Web Analytics Made Easy - Statcounter

اباذر اشتری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره عادی شدن شرایط کرونایی برای جامعه افزود: به نظر می‌رسد جامعه به سمت عادی شدن ویروس کرونا در حال حرکت است. در ترکیب دو مفهوم بیولوژی (ویروس کرونا) و جامعه، سازگاری و همزیستی متقابلی اتفاق افتاده و مردم حالا ویروس کرونا را بخشی از زندگی خود می‌دانند و راحت‌تر از سایر کشورها خود را با آن منطبق کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از طرفی بر اساس مشاهده‌ها و مقاله‌های بین المللی، به نظر می‌رسد ویروس کرونا نیز خود را با مردم سازگار کرده و شاید شدت حمله آن کمتر از قبل شده است. البته در این زمینه باید پزشکان و متخصصان نظر بدهند اما به طور کلی جامعه به سمت عادی شدن شرایط و سازگاری با این پدیده حرکت کرده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی گفت: در دو تا سه هفته اخیر که به سمت عادی شدن شرایط کرونایی حرکت شده، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافته است. اگرچه تعداد مبتلایان نسبت به سایر کشورها پایین‌تر است، اما واقعیت این است که عادی شدن شرایط اگر با کنترل و مدیریت همراه نباشد، ضررهای بیشتری نسبت به منافع آن خواهد داشت. اگر وضعیت از لحاظ نگرشی برای مردم عادی شود، با بحران وحشتناکی در تابستان مواجه خواهیم شد.

عادی سازی باید با پروتکل‌ها همراه باشد

اشتری بیان کرد: عادی سازی شرایط کرونایی باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی همراه باشد و در این صورت سازنده خواهد بود و اگر غیر از این اتفاق بیفتد، امکان پذیر نیست. در نتیجه چاره‌ای جز عادی سازی نداریم، ولی زیرساخت‌ها از طرف دولت و حاکمیت باید فراهم شود و مردم هم نکات بهداشتی و پروتکل‌ها را بیشتر رعایت کنند.

تاثیر کرونا بر جامعه

این جامعه شناس درباره تاثیر کرونا بر جامعه اظهار کرد: تاثیر کرونا را باید در سه حوزه روابط اجتماعی، اقتصادی و آموزشی بررسی کنیم. در حوزه روابط اجتماعی به کمک تکنولوژی‌های فضای مجازی، فاصله‌های اجتماعی خیلی زیاد نشده، اما فاصله فیزیکی به شکل معناداری زیاد شده و این خوب است. ولی حوزه آموزش به علت کرونا قطعا آسیب دیده است.

وی ادامه داد: در حوزه اقتصاد نیز اثرات منفی زیادی در کوتاه مدت به علت شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاده، اما در بلند مدت به دلیل قدرت انطباق حوزه اقتصاد، اگر به درستی مدیریت شده و برنامه ریزی شود، شاخص‌های اقتصادی رو به افزایش خواهد بود. در غیر این صورت، امکان شکاف اقتصادی و فاصله طبقاتی به واسطه فقر و بی‌کاری و محدود شدن صنف‌ها اتفاق می‌افتد.

افول حوزه آموزش در دوران کرونایی

اشتری درباره تاثیر ویروس کرونا در حوزه آموزش گفت: در حوزه آموزش که زیربنا و اساس توسعه محسوب می‌شود، چه در آموزش عمومی و چه در حوزه دانشگاهی با افول مواجه بودیم. اگر قرار باشد در سال‌های آینده با ویروس کرونا سروکار داشته باشیم نیز احتمالا با مشکلات منفی بیشتری به واسطه افول حوزه آموزش مواجه خواهیم شد.

علت جدی نگرفتن توصیه‌های بهداشتی

وی درباره رفتارهای اجتماعی مردم در دوران شیوع ویروس کرونا بیان کرد: رفتارهای اجتماعی مردم و همراهی با حوزه سلامت در مقابله با کرونا به طور کلی نمره قبولی می‌گیرد، اما عدم توجه و جدی نگرفتن توصیه‌ها می‌تواند دلایل خاص خود را داشته باشد که به بحران‌های اجتماعی قبل از کرونا بر می‌گردد.

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات اجتماعی و فرهنگی افزود: وابستگی بیش از حد به دولت در همه نقاط دنیا وجود دارد و فرآیند دموکراسی و اقتصاد مقاومتی را تحت الشعاع قرار می‌دهد. همه دولت‌ها تلاش می‌کنند که سهم دولت را کمتر کرده و سهم بخش مردمی را بیشتر کنند. ویروس کرونا باعث شد که روند در این زمینه معکوس شود.

حمایت مردم از کادر بهداشت و درمان

اشتری درباره واکنش مردم در برابر کادر بهداشت و درمان گفت: واکنش مردم در برابر کادر بهداشت و درمان مناسب بود. کادر بهداشت و درمان در دوران مقابله با کرونا به شکل جدی تلاش کردند و مردم هم این تلاش‌ها را دیدند و کمک کردند. در فضای مجازی نیز پوسترها و تصاویر مختلفی برای قدردانی از تلاش کادر بهداشت و درمان منتشر شد.

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا سهم_من_در_مهارکرونا فاصله گذاری اجتماعی فاصله گذاری هوشمند بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری تبعات کرونا بر اقتصاد ایران و جهان از نگاه اساتید دانشگاه رفتار مومنانه و همدلانه ایرانیان در روزگار کرونا کرونا و کسب‌وکارها: از دورکاری تا رونق آنلاین‌ها کرونا و قشرهای آسیب پذیر پویش اجتماعیِ سهم من در کرونا آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی فاصله گذاری هوشمند بهداشت و سلامت کرونا ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی فاصله گذاری هوشمند بهداشت و سلامت کادر بهداشت و درمان عادی شدن شرایط ویروس کرونا حوزه آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۸۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده

به گزارش همشهری آنلاین، خدیجه مهدی‌پور، مدیر فرهنگی هنری منطقه۱۰ و رییس فرهنگسرای عطار نیشابوری، در باره این خبر گفت: «نشست هم اندیشی فعالان حوزه خانواده منطقه ١٠در رویدادی با عنوان «جامعه پرداز خانواده» و با هدف شناسایی و معارفه و هم افزایی فعالان مسئله محور حوزه خانواده سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۴:۳۰ در فرهنگسرای عطار نیشابوری برگزار می شود. در این رابطه تیمی ۱۵ نفره، متشکل از کارشناسان فرهنگی هنری ماه هاست در حال شناسایی، ارزیابی و ارتباط گیری با کنشگران فعال حوزه خانواده در منطقه ۱۰ هستند تا بتوانند در رویدادی مساله محور بر اساس بوم منطقه این فعالان و نوع فعالیتشان را با هم به اشتراک بگذارند. »

وی ادامه داد : «موضوع خانواده از جمله موضوعاتی است که در همه سازمانها و نهادها به عنوان یک رویکرد و جزو دغدغه های اصلی دلسوزان و صاحب نظران فرهنگی و اجتماعی است و این مدیریت هم از این قاعده مستثنی نیست. در این رویداد کنشگران و فعالین حوزه خانواده در پنج محور : ازدواج، هویت زن، جمعیت، فرزند پروری و طلاق شناسایی و جهت هم افزایی و حتی حیات مجموعه های خود به هم معرفی خواهند شد تا بتوانند عملیات های مشترک تعریف و به حل مسایل خانواده های در محورهای یاد شده کمک کنند. همچنین این مدیریت از مراکز فعال در حوزه ی سبک زندگی، مبلغان و گروه های تبلیغی، مجموعه های علمی و پژوهش محور، موسسات، مراکز مشاوره، مساجد و هیات مذهبی فعال در حوزه های اجتماعی، خیریه ها، گروه های جهادی، گروه ها و کانال های مجازی، کنشگران و اساتید برجسته و بنام حوزه خانواده دعوت می کند تا در این رویداد شرکت کنند و با هم افزایی بتوانیم اقدامات مؤثری در مقابله با آسیب های اجتماعی حوزه خانواده در منطقه ۱۰ و شهر تهران انجام دهیم. »

علاقه‌مندان به این رویداد کشوری می توانند به فرهنگسرای عطار نیشابوری واقع در میدان بریانک، خیابان شهید دعوتی، انتهای خیابان شهید امیر قلی مراجعه یا با برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن:۵۵۱۳۵۵۵۳ تماس بگیرند.

کد خبر 848327 برچسب‌ها همشهری محله فرهنگسرا

دیگر خبرها

  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • شلیک به یک پزشک در کرخه خوزستان
  • دستاورد تجمعات دانشجویان آمریکایی شفاف شدن چهره غرب است
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • بررسی ۱۰ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • اتمام پروژه‌های عمرانی حوزه درمان، اولویت‌ مهم سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جدید