Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی زنجان گفت: پویایی و رشد صنعت زیتون استان در گرو توسعه صنایع تبدیلی، یارانه‌های حمایتی و توسعه باغات است.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان علی یگانه‌فرد امروز در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اینکه ایران با تولید ۵۷ هزار تن زیتون رتبه نهم تولید زیتون و رتبه سی و پنجم تولید روغن زیتون در جهان را در اختیار دارد، اظهار کرد: برای صادرات و همچنین توسعه تولید این محصول در کشور جای کار و ظرفیت بالایی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی با اشاره به وجود روغن زیتون در کیفیت‌های متفاوت و با بیان اینکه قیمت‌های ایران از قمیت‌های جهانی پایین‌تر است، ابراز کرد: ۹۵ درصد تجارت در حوزه زیتون مربوط به روغن زیتون است و این در حالی است که ما حدود ۳ درصد صادرات زیتون داریم که می‌تواند با تقویت شرکت‌های صادراتی در این زمینه توسعه پیدا کند.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به این که زنجان با تولید حدود 45 هزار تن در سطح زیر کشت بیش از 20 هزار هکتار باغات زیتون رتبه نخست کشور را داراست و انتظار است گمرگ استان به عنوان گمرک تخصصی زیتون پیش‌بینی شود .

یگانه فرد ادامه داد: می‌توان با عضویت در اتاق SPAX تونس که پیش از این قزوین و مازندران به عضویت آن درآمده‌اند و همچنین اتاق‌های مرتبط با زیتون تسالا نوکی یونان و والنسیا اسپانیا و همچنین ثبت جهانی در فائو در  زمینه برندینگ و معرفی این محصول نیز فعالیت‌ها را توسعه داد.

یگانه فرد با اشاره به پیشنهاد برگزاری سمینار مشترک با تجار و فعالان اقتصادی زیتون ترکیه از سوی اتاق بازرگانی زنجان، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و موارد دیگر برگزاری نمایشگاه‌های مجازی در حال توسعه بیشتری است که در اتاق زنجان نیز تمهیدات لازم برای برگزاری و حضور مجازی علاقه‌مندان در نمایشگاه‌های مجازی دنیا در حال تدارک است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات در حوزه زیتون و توسعه تولید آن از سوی اتاق زنجان احصا و برای آن پیشنهاداتی در نظر گرفته شده است که می‌توان در بخش‌های مختلفی آن را عملیاتی کرد، تصریح کرد: تبدیل ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی شیب‌دار کشور به باغات در راستای برنامه پنج ساله ششم اقتصادی، زیتون نیز همچون دانه‌های روغنی از سوبسید و حمایت‌های دولتی برخوردار شود و حمایت از توسعه ظرفیت صادراتی و صنایع تبدیلی از جمله این پیشنهادات است.

یگانه‌فرد در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آغاز به کار مجلس یازدهم و تبریک به منتخبان استان زنجان در این دوره، خاطرنشان کرد: حضور نمایندگان در جلسات شورای گفت‌وگو در آیین نامه این جلسات پیش‌بینی شده که می‌توان از این حضور به نحو موثری استفاده کرد.

وی با اشاره به بازگشایی مرز بازرگان از روز پانزدهم خرداد ماه سال‌جاری، گفت: امید است بازگشایی این مرز به توسعه تولید و صادرات محصولات استان زنجان منجر شود.

یگانه‌فرد با اشاره به این‌که نقشه راه صادراتی استان از سوی اتاق بازرگانی زنجان تهیه شده است، گفت: در صورت تصویب این نقشه راه، می‌توان در سال جاری در راستای عملیاتی کردن آن و توسعه صادرات استان زنجان گام برداشت.

رئیس اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به راه‌اندازی کمیته احیای واحدهای تعطیل استان زنجان و برگزاری نخستین جلسه آن، افزود: بانک اطلاعاتی واحدها در حال تهیه بوده و اطلاعات کلی واحدهای تعطیل احصا و تک به تک مشکلات آنها بررسی می‌شود .

یگانه‌فرد با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی زنجان می‌تواند در شناسایی و جذب سرمایه گذار و سرمایه‌گذاری کمک حال دستگاه‌های استان باشد، ابراز کرد: با توجه به فراگیری موضوع بورس طی ماه‌های اخیر دو جلسه کارشناسی در اتاق زنجان برگزار شده و همچنین برنامه‌ریزی برای برگزاری کلاس‌های آموزشی برای عموم مردم و آگاهی بخشی به مردم در دست انجام است.

در ادامه این جلسه محمود ضرابی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به بحث برندینگ در زیتون، ابراز کرد: ایجاد برندینگ برای زیتون زنجان، می‌تواند استان زنجان را در این بخش در سطح ملی و جهانی شناخته‌تر کند.

دربخش دیگری از جلسه مهدی عباسی رئیس شورای ملی زیتون ایران با اشاره به مشکلات عدیده تولید و صادرات زیتون و روغن زیتون، ابراز کرد: قزوین و گیلان بحث اراضی شیب‌دار و مشکلات آن را حل کردند و مدیران ارشد استانی نیز باید این مشکل را در زنجان حل کنند.

وی با تاکید بر اینکه زیتون ایران در بین کشورهای جهان شناخته شده است و به نام زیتون خوشنام و خوش طعم ایرانی مطرح می‌شود، ابراز کرد: این در حالی است که زیتون طارم به نام زیتون استان‌های همجوار به فروش می‌رسد در حالی که می‌توان با ایجاد بازارچه عرضه بین ابهر و زنجان در راستای هویت دادن به زیتون استان حرکت کرد.

انتهای پیام/73002/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: صادرات اتاق بازرگانی زنجان یگانه فرد زیتون تجارت اتاق بازرگانی زنجان رئیس اتاق بازرگانی زیتون استان استان زنجان روغن زیتون یگانه فرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۰۹۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا

اجلاس ۲ روزه اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا در اصفهان با صدور بیانیه و تصویب توافقنامه‌ای از سوی نمایندگان بیش از ۲۰ کشور حاضر در این اجلاس به کار خود پایان داد.

در دومین روز از اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا در اصفهان، میزگرد مشارکت اتاق‌های بازرگانی در تحقق اهداف توسعه پایدار برگزار شد.

در این اجلاس «ارائه مفاهیم و تعاریف ۱۷ گانه توسعه پایدار»، «نقش اتاق‌های بازرگانی در دیپلماسی اقتصادی برای تحلیل SGD»، «نقش همکاری‌های جنوب جنوب در پیاده‌سازی اهداف توسعه پایدار»، «ارائه آخرین تغییرات توسعه پایدار در دنیا با تمرکز بر کشور‌های ACD»، «اقدامات بخش خصوصی در حوزه توسعه پایدار در صنعت سیمان» و «اقدامات بخش خصوصی در حوزه توسعه پایدار در صنعت فولاد» با ارائه کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین میزگرد فناوری‌های جدید و نوظهور، استارتاپ‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان دیگر میزگرد امروز اجلاس بود که فناوری‌های جدید و نوظهور، استارتاپ‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان با حضور نمایندگان کشور‌های عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا برگزار شد.

امروز همچنین میزگرد فناوری‌های جدید و نوظهور، استارتاپ‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان با حضور نمایندگان کشور‌های عضو مجمع گفتگوی همکاری آسیا برگزار شد.

نمایندگان کشور‌های آسیایی در این میزگرد درباره تثبیت مالکیت معنوی، راه‌های حمایت از کسب‌وکار‌های کوچک و متوسط برای ادامه حیات در عصر دیجیتال، راه‌های گذر کسب‌وکار‌ها از ساختار‌های سنتی به سازوکار‌های مدرن، نقش اکوسیستم نوآوری برای توسعه پایدار تجارت جهانی، جایگزینی خلاقیت، ایده و استعداد انسانی به‌جای نیروی کار ارزان، ویژگی‌های اکوسیستم خلاق و چالش مهم جوامع آسیایی در تشکیل فضای خلاق علمی و کسب‌وکار گفتگو کردند.

امیر کشانی رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه کشور‌های عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا ۵۶ درصد جمعیت و ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان را در اختیار دارند، تصریح کرد: این آمار و ظرفیت نشان می‌دهد که با همکاری اتاق‌های بازرگانی و همراهی دولت‌ها می‌توان امیدوار بود ملت‌های آسیایی با هم‌افزایی به توسعه همه‌جانبه دست یابند.

او افزود: گفتگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت بوده و تجارت علاوه بر مبادله کالا و سرمایه، تبادلات فرهنگی را نیز به دنبال دارد بنابراین می‌تواند عاملی برای توسعه گفتگو و بستری برای صلح و ثبات باشد.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز در حاشیه این اجلاس گفت: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌هایی این رویداد این است که پیش از این مرجعی که بتواند پروژه‌های سرمایه‌گذاری اصفهان را به نمایش بگذارد، نداشته‌ایم. در حال حاضر در این رویداد با تلاش اتاق بازرگانی اصفهان درگاهی برای معرفی این فرصت‌ها طراحی شده که در آن پروژه‌های سرمایه‌گذاری استان بارگذاری می‌شود.

محمد رضا گل احمد  افزود: تجارت و اقتصاد گفتگو محور است و در مقایسه با سیاست و مسائل سیاسی متفاوت است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: بازرگانان و تجار متوجه شده‌اند که چگونه با یک‌زبان گفت و گوی تجاری صحبت کنند و به همین منظور رویکرد ACD هم به‌صورت گفتگو محور فراتر از مسائل سیاسی و مسائل حاشیه‌ای است.

اواضافه کرد: حتی به اعضای ACD هم گفته‌ایم هر کشور پروژه‌های سرمایه‌گذاری خود را برای معرفی در این سایت ارائه دهد تا در این رویداد در دسترس قرار گیرد و با شرکت‌ها و سازمان‌هایی که توانایی تأمین مالی دارند وارد گفتگو و مذاکره شویم.

این اجلاس با شعار «آسیایی توانمندتر و منسجم‌تر از طریق فناوری‌های نوین» امروز (۲۹ آوریل ۲۰۲۴) به‌منظور گفتگو بین اتاق‌های بازرگانی کار خود را آغاز کرد.

چهار میزگرد پیرامون «فناوری نو»، «گردشگری»، «امنیت غذایی و کشاورزی» و «توسعه پایدار» امروز با حضور مهمانان اجلاس برگزار شد.

در اختتامیه این اجلاس که با تصویب «معاهده اصفهان» همراه بود به کار خود پایان داد. این بیانیه پس از بررسی و تغییر و تایید به صورت سند نهایی منتشر خواهد شد.

همچنین برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های استان اصفهان از برنامه‌های جنبی این اجلاس بود.

یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های برگزاری این اجلاس در اصفهان این است که پتانسیل اصفهان به‌عنوان مرکز تجاری و اقتصادی ایران شناخته و به بقیه کشور‌ها معرفی می‌شود. از سوی دیگر در کنار این رویداد نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی اصفهان نیز برپا شده تا نمایندگان کشور‌های حاضر از این نمایشگاه بازدید داشته باشند.

این در حالی است که طی ۲۰ سال گذشته نشست حضوری در سطح اتاق‌های بازرگانی آسیا برگزار نشده است و تنها یک نشست به صورت مجازی برگزار شده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در پایان این اجلاس از تابلو نقاشی هنرمند اصفهانی استاد رضا بدرالسماء رونمایی کرد.

مجمع گفتگوی همکاری آسیا Asia Cooperation Dialogue با هدف ارتقای همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در چاآم تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند. ایران در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ به‌عنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد.

در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده ایران است. کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین عضو مجمع گفت و گوی همکاری آسیا ACD هستند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • تار و پود‌های صنعت فرش یزد در گره مشکلات
  • قصه پرغصه نابودی صنعت فرش استان
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • تنش آبی و نبود صنایع تبدیلی از چالش‌های مهم خدابنده است
  • اشتغال اهمیت دارد
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط «صنعت و دانشگاه»
  • نقش‌آفرینی صنعت در دانشگاه با مسئله‌محوری/ اختصاص مکانی برای دفتر گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه
  • پایان اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع گفت و گوی همکاری آسیا