Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:59:09 GMT

ظرفیت‌های آذربایجان شرقی در زمینه آبزی پروری

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۲۱۶۲

ظرفیت‌های آذربایجان شرقی در زمینه آبزی پروری

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: بخش شیلات و آبزی پروری استان از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار بوده و نیازمند ورود سرمایه گذاران توانمند است.

قاسم جعفروند در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که ظرفیت‌های آبزی پروری استان به ظرفیت‌های آب و خاک استان بستگی دارد، گفت: از جمله ظرفیت‌های آبی استان می‌توان به رودخانه ارس و سایر رودخانه‌های دائمی و پرآب استان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام گرفته حدود ۳۰۰ حلقه ظرفیت آبزی پروری در حاشیه رودخانه ارس در محدوده شهرستان‌های جلفا و خداآفرین وجود دارد.

وی افزود: پس از این مطالعه که برای ماهیان سردابی به خصوص قزل‌آلا انجام گرفت، واحدهای تولیدی متعدد در این منطقه احداث شد و تعدادی نیز در حال بهره برداری و ساخت هستند.

جعفروند با اشاره به پرورش آزمایشی ماهیان خاویاری در حاشیه رود ارس با مشارکت بخش خصوصی، اظهار کرد: در شهرستان‌های جلفا و خداآفرین، منطقه چهار مزرعه پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد و تعدادی نیز در حال ساخت و بهره برداری هستند.

وی بیان کرد: اکنون با توجه به روندی که سازمان جهاد کشاورزی استان در نظر گرفته است، سرمایه گذاران بخش خصوصی به مرور در حال ورود به عرصه شیلات هستند.

وی با اشاره به ظرفیت پایاب سد خداآفرین، گفت: در تلاشیم تا این پایاب را به سرمایه گذارها معرفی کنیم تا به عنوان سایت و بزرگترین پروژه شیلاتی استان در پرورش ماهیان خاویاری احداث شود.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: اکنون به دلیل وضعیت مالی و اقتصادی دولت، تسهیلاتی برای بخش شیلات ارائه نمی‌شود اما در این راستا تلاش می‌کنیم تا سرمایه گذار توانمند فنی و مالی وارد این عرصه شود تا از ظرفیت‌ها نهایت بهره را ببریم.

وی از پرورش شاه میگو در آب رود ارس خبر داد و افزود: نمونه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد، شاه میگو در حاشیه رودخانه ارس و با استفاده از آب آن، پرورش می‌یابد.

وی ادامه داد: هم‌چنین چندی پیش مجوز پرورش کپور متراکم، نوعی از ماهیان گرمابی نیز در استان صادر شده است؛ زالو نیز سالانه در استان به میزان یک میلیون قطعه تولید می‌شود.

جعفروند در خصوص سایر رودخانه‌های دائمی و پرآب استان، گفت: رودخانه‌هایی چون دره رود، اهرچای، قیزل اوزن، آیدوغموش و قرنقو چای جزو رودخانه‌هایی است که ظرفیت آبزی پروری دارند.

وی اظهار کرد: گونه مخصوص آرتمیا به نام آرتمیاارومیانا، بومی دریاچه ارومیه و تنها موجود زنده این دریاچه است؛ تولید سیست (تخم) و بیوماس آرتمیا که به عنوان خوراکی لارو ماهیان خاویاری و میگو است، محوری برای سرمایه گذاری شیلات در حاشیه دریاچه ارومیه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: سال گذشته، یک سرمایه گذار با حمایت دولت در راستای تولید پایدار آرتمیای ارومیه و حفظ ذخایر ژنتیکی این گونه، با تسهیلات پرداخت شده اقدام به احداث استخرهای پرورشی کرده است؛ هم‌چنین انتقال خط آب به این استخرها با حمایت دولتی انجام می‌گیرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: هم‌چنین امسال در بندر شرفخانه شهرستان شبستر نیز برای اولین بار آرتمیا توسط شهرداری منطقه کشت شده است.

وی در خصوص پرورش ماهیان زینتی، گفت: تولید ماهیان زینتی در استان به چهار دهه گذشته برمی‌گردد به طوری که اولین خواستگاه آن شهرستان آذرشهر بوده و اکنون سالانه حدود هشت میلیون قطعه ماهی زینتی در استان تولید می‌شود. 

وی متذکر شد: آذربایجان شرقی، تجربه کافی و خوبی در زمینه تولید ماهیان زینتی دارد و ظرفیت پرورش این نوع ماهیان در استان بسیار بالاست اما متاسفانه از سوی سرمایه گذاران مورد استقبال قرار نگرفته است.

جعفروند ادامه داد: پیش از شیوع کرونا یک سرمایه گذار روسی در تلاش برای سرمایه گذاری در پایاب سد خداآفرین با راه اندازی کل زنجیره تولید شیلات بود و صادرات به بازارهای خارجی را هدف گذاری کرده بود اما متاسفانه با شیوع کرونا این کار شروع نشد.

وی گفت: با ورود سرمایه گذاران به این عرصه استقبال می‌کنیم و سعی داریم تا با صدور مجوزهای لازم، زمینه را حتی برای صادرات به بازارهای خارجی هموارتر کنیم.

وی افزود: بازار کشورهای عراق، ترکیه، روسیه، جمهوری آذربایجان و ... از جمله بازارهای که برای انواع ماهیان به شمار می‌رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شيلات آبزي پروري سازمان جهاد کشاورزی ماهیان خاویاری آذربایجان شرقی سرمایه گذاران آبزی پروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۲۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از رونمایی ۲۰ محصول جدید استان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو 2024) که با حضور قابل توجه استان فارس و 30 استان دیگر کشور برگزار می‌شود توانمندی‌های صادراتی هر استان به مدت 5 روز به نمایش درمی‌آید و قرار است 20 محصول جدید تولید شده در فارس طی روز‌های آتی در این نمایشگاه رونمایی شود.

هدف از برگزاری این نمایشگاه فراهم کردن زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، شیلات، فرش و صنایع دستی، گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات آرایشی، بهداشتی، صنعت ساختمان، خدمان فنی مهندسی و پتروشیمی اعلام شده است.

استان فارس نیز با تاکید بر معرفی زنجیره‌های ارزش در زمینه‌های فولاد و گیاهان دارویی مشارکت جدی در این رویداد مهم اقتصادی دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس با اشاره به اینکه ششمین نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های صادراتی با شعار توجه به زنجیره‌های ارزش آغاز به کار کرده است؛ ابرازداشت: استان فارس با ظرفیت‌های کم نظیر خود در این رویداد ملی حاضر شده و شعار توسعه زنجیره ارزش درفناوری‌های نوین را در دستور کار خود قرار داده است.

حسن شیخ نیا با اشاره به اینکه استان فارس با 122 هزار کیلومتر مربع وسعت و 37 شهرستان به عنوان چهارمین استان پهناور کشور شناخته می‌شود؛ گفت: این استان در زمینه تولیدات باغی رتبه نخست و در زمینه تولیدات زراعی رتبه دوم کشور را در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه فارس در تولید محصولات پروتئینی نیز رتبه سوم کشور را در اختیار دارد گفت: در حوزه معدن نیز این استان جایگاه اول به لحاظ سنگ‌های تزیینی، سیمان و خاک نسوز کشور را به خود اختصاص داده است؛ این در حالی است که در حوزه صنعت و صنایع مادر و اساسی نیز از جمله استان‌هایی هستیم که در زمینه سازه‌های فولادی در رده‌های برتر کشور قرار داریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت‌های بخش گردشگری و میراث فرهنگی استان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در این زمینه توریسم سلامت، گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی و... می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

شعار امسال بهشت سرمایه گذاری با رویکرد زنجیره ارزش

شیخ‌نیا مجموعه این ظرفیت‌ها را زمینه ساز کسب عنوان «بهشت سرمایه گذاری برای استان فارس» عنوان کرد و گفت: شعار امسال «بهشت سرمایه گذاری با رویکرد زنجیره ارزش» می‌باشد و از همین جا از همه سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت می‌کنیم تا ضمن بازدید از ظرفیت‌های استان فارس، در این بهشت، سرمایه گذاری کنند.

وی جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی را در توسعه بیش از پیش استان موثردانست و گفت: این کار در تقوبت تولید تجاری نیز موثر خواهد بود.
به گفته وی، تولیدات استان فارس در کشور‌های حوزه خلیج فارس و تعدادی از کشور‌های اروپایی بازار مصرف مناسبی دارد. گ

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس وضعیت بسیار خوب استان فارس در حوزه تولید گیاهان دارویی و لبنیات را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: تامین زیرساخت‌های صنعتی، معدنی، تجاری و مباحث گمرکی از عمده نیاز‌هایی است که فعالان اقتصادی باید در این زمینه‌ها مورد حمایت قرار گیرند.

شیخ‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی استان فارس برای جذب مشارکت‌ها و توسعه بیش از پیش زیرساخت‌ها برمبنای شعار سال خبر داد و گفت: در سال 1402 در بحث صادرات وضعیت بسیار خوبی داشتیم، در زمینه سرمایه گذاری خارجی نیز تمام بستر‌های لازم و زیرساخت‌ها فراهم شده؛ کمااینکه مرکز خدمات سرمایه گذاری برای نخستین بار در کشور در استان فارس راه اندازی شد تا بتواند نیاز‌های فعالان اقتصادی در خارج از کشور را پاسخگو باشد.

وی با تاکید براینکه آمادگی لازم برای تامین نیاز‌های سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های اقتصادی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری وجود دارد؛ تصریح کرد: در نمایشگاه اکسپو امسال از 20 محصول جدید در حوزه فرایند‌ها و تولیدات رونمایی می‌شود که بخشی از این محصولات نیاز فعالان اقتصادی در داخل کشور را پوشش می‌دهد و بخشی نیز در حوزه سرمایه گذاری خارجی کاربرد دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در پایان سخنان خود مجموعه اقدامات انجام شده را در راستای کمک به فعالان اقتصادی در زمینه اصلاح فرایند‌ها و معرفی ظرفیت‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • اولویت زنجیره ارزش بادام و آبزی‌پروری در چهارمحال و بختیاری
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ظرفیت‌های فارس در زمینه ایجاد زنجیره‌های ارزش قابل توجه است
  • رونمایی از ۲۰ محصول جدید استان فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • طلوع فارس بر قله توانمندی‌های ایران
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • تلاش برای توسعه جاسک با محور فعالیت‌های شیلاتی
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • کلنگ احداث طرح زنجیره تولید و پرورش ماهیان سردابی