Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار از تجهیز 20 هزار هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان به آبیاری تحت فشارخبر داد.

به گزارش خبرنگار برنا از همدان، عبدالحسین اکبری صبح دوشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از مزرعه صالحی پیمان در شهرستان بهار با اشاره به پتانسیل‌های این شهرستان درزمینهٔ کشاورزی، مطرح کرد:شهرستان بهار یکی از شهرستان‌های پیشرو در حوزه آبیاری تحت‌فشار است: قریب به ۲۰ هزار هکتار از اراضی در سطح شهرستان بهار به آبیاری تحت‌فشار و قطره‌ای مجهزند که در این زمینه، جز شهرستان‌های نمونه استان در این زمینه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شهرستان بهار با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی و توانمندی در بخش فنی و کشاورزانی که در این شهرستان هستند و منابع مالی آن‌ها می‌تواند یکی از شهرستان‌های موفق کشور در حوزه کشاورزی باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار، تصریح کرد: سطح زیر کشت سیب‌زمینی در شهرستان بهار ۶ هزار هکتار است، بیش از ۲۵۰ هزار تن تولید محصول سیب‌زمینی ما است،  و بیش از ۹۰ درصد آن به مصرف تابستانه می‌رسد و علاوه بر آن بیش از ۳۰۰ هزار تن نیز تولید خارج از سطح شهرستان و استان داریم که توسط کشاورزان شهرستان تولید می‌شود و برای نگهداری به انبارهای بالای صفر شهرستان عودت داده می‌شود.

وی در ادامه بابیان این‌که بیش از ۵۱ واحد با ظرفیت ۱۱۰ هزار تن سردخانه در شهرستان بهار وجود دارد، تصریح کرد: سطح کشت یونجه در این شهرستان بیش از ۴ هزار  و ۵۰۰ هکتار است و بیش از ۷۲ هزار هکتار گندم آبی و دیم و جو در سطح شهرستان بهار کشت می‌شود.

اکبری به وضعیت واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ تخم‌گذار و واحدهای دامی سنگین صنعتی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۷ واحد مرغ گوشتی و بیش از ۳۵ واحد دام سنگین در سطح شهرستان بهار در حال فعالیت است.

وی به بحث فراوری محصولات کشاورزی در این شهرستان پرداخت و ادامه داد: در این شهرستان ۷۷ واحد صنعتی داریم که بیش از ۲۲۳ هزار تن تولید محصولات فراوری در سطح شهرستان است از سویی بیش از ۶۵۰ هکتار، سطح زیر کشت خیار داریم که تأمین‌کننده واحدهای صنایع شوری جات ما هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار بابیان این‌که مزرعه گل محمدی آقای صالحی پیمان ۲۷ هکتار است که ۱۷ هکتار آن به بهره‌برداری رسیده است، گفت: با توجه به جایگاه ویژه گل محمدی به‌عنوان یک گیاه کم آب بر، بایستی توسعه کشت این محصول و هم‌چنین کشت محصول کلزا و زعفران را در این شهرستان توسعه دهیم.

وی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان بهار ۳۵ هکتار است، یادآور شد: با توجه به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در راستای اصلاح الگوی کشت و افزایش سطح گیاهان دارویی کم آب بر، کشت این نوع گیاهان در دستور کار  است و این روند در شهرستان افزایش می‌یابد تا رونق تولید و درآمدزایی در حوزه کشاورزی را شاهد باشیم بدین‌سان استفاده از سیستم‌های آبیاری قطره‌ای در دستور کار قرارگرفته است.

در ادامه نیز مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این مراسم مطرح کرد:با توجه به شرایط آب و هوایی که در ناحیه وجود دارد شهرستان بهار توانایی بالقوه‌ای در کاشت گیاهان دارویی دارد .

وی گفت:در استان همدان 5 واحد فرآوری  درزمینهٔ های تولید گیاهان دارویی  تولید دم‌نوش و عرقیات گیاهی  وجود دارد.

محمدی با اشاره به اینکه  برای فرآوری در این صنعت یازده هزار تن دیگر جا کی کاشت داریم مطرح کرد : در جهان 107 میلیارد دلار درامد گیاهان دارویی  وجود دارد که سهم ایران 500میلیارد دلار است  که عمده این درآمد از طریق کاشت زعفران است که باید این رقم را افزایش دهیم .

وی افزود: هشتاد درصد از تولید گیاهان دارویی  مصرف داخلی دارد که باید سعی کنیم در صد بیشتری را به صادرات اختصاص دهیم .

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، خاطرنشان کرد : در تولید گل محمدی بعد از بلغارستان و ترکیه  رتبه سوم را جهان را به خود اختصاص دادیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: همدان آبیاری تحت فشار کشاورزی شهرستان بهار شهرستان بهار سطح شهرستان گیاهان دارویی جهاد کشاورزی آبیاری تحت هزار هکتار گل محمدی هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا