Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدنقی کاظمیان با بیان اینکه ماده آلی و معدنی خاک اراضی کشاورزی این استان بین نیم تا یک درصد است گفت: این وضعیت موجب شده تا دیمزارهای استان نسبت به گذشته عملکرد کمی داشته باشد.

وی گفت: این استان ۱۶۱ هزار هکتار اراضی دیم دارد که از این میزان، ۱۱۷ هزار هکتار آن مربوط به گندم و جو است.

وی افزود: کشت محصول در دیمزارهای استان معمولا تک محصولی است که بیشتر گندم  یا جو کشت می شود این در حالی است که کارشناسان در تناوب کشت به خصوص گیاهان علوفه ای و حبوبات تاکید دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش افزود:  کشاورزان باید بعد از برداشت محصول  بلافاصله زمین را برای کشت فصل آینده آماده کنند.

وی بر عملیات شخم زمین بعد از برداشت محصول تاکید کرد و گفت: از مزیت های این روش استفاده از بقایای گیاهان برای غنی شدن خاک است و همچنین در فصل کشت که با کمبود ماشین آلات کشاورزی مواجه هستیم زمین برای کشت آماده است.

وی بر ارتقای حاصلخیزی خاک تاکید کرد و گفت: این منبع مهم را باید برای نسل های آینده حفظ کنیم پایداری تولید نیازمند خاک مناسب و غنی است.

کاظمیان  کاهش ماده آلی خاک کشاورزی در استان را زنگ خطری دانست و اظهار داشت: بحث مدیریت خاک باید جدی تر گرفته شود.

وی  گفت: از مجموع دیمزارهای زیر کشت غلات این استان ۹۸ هزار هکتار گندم و ۱۹ هزار هکتار جو است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: امسال پیش‌بینی می‌شود افزون بر ۲۶۶  هزار تن گندم از کشتزارهای این استان برداشت شود.

وی سطح زیر کشت گندم استان در سال جاری را ۱۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: از مجموع این سطح ۴۷ هزار و ۵۰۰ هکتار آبی و ۹۸ هزار هکتار دیم است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سطح زیر کشت جو در این استان را ۴۲ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود از این سطح ۱۰۸ هزار تن محصول برداشت شود.

وی میانگین عملکرد برداشت گندم در هر هکتار از اراضی دیم این استان را هزار و ۱۰۰ تا هزار و ۳۰۰ کیلوگرم و در اراضی آبی سه هزار و ۵۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ کیلوگرم عنوان کرد.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که در ۸۲ هزار بهره بردار در این بخش فعالیت دارند.

46

کد خبر 1396360

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان خراسان شمالی خراسان شمالی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۵۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی معتمدی پور با اشاره به اینکه امسال ۸۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته گفت: ۶۹ هزار هکتار از اراضی استان دیم و بقیه آبی است، ضمن اینکه سطح زیر کشت جو نیز ۲۸ هزار هکتار است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: تمهیدات لازم جهت خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان با اختصاص ۸ مرکز ویژه خرید تضمینی در استان در نظر گرفته و تجهیز شده است، همچنین خرید تضمینی کلزا نیز طبق دستور مقام عالی وزرات به بخش خصوصی واگذار شد. معتمدی پور با بیان اینکه ۷۰ درصد نیاز گندم مصرفی از داخل استان تامین شد و در سال زراعی جاری که با نام "جهش تولید با مشارکت مردم" توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، برنامه ریزی هدفمند جهت به کارگیری امکانات مورد نیاز برای برداشت به موقع و در کمترین زمان ممکن گندم به عنوان یک محصول راهبردی و شاخص‌ترین محصول در امنیت غذایی انجام گرفته است. این مسئول با بیان اینکه با هم افزایی و تلاش مضاعف در کنار هم در برداشت گندم و انجام مسئولانه رسالت تامین امنیت غذایی گام برداریم، گفت: در سال جاری حواله سوخت کمباین‌ها منوط به ارائه کارت معاینه فنی و همچنین معرفی نامه از مراکز جهاد کشاورزی با امضای کارشناس پهنه، به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است.  

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • ۸۹۰۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص یافته است
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • برگزاری همایش روز ملی گندم و نان در نظرآباد
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران