Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «میخاییل اولیانوف» سفیر و نماینده دایم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین شنبه‌شب در پیامی توییتری نوشت: ایران دسترسی [آژانس بین‌المللی انرژی اتمی] را رد نمی‌کند.

اولیانوف افزود: ایران حقوق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را زیر سوال نمی‌برد و برای تداوم مشورت‌ها آماده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آژانس در این باره ابراز نگرانی کرده اما آن هم برای گفت‌وگو آماده است. اجازه بدهید امیدوار باشیم که مشکلات به زودی  برطرف خواهد شد.

وی پیشتر در پیام دیگری به درز کردن گزارش محرمانه آژانس درباره ایران به رسانه‌ها  اشاره کرد و نوشت : گزارش امروز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای توافقات پادمانی در ایران، پنج دقیقه بعد از توزیع آن در میان اعضای شورای حکام در رسانه‌های غربی منتشر شد.

اولیانوف تصریح کرد: اصل محرمانه بودن گزارش‌ها در آژانس نتیجه‌بخش نیست. اما این رخداد دست کم یک نکته مثبت داشت. از محتوای گزارش مشخص است که مساله جای دیگری بوده و مایه نگرانی فوری در حوزه منع گسترش تسلیحات هسته‌ای نیست.

بر اساس گزارش رسانه‌ها، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود ادعا کرده که ایران به غنی‌سازی اورانیوم فراتر از محدوده‌های تعیین‌ شده در برجام ادامه داده است.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در همین باره گفت: گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص برجام، هم حاکی از تداوم فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس بوده و هم اقدامات ایران در اجرای تصمیمات خود مبنی بر تعلیق تعهدات برجامی را به تصویر می‌کشد.

کاظم غریب‌آبادی عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود که این گزارش در ارتباط با تحولات فنی هسته‌ای، به پیشرفت‌هایی از جمله عبور تولید آب سنگین ایران از مرز ۱۳۰ تن و رسیدن به ۱۳۲.۶ تن؛ استفاده از ماشین‌های جدید از جمله غنی سازی با ماشین‌های آی. آر ۴، آی. آر ۵، آی. آر ۶، آی. آر. اس، آی. آر. اس ۶ و آی. آر. ۲.ام در خطوط تحقیق و توسعه؛ غنی سازی اورانیوم تا سطح ۴.۵ درصد و فراتر از حد تعیین شده در برجام؛ تولید یک هزار و ۵۷۱.۶ کیلوگرم اورانیوم غنی شده که ۵۵۰.۷ کیلوگرم بیشتر از گزارش ماه مارس بوده و یک هزار و ۳۵۶.۵ کیلوگرم آن نیز اورانیوم با غنای ۴.۵ درصد است، اشاره می‌کند.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران همچنین به اجرای فعالیت‌های راستی آزمایی برجام در ایران توسط آژانس اشاره کرد و گفت که از جمله محورهای تداوم اجرای فعالیت‌های راستی آزمایی و نظارت در شرایط ویژه ناشی از کرونا و همکاری مناسب ایران در این زمینه؛ تداوم اجرای موقت و داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران و ادامه راستی زمایی اظهارنامه‌های پروتکل توسط آژانس؛ تداوم راستی آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای اظهار شده در ایران از سوی آژانس و این که آژانس از روز اجرای برجام، به راستی آزمایی و نظارت درخصوص تعهدات هسته‌ای در ایران تحت برجام پرداخته در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته است.  

ایران به دنبال خروج یکجانبه و برخلاف مقررات بین‌المللی آمریکا از برجام، تلاش کرد توافق هسته‌ای را به شرط عمل دیگر طرف‌های این توافق به تعهداتشان حفظ کند اما با گذشت نزدیک به ۲ سال و ناتوانی طرف‌های اروپایی به تعهدات برجامی، با هدف حفظ بهره‌مندی اقتصادی ایران، گام‌های کاهش تعهدات خود را در بازه زمانی شصت روزه آغاز کرد.

بر این اساس، ایران ۱۵ دی‌ماه ۹۸ با صدور بیانیه‌ای گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام کرد که طبق آن، تهران دیگر هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی، میزان مواد غنی‌شده و تحقیق و توسعه) نخواهد داشت و از این پس، برنامه هسته‌ای ایران فقط بر اساس نیازهای فنی خود پیش خواهد رفت و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز طبق روال ادامه می‌یابد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی انرژی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی روسیه آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی غنی سازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۷۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد اولیانوف از سخنان دبیرکل ناتو درباره همسایگی با روسیه

در حالی‌‌که نماینده دائم روسیه در وین از اظهارات استولتنبرگ در مورد اجتناب ناپذیر بودن هزینه‌های تسلیحاتی ناتو به دلیل همسایگی با روسیه انتقاد کرد، بطور کلی استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک لهستان، نقض معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خواهد بود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، در مورد سخنان روز گذشته ینس استولتنبرگ درباره اجتناب‌ناپذیری هزینه‌های تسلیحاتی کشورهای عضو ناتو برای حمایت از اوکراین به دلیل همسایگی این کشور با روسیه، یادآور شد که  دبیرکل ناتو باید بپذیرد که این ائتلاف آتلانتیک شمالی بود که با گسترش به سمت شرق خود را به همسایگی روسیه رسانده و اکنون از این موضوع شکایت دارد. 

اولیانوف در کانال تلگرام خود نوشت: «متأسفم، ولی برای اینکه دقیق صحبت کنیم، او (استولتنبرگ) باید بپذیرد این ناتو بود که با گسترش به سمت شرق، خود را به همسایگی روسیه رسانده و اکنون  این مسئله را بهانه خوبی برای هزینه‌های نظامی این ائتلاف معرفی می‌کند!»

روز گذشته استولتنبرگ در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی به همراه ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در ورشو، گفت که کشورهای ناتو نمی‌توانند از هزینه ارسال تسلیحات به اوکراین اجتناب ورزند. به عقیده او، این بهای این واقعیت است که روسیه همسایه این اتحاد است.

استولتنبرگ همچنین گفت که اتحاد آتلانتیک شمالی به دنبال درگیری با روسیه نیست و هیچ برنامه‌ای برای استقرار تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده در خاک لهستان ندارد، اما از امنیت این کشور محافظت خواهد کرد.

پیش از این، آندری دودا، رئیس جمهور لهستان، گفت که موضوع استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا مدتی است که توسط مقامات در مذاکرات با همکاران ایالات متحده مورد بحث قرار گرفته است. در واکنش به این سخنان، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که وزارت دفاع روسیه وضعیت را زیر نظر داشته و تجزیه و تحلیل خواهد کرد و هر اقدامی برای تضمین امنیت انجام خواهد شد.

ناتو با استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان، توافقات بین‌المللی را نقض می‌کند

در این رابطه، سازمان بین‌المللی لغو سلاح‌های هسته‌ای (ICAN) نیز گزارش داده که کشورهای عضو ائتلاف آتلانتیک شمالی در صورت مستقر کردن چنین تسلیحاتی در خاک لهستان، در واقع معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را نقض خواهند کرد.

این سازمان یادآور شد که این سند تنها توافقنامه بین‌المللی است که کشورها را از استقرار تسلیحات هسته‌ای یک کشور دیگر منع کرده است. اعضای ناتو استدلال می‌کنند که اشتراک تسلیحات هسته‌ای با تعهدات آن‌ها در چارچوب معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای مطابقت دارد، اما این اقدام به وضوح، اگر متن این سند را نه، ولی روح آن را نقض می‌کند.

پیش از این، اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق آمریکا گفت که ناتو هیچ ماموریت واقعی ندارد که به صلح جهانی کمک کند و فقط گسترش می‌یابد، در حالیکه در همان ابتدای تاسیس ناتو، ایالات متحده به روسیه قول داده بود که «حتی یک اینچ» به شرق گسترش نخواهد یافت.

ناتو: برنامه‌ای برای گسترش استقرار تسلیحات هسته‌ای نداریماعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خودتأکید کرملین بر عدم‌تغییر روند درگیری نظامی در اوکراین

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان همکاری اسلامی ادامه همکاری کشورها با آنروا را خواستار شد
  • سازمان همکاری اسلامی: وجود آنروا گواهی بر پایبندی بین‌المللی به حقوق آوارگان فلسطینی است
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • فروش خودروهای الکتریکی و هیبریدی در ۲۰۲۴ رکورد خواهد زد
  • انتقاد اولیانوف از سخنان دبیرکل ناتو درباره همسایگی با روسیه
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • تل‌آویو دلیلی برای مشارکت کارکنان ما درحمله ۷اکتبرارایه نکرده است