Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ با آغاز فصل برداشت محصولات کشاورزی در شهرستان پردیس، حضور دلالان برای به یغما بردن دسترنج یک ساله کشاورزان کام شیرین باغداران را تلخ می‌کند. ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۶ استانها استان تهران نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پردیس، شهرستان پردیس یکی از مناطق مستعد برای کشاورزی در استان تهران است که از لحاظ خاک‌شناسی از وضعیت مناسبی برخوردار بوده و خاک کشاورزی آن از نوع درجه یک محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجودی که بیشترین اراضی شهرستان پردیس در اختیار باغداران با محصولات نوبرانه تابستانی از جمله گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو و گردو است اما متأسفانه حاصل تلاش و دسترنج باغداران از این میوه‌های رنگین با قیمت‌های بسیار گران در فروشگاه‌ها و میادین میوه و تره‌بار چیزی جز خستگی و دستان پینه‌بسته و خالی باغداران نیست.

بخش عظیمی از میوه‌های تابستان موردنیاز استان تهران توسط باغداران شهرستان‌ پردیس تأمین می‌شود و حتی بخشی از محصولات خود را به استان‌های دیگر نیز صادر می‌کنند ولی شگفت‌آور است که این همه تولید برای باغدار و کشاورز سود چندانی ندارد و در حقیقت بیشترین سود را واسطه‌ها می‌برند.

برخورد دوگانه مسئولان سبب بی‌انگیزگی کشاورزان شده است

مدنی یکی از باغداران شهرستان پردیس در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اگر دولت محصولات باغی ما را خریدار کند مجبور نیستیم با دلالان روبه‌رو شویم و می‌توانیم محصولات خود را با قیمت مناسب به مردم عرضه کنیم.

وی درباره مشکلات کشاورزان می‌گوید: بسیاری از کشاورزان از ادامه کار خود دچار تردید هستند، چرا که برخورد دوگانه مسئولان با کشاورزان و باغداران باعث شده که بسیاری از آن‌ها اقدام به فروش زمین و باغات خود کرده و آن را تبدیل به باغ ویلاها کنند؛ چرا که برآورد سود و زیان این کار برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

گزارش ویدئویی تسنیم| طمع دلالان کمر باغداران مینابی را شکست/ افزایش افسار گسیخته قیمت آب‌‌بهای مصرفیکاشان| انگیزه‌ای برای باغداران انار بادرودی نمانده استباغ های سیب به زیر برف رفت / محصولات باغداران در حال از بین رفتن است

کشاورزان چاره‌ای جز فروش محصولات خود به دلالان ندارند

قانبیلی یکی دیگر از باغداران شهرستان پردیس نیز بیان داشت: به دلیل آفت‌زدگی باغات میوه، امسال شاهد کاهش محصولات هستیم و متأسفانه هیچ‌گونه حمایتی نیز از طرف مسئولان نداشته‌ایم و این باعث بیکاری بسیاری از جوانان ما شده و رونق باغداری را از ما گرفته است.

وی تصریح کرد: مسئولان هیچ‌گونه حمایتی از جوانان در بخش کشاورزی و باغداری ندارند و بیشتر جوانان روستا به مسافرکشی در شهرها روی آورده‌اند.

باغدار پردیسی دیگر نیز با بیان اینکه چاره‌ای جز فروش محصولات خود به واسطه‌ها نداریم می‌گوید: دلالان میوه‌های درجه یک را از به قیمت بسیار ارزان می‌خرند و در بازار همین شهر و یا در تهران به قیمت چندین برابری می‌فروشند و ما کشاورزان هم برای این که محصولاتمان از بین نرود چاره‌ای نداریم جز اینکه به همین قیمت بفروشیم.

همه درد و درل‌های باغداران به این جمله ختم می‌شود، «از گرانی میوه چیزی نصیب کشاورز نمی‌شود».

در حقیقت بی‌تدبیری مسئولان در حمایت از کشاورزان و باغداران، فرصت جولان مناسبی را برای دلالان فراهم کرده که به ویژه در شرایط سرمازدگی و کمبود آبی که در سال جاری وجود داشته، با یکه‌تازی در نرخ‌گذاری محصولات باغی، کشاورزان را با خود همراه سازند.

معضل قیمت پایین محصولات باغی شهرستان پردیس و نگرانی باغداران موضوع تازه‌ای نیست و هر ساله در ایام برداشت محصولات کام کشاورزان پردیسی را در میان انبوه‌ای از میوه‌های شیرین نوبرانه تلخ می‌کند اما در سال جاری که به سال جهش تولید نامگذاری شده انتظار این است که اقدامی مؤثر در رونق بازار و کسب و کار باغداران شاهد باشیم.

گزارش از صلاح اردلان

انتهای پیام/220/ش

R7840/P/S6,60/CT16

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهرستان پردیس محصولات خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۸۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،محمدباقر اسفندیاری از توزیع 530 تن کود شیمیایی از ابتدای امسال تاکنون به کشاورزان شهرستان میاندورود خبر داد و گفت: این مقدار کود شیمیایی توسط کارگزاری ها بین کشاورزان منطقه توزیع شد.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندورود افزود: طی این مدت 383 تن کود ازته، 85 تن فسفاته و 62 تن کود پتاسه به کشاورزان این شهرستان توزیع شد.

 

وی با بیان اینکه کاهش حاصلخیزی خاک از مهمترین مشکلات زمین های کشاورزی است، تصریح کرد: یکی از روش های بهبود این زمین ها، افزایش حاصلخیزی با استفاده از کودهای شیمیایی و آلی است.

 

این مسئوول خاطرنشان کرد: کشاورزان از مصرف کودهای شیمیایی به صورت بی رویه خوداری کرده و سعی کنند، مصرف کودها را بر اساس آزمون خاک، برگ و میوه و مشاوره با کارشناسان کشاورزی انجام دهند.

 

اسفندیاری از باغداران خواست برای اخذ راهنمایی های لازم در بخش کشاورزی به کارشناسان پهنه مراکز جهاد کشاورزی و این مدیریت مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • مشکلی در تأمین و تدارک کودهای پتاسه و فسفاته نداریم
  • آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان