Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری همایش تجلیل از گروه‌های جهادی و تشکل‌های مردم‌نهاد پیشتاز در عرصه مقابله با کرونا در فرمانداری شهرستان رشت با حواشی و انتقادات زیادی از سوی گروه‌های جهادی همراه بود. ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۳ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، فرمانداری رشت چند روز گذشته همایشی تحت عنوان «تجلیل از جمعی از گروه‌های جهادی و تشکل‌های مردم‌نهاد پیشتاز در عرصه مقابله با کرونای شهرستان رشت» برگزار کرد که این همایش با حواشی زیادی روبه‌رو شد و گروه‌های جهادی شهرستان رشت و برخی فعالان مجازی استان گیلان واکنش‌ها و انتقادات زیادی را نسبت به آن مطرح کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از گروه‌های جهادی فعال در شهرستان رشت در انتقادات خود مدعی شدند که فرماندار در این جلسه تنها از سمن‌ها و افراد مرتبط و همسو با طیف سیاسی خود دعوت و تقدیر کرده و در این جلسه خبری از گروه‌های جهادی فعال در ایام شیوع کرونا نبوده است.

طبق بررسی‌های به‌عمل آمده از فضای مجازی فعالان انقلابی و گروه‌های جهادی گیلان، بسیاری از آنها این اقدام فرماندار رشت را نوعی حرکت سیاسی و فرمایشی دانستند و از حضور بسیار کمرنگ گروه‌های جهادی در این مراسم انتقاد و ابراز گله‌مندی کردند.

گروه‌های جهادی در" غیزانیه" دست به کار شدند؛ ‌تهیه آب شرب برای مردم + فیلمحضور پررنگ گروه‌های جهادی گناباد در حوزه مسکن و اشتغال/ دستان توانا گره از مشکلات باز می‌کند25 هزار خانواده نیازمند از سوی گروه‌های جهادی مساجد قم شناسایی شدند

مجتبی پوریوسفی دبیر جبهه فرهنگی انقلاب و محمدرضا عوض‌نیا از دیگر جهادگران استان گیلان از جمله چهره‌هایی بودند که به این همایش واکنش نشان دادند و آن را نوعی انتخاب گزینشی و بی‌توجهی به تلاش‌های خالصانه گروه‌های جهادی در ایام شیوع کرونا دانستند.

در این گزارش صحبت‌های مسئول یکی از گروه‌های جهادی فعال در ایام کرونا و همچنین فرماندار رشت آمده است.

گروه‌های جهادی حرکت فرماندار رشت را محکوم می‌کنند

عضو هیئت رئیسه مجمع گروه‌های جهادی کشور در این‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: فرماندار شهرستان رشت روز گذشته جلسه‌ای با حضور گروه‌های خودجوشی که در ایام کرونا اقدام به فعالیت‌ و کمک‌های مردمی کردند برگزار کرد اما مدعوین این جلسه شامل گروه‌های جهادی نمی‌شوند زیرا گروه‌های جهادی باید شناسه جهادی داشته باشند و از طریق استعلام می‌توان اطلاعات آنها را به‌دست آورد.

معین وفادار با بیان اینکه فرماندار رشت با نگاه و دستاویز سیاسی اقدام به برگزاری این جلسه کرد بیان داشت: ادبیات جهادی مشخصات و ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد و به عقیده بنده ایشان روحیه جهادی ندارد و در این جلسه از یکسری افراد برای راه‌اندازی یک شوی تبلیغاتی استفاده کرد و بازیگران این شوی تبلیغاتی نیز کسانی بودند که در این جلسه حضور داشتند.

وی با اشاره به اینکه مشخصات و لیست گروه‌های جهادی رشت کاملاً مشخص و در دسترس است و با یک استعلام می‌توان به آن دست پیدا کرد عنوان داشت: بسیاری از موفقیت‌ها در ایام کرونا مدیون تلاش گروه‌های جهادی است و سوال ما از فرماندار رشت این است که ایشان که در ایام کرونا حتی یک جلسه جهادی برگزار نکرده چرا از واژه جهادی برای پیشبرد کارهای خود استفاده کرده است.

وفادار با بیان اینکه گروه‌های جهادی 3 ماه و در فضایی که کسی جرأت بیرون آمدن از خانه نداشت درگیر خدمت‌رسانی بودند گفت: جهادگران انواع خدمات شامل غسل و تدفین بیماران کرونایی را انجام دادند و حتی در بیمارستان عفونت بیماران کرونایی را طی کشیدند و در این مدت برای خانواده‌های بی‌بضاعت و کم بضاعت بسته‌های بهداشتی و غذایی آماده کردند؛ فرماندار رشت در این مدت چه کاری کرد که هم‌اکنون قصد گفتمان‌سازی جهادی دارد.

مسئول گروه جهادی کریم اهل بیت(ع) با بیان اینکه در نامه‌ای به استاندار گیلان این اقدام فرماندار رشت را محکوم کردیم خاطرنشان کرد: در این جلسه دو گروه جهادی حضور داشتند که ما نسبت به حضور آنها انتقاد کردیم و آنها نیز علت حضورشان را دفاع از اقدامات گروه‌های جهادی عنوان کردند اما از آنها خواستیم که هدیه و تندیس‌های خود را برای جلوگیری از به وجود آمدن هر گونه شائبه‌ای پس بفرستند.

عضو هیئت رئیسه مجمع گروه‌های جهادی کشور با اشاره به اینکه لیست گروه‌های جهادی فعال رشت موجود و مشخص است و فرماندار می‌توانست با یک استعلام از آنها در این جلسه دعوت کند اما قصد این کار را نداشت افزود: به نظر بنده فرماندار رشت قصد دعوت از گروه‌های جهادی را نداشت چون باب میل ایشان نبود و تنها از گروه‌های همسوی خود در این جلسه دعوت و تقدیر کرد.

وفادار با اشاره به ویژگی مدعوین این جلسه بیان کرد: مدعوین، سمن‌های مردمی که روحیه انقلابی نداشتند و کارهای آنها با ارزش‌های اسلامی فاصله دارد بودند و فرماندار باید به‌عنوان سمن‌های مردمی از آنها در جلسه دعوت می‌کرد زیرا برخی از مدعوین این جلسه با اعلام شماره حساب شخصی اقدام به برخی فعالیت‌ها در ایام کرونا کردند اما گروه‌های جهادی با هماهنگی کامل اقدام به خدمت رسانی به مردم کردند.

مسئول گروه جهادی کریم اهل بیت(ع) با اعلام اینکه گروه‌های جهادی شهر رشت این حرکت فرماندار را محکوم می‌کنند تصریح کرد: علت محکومیت ما این است که فرماندار رشت از واژه جهادی سوءاستفاده کرده است و تنها از گروه‌هایی که با وی در ارتباط بودند در این جلسه دعوت شد.

وی به برخی از اقدامات گروه جهادی کریم اهل بیت(ع) در ایام شیوع کرونا در رشت اشاره کرد و اظهار داشت: ما در مناطق مختلف رشت اقدام به کمک‌رسانی به مردم کردیم و در ایام کرونا 200 خانواده تحت پوشش ما قرار داشتند و بیش از 50 هزار ماسک و 5 هزار محلول ضدعفونی کننده دست و سطوح را تولید کردیم و بیش از 500 ساعت عملیات گندزدایی انجام دادیم‌.

فرمانداری رشت برنامه تجلیل از سایر گروه‌های فعال را به تناوب در دستور کار خواهد داشت

روابط عمومی فرمانداری رشت نیز در این‌باره با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تشکل‌های مردم‌نهاد و گروه‌های جهادی بزرگترین سرمایه شهرستان در بحران‌ها است و با توجه به عدم وجود بانک اطلاعاتی جامع از گروه‌های جهادی و تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در عرصه مقابله با کرونا و محدود بودن فضای سالن جلسه و لزوم رعایت فاصله اجتماعی، این نشست باحضور تعدادی از تشکل‌ها و گروه‌های جهادی برگزار شد و امکان حضور همه گروه‌ها میسر نشد.

در این اطلاعیه آمده است: فعالیت کلیه گروه‌هایی که تحت هر عنوان، چه گروه‌های جهادی و چه تشکل‌های مردم‌نهاد، هیئات مذهبی، هیئات امنای مساجد، پایگاه‌های مقاومت بسیج، اصناف و آحاد مردم که در این زمینه فعالیتی داشته‌اند، همگی شایسته تقدیر است و این رویداد تداعی‌گر همبستگی همه آحاد ملت در دوران دفاع مقدس فارغ از عناوین و دسته‌بندی‌های رایج است.

در بخش دیگر این اطلاعیه بیان شد: هر کاری در ابتدا با کاستی‌هایی همراه است لذا انتظار می‌رود عزیزانی که ایثارگرانه و بی‌توقع و با قصد خدمت در این عرصه ورود کردند ضمن حمایت ازاصل این کار پسندیده که برای نخستین بار در تجلیل از خلق یک حماسه انجام شد، در رفع کاستی‌ها نیز همراهی و همکاری کنند تا این کار حداقل کم‌سابقه به فرهنگ جامعه مبدل شود.

همچنین در اطلاعیه روابط عمومی فرمانداری رشت عنوان شد: فرمانداری رشت در ادامه این مسیر در کنار تهیه بانک جامعی از این سرمایه ارزشمند و ظرفیت عظیم مردمی و تجلیل مجدد از یکایک عزیزان فعال در این عرصه، دست همه آنان را به گرمی می‌فشارد واعلام می‌کند که برنامه تجلیل از سایر گروه‌های فعال دراین عرصه را نیز به تناوب در دستور کار خواهد داشت.

به گزارش تسنیم، با وجود تماس‌ها و پیگیری‌های مکرر خبرنگار تسنیم برای انجام مصاحبه با میرشمس مومنی‌زاده فرماندار شهرستان رشت وی حاضر به گفت‌وگو نشد و روابط عمومی فرمانداری تنها به انتشار اطلاعیه‌ای بسنده کرد.

انتهای پیام/613/ش

R7877/P/S6,71/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گروه های جهادی فعال تشکل های مردم نهاد گروه های جهادی گروه های جهادی فرمانداری رشت ایام کرونا فرماندار رشت شهرستان رشت گروه جهادی جلسه دعوت تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه گفت: در پی راه اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی استان هستیم.

امیرحمزه خزایی، امروز(۱۳ اردیبهشت) در نشست خبری هفته بسیج سازندگی با اشاره به فعال بودن یک دهکده اقتصاد مقاومتی در استان، گفت: این دهکده اقتصاد مقاومتی در زمینی به وسعت ۲۳ هکتار با ۲۲ واحد تولیدی زمینه اشتغال مستقیم ۱۵۰ نفر از افراد جویای کار را در استان فراهم کرده است.

 وی با اشاره به بازدهی خوب این دهکده اقتصاد مقاومتی در استان، گفت: در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی استان هستیم.

 رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه یادآور شد: دهکده های اقتصاد مقاومتی با هزینه ناچیز در اختیار افراد جویای کار قرار می گیرند و می توانند نقش مهمی در حل مشکل بیکاری در استان ایفا کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه ۲۲۰۰ گروه جهادی سازماندهی شده دارد، گفت: در حال ثبت مشخصات گروه‌های جهادی در سامانه‌ای به نام سامانه اطلس هستیم تا بتوانیم خدمات گروه‌های جهادی را ساماندهی کنیم.

خزایی با بیان اینکه گروه های جهادی به سمت تخصصی شدن می روند، گفت: هم اکنون در استان ۴۸۰ گروه جهادی تخصصی با حدود پنج هزار عضو داریم که در پی توسعه گروه های جهادی  تخصصی در استان هستیم.

وی سپس با بیان اینکه در هفته بسیج سازندگی امسال حدود ۳۳۰ ویژه برنامه توسط نواحی و اقشار بسیج در استان اجرا خواهد شد، گفت: برپایی ایستگاه های صلواتی، اعزام بالغ بر ۲۰۰ گروه جهادی به مناطق محروم، توزیع کمک های مومنانه، برپایی نمایشگاه های عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی، افتتاح چندین پروژه آبرسانی و... از جمله برنامه های این هفته در استان خواهد بود.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۶۵ نفر از سوی مجموعه بسیج سازندگی استان برای دریافت تسهیلات ۲۳۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی از محل اعتبارت تبصره ۱۸ به بانک ها معرفی شدند، گفت: تاکنون ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی و کارفرمایی در استان پرداخت شده است.

خزایی در ادامه با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۳۴۱ پروژه عمرانی از سوی مجموعه بسیج سازندگی در استان کرمانشاه در دست اجرا قرار گرفته، گفت: در این مدت احداث ۲۰۰ باب منزل مسکونی با مشارکت کمیته امداد و بنیاد مسکن در استان کرمانشاه شروع شده که بالای ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و طی یکی، دو ماه آتی تحویل متقاضیان خواهند شد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون کار احداث هفت مجتمع آبرسانی از سوی مجموعه بسیج سازندگی در مناطق روستایی استان شروع شده، گفت: این پروژه ها پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی داشته و تا پایان اردیبهشت ماه بخش زیادی از آنها به اتمام خواهد رسد و مابقی پروژه ها هم تا اول تابستان به اتمام می‌رسند.

خزایی آسفالت ۱۳۰ کیلومتر راه روستایی با مشارکت راهداری، توزیع بیش از ۲۵۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان مناطق محروم، توزیع ۵۶ هزار بسته آموزشی و لوازم تحریر، توزیع بالغ بر ۱۰۰ هزار دست پوشاک و کفش، توزیع ۱۸۰۰ قلم اقلام دارویی و بهداشتی را از دیگر اقدامات مجموعه بسیج سازندگی در استان از سال ۱۴۰۰ تاکنون عنوان کرد.

تشکیل ۱۵۰۴ صندوق قرض الحسنه اشتغالزا با عضویت ۴۸ هزار نفر در استان، ایجاد ۸۹ تعاونی توسط بسیج سازندگی، مشارکت در واکسیناسیون دام ها در ۱۰۹ نقطه از مناطق روستایی و عشایری از دیگر اقدامات مجموعه بسیج سازندگی استان از سال ۱۴۰۰ بود که خزایی از آنها یاد کرد.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • ایجاد اشتغال برای بیش از 7 هزار نفر توسط صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی
  • تجلیل از فرماندهان ومعلمان جهادی در ارومیه
  • ارائه خدمات پزشکی به ۲۰۰۰ نفر از مددجویان زنجانی
  • ۱۰۰ قطعه زمین به کارگران فاقد مسکن تنگستان اهدا می‌شود
  • رفع مشکلات ثبتی ۳۰ ساله به همت ۲۰ گروه جهادی در استان یزد
  • بسیج سازندگی اردبیل ۵۰۸ میلیارد تومان پروژه اجرا کرد
  • سال گذشته ۱۱ هزار گروه جهادی به بسیج پیوستند
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان