Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

نشریه فایننشال تایمز نوشته است: زمانی که ماه گذشته میلادی عربستان از تدابیر ریاضت آمیز اقتصادی خود پرده برداشت، بخش نظامی را از این تدابیر مصون نگاه داشته و به مدیران صنایع نظامی در غرب این پیام را داد که وضعیت سابق همچنان ادامه خواهد داشت و تغییری نخواهد کرد.

یکی از مدیران اجرایی صنایع تسلیحات‌سازی غربی که در حوزه خلیج فارس استقرار دارد اظهار کرد: من کاملا توقع داشتم که در این بخش عربستان دست به کاهش هزینه ها بزند اما بر اساس اطلاعات دریافتی، مقامهای ارشد و شاهزاده های عربستان گفته‌اند که خیر ما قرار نیست چنین کاری کنیم و نگران متوقف شدن برنامه هایتان (برای فروش سلاح) نباشید و به سختی روی آن کار کنید چون ما قرار است همان رویه سابق را ادامه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو روز بعد از آنکه ریاض خبر از تدابیر ریاضت آمیز اقتصادی خود داد، شاخه نظامی شرکت بوئینگ قراردادهایی به ارزش ۲.۶ میلیارد دلار دریافت کرد تا به موجب آنها بیش از ۱۰۰۰ موشک زمین به هوا و ضدکشتی را به عربستان بفروشد. کارشناسان می گویند هر چند که فروش این تسلیحات در راستای یک سری توافقات بلندمدت صورت می‌گیرد در حقیقت مطرح شدن آن نشان می دهد که عربستان به عنوان یکی از بزرگترین واردکنندگان سلاح در جهان همچنان به دنبال صرف هزینه های گزاف برای خرید تسلیحات است.

شرکت لاکهید مارتین، از اصلی‌ترین شرکتهای تولید تسلیحات در آمریکا که سیستم دفاع موشکی تاد را در اختیار دولت عربستان داده اعلام داشت که شاهد کاهش هزینه های نظامی از سوی هیچ یک از مشتریان اصلی خود در خاور میانه نبوده است.

به نوشته فایننشال تایمز، یک مدیر اجرایی دیگر صنایع نظامی که او هم در خلیج فارس مستقر است اظهار کرد، شرکت او شاهد هیچگونه تغییر رفتار از جانب مشتریانش نبوده اما این احتمال را مطرح کرد که ممکن است این وضعیت تغییر پیدا کند.

او گفت: من فکر می‌کنم هنوز وضعیت فعلی تبعاتی تا این حد به بار نیاورده است.

تحلیلگران پیش بینی می کنند چنانچه قرار باشد عربستان هزینه های نظامی خود را هم کاهش دهد خریدهای تسلیحاتی جدیدش که باعث نزدیکی روابط بین محمد بن سلمان، ولیعهد آنجا با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا شد بیشتر از همه در معرض آسیب قرار خواهند گرفت.

فنلا مک‌گرتی، کارشناس ارشد اقتصاد نظامی در محل انستیتوی بین المللی مطالعات راهبردی اظهار کرد: روند کاهش هزینه های دولت عربستان به شکلی اجتناب ناپذیر به حوزه نظامی و بخش احتیاطی هزینه ها - سرمایه‌گذاری در برنامه ها و فعالیتهای جدید - دست اندازی خواهد کرد.

این در حالی است که وزارت دارایی عربستان به نشریه فایننشال تایمز اظهار کرد: "همچنان از الزامات نظامی خود حمایت کرده و از هیچ یک از منابع برای دفاع از مردم و خاکمان دریغ نمی‌کنیم."

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عربستان خلیج فارس هزینه نظامی فایننشال تایمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۸۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری نفتکش‌ها نشان می‌دهد واردات نفت هند در ماه آوریل از روسیه افزایش و از عربستان سعودی کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌های شرکت رهگیری نفتکش‌ها و کشتی‌های کپلر و ال‌اس‌ئی‌جی نشان می‌دهند که هند در ماه آوریل نسبت به ماه پیش از آن، نفت بیشتری از روسیه وارده کرده اما واردات نفت این کشور از عربستان سعودی و عراق کاهش یافته است.

پالایشگاه‌های هند از زمان آغاز تنش‌ها بین مسکو و کی‌یف در فوریه ۲۰۲۲ که سبب تحریم نفت روسیه از سوی کشورهای غربی شد، نفت روسیه را وارد کرده است.

بر اساس داده‌های منتشرشده، روسیه در ماه آوریل بزرگترین عرضه‌کننده نفت به هند است و پس از آن عراق و عربستان سعودی قرار دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهند که هند، سومین واردکننده و مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان، واردات نفت را در ماه آوریل ۱۳ تا ۱۷درصد نسبت به ماه‌های گذشته افزایش داده است.

در همین حال، واردات نفت این کشور از عراق ۲۰ تا ۲۳درصد کاهش یافته است.

بر اساس داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی، پیش‌بینی می‌شود واردات روزانه نفت هند از روسیه از یک میلیون و ۷۵۰ هزار بشکه در ماه آوریل به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در ماه مه کاهش یابد.

دیگر خبرها

  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • قرارداد همکاری اوپن‌ای‌آی با فایننشال تایمز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • اسکله نظامی آمریکا در غزه ۳۲۰ میلیون دلار هزینه دارد
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • کاهش هزینه حفاظت پارک کبودوال از ۱۳۰ به ۳۲ میلیارد تومان
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • اعلام تعرفه‌های تخفیفی ایرانسل ویژه حج ۱۴۰۳