Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@06:59:26 GMT

مجلس وابسته‌ای که ادعای استقلال دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۹۳۷۶۰

مجلس وابسته‌ای که ادعای استقلال دارد

اگر به راستی برخی نمایندگان، دغدغه استقلال مجلس و رهایی از فشار‌های بالادستی و مخرب بر تغییر تصمیمات و مصوبات را دارند، چرا واکنشی به برخی فشار‌ها و تعیین تکلیف‌های پشت پرده دولت نشان نمی‌دهند؟

*گوشه و کنار نشریات، محمد امین گزار: از قوانین کلیدی قانون اساسی می‌توان به اصول هفتاد و دوم و نود و ششم اشاره کرد که برطبق آن، تشخیص عدم تعارض مصوبات مجلس شورای اسلامی با قانون اساسی به اتفاق نظر اکثریت اعضای شورای نگهبان محول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید دقت نمود که وظایف و اختیارات شورای نگهبان، تنها به نظارت بر قانون گذاری محدود نشده و وظایف مهم دیگری، چون تفسیر قانون اساسی و نظارت استصوابی بر انتخابات را نیز شامل می‌شود.

 

مدت عدیدی است که جمعی از نمایندگان نسبت به این اختیارات، مواضع تند و گسترده‌ای گرفته اند؛ از همین رو عده‌ای پروژه‌ تخریب شورای نگهبان با شعار دغدغه مندی برای تشکیل مجلسی مستقل و برخاسته از متن جمهوریت را کلید زدند؛ البته اوج حملات به شورای نگهبان، بعد از زمانی بود که اعضای آن با انگیزه‌ تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی در جهت روی کار آمدن مجلسی در تراز این انقلاب و نظام و خدمت گذاری ملت، تلاش‌های دوچندانی برای ممانعت از ورود اشخاص ناکارآمد به عرصه‌ انتخابات به عمل آوردند. معترضین و منتقدین، تنها به چند توئیت و مصاحبه بسنده نکردند و کار را هم سو با معاندین خارجی، تا تحریم انتخابات از سوی جناح شان نیز پیش بردند تا حدی که پروژه‌ تخریب، پس از انتخابات نیز ادامه یافت.

 

نمایندگانی که به ظاهر خواهان استقلال و کارآمدی مجلس بودند، تا تصویب طرح دوفوریتی اصلاح قانون انتخابات از سوی مجلس، که سنخیتی با سیاست‌های کلی انتخابات نداشته و بیشتر از یک اصلاح اساسی اصلاحی سیاسی بود و حتی اظهار شُبهه-ی انتقال جمهوریت به حکومت و مطلق العنان معرفی کردن دبیر و اعضای شورای نگهبان نیز پیش رفتند. اکنون چند سوال پیش روی مجلسی‌ها، باید قرار گیرد.

 

اول آنکه، اگر به راستی برخی نمایندگان مجلس فعلی، دغدغه اصلاح قانون انتخابات و روی کارآمدن مجلسی کارآمد را داشتند، چرا با وجود تمام تاکیدات خود شورای نگهبان بر اصلاح قانون انتخابات، دست روی دست گذاشته و تن به اصلاح و رفع ایرادات وارد بر آن ندادند؟ چرا سه سال، اصلاح قانون انتخابات مسکوت ماند و پس از برگزاری انتخابات بار دیگر پایش به مجلس گشوده شد؟ چگونه شد که رد صلاحیت برخی نمایندگان، سکوت سه ساله‌ی آن‌ها را نسبت به این قانون شکست و موضعشان را تا این حد دگرگون ساخت؟! و اما سوال دیگر؛ اگر به راستی برخی نمایندگان، دغدغه‌ استقلال مجلس و رهایی از فشار‌های بالادستی و مخرب بر تغییر تصمیمات و مصوبات را دارند، چرا واکنشی به برخی فشار‌ها و تعیین تکلیف‌های پشت پرده‌ دولت نشان نمی دهند؟ مگر نه اینکه وزیر صمت از درخواست رئیس دفتر ریاست جمهوری، برای لابی گری و اعمال فشار بر مجلس، برای تصویب طرح تشکیل وزارت بازرگانی معروف به وزارت واردات پرده برداشت؟

 

آیا این هیچ مغایرتی با استقلال و کارآمدی مجلسی برخاسته از رأی مردم ندارد؟ اعمال فشار‌های گسترده‌ای که مشابه آن را در غائله هایی، چون پس گرفتن امضای نمایندگان برای پرسش از رئیس جمهور و صرف نظر از استیضاح وزیر هم شاهد بودیم، ما را به این نتیجه می‌رساند که بهتر است نمایندگان دست از تشویش اذهان و هجمه علیه شورای نگهبان برداشته و پاسخگو باشند که چرا مجلسی که باید خانه‌ی ملت باشد، امروز به خانه‌ دولت مبدل شده است؟!

 

نشریه فتح، دانشگاه امام صادق (ع)، شماره‌ ١٧۴

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشریات دانشجویی اصلاح قانون انتخابات برخی نمایندگان شورای نگهبان فشار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۳۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمد کمال سروی‌ها ظهر دوشنبه با حضور در استودیو انتخابات استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۸ استان به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود، اما در خراسان رضوی الکترونیکی نیست.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی بیان کرد: انتخابات دور اول در ۱۱ اسفند سال گذشته با حضور گسترده مردم با مشارکت بالا برگزار شد. ۴ داوطلب به مجلس راه یافتند و در دور دوم انتخابات بین دو نفر از داوطلبان انتخابات برگزار خواهد شد و فردی که بالاترین آرا را کسب کند به عنوان نماینده پنجم وارد مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

وی افزود: دور اول انتخابات در فرایند انتخابات مراحل تجمیع آرا و شمارش بعد از اینکه فرماندار بررسی‌های خود را انجام داده بودند نتیجه بررسی‌ها را اعلام کردند در حالی که یک مرحله قبل آن این است که حتماً تجمیع آرایی که شورای نگهبان انجام داده را انطباق دهند و بعد اعلام کنند، بلافاصله جلسه با فرماندار برگزار شد و خود ایشان شاهد بودند احسان عظیمی راد حد نصاب رأی را کسب کردند و محرز شد که نفر چهارم هم وارد مجلس شود.

سروی‌ها گفت: چون در دور اول انتخابات ۴۵۰ داوطلب داشتیم شمارش آرا سخت و زمانبری بود، اما در دور دوم انتخابات دو داوطلب داریم؛ از این رو در زمان کمتری نتایج اعلام خواهد شد.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی با اشاره به اینکه تمام پیش بینی‌ها برای عدم تخلف در انتخابات لحاظ شده است، بیان کرد: امکانات دولتی، صدا و سیما و ادارات را در اختیار تبلیغات داوطلبین قرار دادیم در ذیل کمیسیون تبلیغات به صورت عادلانه این امکانات توزیع شد.

وی افزود: انتخابات سال‌های گذشته پر هزینه و پر تخلف بود اما در این دوره، تخلفات محدود و کم بود به طوری که در حد تذکر بود، در مشهد پرونده تخلف تشکیل نشد.

سروی‌ها با خاطر نشان کردن اینکه هزار و ۲۰ شعبه در مشهد و ۴۴ شعبه در کلات در دور دوم انتخابات فعال خواهند بود، افزود: ۶۰ شعبه سیار در دور دوم خواهیم داشت اما ملاک ما در ارسال شعب سیار اماکن اجتماعی ذیل پادگان‌ها بیمارستانها و زندان هاست که تجمع جمعیتی داریم.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی با بیان اینکه تخلف یا تقلب اثرگذار در کشور ما نمی‌تواند صورت بگیرد، افزود: هیأت اجرایی در دولت‌ها و شورای نگهبان نظارت می‌کند و نماینده داوطلبان نیز بر صندوق‌ها نظارت دارند.

کد خبر 6098181

دیگر خبرها

  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان: طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تایید شد/ موارد ردصلاحیت حسن روحانی متعدد است/ برخی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب هنوز به قوت خود باقی است
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای حسن روحانی
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد