبانی و بعضا خلأ های قانونی و قضایی را مهمترین دلایل افزایش تخریب ها در این منطقه خواند.

 منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو با وسعت یک هزار و 154 هکتار در ۱۵ کیلومتری شهر میاندوآب واقع شده است، حفاظت این منطقه به دلیل تنوع زیستی و اکوسیستم از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد. پایداری زیست بوم و توسعه این منطقه  منوط به حفظ خاک آن از هرگونه تخریب انسانی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حفاظت محیط زیست منطقه حفاظت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۸۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان