Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛امیر ارجمند مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان با اشاره به اهم اقدمات انجام‌شده در سال گذشته، در آستانه روز جهانی صنایع‌دستی گفت:این میزان تسهیلات از محل تفاهم نامه با بانک گردشگری، کمک‌های فنی و اعتباری قرارداد عاملیت با صندوق کارآفرینی امید، اعتبارات روستایی توسعه ملی و اعتبارات تبصره ۱۸ مشاغل خانگی با هدف رونق گرفتن صنایع‌دستی پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او افزود:پنجاه هزار دلار صادرات رسمی صنایع دستی توسط بازرگانان و هنرمندان صنایع دستی که به صورت رسمی یا از طریق گمرک و یا اداره پست به سایر نقاط کشور ارسال شد و یک میلیارد و ۲۱۱ هزار دلار صادرات غیر رسمی (چمدانی) ارسال مصنوعات صنایع دستی به خارج از کشور و شرکت در نمایشگاه‌های خارجی (ازبکستان – ایتالیا) در سال گذشته می‌باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: بیش از ۵۰ رشته صنایع دستی در استان زنجان وجود دارد که در میان آن‌ها ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و مصنوعات چرمی و... از صنایع دستی بومی این خطه به شمار می‌روند.   او ادامه داد: صنایع‌دستی زنجان بیشتر به کشور‌هایی همچون عراق و کشور‌های همسایه ازجمله کویت، قطر، عمان، آذربایجان، و برخی کشور‌های اروپایی صادر شد که در این میان بیشترین صادرات به کشور عراق است.   مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: صنعت مس زنجان به‌عنوان اصیل‌ترین و با کیفیت‌ترین مس بیشترین میزان فروش صنایع‌دستی را به خود اختصاص داده است و چاقو و زیور‌آلات سنتی، ملیله در رتبه‌های بعدی فروش صنایع‌دستی در استان قرار دارند.

ارجمند افزود: اشتغالزایی ایجاد شده از محل پرداخت تسهیلات به ۲۸۷ نفر در قالب ۱۵۰ طرح صنایع دستی، ۱۲۹ فقره مجوز‌های مشاغل خانگی صادر شده مستقل و ۱۰ فقره مجوز‌های مشاغل خانگی صادر شده پشتیبان در سال گذشته می‌باشد و شمار صنعتگران دارای بیمه در استان زنجان به یکهزار و ۱۳۸ نفر رسیده است.   بیشتر بخوانید ثبت زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله
او گفت: در سال گذشته، ۲۵ گزارش نمایشگاه و بازارچه‌های موقت عرضه و فروش صنایع دستی در سطح استان برپا شد و همچنین صنعتگران استان تولیدات خود را در رشته‌های مختلف عرضه کردند.   ارجمند افزود: همچنین با احیای رشته صنایع دستی مینای ملیله در سال گذشته زمینه را برای احیای مجدد و  زنده سازی دیگر رشته‌های فراموش شده فراهم شد و دو بازارچه، بازارچه آرامگاه چلبی اوغلی ۲۴ غرفه بازارچه محوطه ارگ سلطانیه با ۱۲ غرفه در حال ساخت می‌باشد.
ارجمند ادامه داد:یکی از مهمترین راهکار‌های بروز رسانی تولید، ۲ مورد همکاری با بنیاد نخبگان استان، آموزش‌های عمومی ۲۴۰ نفر در حوزه صنایع دستی، صدور ۵۲ فقره گواهینامه آموزشی، ثبت ۷۴ اطلاعات در سامانه ویستا، صدور ۵۷۵ پروانه تولید انفرادی، صدور ۴ پروانه تولید کارگاهی، صدور ۴۵۰ کارت شناسایی صنعتگری، صدور ۱ جواز تاسیس کارگاهی، هزار بازدید ازکارگاه‌های صنایع دستی، انجام ۵۰۰ امورمشاوره وکارشناسی صنایع دستی و راهنمایی صنعتگران صنایع دستی، پیگیری استاندارد سازی چاقو، پیگیری استاندارد سازی چرم، مشارکت و معرفی ۷۰ نفر  در نمایشگاه صنایع دستی کشور می‌باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: سال گذشته سال کیفیت بخشی به تولیدات صنایع دستی در زنجان بود بطوری که با تلاش صنعتگران و هنرمندان ۱۴ اثر نشان ملی مرغوبیت کسب کردند.

او خاطرنشان کرد: بیش از ۵۵ رشته صنایع‌دستی در زنجان وجود دارد که در میان آن‌ها یکی از رشته‌های شاخص زنجان رشته ملیله‌کاری است که در سال ۹۸، شورای جهانی صنایع‌دستی، زنجان را به‌عنوان شهر جهانی ملیله ثبت کرد.   انتهای پیام/ن    

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری صنایع دستی گردشگری و صنایع دستی زنجان صنایع دستی میراث فرهنگی سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۲۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، مریم جلالی ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده در نمایشگاه ایران اکسپو افزود: تولیدات صنایع‌دستی زنجیره‌هایی به‌هم پیوسته هستند که نباید صرفاً در حالت فرهنگی و ویترینی بمانند بلکه باید با برنامه‌ریزی های مدون و اقدامات جهادی هماهنگ، به ادبیات توسعه و کسب و کار نزدیک شود و در سطح ملی و بین‌المللی نقش آفرین باشد.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی ادامه داد: سیستان و بلوچستان نیز عزم جدی را آغاز کرده و امیدواریم از طریق صنایع‌دستی، گردشگری، شیلات و لنج‌سازی و آبزیان و سایر ظرفیت‌ها و دارایی‌هایی که این استان دارد بتوانیم یک عنصر هویتی ویژه‌ای را به وجود آوریم.

به گفته جلالی، ما نیز در معاونت صنایع‌دستی وزارتخانه در تلاش هستیم تا زنجیره اقتصادی صنایع‌دستی و معیشت عزت آفرین را برای تک تک فعالان حوزه صنایع‌دستی در کشور و فعالان این حوزه در سیستان و بلوچستان را به وجود آوریم.
او تاکید کرد: یکی از اقداماتی که به دنبال انجام آن هستیم ایجاد بازار ثابت عرضه و فروش محصولات صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در تهران و اقصی نقاط کشور است که پیگیر تحقق آن هستیم و در حال حاضر نیز وجود دارد اما نیازمند تقویت و گسترش است.
وی ادامه داد: ضرورت دارد تا محصولاتی که در اقلیم خاص خودش تولید می‌شود زیست بوم آنها نیز کامل و در سایر نقاط عرضه شود.

کد خبر 6096949

دیگر خبرها

  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • مهلت پرداخت تسهیلات مسکن ایثارگران تا پایان خرداد
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات تعاونی‌ در سبزوار پرداخت شد
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • تعزیرات گران‌فروشان بازار ‌زنجان را نقره داغ کرد
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود