Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@12:48:39 GMT

ساخت دستگاه شبیه‌ساز نورخورشید برای تست قطعات خودرو

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۵۳۲۴

دستگاه شبیه‌ساز نور خورشید (Sun Simulator) توسط اعضای تیم آزمایشگاه پلیمر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه حکیم سبزواری ساخته و راه‌اندازی شد.

به گزارش ایسنا، دستگاه شبیه‌ساز نور خورشید توسط تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکترغلامعلی فرزی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی مواد و پلیمر، مهندس زینب جراحی و مهندس رضا چاره خواه دانشجویان دکتری وی و همکاری دکترحسن الداغی عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه حکیم سبزواری، پس از ۶ماه مطالعه، تحقیق و تلاش ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر فرزی، مجری اجرای این پروژه درخصوص کاربردهای این دستگاه گفت: دستگاه‌های شبیه‌ساز نور خورشید علاوه بر کاربردهای تحقیقاتی برای تست سلول‌ها و پنل‌های خورشیدی، در حوزه کشاورزی و صنعت کاربردهای گسترده‌ای دارند.

وی با اشاره به صنایعی که می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند، افزود: در صنایع گوناگونی از جمله خودروسازی برای تست قطعات گوناگون خودرو مانند قطعات پلاستیکی، رنگ بدنه، لاستیک‌ها، می‌توان از دستگاه شبیه‌ساز نور خورشید استفاده کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: همچنین در حوزه عمران و ساختمان برای تست مواد و مصالح به‌کار رفته در نمای ساختمان که تحت تابش خورشید هستند مانند پنجره‌ها، در حوزه کشاورزی برای کشت گیاهان در شرایط مختلف که نیاز به طیف‌سازی‌های متنوعی از تابش نور وجود دارد و از طرفی برای تست آسفالت و موارد متعدد دیگری می‌توان از دستگاه شبیه‌ساز نور خورشید بهره برد.

دکتر فرزی با اشاره به ویژگی‌های این دستگاه گفت: استفاده حداقل از تجهیزات جانبی نور، قابل حمل بودن دستگاه در محیط آزمایشگاهی، کالیبره کردن آسان با استفاده از سلول خورشیدی کالیبره، گسترده بودن طیف لامپ در نواحی فرابنفش، مرئی و فروسرخ از جمله مزایای دستگاه ساخته شده توسط پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری به‌شمار می‌رود.

استاد گروه مهندسی مواد و پلیمر دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه این دستگاه توسط ترکیبی از لامپ‌های زنون و هالوژن در ابعاد ۵۰ *۹۰*۶۰ سانتی متر مکعب ساخته شده است، گفت: لامپ هالوژن عمدتاً ناحیه مادون قرمز و لامپ زنون هم بخش مرئی و فرابنفش را پوشش می‌دهد. شدت نورها به گونه‌ای تنظیم شده است که بیشترین تطابق با طیف نور خورشید را داشته باشد.

وی افزود: شدت تابش استاندارد طیف AM ۱.۵ برابر با هزار W/m۲ است که معادل با یک SUN تعریف می‌شود و توسط این دستگاه قابل حصول است.

دکتر فرزی گفت: با تنظیمات انجام گرفته توسط فتودیود، در فواصل مختلف شدت‌های مختلفی را می‌توان حاصل کرد، بنابراین برای کاربردهای مختلفی می‌توان از این شبیه‌ساز استفاده کرد که این فاصله‌ها را می‌توان با یک جک مکانیکی متحرک که نمونه روی آن قرار می‌گیرد، تنظیم کرد.

همچنین پژوهشگران گروه مهندسی پلیمر و مواد دانشکده مهندسی دانشگاه حکیم سبزواری اعلام کردند این طرح قابلیت تولید انبوه دارد و آماده سرمایه‌گذاری است.

بر اساس اعلام وزارت علوم، اخیراً پژوهشگران کشورهای غربی اعلام کردند که شبیه‌ساز نور خورشید کم ضررترین نوع ویروس‌کش است و این دستگاه می‌تواند در ورودی و خروجی بیمارستان‌ها به عنوان وسیله‌ای جهت ضدعفونی و ویروس‌کشی بدون هرگونه عوارض جانبی برای انسان استفاده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نور خورشید خودرو دستگاه شبیه ساز نور خورشید دانشگاه حکیم سبزواری برای تست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۵۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ دستگاه خودرو سرقتی در گیلان کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار عزیزاله ملکی پیشگیری و مقابله با سرقت را نیازمند عزم جدی و جمعی همه سازمان‌ها و نهادها و مسئولیت‌پذیری مردم با مراقبت از اموال و حذف زمینه‌های وقوع جرم عنوان کرد و اظهار کرد: با برنامه‌ریزی دقیق، احساس مسئولیت و همچنین تجزیه و تحلیل جرایم می‌توان ضریب امنیتی را بالا برد و فضا را برای مجرمان به خصوص سارقان ناامن کرد.

فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینکه با انجام اقدامات پلیسی و در عملیات‌های جداگانه در فروردین ماه سال جاری، ۴۳ سارق خودرو توسط پلیس آگاهی در سطح استان گیلان شناسایی و دستگیر شدند، افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده این افراد به ۶۲ فقره سرقت اعتراف کردند.

این مقام ارشد انتظامی از کشف ۵۱ دستگاه خودرو پراید، یک دستگاه پژو پارس، یک دستگاه نیسان، یک دستگاه پیکان وانت، یک دستگاه پژو ۲۰۷ و یک دستگاه پژو ۲۰۶ سرقتی خبر داد و با اشاره به کاهش ۲۱ درصدی سرقت خودرو نسبت به مدت مشابه سال قبل در گیلان، بیان‌داشت: سارقان با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفتند.

سردار ملکی در پایان در پایان عدم رعایت نکات حفاظتی و توجه به هشدارها و توصیه‌های پلیس را مهمترین عامل سوءاستفاده سارقان عنوان کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین و مهمترین اولویت‌های پلیس، برخورد با جرایم به خصوص سرقت و پیشگیری از وقوع آن است که این مهم با تلاش شبانه‌روزی کارکنان انتظامی به جد دنبال می‌شود.

کد خبر 6087994

دیگر خبرها

  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • کشف ۲۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت قاچاق در مازندران
  • چالش تغییر تعرفه های گمرکی برای بازرگانان و فعالان اقتصادی
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • واژگونی خودرو سواری در جاده رامجرد به درودزن
  • خودرو شخصی جواد خیابانی چیست؟
  • سایبان خودرو بدون پایه
  • ۵۶ دستگاه خودرو سرقتی در گیلان کشف شد