Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:18:34 GMT

قوانین نظام مهندسی ساختمان باید روزآمد شود

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۲۲۰۰۰

قوانین نظام مهندسی ساختمان باید روزآمد شود

خلیل محبت خواه روز دوشنبه در نشست تشکل های نظام مهندسی ساختمان استان تهران با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: قوانین مربوط به این تشکل، یک بار مصوب شده در حالی که تکنولوژی های نوینی روی کار آمده اند و ساخت و سازهای بسیاری هم انجام شده است بدون آنکه قوانین متناسب با آن تصویب و اصلاح شود.

وی یادآورشد: پتانسیل قابل توجهی در استان تهران با حضور ۱۲۰ عضو در نظام مهندسی ساختمان جمع شده است و می توان از هر لحاظی بر روی آن حساب باز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محبت خواه اظهارداشت: با وجود این تعداد عضو قابل توجه، اما این اعضا در زمان تشکیل جلسات و مجامع عمومی حضور ندارند و مشکلات فراوانی در این زمینه شکل می گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: امروز مهندسان حوزه ساختمان به واقع در شرایط سختی به سر می برند و در جایگاهی که باید باشند، قرار ندارند، از ضمانت شغلی بی بهره اند، به حق خود نمی رسند و بیمه مشخصی ندارند.

وی خاطرنشان کرد: در سازمان نظام مهندسی باید تحولی رخ دهد و هیات مدیره آن از نگاه صنفی خارج شوند چون تا زمانی که چنین نگاهی وجود داشته باشد نمی توان برنامه را پیاده و اجرا کرد.

محبت خواه تاکید کرد: تیمی باید بر سر کار حاضر باشد که با قوانین نظام مهندسی زندگی کرده باشد تا بتوان مطالبات این جامعه را به نمایندگان برای بروز رسانی قوانین منتقل کند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران نظارت دقیق مهندسان بر ساخت و سازها را زمینه ساز جلب اعتماد مردم برشمرد و گفت: اتفاقاتی که در جریان حوادث مختلف برای ساختمان ها و بناها رخ داد ثابت کرد که حتما باید مهندسان در فرایند ساختمان سازی حضور داشته باشند.

وی با بیان اینکه همکاری تنگاتنگی میان نظام مهندسی و نمایندگان مجلس باید شکل بگیرد، از نبود تاثیر نظام مهندسی ساختمان به عنوان یار و یاور مسئولان حوزه عمرانی کشور گلایه کرد.

محبت خواه ادامه داد: نظام مهندسی ساختمان باید به عنوان بازوی اجرای در کنار مجلس حضور داشته باشند و نمایندگان بتوانند بر روی تعامل و مشورت صاحب نظران این حوزه حساب باز کنند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خواستار مشارکت اعضای نظام مهندسی ساختمان در اجرای طرح اقدام ملی مسکن با دولت شد.

سالانه ۱۰ هزار نفر به جمعیت عضو نظام مهندسی ساختمان اضافه می شود

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز در این جلسه به عضویت ۱۲۰ هزار مهندس در این تشکل اشاره کرد و گفت: سالانه نزدیک ۱۰ هزار نفر به اعضای این نظام صنفی اضافه می شوند و اکنون نظام مهندسی ساختمان تهران یک چهارم اعضای کل کشور را دارد.

سعید سعیدیان اعلام کرد: این آمار ما را بر آن می دارد که نسبت به قشر تحصیل کرده که عضو این تشکل صنفی هستند، توجه نشان دهیم.

وی خواستار ایجاد اصلاحاتی در قوانین مربوط به نظام مهندسی ساختمان شد و اهمیت اجرای آن را در استحکام بناهای احداث شده مبتنی بر اصول مهندسی اعلام کرد.

در ادامه این جلسه نمایندگان واحدهای صنفی حوزه ساختمان در بخش های مختلف ضمن اشاره به توانمندی تشکل خود، مطالباتشان را نیز مطرح ساختند و خواستار تشکیل فراکسیون تشکل های فنی و مهندسی شدند.

این دومین جلسه نظام مهندسی ساختمان تهران با نمایندگان مجلس و تشکل های صنفی حوزه ساختمان سازی بود.

برچسب‌ها شهر تهران قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نظام مهندسی استان تهران قانون اساسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر تهران قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نظام مهندسی استان تهران قانون اساسی شهر تهران قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نظام مهندسی استان تهران قانون اساسی نظام مهندسی ساختمان استان تهران محبت خواه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۲۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»

معاون میراث فرهنگی استان تهران به دنبال تخریب ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج که تهدیدی برای این بنای تاریخی ثبت‌شده در فهرست میراث ملی اعلام شده است، گفت: شهرداری از میراث فرهنگی قبل از عید استعلام گرفته بود و براساس پاسخی که به آن داده شده است، سازه جدید طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌تواند تا ۱۲ متر ارتفاع داشته باشد.

به گزارش ایسنا، اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنرهای نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن ‌داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

در این عکس، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج و ارتفاع آن پیش از تخریب دیده می‌شود.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیارهای مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال  ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدیدهای مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بناهای تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد
  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • بررسی قوانین مشاعات آپارتمان از نظر وکیل ملکی کرج
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • سنگلج در خطر است!