Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@12:36:54 GMT

جهان هم صدا علیه نژادپرستی در آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۲۴۷۱

جهان هم صدا علیه نژادپرستی در آمریکا

به گزارش افکارنیوز،

در پی مرگ جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست، ده‌ها هزار نفر در سراسر جهان به رغم شیوع ویروس کرونا، روز شنبه برای ابراز خشم خود نسبت به تبعیض نژادی و خشونت‌های پلیس تظاهرات کردند.

اخبار بین الملل-پس از چند ساعت تجمع مسالمت آمیز، اواخر بعدازظهر شنبه درگیری‌هایی اطراف خیابان داونینگ، در مرکز لندن روی داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تظاهرکنندگان به سمت نیرو‌های پلیس که سوار بر اسب بودند و تلاش می‌کردند معترضان را متفرق کنند، اشیایی از قبیل بطری پرتاب می‌کردند. هزاران نفر نیز نزدیک پارلمان تجمع کرده بودند. بیشتر آن‌ها از ماسک استفاده کرده، اما لزوما قوانین فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکرده بودند و پلاکارد‌هایی با شعار «جان سیاه‌پوستان مهم است» در دست داشتند.

انگلیس

تظاهرکنندگان در انگلیس می‌گفتند: «انگلیس بی گناه نیست». آن‌ها به احترام جورج فلوید زانو زده و در حالی که دست‌هایشان را مشت کرده و بالا نگه داشته بودند، یک دقیقه سکوت کردند و سپس برخی از آن‌ها به سمت سفارت آمریکا در لندن حرکت کردند. در منچستر (شمال غربی انگلیس) نیز هزاران نفر برای خاتمه دادن به «تبعیض نژادی» که یک بیماری «همه گیر» دیگر است، تجمع کردند.

استرالیا

در استرالیا که آغازگر تجمع اعتراضی روز شنبه در جهان بود، هزاران نفر در سراسر این کشور تظاهرات کردند و پارچه نوشته‌هایی با مضمون «نمی‌توانم نفس بکشم»، با اشاره به آخرین جمله جورج فلوید پیش از مرگ‌، در دست داشتند.

از نظر سازمان دهندگان، این تظاهرات بازتاب‌های زیادی در کشورشان دارد: آن‌ها با این کار خواستند میزان بسیار بالای زندانی شدن بومیان و مرگ و میر آن‌ها را محکوم کنند. طی سی سال گذشته بیش از ۴۰۰ نفر از اعضای این جامعه در حالی که در بازداشت پلیس بوده‌اند، کشته شده‌اند.

فرانسه

در فرانسه این واقعه غم انگیز خاطره «آداما ترائوره» جوان سیاه‌پوستی را که در سال ۲۰۱۶ پس از بازداشت به دست ماموران ژاندارمری کشته شد، زنده کرده است. بنابر اعلام پلیس فرانسه، در مجموع بیش از ۲۳ هزار نفر در شهر‌های مختلف این کشور در اعتراض به «تبعیض نژادی» و «مصونیت از مجازات» که در بین نیرو‌های نظامی حاکم است، تظاهرات کردند.

در پاریس‌، به رغم ممنوعیت برگزاری تظاهرات، چند هزار نفر نزدیک سفارت آمریکا تجمع کردند و خواستار «عدالت برای همه» شدند. نیرو‌های نظامی که در محل مستقر بودند، از نزدیک شدن مردم به ساختمان سفارت آمریکا ممانعت کردند.

آلمان

در آلمان، ده‌ها هزار نفر در سراسر این کشور تظاهرات کردند. بازیکنان بایرن مونیخ نیز برای ابراز همبستگی خود با این جنبش اعتراضی، روز شنبه پیش از بازی بوندس لیگا در برابر تیم لورکوزن، هنگام گرم کردن خود تی شرتی بر تن داشتند که روی آن نوشته شده بود: «کارت قرمز به تبعیض نژادی- جان سیاه‌پوستان مهم است».

ایتالیا

در میدان مرکزی شهر تورین در شمال ایتالیا، تظاهرکنندگان جوان هشت دقیقه سکوت کردند.

تونس

در تونس، حدود دویست نفر تجمع کرده و مقابله مقامات با تبعیض نژادی که این کشور را خفه کرده است، خواستار شدند. مهاجران منطقه زیرصحرای آفریقا در تونس غالبا قربانی سوء استفاده‌های کلامی یا فیزیکی هستند.

لهستان

در ورشو، پایتخت لهستان حدود هزار نفر نیز که بیشتر آن‌ها جوان بودند و لباس مشکی بر تن داشتند، تظاهرات کردند. رابرت بیدرون، نامزد جناح چپ برای انتخابات ریاست جمهوری لهستان نیز که ماسک زده بود، به آن‌ها ملحق شد.

کانادا

در کانادا، هزاران نفر برای دومین روز پیاپی در تورنتو تظاهرات کردند. در شهر‌های دیگر کانادا همچون سنت جانز نیز تظاهرات برگزار شد. همچنین قرار است روز یکشنبه تظاهرات گسترده‌ای در شهر مونترال برگزار شود.