Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@19:55:37 GMT

خداکرمی: احتمال انتقال کرونا در مترو و اتوبوس زیاد است

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۱۶۱۵۷

خداکرمی: احتمال انتقال کرونا در مترو و اتوبوس زیاد است

به گزارش فارس، ناهید خداکرمی رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران درباره افزایش آمار مسافران حمل و نقل عمومی همزمان با اجرای طرح ترافیک در پایتخت و افزایش احتمال ابتلا به کرونا در میان مسافران،‌ اظهار داشت: تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در مورد اجرای فاصله گذاری اجتماعی و مبارزه با کرونا بر عهده شهرداری تهران نیست و این موضوع از عهده شهرداری خارج و مسوولیت آن با ستاد ملی مقابله با کرونا  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه تصمیم در مورد برداشتن فاصله گذاری اجتماعی خارج از حیطه شهرداری است، گفت: البته شهرداری باید امکانات استفاده شهروندان از مترو و اتوبوس را فراهم کند ولی همه اطلاع داریم که تعداد واگن‌های مترو و اتوبوس‌های شهری کمتر از ظرفیت است.

این عضو شورای شهر تهران ادامه داد:‌ ۳ سال است که در شورای پنجم با دولت در حال رایزنی هستیم تا اتوبوس و قطار مترو برای پایتخت تهیه کنیم. ولی از یک طرف واردات اتوبوس ممنوع است و از طرفی در مورد تامین سفارشات قبلی اتوبوس نیز از خارج از کشور با مشکل مواجه شده‌ایم.

خداکرمی گفت: این مشکلات در حالی بوده که کارخانه‌های واگن سازی و شرکت‌های اتوبوس‌سازی تعطیل و نیمه تعطیل شده‌اند و از رئیس‌جمهور و رئیس‌ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست داریم نیاز شهروندان را در این زمینه تامین کنند. 

وی تصریح کرد: چگونه می‌شود در شرایط کنونی که با کمبود اتوبوس و واگن مترو مواجهیم، فاصله گذاری اجتماعی را اجرا کنیم البته این مساله از طریق صف‌های طولانی شاید قابلیت اجرا داشته باشد ولی سبب اتلاف وقت شهروندان به میزان زیاد خواهد شد و قابلیت انجام ندارد.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران اظهار داشت: موضوع طرح ترافیک، حمل و نقل عمومی و فاصله گذاری اجتماعی زنجیره‌ای به هم پیوسته است و نمی‌توان فقط یک طرف را در نظر گرفت و موضوعات دیگر را توجه نداشت.

خدابنده گفت:‌ امیدوارم شرکت‌های خودروسازی حرکتی به سمت تولید اتوبوس‌های شهری داشته باشند و ما هم در مدیریت شهری آمادگی داریم تا اتوبوس‌های آنها را بخریم.

وی اعلام کرد: شهرداری تهران آماده است که ۳ هزار اتوبوس را از منابع موجود خود خریداری کند ولی حتی علیرغم این آمادگی یک اتوبوس برای خرید در دسترس نیست.

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران تاکید کرد: همچنین دولت باید مجوز خرید تاکسی و اتوبوس خارجی را نیز برای شهرداری فراهم کند و عوارض گمرکی واردات ناوگان حمل و نقل عمومی را نیز کاهش دهد تا در کوتاه مدت بتوانیم ناوگان را تقویت کنیم.

خداکرمی به موضوع ضرورت سرمایه‌گذاری خارجی جهت توسعه حمل و نقل عمومی اشاره کرد وگفت: از همه تجار و سرمایه‌گذاران مقیم خارج از کشور درخواست دارم که به روی سرمایه‌گذاری جهت تامین ناوگان حمل و نقل عمومی کشور فکر کنند. دولت می‌تواند با تسهیلاتی شرایط را برای سرمایه‌گذاری این افراد از جمله روش کاهش عوارض گمرکی فراهم کند.

وی گفت:‌اگر فاصله‌های اجتماعی در حمل و نقل عمومی رعایت نشود و مسافران از ماسک استفاده نکنند، احتمال انتقال کرونا در مترو و اتوبوس زیاد است. بنابراین از شهروندان درخواست داریم که حتما از ماسک هنگام تردد با مترو و اتوبوس استفاده کنند، روزانه چندین بار دست‌های خود را با آب و صابون بشویند و از دست زدن به صورت به ویژه در هنگام استفاده از حمل و نقل عمومی بپرهیزند.

منبع: الف

کلیدواژه: فاصله گذاری اجتماعی شورای شهر تهران حمل و نقل عمومی مترو و اتوبوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۶۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود معینی پور در اولین جلسه از سلسله نشست‌های اکران، نقد و ایده پردازی تولید فیلم از دیدگاه اندیشه اسلامی که در سالن نمایش معاونت فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد تصریح کرد: ایده اصلی اندیشه سینما عمومی کردن اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی است.

وی با بیان اینکه فیلم تولید روایت می‌کند، داستان می‌سازد و جهان خلق می‌کند و در افکار عمومی و جامعه تأثیرگذار است افزود: اساتیدی که در حوزه علوم انسانی اسلامی و اجتماعی فعالیت دارند، اگر نتوانند جهانی خلق کنند و فضای ذهنی و داشته‌های علمی خودشان را برای دیگران و جامعه بیان کنند زبان الکنی خواهند داشت و با دیگران نمی‌توانند گفتگو کنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (ع) اضافه کرد: کما اینکه اگر نتوانند چیزی که دیگران ساخته‌اند از یک جهان جدید را ببینند و تحلیل و بررسی و نقد انجام دهند، کر و کور خواهند بود.

وی بیان داشت: پس مجبوریم کسانی که در حوزه علوم انسانی اسلامی فعالیت دارند و تجربیاتی در تخصص خود کسب کرده‌اند را با عرصه فیلم و سینما آشنا کنیم و هم اینکه انگاره‌های اساتید درباره فیلم را ارائه بدهیم.

معینی پور اظهار داشت: اگر کسی بخواهد به صورت تخصصی به نقدها بپردازد، باید به نقدهایی که نوشته شده مراجعه کند اما ما در سینما اندیشه از منظر اندیشه‌ای در حوزه تخصصی خودمان و با یک رویکرد علمی – اندیشه‌ای به فیلم‌ها نگاه می‌کنیم.

وی با بیان اینکه فیلم جهان خلق شده کسی است که آن فیلم را ساخته و این جهان باید آسیب شناسی شود گفت: چارچوبی که بر اساس آن می‌بایست به این فیلم‌ها نگاه کرد رمزگانی دارد که شامل رمزگان فنی و سرگرمی و تکنیکی و تلفیقی از فرم و محتوا می‌شود.

معاون فضای مجازی، هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی عنوان داشت: اصحاب اندیشه و علم در حوزه فرهنگی باید به زبان عوام و تولید تصویر از اندیشه‌هایشان توجه کرده و ارائه آنها را یاد بگیرند که یکی از ضعف‌های جدی جریانات حوزوی و علوم انسانی اسلامی در ایران است که بلد نیستند اندیشه‌شان را به تصویر بکشند.

وی تصریح کرد: ما در انتقال اندیشه و مضامین دینی بلد نیستیم آنها را به تصویر بکشیم و از معضلات اصلی محسوب می‌شود و فرم‌های محدود – روش‌های گفتگوی محدود – تعامل با عرف بسیار محدود و هم اینکه بلد نیستیم با دیگران چگونه به تفاهم برسیم و خوب بشنویم.

معینی پور یکی از مزیت‌هایی که عالمان دینی در گذشته داشته‌اند را تعامل و ترابط با عموم مردم دانست و گفت: یکی از مظاهر مدرنیته و یکی از خواسته‌های مدرنیته که درباره ما اعمال شده این است که روز به روز از عرف جامعه و فضای عمومی جامعه فاصله گرفته‌ایم و تبدیل به یک طبقه شده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: طبقه فکر و اندیشه و طبقه علم و این تعامل در سینما اندیشه شکل خواهد گرفت و اندیشه و تحلیل‌های اندیشه‌ای و دانایی در حوزه سینما عمومی خواهد شد.

در ابتدای این نشست نیز، حمید بایرامی دبیر علمی این نشست نیز با بیان اینکه سینما در دنیای امروز، به عنوان یک وسیله‌ی قدرتمند برای انتقال اندیشه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌ها به جوامع مختلف شناخته می‌شود گفت: از طرفی، فیلم‌های ساخته شده در جوامع غربی، با تمرکز بر موضوعات مختلف، تأثیرات عمیقی بر باور و ناخودآگاه جوانان و نسل‌های جدید گذاشته و می‌گذارد.

وی افزود: خلائی که در نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد این است، با اینکه صاحبنظران و اندیشمندان اسلامی در برهه‌ای با استفاده از ابزارهایی که قابلیت انتقال اندیشه را داشته توانسته‌اند این امر را محقق کنند و پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) از جمله این انتقال اندیشه‌هاست اما با اینکه ابزارهای انتقال اندیشه به جامعه و مردم با گذشت زمان به لحاظ کمی و کیفی پیشرفت روزافزونی داشته ولی به نظر می‌رسد، اندیشه‌های ناب انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به خوبی به جامعه و مردم منتقل نمی‌شود.

دبیر علمی سلسله نشست‌های سینما اندیشه گفت: ما در این برنامه‌ها در صدد هستیم با استفاده از توان علمی اساتیدی که در تخصص خودشان از جمله صاحبنظران و اندیشمندان محسوب می‌شوند، استفاده کنیم و تا حدودی به این خلاء و مساله موجود در کشور بپردازیم.

کد خبر 6089777 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • ورود اتوبوس‌های نو­ به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت
  • اضافه شدن ۳۷ دستگاه ون و اتوبوس به ناوگان حمل و نقل بندرعباس
  • اعلام هشدار هواشناسی سطح زرد
  • کندی سرویس‌دهی در خط ۵ مترو تهران
  • مدیریت ششم تکمیل خط ۶ و ۷ است سال گذشته ایستگاه های مهمی در این دو خط راه اندازی شد
  • از آغاز عملیات احداث خط ۱۱ تا نوسازی ۱۴۵۷ تاکسی
  • پایان حفاری خطوط مترو مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • انتقال مسافران دچار مسمومیت به بیمارستان در قم