Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@00:23:34 GMT

پنج اثر طبیعی خراسان شمالی در راه ثبت ملی

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۱۲۲۸

پنج اثر طبیعی خراسان شمالی در راه ثبت ملی

علی مستوفیان روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال برای ثبت ملی از آن ها دفاع خواهد شد.

وی گفت: پارسال رویشگاه لاله های واژگون خمبی، چشمه گاوگول، درختان توت مملجه، درخت ارس سرچشمه و درختان گردو زینکانلو در فهرست آثار ملی ثبت شد.

وی با اشاره به مطالعه و بررسی پیرامون آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی به منظور ثبت آنها در فهرست آثار ملی، از برنامه ریزی برای شناسایی و معرفی ارزش های میراث معنوی و طبیعی استان در راستای حفظ و ارتقای هویت تاریخی و فرهنگی آنها خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که  در این استان  ۹۸  میراث ناملموس نیز به ثبت رسیده است افزود: از این رقم ۸۰ اثر مربوط به آداب و رسوم و فرهنگ های خراسان شمالی ۱۸ اثر مانند پخت فتیر مسکه، بافت سفره کردی و پرخانی،  نیز با استان های دیگر مشترک بوده است.

مستوفیان با بیان این که ۲۰ اثر منقول نیز در خراسان شمالی به ثبت رسیده است اظهار داشت: آثار ثبتی غیر منقول این استان نیز ۵۱۴ بنا، محوطه و تپه تاریخی است.

استان خراسان شمالی هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد.

برچسب‌ها بجنورد خراسان شمالی میراث فرهنگی جهانگردی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد خراسان شمالی میراث فرهنگی جهانگردی بجنورد خراسان شمالی میراث فرهنگی جهانگردی خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۱۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استان لرستان همواره به دلیل تنوع آب‎ و ‎هوایی بی‌نظیر، آثار تاریخی و باستانی فراوان و جاذبه‌های بی‌نظیر و بکر گردشگری موردتوجه گردشگران بوده و به علت قرار گرفتن در مسیر ارتباطی استان‌های خوزستان و کرمانشاه در فصول گردشگری به ویژه ایام نوروز پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.
شهرستان سلسله نیز با قرار گرفتن در شمال استان و به دلیل جوشش بیش از ۴۰۰ چشمه و سراب دارای آب و هوایی دلپذیر و طبیعتی دل‌انگیز و فرح‌بخش است به‌گونه‌ای که زیبایی‌های دل‌فریب و آثار تاریخی بسیار این شهرستان هرسال در ایام گردشگری، گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط استان و کشور به این شهرستان که به بهشت لرستان معروف است می‌کشاند و بی‌شک این شهرستان می‎تواند در سایه‌سار توجه بیشتر مسئولان به یکی از شهرستان‎های پربازدید برای گردشگران تبدیل شود.
سراب هنام یکی از جاذبه‌های طبیعی زیبای شهرستان سلسله است که در۱۵ کیلومتری شرق شهر الشتر واقع شده است و به علت قرارگرفتن در کنار خانه تاریخی رحمتی پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است.
آنچه سبب وجه تمایز این سراب با دیگر سراب‎های منطقه شده، سرچشمه گرفتن آن از دل بنایی تاریخی خانه رحمتی است.
خانه‌ای تاریخی که در سال ۱۳۲۰ و در دوران پهلوی اول توسط شخصی بنام مردان رحمتی ساخته شده و به همین دلیل این بنای تاریخی خانه رحمتی نام گرفته است.
مساحت این بنای ارزشمند در حدود ۳۰۰ متر مربع بوده و گویا توسط دو معمار الشتری با مصالحی از سنگ و چوب ساخته شده، این اثر در سال ۱۳۸۵ از طرف مالک آن به اداره کل میراث فرهنگی استان واگذارشده و با شماره ۱۶۰۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
شهرداری الشتر نیز  باهدف جذب بیشتر گردشگر اقداماتی در جهت زیباسازی محیط اطراف این سراب کرده است .

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • با هزینه کم به 3 شهر ترکیه سفر کنید
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی