Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@17:29:38 GMT

افزایش قیمت کالاها در ‌بازار گیلان

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۰۶۲۶۰

افزایش قیمت کالاها در ‌بازار گیلان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، افزایش قیمت برخی کالاها و لوازم زندگی باعث شده قدرت خرید مردم بسیار کاهش یابد؛ در شرایطی که هنوز شوک کرونا در جامعه وجود دارد و سلامتی مردم را تهدید می‌کند یکی از انتظارات و مطالبات مردم گیلان از مسئولان ملی و استانی این است که با کنترل قیمت‌ها و اتخاذ تدابیر ویژه جلوی افزایش قیمت اجناس را بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از فروشندگان گفت: در اوایل بحران کرونا که مردم و مسافران به دلیل شیوع کرونا در بازار رشت رفت‌وآمد نمی‌کردند، کسب‌وکارها آسیب جدی دیدند، ولی جای تعجب دارد که با وجود رفت‌وآمدهای کم، اما قیمت بسیاری از اجناس به‌ یک‌باره افزایش پیدا کرد.

وی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت‌ها باعث شده قدرت خرید مردم کاهش پیدا کند؛ به‌عنوان مثال اگر کالایی را قبلاً ۱۰ هزار تومان می‌خریدند هم‌اکنون باید ۲۰ هزار تومان بابت آن پرداخت کنند یا مجبورند به‌جای نیم کیلو از یک جنس ۲۵۰ گرم بخرند.

شهروند دیگری با گلایه از افزایش قیمت برخی کالاها از جمله حبوبات گفت: بسیاری از کالاها و محصولات از جمله حبوبات بسیار گران شده است و با این وضعی که شاهد آن هستیم متاسفانه روز به روز فقیر فقیرتر و غنی بی‌نیازتر می‌شود.

یکی از بانوان هم اضافه کرد: قبل از کرونا مردم با مشکلاتی روبه‌رو بودند، اما کرونا باعث شد که مشکلات مردم بیشتر شود و بسیاری از افراد بیکار شوند. عده‌ای نیز مستأجر هستند و اجاره مسکن هم بیشتر شده، لذا انتظار داریم به این اوضاع رسیدگی شود.

شهروند دیگری خاطرنشان کرد: افزایش قیمت‌ها باعث شده که بسیاری از مردم قدرت خرید کالاهای مورد نیاز و حداقلی خود را هم نداشته باشند.

یکی از بانوان گیلانی گفت: همسرم فروشنده است، اما وقتی به میدان میوه و تره‌بار می‌رود محصول بسیار گران است و مجبور است گران بخرد و با سود اندک بفروشد تا حداقل هزینه‌های خودرو و درآمد خود را به‌دست بیاورد. از طرفی امروزه جوانانی هستند که واقعاً توانایی خرید ندارند و نیاز دارند که از سوی دولت حمایت شوند.

یکی از کاسبان نیز با اشاره به وضعیت بازار افزود: قبل از شیوع کرونا کم و بیش فروش داشتیم و درآمد خود را کسب می‌کردیم، اما پس از کرونا، بازار و کسب‌وکارها به‌شدت آسیب دید تا جایی‌که ممکن است حتی صبح تا ظهر فروش نداشته باشیم؛ البته انتظار داریم که شهرداری هم بیشتر هوای کاسبان، بازاریان و دستفروشان را داشته باشد.

مدیر بازرسی اتاق اصناف مرکز گیلان گفت: در سال‌های گذشته همواره دستورالعمل‌هایی توسط هیات عالی نظارت برای واحدهای صنفی تعیین شد که واحدهای صنفی حداکثر سودی که برای کالاهای خود در نظر می‌گیرند را باید براساس دستورالعمل‌های ابلاغ شده تنظیم کنند.

سیدابراهیم سیدزاده افزود: بازرسان اتاق اصناف مرکز گیلان در بازرسی‌های خود، قیمت‌های خرید و فروش واحدهای صنفی را مورد بررسی قرار می‌دهند. روزهای گذشته شاهد افزایش قیمت برخی کالاها همچون لوازم خانگی، خودرو، حبوبات، میوه و سایر اقلام اساسی بوده‌ایم که هر کدام از این افزایش قیمت‌ها دلایلی دارد.

وی ادامه داد: تخلفات برخی واحدهای صنفی، کمبود تولید برخی اقلام و محصولات کشاورزی در مقطعی از سال، صادرات و واردات کالاها، افزایش قیمت حمل‌ونقل و ارز دولتی که به برخی کالاها اختصاص می‌یابد از عوامل تاثیرگذار در افزایش قیمت کالاهاست. بازرسان اتاق اصناف مرکز گیلان در طول سال برای جلوگیری از تخلفات اصناف، طرح‌های نظارتی مختلف را اجرا می‌کنند.

بازرسی مداوم  از مراکز عرضه کالا

مدیر بازرسی اتاق اصناف مرکز گیلان خاطرنشان کرد: کمبود تولید برخی اقلام به‌ویژه محصولات کشاورزی در مقطعی از سال باعث افزایش قیمت این محصولات می‌شود، زیرا بازار همواره تابع عرضه و تقاضا است و هرچه عرضه کالا محدود شود قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

سیدزاده گفت: بسیاری از کالاهایی که توسط واحدهای صنفی عرضه می‌شود و مردم مصرف می‌کنند مشمول ارز دولتی هستند که لازم است تدبیری برای برداشتن این ارز دولتی اتخاذ شود که حتماً روی قیمت نهایی کالا تاثیر می‌گذارد.

وی بیان کرد: برخی افراد سودجو با در نظر گرفتن وضعیت بازار با فرصت‌طلبی درصدد به جیب زدن سود هنگفتی هستند، بازرسی‌های اتاق اصناف مرکز گیلان‌ با تشکیل تیم‌های نظارتی در سطح استان همچنان ادامه دارد و در حال حاضر رسیدگی به گزارش‌ها و شکایات مردمی در حوزه تخلفات صنفی را در اولویت قرار دادیم.

مدیر بازرسی اتاق اصناف مرکز گیلان افزود: برای رسیدگی به گزارش‌ها و شکایات مردمی، حداقل یک اکیپ در هر شهرستان و چند اکیپ نظارتی در مرکز استان با همکاری کارشناسان اتحادیه صنفی در حال فعالیت و نظارت هستند و شهروندان می‌توانند گزارش تخلفات را از طریق سامانه ۱۲۴ و همچنین سامانه ۱۳۵ تعزیرات حکومتی اعلام کنند.

سیدزاده افزود: شماره ۳۲۱۲۵۴۴۴ مربوط به اتاق اصناف مرکز گیلان نیز در خدمت شهروندان است و مردم می‌توانند از این‌ طریق گزارش تخلفات حوزه واحدهای صنفی را اعلام کنند.

کد خبر 518936 برچسب‌ها استان گیلان اصناف اقتصاد بازار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان اصناف اقتصاد بازار اتاق اصناف مرکز گیلان واحدهای صنفی افزایش قیمت برخی کالاها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۶۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

نگارعلی_ کاهش تنش‌ها در منطقه به کاهشی شدن روند قیمت نفت کمک کرده‌است؛ نفت خام برنت در معاملات اواسط صبح آسیا به زیر ۸۹ دلار در هر بشکه سقوط کرد و وست تگزاس اینترمدیت کمی بیش از ۸۳ دلار قیمت خورد. از ابتدای صبح تا با به امروز، نفت برنت توانسته‌است کمی خود را بازیابی کند و ۸۹ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه قیمت خورده‌است.

انتظارات تغییر کرد

روز جمعه، وزارت بازرگانی آمریکا نرخ تورم ماه مارس را ۲.۷ درصد در مخارج مصرف شخصی گزارش کرد که نسبت به نرخ سالانه ۲.۵ درصدی در فوریه افزایش داشت.

از آغاز سال، داده‌های تورم ایالات متحده همچنان بازارها را شگفت‌زده کرده است و منجر به کاهش انتظارات فدرال رزرو برای کاهش نرخ بهره شده است. همان‌طور که گفته شد انتظارات از روند نرخ بهره در حال تغییر است؛ با توجه به سطوح بالا از تورم، بازار باید بر امیدها برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو غلبه کند؛ دورنمای افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو سیگنل صعودی برای بازار نفت است، چراکه نرخ‌های بهره بالا دلار آمریکا را گران می‌کند و حجم عظیمی از نفت در بازارهای جهانی با دلار آمریکا معامله می‌شوند و در نتیجه هزینه خریداران در بازار نفت بیشتر می‌شود.

ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟

در جبهه خاورمیانه، کاهش تنش‌ها امیدها برای پایان دادن به درگیری ها را دوباره زنده می‌کند. اگر این اتفاق بیفتد، نفت باید کاهش بیشتری پیدا کند زیرا خطر اختلال در عرضه با درگیری پایان می‌یابد. بلومبرگ، به نقل از وارن پترسون، رئیس استراتژی کالای ING، گفت که "خطرات ژئوپلیتیکی به میزان قابل توجهی کاهش یافته‌است."

گفتنی است که متغیرهای زیادی بر نزولی شدن روند قیمت نفت تاثیر گذشته‌اند؛ یکی از مولفه‌های تاثیرگذار، گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا از افزایش ۲.۷ میلیون بشکه‌ای موجودی انبارهای این کشور بود. از طرف دیگر محدود شدن انتظارات در خصوص به خطر افتادن عرضه در نتیجه تشدید تنش نظامی در خاورمیانه بر ادامه روند کاهش قیمت نفت تاثیر بیشتری گذاشته‌است. در واقع ضعف کوتاه مدت قیمت نفت منعکس‌کننده برخی انتظارات است که تنش‌ها ممکن است مهار شود. در واقع مشکل بازار نفت در حال حاضر مهار شدن تنش‌ها است؛ اجتناب از درگیری گسترده‌تر به معنای کاهش ریسک در بازارهای مالی و انرژی و توقف صعود قیمت نفت است.

بازار نفت در مشت اوپک پلاس

کارشناسان بر این باورند که اوپک پلاس کنترل بازار نفت را دوباره در دست خواهد گرفت؛ در صورتی که این اتفاق رخ دهد، بازار به شدت محدود خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که بازار رشد فزاینده‌ای را در ماه‌های پیش رو تجربه خواهد کرد. با آمدن تابستان انتظار رشد قوی تقاضای جهانی و محدودیت‌های عرضه، از جمله کاهش تولید اوپک و روسیه، به افزایش قیمت‌ها در بازار نفت دامن خواهد زد. بنابر پیش‌بینی بانک‌های سرمایه‌گذاری، در صورتی که قیمت نفت برنت از بشکه‌ای ۹۰ دلار گذر کند، شرایط برای افزایش بیشتر قیمت‌ها مساعد است.

به گفته سباستین باراک، رئیس بخش کالا در غول صندوق تامینی سیتادل، مسیر قیمت نفت در سال آینده عمدتاً در دست ائتلاف اوپک پلاس از تولیدکنندگان بزرگ خاورمیانه و روسیه است.

داده‌های رسمی روز شنبه نشان داد که با افزایش چشم‌انداز تقاضای نفت، رشد سود صنعتی چین در ماه مارس کاهش یافت و این نشان‌دهنده ضعیف شدن تقاضای داخلی در دومین اقتصاد بزرگ جهان است. فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می‌دهد بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم‌انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می‌کند.

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901033

دیگر خبرها

  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • پلمب۲ تالار متخلف در صومعه‌سرا
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • نفت در مدار رشد؟