Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردلان محمدپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال آبی جاری تاکنون ۸۱۹ میلی‌متر بارندگی در سردشت ثبت شده که این مقدار بارش در مقایسه با ‌هزار و ۱۵۶ میلی‌متر بارندگی سال قبل این شهرستان ۲۹ درصد کاهش و در مقایسه با میانگین بلندمدت نیز ۱۷ درصد افزایش یافته است.

شهرستان سردشت با جمعیت ۱۲۰ هزار نفر در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بعد از سردشت، پیرانشهر با ۷۳۵ میلی‌متر بارندگی در جایگاه دوم جدول بارش‌های آذربایجان‌غربی قرار دارد و بارش‌های امسال این شهرستان نیز در مقایسه با ۹۵۵ میلی‌متر بارندگی سال قبل، ۲۳ درصد کاهش و در مقایسه با میانگین بلندمدت ۴۸ درصد افزایش یافته است. 

 رییس اداره هواشناسی مهاباد  با اشاره به اینکه در سال آبی جاری "شوط" کمترین میزان بارش را داشت، افزود: در این مدت ۲۱۷ میلی‌متر بارندگی در این شهرستان ثبت شده که این مقدار بارش در مقایسه با ۲۴۰ میلی‌متر بارندگی سال قبل ۱۰ درصد و در مقایسه با میانگین بلند مدت نیز پنج درصد کاهش یافته است.

شهرستان شوط با بیش از ۵۶ هزار نفر جمعیت در شمال آذربایجان‌غربی واقع شده است.

امسال به طور میانگین ۳۴۴ میلی‌متر بارندگی در آذربایجان‌غربی ثبت شده که در مقایسه با ۴۶۸ میلی‌متر بارندگی سال قبل استان، ۲۶ درصد کاهش و در مقایسه با ۳۱۱ میلی‌متر بارندگی میانگین بلندمدت ۱۱ درصد افزایش دارد

محمدپور گفت: در سال آبی جاری به طور میانگین ۳۴۴ میلی‌متر بارندگی در آذربایجان‌غربی ثبت شده است که در مقایسه با ۴۶۸ میلی‌متر بارندگی سال قبل در این  استان، ۲۶ درصد کاهش و در مقایسه با ۳۱۱ میلی‌متر بارندگی میانگین بلندمدت ۱۱ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در سال آبی جاری ۳۱۴ میلی‌متر بارندگی در مرکز استان (ارومیه) ثبت شده است که این مقدار بارش در مقایسه با پارسال ۳۴ درصد کاهش یافته و در مقایسه با میانگین بلند مدت بدون تغییر است.

رییس اداره هواشناسی مهاباد  اضافه کرد: در این مدت ۴۵۴ میلی متر بارندگی نیز در مهاباد گزارش شده است که در مقایسه با ۶۵۲ میلی‌متر سال قبل، ۳۰ درصد کاهش و در مقایسه با میانگین بلندمدت ۱۲ درصد افزایش یافته است.

اداره کل هواشناسی آذربایجان‌غربی دارای ۱۸ ایستگاه هواشناسی اصلی و تکمیلی و بیش از ۱۲۰ ایستگاه باران‌سنجی و اقلیم‌شناسی است که از ایستگاه‌های هواشناسی استان، ۹ ایستگاه اصلی (سینوبتیک) و ۹ ایستگاه هم تکمیلی هستند.

آذربایجان‌غربی از استان‌های شمال‌غربی کشور است که در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده و میانگین بارندگی سالانه در این استان در حدود ۳۴۰ میلی‌متر است که بارش‌ها از آبان‌ماه شروع می‌شود و تا اوایل خرداد هر سال ادامه می‌یابد.

برچسب‌ها آذربایجان غربی بارش برف بارش باران سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان غربی بارش برف بارش باران سازمان هواشناسی آذربایجان غربی بارش برف بارش باران سازمان هواشناسی درصد کاهش و در مقایسه مقایسه با میانگین درصد افزایش یافته میلی متر بارندگی میانگین بلندمدت بارندگی سال قبل سال آبی جاری آذربایجان غربی ثبت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۸۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی هواشناسی برای دوشنبه و سه شنبه | کدام استان‌ ها هشدار بارندگی گرفتند؟

کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه امروز (یکشنبه ۱۶ اردیبهشت) در برخی نقاط ارتفاعات شمال غرب، غرب و ارتفاعات البرز رگبارهای پراکنده و وزش باد شدید را شاهد خواهیم بود به همشهری آنلاین گفت: در سایر مناطق آسمان صاف تا کمی ابری و گاهی با وزش باد شدید را شاهد هستیم.

فریبا گودرزی با بیان اینکه سامانه جدید بارشی فردا (دوشنبه ۱۷ اردیبهشت) به کشور وارد می‌شود، افزود: این سامانه بارشی که تا آخر هفته فعال خواهد بود، فردا در نیمه غربی کشور، غرب سواحل خزر، دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی و مناطقی از مرکز موجب رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید و در مناطق مستعد تگرگ خواهد شد. شدت بارش‌ها روز دوشنبه در کرمانشاه، لرستان، ایلام، لرستان کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب مرکزی، جنوب همدان، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، قزوین، گیلان، ارتفاعات و دامنه‌های مازندارن، البرز و تهران خواهد بود. در روز سه‌شنبه هم شدت بارش‌ها مربوط به غرب و شمال غربی ارتفاعات زاگرس و دامنه‌های البرز است و در سواحل دریای خزر هم بارندگی خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: باران تا پایان هفته ادامه دارد | فعالیت سامانه بارشی جدید در کدام استان‌هاست؟

او با بیان اینکه امروز در شمال غرب، جنوب غرب و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید و در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک را خواهیم داشت، ادامه داد: از دوشنبه تا چهارشنبه دریای عمان و خلیج فارس مواج هستند. تهران هم امروز وزش باد شدید را تجربه خواهد کرد و بیشینه دمای پایتخت در این روز به ۲۶ درجه بالای صفر خواهد رسید.

در هشدار سطح نارنجی صادر شده با توجه به فعالیت سامانه جدید بارشی، نوع مخاطره رگبار باران، رعدو برق، تگرگ، صاعقه، وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد گردوخاک ذکر شده است که به گفته گودرزی، روز دوشنبه آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استانهای مازندران، تهران و البرز و روز سه‌شنبه شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استانهای تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

اثر مخاطره در این سامانه بارشی، اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی است و توصیه هواشناسی پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی است.

کد خبر 849426 برچسب‌ها خبر مهم سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • ۸۲ درصد میانگین بارندگی استان بوشهر تحقق یافت
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای دوشنبه و سه شنبه | کدام استان‌ ها هشدار بارندگی گرفتند؟
  • بارندگی‌ها تا روز چهارشنبه در آذربایجان‌غربی ادامه دارد
  • شوط پربارش‌ترین شهر آذربایجان‌غربی در ۲۴ ساعت گذشته بود
  • انحراف از جاده یک دستگاه خودرو پراید در محور مهاباد-سردشت
  • ۴۸ میلی متر میانگین بارش در استان کرمانشاه/ روانسر با ۱۰۰ میلی متر رکورددار است
  • مقایسه تقابل ۴تیم بزرگ لیگ ایران با ۴ لیگ اروپا
  • تدوام سامانه بارشی در آذربایجان غربی/سیلاب و طغیان رودخانه‌ها دور از انتظار نیست
  • سامانه بارشی اخیر میانگین ۴۸ میلی مترباران در استان کرمانشاه  برجای گذاشت
  • بیدروبه، دزفولو حسینیه پربارش‌ترین تقاط خوزستان