Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@02:26:43 GMT

وقوع ۲۴۰ مورد آتش‌سوزی در ۱۱ استان کشور

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۸۶۹۰

وقوع ۲۴۰ مورد آتش‌سوزی در ۱۱ استان کشور

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: طی 74 روز نخست سال جاری 240 مورد آتش‌سوزی در سطح کشور رخ داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس سرهنگ علی عباس نژاد در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: عرصه های جنگلی و مرتعی جزو سرمایه‌های ملی است و از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند که آموزش و ارتقاء آگاهی عمومی تاثیر بسزایی در پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار در این عرصه ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به احتمال ادامه آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع گفت: با توجه به بارش های مناسب فصلی که منجر به افزایش پوشش گیاهی شده است و از طرفی فرا رسیدن فصل گرما و سهل انگاری مردم و گردشگران داخلی در حفظ سرمایه های ملی احتمال وقوع مجدد آتش سوزی در محیط های یاد شده دور از ذهن نیست.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اهمیت رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان ادامه داد: کوچکترین سهل انگاری و خطای انسانی و هرگونه اقدام نسنجیده حتی جزیی می تواند به وقوع حوادث ناگوار و ایراد خسارت های جبران ناپذیر در محیط زیست منجر شود.

سرهنگ عباس نژاد با اعلام اینکه طی 74 روز گذشته 240 مورد آتش سوزی در 11 استان کشور حادث شده است، گفت: با حضور به موقع و تلاش های شبانه روزی محیط بانان، جنگل بانان و سایر نیروهای مردمی بیشتر آتش سوزی ها مهار شده است.

وی با اشاره به موانع موجود در مهار آتش سوزی ها گفت: به دلیل وسعت زیاد آتش، صخره ای و صعب العبور بودن منطقه، شیب بالای هفتاد درجه و عدم برخورداری سازمان های متولی از امکانات مناسب برای مهار آتش و جلوگیری از گسترش آن، صدمات قابل توجهی به بخش عظیمی از طبیعت وارد و منجر به سرایت آن به سایر مناطق شده است.

فرمانده یگان حفاظت با بیان اینکه برای اطفای هرگونه آتش سوزی احتمالی عرصه های طبیعی، نیروهای این فرماندهی در حالت آماده باش کامل به سر می برند، تصریح کرد: از نیمه اردیبهشت‌ شاهد فراوانی بالای آتش سوزی‌ها در مراتع جنوبی کشور از جمله استان های بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد هستیم که علیرغم برخورداری از تجهیزات هوایی برای مهار بهتر آتش سوزی ها با کمک و همیاری محیط بانان، جنگل بانان، نیروهای امدادی، مردمی و نیروهای مسلح، مدیریت و کنترل آتش سوزی ها را در حد مقدورات انجام داده ایم.

سرهنگ عباس نژاد با اشاره به اینکه در بحث به کارگیری نیرو به نسبت وسعت مراتع و جنگل های کشور با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم، افزود: در جنگل های انبوه شمال کشور در هر هزار هکتار یک نفر و در جنگل های زاگرس در هر 6 هزار هکتار یک نفر نیروی فعال به کارگیری شده است لیکن با همین نیرو و امکانات کم با تلاش شبانه روزی در حال دفاع از منابع طبیعی هستیم.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: در سال جاری با حمایت دولت نسبت به تامین تجهیزات مدرن و به روز و اختصاص بالگرد بومی سازی شده با قابلیت حمل سبد آب، بخشی از کمبود سازمان های متولی برای اطفای سریع آتش سوزی در مناطق سخت برطرف شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبر گزاری فارس آتش سوزی آتش سوزی ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۸۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است

غلامرضا ابدالی مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط‌ زیست در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره قاچاق حیات وحش گفت: با حضور رییس سازمان محیط زیست و مقامات کشوری که دارای مسئولیت هستند از جمله فراجا، گمرک قوه قضاییه یک نشست هم اندیشی را در راستای مسئله حیات وحش برگزار کردیم.

او ادامه داد: در این نشست مسئله قاچاق حیات وحش را تبیین کردیم. قاچاق حیات وحش قاچاقی است که رتبه دوم یا سوم را به خود اختصاص داده است. قاچاق حیات وحش بسیار پر سود بوده که تمام کشور‌ها و به خصوص کشور خودمان به دلیل کریدور بودن مبدا قاچاقچیان قرار گرفته است.حیات وحش نقش اساسی و کلیدی در زندگی ما دارند که اگر بی تفاوت باشیم قطعا ژن‌های بی بدل را از دست خواهیم داد.

ابدالی تصریح کرد: امسال کمیته ملی قاچاق جانوری را تشکیل داده ایم که بتوانیم این رتبه را تغییر دهیم. 

او گفت: موضوع مهمی که تا به الان باید توجه شود آموزش است. آموزش لازم را به نیرو‌هایی که در ورودی‌های گمرک و فراجا هستند باید به خوبی ارائه شود تا بتوانند در کمترین زمان اقدام مناسبی را از خود نشان دهند. انواع و گونه‌های مختلف قاچاق را شناسایی بشناسند تا بتوانند موارد قاچاق را تشخیص دهند. 

معاون سازمان حفاظت محیط زیست  تصریح کرد: فقر و بیکاری از علل قاچاق محسوب می‌شوند. ناآگاهی از عواقب قاچاق نیز باید مورد توجه قرار گیرد برخی از بازار قاچاق، حیوانات را خریداری می‌کنند و این موضوع‌ها باید فرهنگ سازی شود.

ابدالی بیان کرد: متولی اصلی در کشور ستاد مرکزی مقابله با کالا و ارز نهاد ریاست جمهوری است. اما دستگاه‌هایی که می‌توانند به ما کمک کنند پلیس فراجا از جمله پلیس فرودگاه، راه آهن، قوه قضاییه، هستند که می‌توانند کمک کننده باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • هنگام وقوع سیل چه کنیم ؟ | توصیه‌های کاربری برای مواقع پیش از سیل ، هنگام سیل و پس از سیل
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان‌غربی ییلاقی است
  • یک میلیون هکتار از مراتع آذربایجان غربی ییلاقی است
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • ورود دام به ییلاقات شمال دامغان «ممنوع» شد
  • درگیری مسلحانه و ۴ کشته و زخمی در زاهدان
  • درگیری مسلحانه و چهار کشته و زخمی در زاهدان
  • ممنوعیت ورود دام به مراتع شمال دامغان
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است