Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@08:51:51 GMT

مربی چند نسل

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۹۲۱۴

مربی چند نسل

رضا داوری اردکانی (زاده ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ در اردکان یزد) فیلسوف و متفکر ایرانی و استاد بازنشسته گروه فلسفه  دانشگاه تهران است .
 داوری اردکانی از بدو تأسیس فرهنگستان علوم (۱۳۶۸) عضو پیوسته فرهنگستان علوم شد و از سال ۱۳۷۷، ریاست این فرهنگستان را بر عهده دارد. وی عضو هیئت مؤسس انجمن فلسفه میان ‌فرهنگی ایران ،عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی و از چهره‌های شاخص در حوزه نظریه‌پردازی فرهنگی و اندیشه فلسفی ایران به‌شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
ایشان ، استاد ممتاز دانشگاه تهران، استاد نمونه کشور، چهره ماندگار کشور، دارای نشان درجه یک دانش ، فارابی‌شناس و پژوهشگر برجسته دانشگاه تهران را در کارنامه خویش دارد . 
همچنین نشان انجمن نویسندگان روسیه ، عضویت پیوسته در آکادمی علوم تاجیکستان ، جایزه ملی علامه طباطبایی،جایزه اخلاق ونیایش ، نشان زرین تلاشگران برترکشور وعنوان استاد خادم کتاب ازجمله افتخارات اوست.


چکیده آثار استاد عبارتند :


*  شاعران در زمانه عسرت ۱۳۵۰   
* فارابی، فیلسوف فرهنگ ۱۳۵۴
* فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی ۱۳۵۴
* تمدن و تفکر غربی ۱۳۵۵
* وضع کنونی تفکر در ایران ۱۳۵۷
* فلسفه چیست؟ ۱۳۵۹
* فلسفه در دام ایدئولوژی ۱۳۷۳
* درباره غرب ۱۳۷۹
*درباره علم ۱۳۷۹
*فلسفه، سیاست و خشونت  ۱۳۸۵
*نگاهی دیگر به تاریخ فلسفه اسلامی ۱۳۸۷
* ما و تاریخ فلسفه اسلامی ۱۳۸۹
* گاه خرد  ۱۳۹۵


درباره استاد داوری اردکانی می گویند : او برج عاج نشین نیست ، همواره در متن زندگی کرده، سخن گفته ، کتاب نوشته و کوشیده با کاربست فلسفه از چیستی و چرایی مسایل زمانه‌اش بگوید. هرچند منتقدانش بارها او را با برچسب‌هایی مانند غرب‌ستیز، تجدد ستیز، فیلسوف جمهوری اسلامی و ... نواخته اند اما او در مسیری که رفته دچار تردید نشده، از به چالش هم نهراسیده . راهی را رفته که باید می‌رفت ؛ او فلسفه و پرسشگری را انتخاب کرده و مدافع جدی آنست.  ازاینرو انتظاری نیست اگر همه سخنان او را نفهمند. او فیلسوف فرهنگ است .
رضا داوری که اکنون درآستانه نود سالگی است درباره تمدن اسلامی و امکان تحقق آن می گوید « هم من و هم شما به تمدن نوین اسلامی فکر می‌کنیم و من قبل از انقلاب هم به آن فکر می‌کردم.
مسأله من از سی‌سالگی و بلکه زودتر وضع تفکر در ایران بوده است؛ به وضع علم و فرهنگ، نظم اداری، راسیونالیته ، مدیریت و مسائل جامعه فکر کنید و بسنجید که در چه وضعی است !  اگر جامعه اسلامی ساختید آنگاه علم اسلامی دارید و این مسأله نمی‌تواند بر عکس باشد .
از بانک، فضای مجازی، مدرسه، دانشگاه مدرن و پست مدرن و  هم.... نمی‌توانیم صرف نظر کنیم. آنها را می‌پذیریم ؛ اما آیا مثلاً فضای مجازی را ما استفاده می‌کنیم یا اینکه او از ما استفاده می‌کند؟ ما دلمان خوش است که این وسیله‌ای است که ما آن را در راه مقصودمان به کار می‌بریم در حالی که تکنیک و قانون آن دارد دنیا را اداره می‌کند. امروز تکنیک و قانون تکنیک، همه دنیا را اداره می‌کند.


داوری اردکانی با طرح این پرسش که آیا کرونا نظم جهان را بر هم می زند؟ می گوید : کرونا منشا بعضی تغییرها و گرفتاری ها شده است، ولی تغییر نظام جهان حرف دیگری است. وضع جهان مسلماً تغییر می کند، اما تغییر نظام جهان ساده نیست . کرونا و بطور کلی هیچ قدرت نفی کننده ای نمی تواند آن را به آسانی تغییر دهد، مگر آنکه اساس تفکر و بینش بشر به کلی دگرگون شود.  نظم جهان در صورتی بر هم می خورد که نظم دیگری بتواند جای آن را بگیرد. 


وی می افزاید: آیا شواهدی از عبرت گرفتن از تاریخ سراغ دارید؟ یکی از آزمایش ها و آموزش های تاریخ ، درس فرج بعد از شدت است. در کلمات ائمه اطهار از جمله نهج البلاغه امام علی (ع) نیز آمده است که « عِنْد تناهِی الشِّدهِ تکُونُ الْفرْجهُ »  بعضی صاحب نظران اروپایی نیز از آن تعبیری به این مضمون کرده اند که نجات آنجاست که خطر آنجاست. این نه به معنی عبرت گرفتن است و نه بشارت خودبه خودی راه را می دهد، بلکه به این معناست که هنگام شدت، همت ماندن و راه یافتن پدید می آید.

منبع: الف

کلیدواژه: داوری اردکانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۹۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌ نام «استاد فروغی» نام‌گذاری شد

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان گفت: با توجه به لایحه دو فوریتی شورای اسلامی شهر اصفهان مبنی بر نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به نام «استاد فروغی» به درخواست مدیریت این دانشگاه و مصوب شدن این مورد در صدوسی‌امین جلسه علنی شورای ششم اصفهان، این اقدام امروز (چهارشنبه) انجام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هوشنگ نظری‌پور در آیین تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار با تبریک آغاز هفته گرامیداشت مقام معلم اظهار کرد: تجلیل و نکوداشت چهره‌های ماندگار اقدامی موثر برای جامعه است و با برگزاری چنین برنامه هایی ضمن قدردانی از کسانی که سال‌ها عمر خود را صرف خدمت صادقانه به مردم می‌کنند، روحیه خدمت‌گذاری و تلاش مجاهدانه را در دل جامعه می‌توان بیش از پیش زنده نگه داشت.

وی افزود: با توجه به لایحه دو فوریتی شورای اسلامی شهر اصفهان مبنی بر نام‌گذاری معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به نام «استاد فروغی» به درخواست مدیریت این دانشگاه و مصوب شدن این مورد در صدوسی‌امین جلسه علنی شورای ششم اصفهان در روز نهم اردیبهشت، این اقدام امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ همزمان با گرامیداشت روز و مقام معلم طی مراسمی با حضور رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان انجام شد.

مدیر منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان ادامه داد: به پاسداشت خدمات ارزنده دکتر احمدعلی فروغی ابری در سالیان متمادی و تاسیس دانشگاه آزاد خوراسگان، بلوار ورودی شمالی دانشگاه آزاد که به بلوار امام‌رضا (ع)، (مقابل کارخانه قند اصفهان) منتهی می‌شود، به نام بنیان‌گذار دانشگاه نام‌گذاری شد.

نظری‌پور تصریح کرد: توجه به جایگاه ویژه معلمان و اساتید، باید به هر طریق از زحمات این بزرگواران قدردانی کرد، چراکه این نوع اقدامات برای پاسداشت چهره های ماندگار علمی و فرهیختگان شهر بسیار موثر و ماندگار است.

به گزارش ایمنا، احمد علی فروغی ابَری متولد سال ۱۳۲۰ در اصفهان در سال ۱۳۶۶ شمسی بر اساس پیشنهاد مسئولین و مقامات استان به تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان اقدام کرد و خود او عضو هیئت مؤسس و هیئت امنای این دانشگاه بود و ۲۹ سال به عنوان با سابقه‌ترین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خدمت نمود. او به عنوان چهره ماندگار پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی معرفی شده است.

کد خبر 749607

دیگر خبرها

  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • گرامیداشت مقام استاد و مربی در سپاه
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • داوری: دلیل قطع همکاری با دمیر محرمانه است/زمان معرفی سرمربی جدید
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود
  • «زندگی با فلسفه» مستند پرتره انشاءالله رحمتی استاد فلسفه
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • معبر ورودی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌ نام «استاد فروغی» نام‌گذاری شد
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست