Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@15:34:38 GMT

بیان دو ویژگی قرآنی در وصف جناب حمزه، عموی پیامبر

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۸۹۶۹۹

بیان دو ویژگی قرآنی در وصف جناب حمزه، عموی پیامبر

جناب حمزه از معدود اصحابی است که جایگاه ویژه‌ای نزد رسول خدا داشت و همواره مورد احترام و تکریم حضرت بود. ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۵ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، حَمزة بن عبدالمطلب عموی پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله و سلم و از شهدای اُحُد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمزه از حامیان مهم دعوت پیامبر اکرم بود و گفته‌اند که او حتی در زمانی که هنوز مسلمان نشده بود، از آن حضرت در مقابل آزار مشرکان حمایت می‌کرد. 

حمزه از معدود اصحابی  است که جایگاه ویژه‌ای نزد رسول خدا داشت و همواره مورد احترام و تکریم حضرت بود. ایشان در غزوه بدر، در نزدیک‌ترین بخش سپاه اسلام به مشرکان بود و پیامبر، او و امیرالمؤمنین و نیز عُبَیدة بن حارث بن عبدالمُطلب را به مقابله با چند تن از سران مشرکان فرستاد. در آستانه غزوه احد در سال سوم هجرت، حمزه از جمله کسانی بود که همسو با خواست پیامبر، خواستار جنگ در بیرون مدینه بود، به حدی که سوگند خورد چیزی نخورَد تا وقتی در خارج شهر با دشمن بجنگد. وی مسئول قلب سپاه بود، با دو شمشیر می‌جنگید و در این جنگ رشادت‌ها آفرید و در نهایت در تاریخ 15 شوال سال سوم هجری به مقام رفیع شهادت دست یافت. 

قرآن بهترین منبع برای بیان فضائل هر شیعه مؤمنی محسوب می‌شود. بر اساس منابع روایی‌مان، جناب حمزه از جمله شیعیانی است که مصداق برخی آیات قرآن شد. امام محمد باقر (ع) در تفسیر آیه 23 سوره احزاب به بیان این نکته پرداختند. خداوند در این آیه می‌فرماید «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا؛ در میان مؤمنان مردانی هستند که بر عهدی که با خدا بسته‌اند، صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند) و گروهی دیگر در انتظارند و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.»

علی بن ابراهیم قمی در تفسیر خود می‌نویسد ‌‌ابن ابی الجارود از امام باقر علیه‌السلام نقل می‌‌کند که این آیه درباره حمزه و جعفر و علی علیهم‌السلام نازل شده است. منظور از «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ‏» یعنی هرگز فراز نکردند «أی [أَنْ‏] لَا یَفِرُّوا أَبَداً» و منظور از  «فَمِنْهُمْ مَنْ قَضى‏ نَحْبَهُ»‏ أَیْ أَجَلَهُ وَ هُوَ حَمْزَةُ و جَعْفَرُ بْنُ أَبِی طَالِبٍ‏ «وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ» أَجَلَهُ یَعْنِی عَلِیّاً.  (تفسیر قمی، ج 2، ص188)

همچنین درباره آیه 69 سوره نساء «وَمَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِکَ مَعَ الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَالصِّدِّیقِینَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِینَ وَحَسُنَ أُولَٰئِکَ رَفِیقًا؛ و کسی که خدا و پیامبر را اطاعت کند (در روز رستاخیز) همنشین کسانی خواهد بود که خدا نعمت خود را بر آنان تمام کرده؛ از پیامبران و صدیقان و شهدا و صالحان و آن‌ها رفیق‌های خوبی هستند.» أم سلمه از رسول خدا (ص) نقل می‌کند درباره این آیه فرمود: منظور از «الَّذِینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ» یعنی من و «وَالصِّدِّیقِینَ» یعنی علی بن ابی طالب و «وَالشُّهَدَاءِ» یعنی حسن و حسین و حمزه «وَ حَسُنَ‏ أُولئِکَ‏ رَفِیقاً» یعنی ائمه دوازده‌گانه پس از من. (کفایة الأثر فی النص على الأئمة الإثنی عشر، ص: 183)

بر اساس این تفسیر، اطاعت‌کنندگانِ از خدا و رسول الله در معیت این ائمه علیهم‌السلام خواهند بود و در شأن جناب حمزه همین بس که یکی از مصادیق شهدا، جناب حمزه در کنار امام حسن و حسین علیهما السلام شمرده شده است.  

تفسیر آیات قرآن توسط رهبر انقلاب|مرگ تاجرانه

انتهای‌پیام/ 

R1392/P/S4,37/CT1 واژه های کاربردی مرتبط تفسیر قرآن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تفسیر قرآن تفسیر قرآن جناب حمزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۸۹۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«عمه فائقه» یوسف پیامبر بعد از ۲۰ سال چه شکلی شده است؟ /عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،زهرا سعیدی که نقش «عمه فائقه» را سال ۸۳ در سریال یوسف پیامبر بازی کرد، در حال حاضر ۷۱ ساله است. در ادامه تصاویری از تیپ و چهره او را بعد ۲۰ سال مشاهده می کنید.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899222

دیگر خبرها

  • نامه وزیر دفاع به قالیباف
  • پیام وزیر دفاع ایران به محمدباقر قالیباف+ جزئیات
  • پیام تشکر وزیر دفاع از مجلس شورای اسلامی
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • «عمه فائقه» یوسف پیامبر بعد از ۲۰ سال چه شکلی شده است؟ /عکس
  • مارکوس تورام پس از قهرمانی اینتر: تیری آنری بهترین عموی منه؛ اگه من به اینجا رسیدم به خاطر زحمات اونه / زیرنویس فارسی
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)
  • ویژگی‌های حضرت حمزه(س) در بیان قرآن و روایات
  • تشکر ستاره اینتر از عمو تیری: بهترین عموی دنیا!‏