Web Analytics Made Easy - Statcounter

این قسمت «ذره‌بین» را با موضوع سوژه‌های بورسی شما آماده کرده‌ایم. البته آن دسته از سوژه‌‎های بورسی که ربط مستقیمی به «سازمان بورس و اوراق بهادار» داشته‌باشند.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ این روزها چشمِ خیلی‌ها به یک تابلو است. تابلویی که بعضی روزها رنگ قرمزش بیشتر توی چشم می‌زند و بعضی روزها رنگ سبزش. رنگ تابلو، چند وقتی هست که میزان حال بسیاری از مردم شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قرمز باشد، اعضاب‌ها خرد می‌شود و نگرانی موج بر می‌دارد توی فکر و خیال آدم‌ها. اما اگر سبز باشد، حال خوش است که می‌ریزد به دلِ صاحبان سهام و روزشان را می‌سازد. از روزی که دولت تصمیم گرفت هولدینگ‌های بزرگی مثل «شستا» را وارد بورس کند، بازار سهام رونق عجیبی گرفت. رونقی بی‌سابقه که صف‌به‌‍صف مردم را کشاند به دفاتر پیشخوان دولت و گرفتن کدِ بورسی و بازی با اعداد و ارقام بازار سرمایه. حتی کسانی که از این بورس‌‎بازی جا مانده‌بودند، با اعلام آزادسازی فروش سهام عدالت، خواهی‌نخواهی کشانده‌شدند به زمین بورس و این میدان را شلوغ‌تر کردند.

 

بورس این روزها حسابی روی بورس است و بخش قابل توجهی از سوژه‌‎های شما در سامانه «فارس من» حال و هوای بورسی دارد. این قسمت «ذره‌بین» را با موضوع سوژه‌های بورسی شما آماده کرده‌ایم. البته آن دسته از سوژه‌‎های بورسی که ربط مستقیمی به «سازمان بورس و اوراق بهادار» داشته‌باشند. سازمانی که در سال ۸۴ تاسیس شد و قرار است متولی نظم‌دادن به بازار سرمایه باشد. بازاری که این روزها با ورود بی‌سابقه‌ی مردم، شاید شلوغ‌ترین بازار بورس دنیا باشد. بازاری که به گفته رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از سال ۸۸ تا کنون ارزشش صد برابر شده!

 

اول| رکورد برای «سجام»

بیش از ۸۴۰۰۰ امضا. رکورد تعداد امضاهای «فارس من» با یک سوژه‌ی بورسی شکسته شد. سوژه‌ای با عنوان «عدم واریز سود مجامع بورس توسط سامانه سجام». ماجرا از این قرار است که هر شرکت، روش خاص خودش را برای پرداخت سود سهام به سهامداران دارد. روش‌هایی که گاهی سهامداران را بین بانک‌های مختلف سرگردان می‌کند. آقای مهرداد نصرتی، یکی از کاربران فارس من، با ثبت سوژه‌ای از سازمان بورس و اوراق بهادار خواسته واریز سود سهام را یکپارچه کند. درخواستی ساده اما مهم که با استقبال بی‌نظیر سهامداران، رکورد پرطرفدارترین کمپین «فارس من» را جابجا کرد و به سرعت برای پیگیری روی میز خبرنگاران فارس قرار گرفت. نتیجه پیگیری‌ها اما یک چیز بود: نبود زیرساخت‌های فنی و قانونی، علت اصلی عدم پرداخت سود از طریق سامانه سجام است. برای حل این مشکل و رفع موانع فنی و قانونی، خبرنگاران ما همچنان پیگیر این سوژه خواهند بود.

 

دوم| کمش کنید!

بورس، بیش از هرچیز شبیه یک ماز است. یک هزارتوی پیچیده که قلق‌های خاص خودش را دارد و برای رسیدن به سود بهینه، باید برایش وقت گذاشت. طبیعتاً بسیاری از سهامداران وقتِ چرخیدن در هزارتوی بورس را ندارند و کارگزاری‌های بورسی، برای حل این مشکل ساخته‎‌شده‌اند. نهادهای واسطه‌گری که به جای شما وارد بازار بورس می‌شوند، خرید و فروش می‌کنند تا سود شما به بیشترین حد ممکن برسد. طبیعتا کارگزاری‌ها برای خدمتی که ارائه می‌دهند، مبلغی دریافت می‌کنند که به «کارمزد معاملاتی» معروف است. حالا شما در کمپین «کارمزد کارگزاری‌های بورس را کاهش دهید» برایمان نوشته‌اید که کارمزد کارگزاری‌ها زیاد است و با وجود این کارمزد بالا، خدمات مطلوبی هم ارائه نمی‌دهند. انبوه نظرات و بیش از ۴۸۰۰ امضای شما زیر این سوژه، نشان می‌دهد کارمزدهای بالا، مساله‌ای جدی در میان بورس‌بازهاست.

 

سوم | به دنبال درمان برای قلب مریض بورس

هسته معاملات، قلب بازار بورس است. هسته‌ای که تمام معاملات آنلاین سهام را میزبانی می‌کند و کوچکترین اختلال در آن، می‌تواند کل بازار بورس را مختل کند. بخش مهمی از سوژه‌های بورسی شما، مربوط به هسته معاملاتی است. مثلا این کمپین که حدود ۱۷۰۰ امضا دارد و از اختلال هسته معاملاتی بورس گلایه کرده. آن‌طور که شما گفته‌اید کندی هسته معاملات بورس، ضرر و زیان‌های جبران‌ناپذیری به سهامداران وارد کرده و ادامه‌دار بودنش، باعث بی‌ثباتی بازار سرمایه و افت شاخص بورس می‌شود. یک کمپین حدوداً ۴۹۰۰ امضایی هم در «فارس من» داریم که به طور کلی، زیرساخت‌های سازمان بورس را نقد کرده از مسئولین سازمان بورس و اوراق بهادار خواسته فکری به حال این زیرساخت‌ها کند. زیرساخت‌هایی که به نظر می‌رسد کفاف جمعیت چندمیلیونی اهالی بورس را نمی‌دهند.

 

چهارم | مجمع آنلاین!

خرید سهام، فقط به معنای مشارکت در سود شرکت‌ها نیست. سهام‌دار، بسته به میزان سهمی که در اختیار دارد باید در مدیریت شرکت هم سهیم باشد. اتفاقی که با افزایش تعداد سهامداران خرد، سخت و شاید ناممکن می‌شود.  تعداد سهامداران که زیاد شود، تشکیل مجمع عمومی و جلسه‌ای که همه‌ی سهامداران امکان حضور در آن را پیدا کنند، سخت و عملاً ناممکن می‌شود. برای همین، یکی از کاربران «فارس من» نظر جالبی داشته و در کمپین «برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی به صورت آنلاین» پیشنهاد داده بسترهایی مجازی برای برگزاری جلسات مجمع عمومی شرکت‌ها در نظر گرفته شود تا هر سهامداری از هر گوشه‌ ایران، بتواند در جریان امور شرکت‌هایی که سهامشان را در اختیار دارد، قرار بگیرد. این کمپین تروتازه، تا لحظه نگارش این گزارش حدود ۱۷۰ امضا جمع کرده و با افزایش تعداد امضاها، اولویت بالاتری در پیگیری‌های خبرنگاران ما پیدا خواهد کرد.

 

پنجم| نه به تبعیض

ماجرای تبعیض در بورس هم از آن مسائلی است که به چشم شما آمده و در یک کمپین با عنوان «درخواست رفع تبعیض در بورس» به آن پرداخته شده. یکی از این مشکل‌ها، بلوکه‌شدن دوروزه‌ی درآمد فروش سهم در کارگزاری‌هاست. اتفاقی که به نظر شما یک تبعیض در بازار بورس است و سهامداران را آزار می‌دهد. موضوع بعدی، به روز نبودن سرور برخی کارگزاری‌ها به دلیل افزایش تعداد کدهای بورسی و حجم معاملات است. مساله‌ای که به گفته‌ی شما، ممکن است باعث تضییع حق برخی سهامداران شود. بازار بورس، این روزها به اندازه همیشه‌اش مشتری دارد و توی چشم است. حداقل انتظار از سازمان بورس، حل این مشکلات ابتدایی و رفع نگرانی مهمانان جدید بازار بورس است.

 


آخر| بورس، خانه امید

تالار شیشه‌ای بورس این روزها خانه‌ی امید خیلی‌هاست. اوضاع آشفته‌ی اقتصاد کشور در کنار عرضه‌ اولیه سهام برخی از بزرگترین شرکت‌ها و هولدینگ‌های دولتی، بورس را به مرکز آرزوی پولدارشدن تبدیل کرده. گذشته از آسیب‌شناسی روند ورود مردم به بازار سرمایه، سازمان بورس و اوراق بهادارباید برای بهبود اوضاع بازار بورس، تلاشی بیشتر از گذشته داشته باشد. «حسن قالیباف اصل» و سازمانش، این روزها بیش از همیشه در کانون توجه مردم هستند و ما هم در کنار شما، این سازمان را زیر ذره‌بین خواهیم برد.

 

گزارش از مهدی ملکی‌نسب

انتهای پیام/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس ذره بین ذره بین فارس من فارس من سجام بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه هسته معاملات کارگزاری ها زیرساخت ها بازار بورس ی بورسی فارس من شرکت ها ذره بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد

محمدهادی محمدی معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری مشهد گفت: براساس بند "د" تبصره "۵" بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، به شهرداری‌ها مجوز داده شد تا اوراق مشارکت برای احداث خطوط ریلی، خرید اتوبوس و بازسازی بافت فرسوده پیرامون حرم مطهر رضوی (ع) و احیا و بازسازی بافت فرسوده شهری منتشر کنند

او افزود: خوشبختانه توانستیم از ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان یا به عبارتی بالغ بر ۲۱ درصد اوراق را به مشهد اختصاص دهیم.

معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری مشهد ادامه داد: از این میزان اوراق، هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان شامل هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به خطوط ریلی و ۳۰۰ میلیارد تومان به خرید اتوبوس اختصاص یافته است که ۵۰ درصد آن را دولت پرداخت می‌کند.

محمدی مقدم بیان کرد: همچنین چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از اوراق به نوسازی بافت‌های فرسوده تعلق گرفت که شامل دو هزار میلیارد تومان برای بازسازی بافت پیرامون حرم رضوی (ع)، هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی بافت‌های فرسوده عامل، آبکوه و میدان شهدا و ۱۵۰ میلیارد تومان برای خط سه قطار شهری منتشر می‌شود.

او تصریح کرد: این میزان اوراق برای اولین بار در مشهد منتشر شد و رکورد خوبی محسوب می‌شود، زیرا سال گذشته سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و سال ما قبل آن در حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان انتشار داده شد.

معاون شهردار و رئیس سازمان اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری مشهد تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲ سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از اوراق جذب شده که در ساخت و احداث خطوط ریلی قطار شهری و نیز ساماندهی بافت‌های فرسوده، وکیل آباد، عامل و ثامن هزینه شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • نماد سپرده‌گذاری مرکزی در بازار توافقی فرابورس معامله می‌شود
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید