Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سعید کشمیری ظهر دوشنبه در نشست با اعضای شورای شهر بوشهر اظهار داشت: به دلیل هم‌زمانی آنفولانزا با کرونا در پاییز، فصل بسیار سختی در پیش داریم و از الآن هم ما و هم مردم باید برای گذراندن آن ایام آماده شویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: امروز دیگر بستن خروجی‌ها فایده‌ای ندارد، چون ویروس در استان در حال چرخش است و صرفاً از بیرون وارد نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بستن مسیر برای ایام اسفند خوب بود که آن زمان در ابتدای بیماری بودیم و طبق پیش‌بینی‌ها قرار بود در آن ایام بوشهر دچار پیک بیماری شود، چون به دلیل حضور میلیونی مسافران، امکان انتقال سریع‌تر بیماری بود، اما محدودیت راه‌ها با کمک نیروهای مردمی و تعطیلی بازارها به همراه تصمیم‌گیری استانی برای تعطیلی مراکز تجمع مثل مدارس، دانشگاه‌ها، بازارهای سربسته و نمایشگاه‌ها باعث شد از پیک دردناک کرونا آن ایام نجات پیدا کنیم. ولی امروز دیگر بیماری در استان در چرخش است و مشکل صرفاً از بیرون نیست.

کشمیری بابیان اینکه روز در مرحله مدیریت و کنترل کرونا در استان هستیم، هرچند چند روز پیش در حال ورود به مرحله بالاتر از هشدار بودیم افزود: اگر به شیب و مرحله خطرناک بیماری کرونا برسیم، امکان دارد به وزارت بهداشت و ستاد ملی درخواست دهیم که استان بسته شود تا شاهد انتقال دوطرفه ویروس نباشیم.

دلیلی برای پنهان‌کاری نیست

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از ابتدا بنای دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بر صداقت نهاده و باور کنید اطلاعات و آمارهای ما و مردم یکسان است، چون دلیلی برای پنهان‌کاری نیست و این‌طور هم نیست که قبرستان جدا یا راهروی پنهانی در بیمارستان‌ها برای پنهان کردن اجساد یا بیماران کرونایی داشته باشیم.

وی تصریح کرد: اکنون بر اساس شاخص‌های علمی، برآورد می‌شود در استان ۱۰ درصد جمعیت مبتلا به کرونا شده‌اند و در حالت بدبینانه این رقم ۱۵ درصد می‌رسد، اما اقدام مهم حوزه سلامت و مردم این است که نباید به جایی برسیم که همه باهم بیماری را بگیرند، چون امکانات تخت‌های ویژه کفاف تعداد مشخصی را می‌دهد.

کشمیری از جابجایی مرکز بیمار یابی مرکز خدمات جامع سلامت نبی اکرم در باغ زهرا خبر داد و گفت: قرار است با کمک سپاه تا آخر هفته بیمارستان صحرایی در فضای آزاد کنار بیمارستان شهدای خلیج‌فارس بوشهر ایجادشده و مرکز بیمار یابی نبی اکرم باغ زهرا به آنجا منتقل تا نگرانی مردم برطرف شود.

وی تصریح کرد: کیت تست کرونا در کشور کمبود است، هرچند اگر کیت هم به‌اندازه کافی باشد، روند آزمایش زمان‌بر و ۸ ساعته است، همچنین از نظر نیروی انسانی متخصص محدودیت داریم و باعث شده در جوابگویی تست‌ها، روزانه امکان ۲۰۰ تا ۳۰۰ جواب داشته باشیم.

۲ آزمایشگاه جدید کرونا در استان ایجاد خواهد شد

وی بابیان اینکه ۲ آزمایشگاه جدید کرونا در استان ایجاد خواهد شد اضافه کرد: البته دستگاهی از بندرعباس قرض کرده و به زودی آزمایشگاه برازجان راه‌اندازی می‌شود، همچنین با کمک نفت، آزمایشگاه کرونا در جنوب استان هم فعال خواهد شد که بررسی سریع‌تر و بیشتر تست‌ها را امکان‌پذیری می‌کند و دارای ۳ آزمایشگاه می‌شویم.

کشمیری درباره نگرانی پیش‌آمده درباره امتحانات دانشگاه‌های استان مقررشده که غیرحضوری باشد افزود: چند روز پیش رئیس دانشگاه آزاد استان می‌گفت که بر اساس ابلاغ کشوری ناگزیر است در بوشهر و برازجان به صورت حضوری برگزار کند، ازاین‌رو نامه‌ای به آن‌ها درباره شرایط این ۲ شهر دادیم تا به استناد آن، سازمان مرکزی دانشگاه آزاد را برای برگزاری غیرحضوری امتحانات متقاعد کنند.

وی درباره سوال سرپرست شهرداری پیرامون تقاضای مردم برای فعالیت اتوبوس شهری جهت کاهش هزینه تردد و بازارهای هفتگی برای کمک به تنظیم قیمت‌ها گفت: برای فعالیت اتوبوس‌رانی بوشهر و بازارهای هفتگی این هفته در کمیته استانی کرونا تصمیم‌گیری خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: واقعیت این است که پاییز بسیار سختی در پیش داریم، چراکه همواره در این فصل درگیر ویروس آنفولانزا هستیم و امسال با کرونا نیز هم‌زمان خواهد بود، در این راستا اورژانس هسته‌ای با ۱۰۰ تخت تا مهرماه افتتاح می‌شود که صرفاً برای بیماران کووید ۱۹ و آنفولانزا اختصاص می‌یابد.

کشمیری اظهار داشت: برای پاییز باید چندین برابر سال گذشته واکسن آنفولانزا تهیه کنیم که در حال پیگیری هستیم، همچنین تجهیزاتی مثل دستگاه تنفس مصنوعی برای استان سفارش داده‌شده که با رسیدن آن، برای ایام سخت پیش رو آماده می‌شویم.

وی بابیان اینکه برآورد می‌شود تا سال ۱۴۰۰ بیماری را داشته باشیم گفت: هنر مردم و ما باید این باشد که همه‌گیری بیماری تدریجی باشد و به صورت هم‌زمان رخ ندهد، چون امکانات مثل تخت‌های ویژه جوابگو نیست.

کشمیری افزود: تخت ویژه و دستگاه تنفس در استان بوشهر از متوسط کشور پایین‌تر است و دلیل آن هم تأخیر دهه‌های گذشته استان در بیمارستان سازی است، ولی حقیقتاً طی سه سال گذشته تغییرات خوبی رخ‌داده و طی این مدت از ۱۰۰ به ۱۴۲ تخت ویژه رسیدیم، تخت‌هایی که هر کدام با امکانات جانبی و نیروی انسانی‌اش به‌طور میانگین ۲۰ میلیارد تومان هزینه دارد.

نیازمند کمک مردم هستیم

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: البته بسیاری از موارد ناقل و بی علامت هستند، هرچند این افراد آنتی‌بادی خونشان به میزانی رسیده که در مقابل کرونا ایمن خواهند شد و مجدداً مبتلا نمی‌شوند، اما با رعایت فاصله‌گذاری و زدن ماسک، باید مانع انتقال بیماری به دیگران خصوصاً سالمندان و بیماران خاص شوند که شرایط حساس‌تری دارند.

کشمیری اضافه کرد: اکنون در مرحله کنترل و مدیریت بیماری هستیم و تناقض‌ها درباره این بیماری ناشی از ناشناخته بودن ابعاد آن است، طوری که سازمان بهداشت جهانی نیز بعد سه ماه از نظر اولیه‌اش برمی‌گردد و می‌گوید ماسک باید اجباری شود، در این شرایط مهم این است که هر جا متوجه خطا شدیم سریع برگردیم و به آنچه علم می‌گوید توجه کرده و احترام بگذاریم.

دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر خاطرنشان کرد: واقعیت این است در شرایط حاضر، تنها راه مقابله با شیوع گسترده بیماری، کمک مردم است که با رعایت بهداشت فردی شامل زدن ماسک در بیرون منزل و روزانه ۲۰ بار شستن دست هر بار به مدت ۲۰ ثانیه در کنار رعایت فاصله‌گذاری، مانع انتقال ویروس شویم، افرادی هم که دارای علائم خفیفی هستند در منزل استراحت کرده و تست دهند.

کد خبر 4944509

منبع: مهر

کلیدواژه: بیمارستان صحرایی سازمان بهداشت جهانی شورای شهر بوشهر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر شهرداری ویروس کرونا ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین شیوع کرونا گرگان ایلام آتش سوزی سالروز ارتحال امام خمینی بیرجند امام خمینی ره آتش سوزی جنگل ها سانحه تصادف دانشگاه علوم پزشکی بوشهر کرونا در استان رئیس دانشگاه خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۱۸۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد

دکتر مهدی زنگنه گفت:  پوکی استخوان یا استئوپروز به کاهش توده استخوانی، ضعیف و سست شدن بافت استخوان گفته می‌شود، که این حالت سرانجام به شکستگی استخوان منتهی خواهد شد، بطوریکه شکستگی ناشی از آن از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک زن را درگیر می‌کند.

وی افزود: به همین منظور اداره اسکلتی، عضلانی دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر برای مدیریت بیماری پوکی استخوان و لزوم اجرای مداخلات پیشگیرانه و موثر، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان را به عنوان یکی از دانشگاه‌های پایلوت اجرای برنامه کنترل بیماری استئوپروز و پیشگیری از بروز شکستگی‌های ناشی از آن، انتخاب و برنامه با هدف کاهش خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان ۵۰ سال و بالاتر از طریق شناسایی و درمان افراد در معرض خطر اجرا می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: این برنامه در سه مرکز خدمات جامع سلامت شهری حضرت فاطمه (س)، حضرت زینب (س) و حضرت معصومه (س) زاهدان به صورت پایلوت در حال اجراست و تمامی زنان ۵۰ سال و بالاتر می‌توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات آموزشی و غربالگری پیشگیری از این بیماری بهره‌مند شوند.

وی افزود: پوکی استخوان در بیشتر مواقع بدون علامت و بیماری خاموش است و عوارض آن شامل، شکستگی خودبخودی، درد شدید کمر، قوز پشت، کوتاه شدن قد بیشتر از ۵.۲ سانتی‌متر است.
زنگنه بیان کرد: سنجش سلامت استخوان که به طور معمول شامل میزان خطر شکستگی استخوان است، تعیین می‌کند که فرد تا چه حد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار دارد، بر اساس نتایج این سنجش و سن و شرایط فرد، پزشک تعیین خواهد کرد که آیا نیاز به سنجش تراکم استخوان (BMD) دارد.

وی تاکید کرد: متداول‌ترین روش برای تعیین میزان BMD، اسکن تراکم استخوان یا سنجش میزان جذب اشعه ایکس (DXA) است، که در این اسکن سریع و کم تهاجمی، میزان تراکم استخوان در ناحیه لگن و ستون فقرات مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و نتیجه این سنجش نشان می‌دهد که فرد تا چه حد مبتلا و یا در معرض ابتلا به پوکی استخوان است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • رتبه دوم تردد بین استانی به بوشهر رسید
  • ثبت کمترین میزان سوانح ریلی در یک دهه گذشته
  • ترددهای بین استانی در بوشهر ۲۵ درصد افزایش یافت
  • آمار مرگ‌ومیر زنجان در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • شاملا رکورد فروش را جابجا کرد
  • افزایش ۳۴ درصدی تخلیه و بارگیری کالا‌های غیرنفتی در بنادر استان بوشهر
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد