Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@22:52:55 GMT

ترکیه دومین خودروساز اروپا شد

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۰۸۱۷

ترکیه دومین خودروساز اروپا شد

ساعت 24- داشتن یک دستگاه اتومبیل سواری برای خانواده ها درایران و جهان یک خواست منطقی است تا بتوانند با استفاده از آن نیازهای جا به جا شدن خانواده را با آسایش و آرامش ذهنی انجام دهند و با داشتن اتومبیل شخصی نوعی هویت ممتاز نیز داشته باشند. به همین دلایل است که خانواده های ایرانی به ویژه شهرنشینان نیروی مادی ومالی خود را تجهیز می کنند تا یک اتومبیل خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این آرزوی ایرانیان به دلایل گوناگون با دشواری همراه شده زیرا  بازار خودرو به بازاری عجیب تبدیل شده و کمبود عرضه نسبت به تقاضا این کالارا تبدیل به یک کالای سرمایه ای کرده است یعنی هرکس بتواند این کالا را به قیمت فروش کارخانه خریداری کند می تواند آن را با سود مناسب به نفردوم بفروشد. درچنین وضعیتی بوده و هست که تحریم های امریکا و نیز گسترش ویروس کرونا بازار خودرو را از سمت عرضه با کاهش مواجه کرده و به همین دلیل قیمت فروش کارخانه با قیمت فروش در بازار تفاوت معناداری را تجربه می کند. مدیران ارشد سیاسی و دولتی دراین هنگامه اما به جای اینکه اجازه دهند سود این بازار به خودروسازها برسد آنها را وادار کرده اند به دهه 1360 برگردند و تولید موجود را با روش قرعه کشی بفروشند. آیا واقعا تولید خودرو کار دشوار و غیر قابل دسترسی است که ایران نتواند به ان برسد؟  

ترکیه دوم اروپادر تولید خودرو  

درحالی که ایران در این سالها با فراز و فرودهای حیرت انگیز در تولید خودرو مواجه شده است اما خودرو سازان درترکیه با استفاده از فضای مناسب کسب وکار روندی فزاینده را در فروش و تولید اتومبیل سواری تجربه می کنند. اعمال شماری از برنامه ها و سیاستها در ترکیه موجب بهبود رتبه این کشور در اروپا شده است. آمار و ارقام اتحادیه تولید کنندگان خودروی اروپا نشان میدهد ترکیه در ماه اوریل سال جاری میلادی توانسته است پس از آلمان و فرانسه قرار گیرد. ترکیه توانست در تولید خودروهای تجاری به رتبه سوم و تولید خودروهای سواری به رتبه دوم در اروپا برسد . سوال مهم این که آیا ترکیه خواهد توانست در ماه‌های آتی نیز همچنان جایگاه خود را در صنعت خودرو در میان کشورهای اروپایی حفظ نماید ؟ بررسی وضعیت صنعت خودرو در ترکیه نشان میدهد که این کشورتا آخر ماه می سال جاری میلادی  میتواند بین 30 الی 32 هزار خودرو تولید کند که این میزان تولید رغم تمام محدودیت ها و اعلام برخی روزهای منع عبور و مرور در این کشور است. میزان فروش بخش خودروی ترکیه در ماه می سال 2018 میلادی 72500 دستگاه و در می سال 2019 میلادی نیز 33 هزار و 16 دستگاه خودرو بوده است وپیش بینی میشود که آمار فروش خودرو در این کشور تا پایان ماه می سال جاری میلادی نیز برابر با همین ماه در سال گذشته باشد.  نگاهی به روند عادی سازی فعالیت های اجتماعی و اقتصادی کشورهای اروپایی نشان میدهد  که در چند ماه آینده نیز ترکیه خواهد توانست جایگاه خود را در میزان فروش صنعت خودرو در میان کشورهای اروپایی حفظ نموده و از این فرصت استفاده کند.  آغاز روند عادی سازی فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی در ترکیه از یکم ژوئن سال جاری میلادی سبب شده است تا بخش گردشگری نیز به عنوان یکی از اهرم های موثر در پویایی اقتصاد این کشور  به تدریج فعالیت خود را آغاز نموده و نسبت به جبران زیان و ضررهای ناشی از شیوع بیماری کووید 19 بر این صنعت اقدام نماید .

 نگاهی به روند فعالیتهای بخشهای مختلف صنفی در ترکیه نشان میدهد که افزایش سفارش های داخلی و خارجی در بخش تولید کالاهای صنعتی در ماههای آتی  موجب رونق بخش تولید و صنعت دراین کشورخواهد بود و بخش گردشگری در سال جاری میلادی همانند سالهای گذشته نخواهد توانست تاثیر به سزایی در پویایی اقتصاد کشور داشته باشد . پیش بینی میشود که ترکیه در سال جاری میلادی و در دوران پسا کرونا تلاش خواهد نمود زنجیره تولید و تامین محصولات صنعتی را جهت تامین نیازهای داخلی و خارجی حفظ نموده و با توسعه آن بتواند کمبودهای ناشی از درآمد دیگر بخشهای صنفی بر اقتصاد خود را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.تمرکز ترکیه بر تولید محصولات صنعتی و تامین نیازهای کشورهای اروپایی میتواند فرصت مناسبی برای کشورمان در افزایش صادرات مواد خام مورد نیاز به ویژه مواد پتروشیمی و معدنی باشد که بایستی از سوی شرکتهای فعال ایرانی در این بخش مورد توجه ویژه قرار گیرد .

منبع: ساعت24

کلیدواژه: کشورهای اروپایی سال جاری میلادی تولید خودرو نشان میدهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۰۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران

تین نیوز

4 کشور منطقه (ترکیه، عراق، امارات و قطر) برای ساخت مسیر جدید ترانزیتی اتصال اروپا به خاورمیانه توافق کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از عصرایران، مقامات عراق، ترکیه، قطر و امارات، یادداشت توافق برای ساخت مسیر ترانزیتی "راه توسعه" امضا کردند. این مسیر، اروپا را از طریق خاک ترکیه و عراق، به خلیج فارس متصل می کند. این مسیر از ایران عبور نمی کند.

امضای این یادداشت توافق روز دوشنبه توسط وزیران 4 کشور ترکیه، عراق، امارات و قطر در حضور سران ترکیه (اردوغان) و عراق (السودانی) در بغداد انجام شد.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سفر رسمی دیروز دوشنبه به بغداد و اربیل سفر کرد. این اولین سفر رئیس جمهوری ترکیه به عراق بعد از 13 سال بود.

این یادداشت توافق از طرف عراق توسط وزیر حمل و نقل (رزاق محیبس)، از طرف ترکیه توسط وزیر حمل و نقل و زیرساخت ( عبدالقادر اورال اوغلو)، از طرف قطر توسط وزیر حمل و نقل ( جاسم بن سیف السلیتی ) و از طرف امارات توسط وزیر انرژی و زیرساخت (سهیل محمد المزروعی) امضا شد.

دفتر نخست وزیر عراق اعلام کرد این پروژه به دستیابی به یکپارچگی اقتصادی و تلاش برای اقتصاد پایدار بین شرق و غرب، به تحریک رشد اقتصادی و تقویت روابط همکاری های منطقه ای و بین المللی کمک خواهد کرد. همچنین این طرح در مسیر افزایش تجارت بین المللی، تسهیل تحرک و فعالیت های اقتصادی، تجارت و ایجاد یک مسیر جدید حمل و نقل رقابتی و افزایش رونق اقتصادی بازرگانی کمک می کند.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

نخست وزیر عراق هم گفت: راه توسعه تنها کوتاه کردن فاصله نیست، بلکه به پل ارتباطی میان مردم و فرهنگ‌های منطقه تبدیل می‌شود و از امنیت و ثبات در منطقه حمایت می‌کند. وی افزود: این یادداشت تفاهم شامل اقدام کشورهای امضا کننده برای تعیین چارچوب های لازم برای اجرای طرح راه توسعه است.

راه توسعه

"راه توسعه" شامل دو مسیر زمینی خودرویی و راه آهن است که جنوب ترکیه را از نقطه مرزی فیشخاپور کردستان عراق به جنوب این کشور (بصره - بندر فاو) به خلیج فارس متصل می کند. این نزدیک ترین و سریع ترین مسیر اتصال اروپا به خلیج فارس است که از خاک ترکیه و عراق می گذرد.

فیشخاپور مرز کردستان عراق و جنوب ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.

وزیر حمل و نقل و زیرساخت های ترکیه ( عبدالقادر اورالوغلو) روز یکشنبه گفت: با تکمیل پروژه "راه توسعه" که از ترکیه و عراق می گذرد، روند حمل و نقل کالا را 25 روز کاهش می یابد.
وی توضیح داد: حرکت کشتی‌های عبوری از کانال سوئز 35 روز و از جنوب افریقا بیش از 45 روز طول می‌کشد اما اگر راه توسعه تکمیل شود، این زمان به 25 روز کاهش می‌یابد.

عراق سال گذشته هزینه این طرح را  17 میلیارد دلار اعلام کرد.

امضای یادداشت توافق میان وزیران 4 کشور برای طرح راه توسعه - قصر جمهوری - بغداد

این مسیر ترانزیتی برای انتقال کالا میان ترکیه و کشورهای جنوب خلیج فارس است اما می تواند بخشی از مسیر اتصال شرق - غرب جهان نیز باشد. این مسیر همچنین می تواند به عنوان جایگزینی برای مسیر کنونی کانال سوئز و دریای سرخ مطرح شود.

با درگیری های ارتش امریکا و حوثی های یمن (انصارالله) در دریای سرخ و تنگه باب المندب، راه توسعه، از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

این مسیر از طریق جاده زمینی و راه آهن، جنوب ترکیه را به جنوب عراق و خلیج فارس متصل می کند.
 طول جاده زمینی و راه آهن در داخل عراق 1200 کیلومتر است.
 هزینه پروژه حدود 17 میلیارد دلار است. 10.5 میلیارد دلار برای ساخت راه آهن برقی و 6.5 میلیارد دلار برای جاده زمینی است.
این پروژه در 3 مرحله تکمیل می شود که مرحله اول در سال 2028، مرحله دوم در سال 2033 و مرحله سوم در سال 2050 به پایان می رسد.
این پروژه در مرحله اول 100 هزار فرصت شغلی و پس از اتمام، یک میلیون شغل ایجاد می کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • دومین گل گولر، ماشین مسی ترکیه روشن شد! (عکس)‏
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»
  • پیروزی نوجوانان هندبال ایران در دومین دیدار تدارکاتی اردوی ترکیه
  • خودروهای مشهور با فروش غافلگیرکننده، از بیتل تا ماتیز و پژو 206 (+عکس)
  • دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو / کدام بازیگر زن تتلو را در ترکیه تحریک کرد؟
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • منظور از «خانم بازیگر» در اعترافات تتلو که بود؟ (+عکس)
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • پیروزی نوجوانان هندبال ایران در نخستین دیدار تدارکاتی مقابل ترکیه