Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به تازگی از لزوم توجه به گوهرسنگ‌های ایران گفته است. این صنعت هر چند در ایران منزوی است و برجسته‌ترین حضور آن در معادن فیروزه خراسان به نمایش گذاشته شده، اما می ‌اند بیش از این منبع درآمد و اشتغالزایی باشد. با بازاریابی و کاهش موانع صادراتی می توان تقاضایی را که برای گوهرسنگ‌های ایرانی در عراق، چین و تایلند وجود دارد از میزان کنونی بیشتر کرد و بر ظرفیت بازار داخلی افزود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، تولید و صادرات گوهرسنگ‌ها موضوعی است که به تازگی مورد توجه ایمیدرو قرار گرفته است. صنعتی که بخش خصوصی بیشترین سهم را در آن دارد و در همان حال، صادرات آن از ضعف قوانین گمرکی در رنج است. از جمله مشکلات صادرات این است که بیشتر گوهرسنگ‌های ایرانی در حالی صادر می شوند که سوار بر فلز هستند. پایه فلزی را بانک مرکزی قیمت‌گذاری می‌کند و سنگ آن را وزارت صنعت، معدن و تجارت و این دوگانگی، قیمت‌گذاری محصول نهایی را با مشکلاتی رو‌به‌رو کرده است. از سویی دیگر برخی قوانین سازمان محیط زیست نیز دست و پای این صنعت را بسته است. علاوه بر اینها مسائل دیگری نیز وجود دارد.

علیرضا رضایی، کارشناس حوزه گوهرسنگ‌ها، در این باره به خبرنگار برنا می‌گوید:  در دنیا 200 نوع گوهرسنگ شناخته شده است که ذخایر بیشتر این 200 نوع در ایران وجود دارد اما اصلی‌ترین ذخایر گوهرسنگ ایران را فیروزه تشکیل می‌دهد. فیروزه نیشابور مشهورترین، باکیفیت‌ترین و زیباترین فیروزه دنیاست.

او می‌افزاید: این سنگ‌ها علاوه بر اینکه به عنوان نگین جواهرات استفاده می‌شوند، جذابیت‌های معنوی و مذهبی و حتی گفته می‌شود خواص درمانی بر اعصاب و روان هم دارند. بازار اصلی آنها را در داخل کشور شهرهای مذهبی مانند قم و مشهد تشکیل می‌دهد و بزرگ ترین بازارهای خارجی هم در عراق و شهرهای کربلا و نجف، است. در عراق تقاضای زیادی برای فیروزه ایرانی وجود دارد و در کل مردمان کشورهای عرب فیروزه ایرانی را از هر گوهرسنگی بیشتر دوست دارند.  

او همچنین توضیح می‌دهد: قیمت فیروزه در دو سال اخیر به شدت افزایش یافته است. من کلوخه سنگ فیروزه را سال گذشته 40هزار تومان در هر کیلو می‌خریدم اما امسال هر کیلو از 1.5میلیون بیشتر شده است. علاوه بر عراق، چین و تایلند نیز متقاضی گوهرسنگ‌های ایرانی هستند این کشورها در واقع سنگ ایرانی وارد می‌کنند و به نام محصول تایلندی و چینی، به شمار چشمگیر گردشگران حاضر در این کشورها می فروشند.

رضایی اضافه می‌کند: فروش گوهرسنگ‌های ایرانی ارتباط زیادی به حضور گردشگران دارد به طور مثال اگر این گوهرسنگ‌ها در اصفهان خوب به فروش می‌رود، به این دلیل است که شمار گردشگران داخلی و خارجی در اصفهان بسیار زیاد است. با این حال در کل بازاریابی خوبی برای این محصول در داخل و خارج از کشور انجام نشده و فیروزه ایران هم، به دلیل قدمت 2000ساله آن است که در جهان شناخته شده است. در همین راستا گفتنی است که نمایشگاه گوهرسنگ‌های امارات که هر سال در دوبی برگزار می‌شود، فرصت خوبی برای ارائه دستاوردهای ایرانیان است. البته تاکنون نیز ایرانی‌ها در این نمایشگاه حضور داشته‌اند اما می‌توان از پتانسیل‌های این صنعت بیش از این بهره برد.

این کارشناس همچنین خاطرنشان کرد: بیشترین ذخایر گوهرسنگ‌های ایران در خراسان به‌ویژه خراسان جنوبی و شهرستان نهبندان است ذخایری هم در سمنان، کردستان، آذربایجان و کرمان یافت می‌شود.

رضایی افزود: مشکل اصلی این صنعت در ایران این است که متصدی خاص خود را ندارد. در حال حاضر زیرمجموعه صنایع دستی فعالیت می‌کند. برداشت ذخایر آن نیز در چارچوب قانون صورت نمی‌گیرد و نظارتی بر برداشت ذخایر وجود ندارد. گاه این گوهرسنگ‌ها به عنوان محصول فرعی یک معدن کشف و بدون دریافت مجوز جدید برداشت می‌شود. البته معادن فیروزه خراسان به صورت شرکتی استخراج می‌شود، اما سایر گوهرسنگ‌ها بدون مجوز برداشت می‌شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران واردات صادرات گوهرسنگ گوهرسنگ های ایران فیروزه ایران گوهرسنگ ها سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۱۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران

به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، موضوع استفاده از دارو‌های ایرانی یکی از دغدغه‌های اصلی است که بار‌ها مسئولان ارشد وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، اما با این حال بسیاری از مردم تلاش می‌کنند از دارو‌های تولید خارج از کشور استفاده کننداز سوی دیگر بسیاری از دارو‌های خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این دارو‌ها شکایت دارند، اما سوال اصلی اینجاست که با توجه به وجود دارو‌های داخلی چرا بسیاری از مردم از دارو‌های خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه دارو‌های خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا با درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از دارو‌های خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز ادامه در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد جدی شود

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشور‌های متقضای دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد، پیکانپور گفت: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

کیفیت دارو‌های ایرانی بالاست

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشور‌های مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت دارو‌های ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشور‌های متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ری‌کال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد از شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

آیا کیفیت دارو ایرانی با خارجی یکسان است؟

حسین خلیلی رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا دارو‌های ایرانی به اندازه دارو‌های برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد دارو‌های موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این دارو‌ها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.
وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین دارو‌های مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام دارو‌هایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • ممنوعیت برداشت فرآورده‌های جنگلی و مرتعی بدون اخذ مجوز در دماوند
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • بدون دانش ایرانیان اجرای طرح بزرگ «اومااویا» غیرممکن بود
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار