Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@12:44:57 GMT

آیا اتوی بخار از بین برنده ویروس کرونا است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۱۳۸۵

آیا اتوی بخار از بین برنده ویروس کرونا است؟

به گزارش افکارنیوز،

محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران می گویند با وجود حساسیت ویروس کرونا نسبت به حرارت، بهتر است برای پاکسازی لباس ها طبق دستورالعمل های اعلام شده توسط سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نسبت به شست و شوی لباس ها اقدام شود. در حال حاضر، استفاده از آب داغ و صابون بهترین راهکار برای ضدعفونی لباس ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شست و شو با آب و مواد شوینده کفایت می کند و استفاده از اتو بخار ضرورت ندارد.

اخبار اجتماعی- محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتشار مطلبی، براساس مقالات و مستندات موجود به این پرسش پاسخ داده اند که آیا استفاده از اتو بخار برای از بین بردن ویروس کرونا روی لباس می تواند کافی باشد؟

در این مطلب آمده است: راه اصلی انتقال ویروس کرونا تماس مستقیم شخص به شخص و از طریق قطرات تنفسی فرد بیمار حین سرفه، عطسه یا صحبت کردن است. علاوه بر این، ممکن است قطرات آلوده بر روی سطوح اطراف بیمار قرار گیرند و با توجه به اینکه این ویروس قادر است تا چند ساعت بر روی سطوح به صورت فعال باقی بماند، بنابراین، ممکن است سطوح مختلف به عنوان منشأ انتقال ویروس عمل کنند. یکی از سطوحی که ممکن است در انتقال عفونت نقش داشته باشند، لباس ها هستند. به همین دلیل شناسایی روش های از بین بردن ویروس بر سطح لباس ها بسیار حائز اهمیت است و نقش بسزایی در پیشگیری از انتقال عفونت بین افراد خواهد داشت. حال این سوال مطرح می شود که آیا استفاده از اتوی بخار می تواند در از بین بردن ویروس کرونا از سطح لباس ها موثر باشد.

مطالعات نشان می دهد که ویروس کرونا به حرارت حساس است. اما از بین رفتن ویروس با استفاده از حرارت به فاکتورهای مختلفی از جمله میزان درجه حرارت اعمال شده و مدت زمان قرارگیری آن در معرض حرارت بستگی دارد. بطور مثال، مطالعات اخیر نشان داده اند که ویروس کرونا پس از پنج دقیقه قرار گرفتن در معرض حرارت70 درجه سانتی گراد از بین می رود. البته مدت زمان لازم برای از بین رفتن ویروس با استفاده از حرارت، نسبت عکس با میزان درجه حرارت دارد و هر چقدر دما کمتر شود، زمان بیشتری برای از بین رفتن ویروس لازم خواهد بود.

با وجود مطالب ذکر شده، سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا هیچ توصیه ای مبنی بر استفاده از اتوی بخار به منظور پاکسازی لباس ها از ویروس کرونا اعلام نکرده اند. بر طبق گزارش های این دو سازمان، بهترین روش جهت پاکسازی لباس ها، حوله ها و دیگر پارچه ها شست و شوی آنها با آب گرم 90 – 60 درجه سانتی گراد و صابون، ضد عفونی یا پاک کننده های مناسب و خشک کردن آنها زیر نور آفتاب است. بعد از شستشوی لباس، اتو کردن آن به ویژه با بخار گرم نتیجه بهتری دارد. عدم توصیه برای استفاده از اتو برای پاکسازی لباس ها از ویروس به معنی بی اثر بودن آن نیست و ممکن است به این دلیل باشد که دست یابی به حرارت، رطوبت و مدت زمان لازم جهت از بین بردن ویروس با اتو در منزل سخت است.

با وجود حساسیت ویروس کرونا نسبت به حرارت، بهتر است برای پاکسازی لباس ها طبق دستورالعمل های اعلام شده توسط سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نسبت به شست و شوی لباس ها اقدام شود. در حال حاضر، استفاده از آب داغ و صابون بهترین راهکار برای ضدعفونی لباس ها است. شست و شو با آب و مواد شوینده کفایت می کند و استفاده از اتو بخار ضرورت ندارد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کرونا اتوبخار اتوی بخار بین بردن ویروس پاکسازی لباس ها استفاده از اتو ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۱۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • انقلاب صنعتی (قرن هجده و نوزدهم) و پیشرفت‌های فناورانه
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • فصل گلاب گیری و تهیه گلاب و عرق نعنا با دستگاه تقطیر
  • خروج از مدار واحد ۳ بخار نیروگاه نکا
  • واحد ۳ بخار نیروگاه نکا از مدار تولید خارج شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • بازدید استاندار مازندران از روند فعالیت نیروگاه شهید سلیمی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد